[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
-
I ile odejmowało ze Zr?
-
@Zell - 10 Zr średni pancerz, ciężki jeszcze - 1 szybkości zabiera (ale jest na to zdolność).
-
Tak, daje 2pz, zabiera 10zr no i jak zauważono wcześniej dodaje wagi.
-
Nie ma tych przeszywnic, bo strażnicy w nich nawiali pewno. Chamy.
-
@dekline rozumiem, że nic alkoholu/nici/czystych szmat/ubrań do porwania nie udało się cyrulikowi wyszperać i zabrać do worka?
-
- Arbuz, oczywiście że jest, sprawdź KP.
- Kto bierze kusze?
- Kto bierze tarczę?
- Czy ktoś łasi się na zbroje dowódcy? lub jej elementy?
- Santorine, zbroje bierzesz ale nie zakładasz czy nie bierzesz w ogóle?
- Kerm, czy zakładasz tą zbroje jak juz jesteście na dole?
- Zerknijcie czy wam dobrze przedmioty do kp wpisałem. W postach pisaliście co chcieliście ale ja dodatkowo rzucałem na farta, więc mogło wyjść lepiej niż chcieliście. Myślę że nikt płakać nie będzie.
Zakładam że ustaliliście wcześniej jaki macie plan, a nie ze stoicie we wianuszku na ulicy czekając aż Was coś zje.
-
A dzięki, chyba gdy sprawdzałem, to jeszcze nie było.
Jeśli nikt się na pełną płytówkę nie połasi (zakładam, że to pełen zestaw, MG może mnie znowu skorygować) to Urlich z chęcią zgarnąłby samą tylko przeszywnicę czy inny kaftan skórzany na spodzie.
Polecam też brać rękawice płytowe z resztą pancerza na ręce, nie powinno być tak ciężkie, a zawsze jakiś bonus. Medykowi tego nie dam, bo w razie nagłej pomocy wam nie będzie ich ściągał... -
O kuszę to Nadja z Ergo może się gryźć, choć pewno ten fircyk weźmie to, co go prawie zabiło.

-
No nie było, pospieszyłes się, nie zdążyłem wysłać.
Tak, wszystko. Komplet.
-
Niezłe z tą kuszą! Ergo jest Wybrańcem! Nic się go nie ima!
Ergo ma feat "Bardzo Krzepki" który pozwala mu nosić ciężkie zbroje bez kary do szybkości. Ale kompletnie mi on nie pasuje w płycie. No i chyba nie niweluje to kary do zręczności. Bierzcie.
A kuszę... Rzucisz MG Ergo i Nadji na "inicjatywę"? Kto pierwszy ten lepszy:)
-
-
Płytówka dalej ma minusy do zręczności, ale jak masz krzepki to oczywiście respektuje.
-
@Marrrt napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen:
żyjący z wmawiania innym swoich wizji cyrkowiec mógł dojść tylko do jednego słusznego wniosku - Jestem nietykalny!
To ja biorę kuszę jak Ego ducha wyzionie.

-
He he. Marrrt dałeś niezłego posta, ale Zell Ciebie tym jednym zdaniem przebiła.
-
Jak nikt nie chce tarczy, to ja wezmę, ale nie zależy mi mocno - po prostu szkoda jakby nikt nie wziął i miała się zmarnować
-
- Arbuz, oczywiście że jest, sprawdź KP.
- Kto bierze kusze?
- Kto bierze tarczę?
- Czy ktoś łasi się na zbroje dowódcy? lub jej elementy?
- Santorine, zbroje bierzesz ale nie zakładasz czy nie bierzesz w ogóle?
- Kerm, czy zakładasz tą zbroje jak juz jesteście na dole?
- Zerknijcie czy wam dobrze przedmioty do kp wpisałem. W postach pisaliście co chcieliście ale ja dodatkowo rzucałem na farta, więc mogło wyjść lepiej niż chcieliście. Myślę że nikt płakać nie będzie.
Zakładam że ustaliliście wcześniej jaki macie plan, a nie ze stoicie we wianuszku na ulicy czekając aż Was coś zje.
@Dekline napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
Santorine, zbroje bierzesz ale nie zakładasz czy nie bierzesz w ogóle?
Jeśli umknęło wcześniej: biorę i nie zakładam.
@Dekline napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
Kto bierze tarczę?
Ta tarcza nadal do wzięcia, czy przepadło? Zakładam, że przepadło, bo to już następna tura. Jeśli nie przepadło, to bym wziął. Przydałoby się mi to.
Widzę, że mapa ma legendę, ale czy tylko ja nie widzę cyferek na mapie? Hmm...
Poza tym, jak sądzicie, czy nie warto by było ugrać jakiś plan? Ulrich-oprych nie umie pływać ani żaglować, więc nie ma pojęcia, jak stąd odpłyniemy. Reflektowałbym zatem za drogą lądową, a przynajmniej dopóty, dopóki nie okaże się, że jest zamknięta. Co myślicie?

-
Ulrich-cyrulik nie potrafi pływać też nie potrafi, a za to powozić też (ma na to też ok rzut, bo to bodaj od Krzepy) więc zabranie jakiegoś powozu może być opcją. Co prawda barykady mogą go zatrzymać, ale z drugiej strony ma dobrą moc taranującą na tłuszczę i można fanty wrzucić...
-
Jeśli Ulrich-cyrulik zamierza sam się zaprządz w wóz to myślę, że damy radę! Bo na konie/woły bym nie liczył:) albo już ich nie ma bo zżarte, albo uciekły tak jak szczury.
@zell Ergo wydzierga serduszko na łęczysku kuszy dla swojej pierwszej akolitki!
-
Nadja też pływać nie potrafi, nie chce wodą!
-
Z tego co widzę tylko Modi i Ergo umieją pływać.
Lub mówiąc dokładnie - ta kusza przy tobie. xD