Dhratlach'owe sondowanie, czyli snucie realistycznych planów na sesję
-
Szybkie badanie popytu na sesję. Pierwsze badanie. Start dalej w przyszłości. Głównie chciałbym się wstępnie zorientować w nastrojach, ale od ręki zaznaczam, że do każdej z opcji mam już dobry szkielet założeń. Dopracowanie szczegółów to z kolei inna sprawa.
-
A) WFRP 4e "Zaraza w Reiklandzie" -- Gracze wcielają się w zwykłych mieszkańców terenów wiejskich, lub przejezdnych. Każdy ma w miejscowości kogoś na kim mu zależy... i ten ktoś jest chory, a śmiertelność nie mała. Trzeba zdobyć lek! ...ale nikt nie wie co to za zaraza...
-
B) Neuroshima 1.5 "Kronika Dni Końca: Dzień w którym zgasły światła." -- Czyli rok 2020. Gracze to zwykli przyjezdni większego miasta, lub metropolii, w US. Wszyscy się znają, bo wynajmują wspólnie jedno lokum. Studenci, ludzie pracujący, uczniowie. Dzień jak co dzień zajmują się swoimi sprawami i nagle... stary świat przestaje istnieć. Historia o przetrwaniu w nowej rzeczywistości.
-
C) Neuroshima 1.5 ""Kronika Opuszczonej Faktorii: Raz gambel, raz gamblem." -- Graczej to grupa mniej, lub bardziej zaznajomionych ze sobą poszukiwaczy gambli. Wszędzie, jakby nie patrzeć są gamble. Te z dawnych czasów i te które można upolować... oraz te które można stworzyć. Są mieściny które opustoszały, są faktorie z którymi urwał się kontakt... i nadrzędną misją graczy jest ustalenie co się stało z jedną z takich faktorii, a następnie zaraportowanie do Bossa trzymającego region żelazną ręką.
Z wielką chęcią poznam wasze typy, pomysły, sugestie, oraz odpowiem na pytania. Jak coś sonda jest wielokrotnego wyboru z opcją zmiany oddanego głosu. Jak taka zmiana oddanego głosu działa... nie wiem, ale podoba mi się ta opcja, bo w życiu bywa różnie!
-
-
Jeżeli bym się zgłosił - a to oczywiście zależy od dostępności / czasu / terminu / szczegółów rekrutacji, to byłby to młotek. Czemu? Bo nie znam Cię jako MG i wolałbym się zgłosić do czegoś co znam, zamiast do czegoś, czego nie znam i u kogoś kogo nie znam jako MG.
-
Z chęcią bym zagłosował na opcję C - tylko że niestety czasowo się nie wyrobię - brak wolnych slotów na kolejne sesje. Ale nie głosuję w ankiecie, ponieważ nie chcę zafałszować wyniku.
-
-
C na natywnej mechanice?
-
z ciekawości, jak prognozy czaso-dostępności?
czekaj... wróżę z fusów: za rok? Nie jestem w stanie zawęzić do konkretniejszej daty. Jeżeli jako MG "spadnę z rowerka" to będę miał czas wcześniej.
-
C na natywnej mechanice?
@multikonciara napisał w Dhratlach'owe sondowanie, czyli snucie realistycznych planów na sesję:
C na natywnej mechanice?
Tak, i nie, powoli dłubię w docu, ale natywna mechana słabo się nadaje by wykorzystać ją w pełni w formie pisanej. Więc tak, look i założenia takie same, działanie zbieżne, ale w przystępniejszej turlaniowej formie.
@JohnyTRS napisał w Dhratlach'owe sondowanie, czyli snucie realistycznych planów na sesję:
czekaj... wróżę z fusów: za rok? Nie jestem w stanie zawęzić do konkretniejszej daty. Jeżeli jako MG "spadnę z rowerka" to będę miał czas wcześniej.
Rowerek fajna sprawa i smutek z niego spaść, gdy śmiga się na nim radośnie. Na spokojnie, jak coś w kontakcie, choć standard u mnie to kolejka tygodniowa i nie wymagam wiele w kwestii objętości postów. Tak na awatar to dobra, kompromisowa długość.
-
A patrzyłeś Neuroshima: Ostatnia Era? Czyli oficjalną konwersję na mechanikę D&D 5e? Powinno być zdecydowanie wygodniejsze, niż wersja 1,5.
-
Nie jestem jakimś wielkim fanem 5e