Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Rozmowy użytkowników z obsługą
-
Nie musi być obowiązkowe. Ale jeżeli ktoś kasuje, to łatwiej mu będzie wypełnić takie pole niż kombinować, jak powiadomić obsługę o przyczynach. No właśnie... jak?
-
-
Czyli komu wysłać PW? Znaleźć konkretnego użytkownika (administrator? inny? Trzeba wymyślić?), rozpocząć z nim czat i to wysłać? I teraz pytanie... które rozwiązanie da lepszy odzew?
-
@Zell ludziom się czytać warunków przystąpienia do serwisu czy nawet warunków kredytu w banku nie chce, a myślisz że komuś się zechce szukać admina i specjalnie do niego pisać PW?
no way, pomysł @gladin jest całkiem niezły by istniało pole, to może ktoś je czasem wypełni czymś innym niż spamem. @ketharian to nie foch czy trauma, młodzi teraz tak postępują, nawet znajomych ghostują i blokują z dnia na dzień bez wyjaśnień. -
Chyba że ten ktoś chce się ponownie zarejestrować pod innym nickiem z czystym kontem.
-
@Wired , generalnie masz rację, ale ten problem stanie się nam bliższy, kiedy już będziemy mieli 10k userów zwerbowanych przez Dekline na każdym większym konwencie w Europie; wtedy mogą się wśród nich pojawić młodzi, leniwi i roszczeniowi niby gracze - w tej pierwszej setce kont na RT nie ma przypadkowości, to są ludzie z naszego kręgu zainteresowań i z doświadczeniem, co najwyżej niektórzy z nich zamienili stare nicki z LI na nowe z RT. Dlatego ten feedback ma w rozwojowym momencie RT tak istotne znaczenie.
-
-
@Wired , generalnie masz rację, ale ten problem stanie się nam bliższy, kiedy już będziemy mieli 10k userów zwerbowanych przez Dekline na każdym większym konwencie w Europie; wtedy mogą się wśród nich pojawić młodzi, leniwi i roszczeniowi niby gracze - w tej pierwszej setce kont na RT nie ma przypadkowości, to są ludzie z naszego kręgu zainteresowań i z doświadczeniem, co najwyżej niektórzy z nich zamienili stare nicki z LI na nowe z RT. Dlatego ten feedback ma w rozwojowym momencie RT tak istotne znaczenie.
@Ketharian no dobra, to dajcie jakieś dokładniejsze info, Arbuz może wyciągnąć z logów ile loginów i które zostały usunięte? Wiemy kto to? Jak to ktoś do rozpoznania z LI to jest szansa, że ktoś ma do tej osoby kontakt na Discord lub inaczej i można tę osobę podpytać.
Oczywiście niekoniecznie będą chcieli odpowiedzieć, może są na takim etapie życia że nie mają czasu na forum i sprzątają miejsca które zjadają im czas. Ja tak kiedyś miałem, blokowałem sam sobie strony z memami. -
-
@wired Jedna to był Aro, a teraz Multikonciara. Nie kojarzę więcej. Więc tu szoku wielkich liczb nie ma, bez paniki.
@Zell jak Aro i Alex to przecież macie do nich kontakt za Discord, daleko by zapytać nie jest, jak chcecie mieć feedback.
-
Keth tak ogólnie dał odezwę. Zawsze pole można zrobić, choć na razie i tak inne są priorytety techniczne.

-
Jesli ktoś już sobie skasował konto i odszedł bez słowa, nie zamierzamy go po czasie molestować, usunięcie konta to punkt krytyczny. Nam zależy na feedbacku przed tym ruchem, bo wówczas zawsze jeszcze istnieje nikła szansa, bo odwieść usera od tej decyzji.
-
Jesli ktoś już sobie skasował konto i odszedł bez słowa, nie zamierzamy go po czasie molestować, usunięcie konta to punkt krytyczny. Nam zależy na feedbacku przed tym ruchem, bo wówczas zawsze jeszcze istnieje nikła szansa, bo odwieść usera od tej decyzji.
@Ketharian ale jaka jest różnica między usunięciem konta a posiadaniem takiego nie używanego od lat? To jak z nieużywanymi rzeczami w szafie, niektórzy mają system i po jakimś czasie wyrzucają by nie zajmowały miejsca, inni gromadzą po szafach bo a nóż widelec się kiedyś przyda. Jak ktoś będzie chciał pograć z nami czy pogadać, a skasował konto, to po prostu założy nowe, moim zdaniem skasowanie konta to no big deal.
Co więcej z punktu widzenia IT jest to bezpieczniejsze niż posiadanie konta na forum o którym się nie pamięta, bo ludzie mają tendencję do posiadania tych samych haseł w różnych miejscach i wyciek haseł ze starego nieużywanego forum wtedy może zagrozić bezpieczeństwu konta email czy banku.
-
To już kwestia odmiennego punktu widzenia pomiędzy nami. Dla Ciebie permanentne usunięcie to żaden big deal, ja widzę to zupełnie inaczej, ale na szczęście każdy z nas może mieć własny osąd i nie musimy się wzajemnie do niego przekonywać.
-
Gdy ktoś gra w jakiejś sesji i nagle odchodzi usuwając konto... To zupełnie inna para kaloszy.
-
To już kwestia odmiennego punktu widzenia pomiędzy nami. Dla Ciebie permanentne usunięcie to żaden big deal, ja widzę to zupełnie inaczej, ale na szczęście każdy z nas może mieć własny osąd i nie musimy się wzajemnie do niego przekonywać.
@Ketharian nie jestem pewien czy w obecnych warunkach prawnych to kwestia jedynie odmiennego patrzenia na kwestię kont-duchów i kasowania konta gdy nie korzysta się z forum. Wiele firm po x latach wysyła do mnie emaile i mówi że moje dane (często to jedynie email i konto którym się logowałem) zostaną usunięte bo nie używam od x lat. Podejrzewam że wynika to z zasad UODO/RODO, które są odpowiedzią na ataki po wyciekach starych danych, o których wspomniałem w poprzednim poście. Nie zdziwię się jak za 5 lat sami będziecie musieli odsiać martwe dusze. Zresztą, lepiej robić coś takiego niż odpowiadać za ewentualne konsekwnecje wycieku danych (zawsze to mniejszy blast radius).
@Zell napisał w Rozmowy użytkowników z obsługą:
Gdy ktoś gra w jakiejś sesji i nagle odchodzi usuwając konto... To zupełnie inna para kaloszy.
True, to inny przypadek niż wspomniany.
-
Nie wiem czy to właściwe miejsce, ale dało, by się w kategorii "Nieprzeczytane" usunąć powiadomienia, albo chociaż zrobić, żeby się wyświetlały się tylko wtedy gdy ktoś napisze w twoim topicu, albo obserwowanym. Nie chce żeby pojawiał mi się tam każdy post.