Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały
-
Dobra ja od siebie dałem krótko jak Adam daje się wpuścić w maliny i jak planuje się dostać na teren zamku od tyłu ukraść sobie cegłówkę na co mam rzucać @johnytrs ?
A ksywa Krepina fajna xD Mój dziwny dzieciak sobie wyobraża że będzie robił kostiumy na szkolne przedstawienia jak w Amerykańskich serialach młodzieżowych xD nie wie że u nas się tego nie robi a jeszcze Pani z domu kultury go zachęca i będzie próbował coś wystawiać

Dobra ja od siebie dałem krótko jak Adam daje się wpuścić w maliny i jak planuje się dostać na teren zamku od tyłu ukraść sobie cegłówkę na co mam rzucać @johnytrs ?
Rozbijam to na dwa testy.
Pierwszy na Skradanie (żeby nikt ciebie nie zauważył), drugi na Ruch (co byś się po drodze nie zabił ani tej cegły na stopę nie spuścił ani po drodze jej nie zgubił.Czyli rzucasz sumą kości Ciało+Skradanie, oraz Ciało+Ruch. Do zdania potrzebujesz po jednym sukcesie w każdym z nich. Możesz forsować, czyli przerzucić nieudany test, zyskując stan. Jeżeli nie chcesz forsować i nie zdać testu, to opisanie skutków tej porażki zostawiam dla siebie.
Cholercia, muszę w końcu przysiąść i zrobić małą ściągawkę dla was z mechaniki, po inaczej będziecie mi to co pół roku przypominać

@JohnyTRS spróbuję dziś odpisać, żeby nie blokować kolejki, jak mi się nie uda, no to jutro 100%, więc ty będziesz miał najwyżej weekend na odpisik
MG też musi czasami jakiś prezent dostaćDzięki, ale chcę docelowo wrócić do pierwotnego planu odpisów i zostawić weekend dla was. Moim celem jest sytuacja, że termin dla was będzie do końca poniedziałku, a mój post powinien się wtedy pojawić we wtorek / środę.
-
@Brilchan napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
A ksywa Krepina fajna xD Mój dziwny dzieciak sobie wyobraża że będzie robił kostiumy na szkolne przedstawienia jak w Amerykańskich serialach młodzieżowych xD nie wie że u nas się tego nie robi a jeszcze Pani z domu kultury go zachęca i będzie próbował coś wystawiać

Ale na szkolnych przedstawieniach nikt nei robi kostiumów z krepiny. A to co robi Adam, nawet w Hameryce uznane by było za błazenada i żenadę. Więc ja tbh nie wiem, co ty robisz z tą postacią, ale powinien mieć klasę "Przypał" a nie " Szpaner" xd
@Nami napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
Ale na szkolnych przedstawieniach nikt nei robi kostiumów z krepiny. A to co robi Adam, nawet w Hameryce uznane by było za błazenada i żenadę. Więc ja tbh nie wiem, co ty robisz z tą postacią, ale powinien mieć klasę "Przypał" a nie " Szpaner" xd
Ja tam nie wiem u mnie na szkolnych się robiło z tego co było pod ręką jak nic nie było to krepina karton i bluzy wywrócone na lewą stronę i paski od toreb kicz to część pastiżu. Ja po prostu sobie wyznaczam granice postaci daje jej kawałek mózgu i tak z tym płynę jak usłyszałem klub Miami i Lata 90te to od razu pomyślałem o Miami Vice i garniturach a potem krepina i karton bo raczej nie miał by kasy na krawcową

Choć teraz jak o tym myślę to może oprócz krepiny podkradnie stary garnitur z szafy brata i wypierzę go z czerwonymi skarpetkami z bazaru co farbują na różowo a do tego doda krepiny i kartonu żeby były te charakterystyczne poduszki jak ze zbroi

Bez problemu możemy zmienić Adamowe ze szpaner na Lamer albo dziwne dziecko
ja tam się nie zastanawiam jakoś tak samo wychodzi 
Potem zrobię rzuty i tu wkleje
-
@arthur-fleck nie mogę, chichram się jak hiena czytając tego posta

-
@arthur-fleck nie mogę, chichram się jak hiena czytając tego posta

nie mogę, chichram się jak hiena czytając tego posta
Jak hieny to się będą śmiać dziewczyny i Krzysiek jak Adam wejdzie w swoim galowym stroju

-
POTRZEBUJEMY ADAMA ZROBIONEGO PRZEZ AI W TEJ KREPINIE!
-
@Pan-Elf napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
POTRZEBUJEMY ADAMA ZROBIONEGO PRZEZ AI W TEJ KREPINIE!
Miałem to samo zaproponować. @brilchan dawaj zdjęcie
-
Rzut na skradanie https://orokos.com/roll/1069452 wyszło 1 ale plus 3 z ciała więc cztery jeszcze na ruch
Na ruch wyszło 7 https://orokos.com/roll/1069453
Co do Krepiny nie wiem czy tyle cringu AI wytrzyma ale zobaczę co DA wymodzi dam krótki post bo ten tekst o garniturze po bracie dał Adamowi kolejny głupi pomysł
-
A to nie wiem nie znam systemu podlinkowałem rzuty żeby było jak jest na kościach spróbowałem AI z DA ale wyszło moim zdaniem za ładnie mimo że napisałem badly dyed suit to wciąż wygląda jak CHAD MODEL jak z okładki Harleguina jakiegoś xD
Stąd nie lubię AI Bo kiepawe jakies takie wychodzi i jednakowe
-
OK, ale ty rzuciłeś "1d6 +3", więc dla MG nic z tego nie wynika, więc Twój "link do rzutów" jest bezużyteczny. Chyba, że to ja coś od początku źle rozumiem?
ja mam takiego krepiniarza:

a i tak wciąż uważam, że za ładny xd
-
Mechanika: rzucasz tyloma kośćmi 1k6, ile masz punktów (sumując) z cechy (Ciała) oraz umiejętności (Skradanie się albo Ruch). Czyli np. (przykładowe wartości) jak cecha ma 2, a umiejętność 4, to 2+4=6, rzucasz 6k6. Szóstka na kości to sukces. Czyli wystarczy, że na jednej z kostek wypadnie 6 i test jest zdany. Niczego nie sumujesz.
Mój post się opóźni, będzie dopiero w niedzielę.
-
Rozbijam to na dwa testy.
Pierwszy na Skradanie (żeby nikt ciebie nie zauważył), drugi na Ruch (co byś się po drodze nie zabił ani tej cegły na stopę nie spuścił ani po drodze jej nie zgubił.Czyli rzucasz sumą kości Ciało+Skradanie, oraz Ciało+Ruch. Do zdania potrzebujesz po jednym sukcesie w każdym z nich. Możesz forsować, czyli przerzucić nieudany test, zyskując stan. Jeżeli nie chcesz forsować i nie zdać testu, to opisanie skutków tej porażki zostawiam dla siebie.
Cholercia, muszę w końcu przysiąść i zrobić małą ściągawkę dla was z mechaniki, po inaczej będziecie mi to co pół roku przypominać

@JohnyTRS spróbuję dziś odpisać, żeby nie blokować kolejki, jak mi się nie uda, no to jutro 100%, więc ty będziesz miał najwyżej weekend na odpisik
MG też musi czasami jakiś prezent dostaćDzięki, ale chcę docelowo wrócić do pierwotnego planu odpisów i zostawić weekend dla was. Moim celem jest sytuacja, że termin dla was będzie do końca poniedziałku, a mój post powinien się wtedy pojawić we wtorek / środę.
@JohnyTRS napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
rzucasz sumą kości Ciało+Skradanie, oraz Ciało+Ruch
@brilchan zakładając, że Ciało = 5; Skradanie = 3; Ruch = 0; to rzucasz:
- pierwszy rzut ilością kostek: ciało i skradanie (5 + 3), czyli rzucasz 8k6 i musisz mieć tam przynajmniej jeden raz 6 wyrzucone, żeby się udało
- drugi rzut ilością kostek: ciało i ruch (5 + 0), czyli rzucasz 5k6 i tak samo musisz mieć przynajmniej jeden raz 6 na jakiejkolwiek z tych kostek.
Ja tak rozumiem tę mechanikę rzutów.
A tu moja krepina, wygenerowany na podstawie zdjęcia Adama z sesji:

-
Macie jeszcze jedno XD

-
Dokładnie tak.
Co do wizualizacji AI, to zmień tło na rozpadające się miasteczko, wtedy będzie cacy.
-
@brilchan pamiętaj, że jak nie wypadnie ci w puli "6" możesz jeszcze przerzucić kości, ale wtedy zakreślasz jeden ze stanów.
-
OK, ale ty rzuciłeś "1d6 +3", więc dla MG nic z tego nie wynika, więc Twój "link do rzutów" jest bezużyteczny. Chyba, że to ja coś od początku źle rozumiem?

a i tak wciąż uważam, że za ładny xd
Przecież to jest klasyczna Balenciaga. Adam wyprzedził swoje czasy XD
-
hehehe śmiesznie wam wyszły te obrazki ja jeszcze myślałem że to kłamstwo o garniturze po tacie zainspirowało go żeby podebrać bratu garniak i go wyprać z czerwonymi skarpetkami od wietlamców ale jeżeli pozwolicie to oba obrazki wykorzystać w poście jako próby ?
Jutro zerknę na te rzuty i zasady żeby wszystko było jak trzeba zastanawiałem się czy nie rzucać na urok czy coś że nawet w kiepskim kostiumie potrafi się z siebie śmiać i nosić to stylowo czy cos ? Tak jak rzut na style w cyberpunk 2020 /RED ale nie mam problemu z tym, żeby Chlebowski zrobił z siebie pośmiewisko bo upokorzenia to też część życia nastolatków

-
Bierz i używaj, tutaj nie masz co czekać czy prosić o pozwolenie, to w końcu AI slop

-
dla mnie to wciąż za ładne, bo ta krepina to by się popruła w trymiga xD
Właśnie dlatego po dwóch próbach jak sobie to uświadomi to przefarbuje po bracie garniak

Znalazłem filmik psychololo który ładnie pokazuje założenie Adama
https://www.youtube.com/watch?v=17GtRjHjbsk