Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Sharn: Mrocznymi Ścieżkami
-
No właśnie chce całkowicie uniknąć Sphere of Power i iść w Sphere of Might. Chciałem mechanicznie oprzeć się na klasie Conscript i Specjalizacji w Tech. Do tego fluff z Crushing Juggernaut Martial Tradition.
Historia robota, który zatracił sens istnienia po wojnie i żeby nadal funkcjonować zaczął się ulepszać. Raczej Frontliner, a wyrzutnia była fajna, bo nie musiałem nią celować (postać bazuje na sile).
@jhnw pierwszą koncepcją był Armiger z archetypem antykwariusza, który miałby muszkiet ze sferą Destro (fire) i używał by go jak miotacza ognia. A drugiego jak shotguns (destro ( force)), ale koniec końców mnie chyba to przytłoczyło. I nie wpasowywało się z tym co miałem w głowie na temat samej postaci.
Dlatego teraz chcę całość zrobić na Might. Zwłaszcza, że wszyscy inni którzy zgłosili chęć gry deklarują powinowactwo (mniejsze lub większe) do Power.
Vanilla blacksmith w takim razie.
Na jego gimmick składa się przekuwanie przedmiotów bez utraty benefitów z umagicznienia oraz naprawa przedmiotów które sam rozwalił przy użyciu sundera.
Tinker oraz Berserker mają bardzo przyjemne rzeczy dla kowala. -
-
Jak dobrze, że ta rekrutacja trwa tak długo.
EDIT:
Po całym dniu czytania o ulepszeniach ciała ze sfery Tinkering mam już pajęcze nogi, zestaw dodatkowych rąk do broni dystansowej i walący piorunami topór...
i chyba jestem w nie tej grze... -
EDIT:
Po całym dniu czytania o ulepszeniach ciała ze sfery Tinkering mam już pajęcze nogi, zestaw dodatkowych rąk do broni dystansowej i walący piorunami topór...
i chyba jestem w nie tej grze...Sharn to właściwie miasto kopiec, ma część przemysłową nazywaną Trybami która bardzo przypomina manufactoria mechanicum…
You’re in right place, mate.
-
EDIT:
i chyba jestem w nie tej grze...@MiRaaz Hahahaha, o kurde, nie wiedziałem że tam tak można! To może i sam stworzę kogoś skoro czas do połowy kwietnia
All Hail Omnissiah!
Może z rasy warforged wykombinuję jakiegoś świadomego servitora dla Twojego techpriesta
@Stalowy napisał w Sharn: Mrocznymi Ścieżkami:
Trybami która bardzo przypomina manufactoria mechanicum…
Ale w sumie kultu maszyny czy chęci bycia nią bo ciało słabe itd. to chyba nie ma, można dodać

Chociaż... w Eberronie był chyba jakiś kult skupiający warforged, co wierzą że są kolejnym etapem ewolucji i najchętniej by się organicznych pozbyli - może mają ludzkich członków
-
Yup, jest kult Pana Ostrzy, a biorąc pod uwagę specyfikę działania wiary w Eberronie, to technicznie można zagrać ludzkim wyznawcą, chociaż inni kultyści pewnie nie będą się do niego przyznawać - no chyba że będzie udawał zbrojnokutego

-
Mam nadzieję, że tak tylko żartujecie. Eberron to wystarczająco fascynujący setting, by nie trzeba było go doprawiać innymi. Poza tym to nie jest dedykowana mechanika do tego świata, więc nie wszystko co można stworzyć da radę osadzić w uniwersum.
-
Mam nadzieję, że tak tylko żartujecie. Eberron to wystarczająco fascynujący setting, by nie trzeba było go doprawiać innymi. Poza tym to nie jest dedykowana mechanika do tego świata, więc nie wszystko co można stworzyć da radę osadzić w uniwersum.
Raczej żartują xd
I tak zdecydowanie jest ciekawy - im dalej czytam tym bardziej mi się podoba niż inne dedekoidy w które grałem.Natomiast techno-świry to motyw który można podczepić pod kilka frakcji w tym świecie i to mniej… hmm… złowrogich niż kulty Ostrego Pana
Edit
O proszę. Jest nawet na to prestiżówka
https://sites.google.com/site/eberronpathfinder/conversion-info/classes/prestige-classes/renegade-mastermaker
-
Raczej żartują xd
I tak zdecydowanie jest ciekawy - im dalej czytam tym bardziej mi się podoba niż inne dedekoidy w które grałem.Natomiast techno-świry to motyw który można podczepić pod kilka frakcji w tym świecie i to mniej… hmm… złowrogich niż kulty Ostrego Pana
Edit
O proszę. Jest nawet na to prestiżówka
https://sites.google.com/site/eberronpathfinder/conversion-info/classes/prestige-classes/renegade-mastermaker
@Stalowy jednak jest różnica między doktorem Frankenstein co sobie przeszczepia metalowe ręce w imię ciekawości i nauki, a kultem. Wiarę w jednostce i bazujący na niej światopogląd, bardzo ciężko zmienić. Frakcje zaś można dość łatwo, o ile nowa nie kłóci się ze światopoglądem.
-
Czyli jednak nie żartujo…
-
@Stalowy napisał w Sharn: Mrocznymi Ścieżkami:
Czyli jednak nie żartujo…
Spokojnie, poczytam poderek i dopiero pomyślę czym ostatecznie zagrać, mnogość wyboru na razie widzę, a świata mocno nie znam.
-
Ja głównie na YT oglądam. Jest sporo filmików o Shran, o jego geografii, o frakcjach… ba, ostatnio nawet o pogodzie słuchałem. Długie zimy na dostępnych szlachcie szczytach, vs cały rok +30 w Cogs, od ognia setek kuźni…
Bardzo podoba mi się klimat. Szlifuje tego Warforged mojego. Trochę mnie przytłoczyły możliwości sfery Tinker i stąd ten mało wybredny żart z AdMechami. Wiem, że będę na stałe mieszkać w Cogs (w sumie oglądam anglojęzyczne materiały i do dzisiaj nie pomyślałem, że to po prostu Tryby).
Wiem też, że będę walczył w pierwszej linii. Tylko jeszcze do końca nie wiem jak.
-
Zobaczę czy uda mi się coś sklecić na czas, bo z siłami umysłowymi ostatnio u mnie słabo, ale zdecydowanie bym chciał zagrać.
-
Hej hej! Zostały jeszcze dwa tygodnie do końca rekrutacji, mam już fajny zestaw postaci, ale chętnie zobaczę nowe

Przy okazji dodatkowa prośba - z racji tego, że gramy z pełnym wykorzystaniem Spheres of Guile, w grze będą miały znaczenie motywacje postaci. Dlatego też zapoznajcie się z tekstem w linku i zaznaczcie na kartach, jakie znaczące i pomniejsze motywacje mają wasze postaci. -
Info dla pozostałych współgraczy:
Efektem moich szenanigans będę w stanie oferować innym BG (maksymalnie do pięciu sztuk) mały semi-permanetny bonusik + ~10 tHP oraz +2 enh bonus do wybranego fizycznego statu, oraz do psychicznego =]
Każdy będzie mógł sobie personalnie wybrać. -
Buffy Incantera to: Size Change z Alteration, Improved Haste z Time, poza tym debuff z Death (Curse), który będzie dobry na bossów, jeśli tacy się znajdą. Mam także sprzęt z Healing Pack i Hero's Pack, którymi w miarę zapotrzebowania się podzielę

-
Powinniśmy się spodziewać bardzo taktycznej walki, która nie wybacza błędów?
-
Grałem u Sinda dwie sesje i walki są wymagające, ale mogę potwierdzić, że popełniałem w nich błędy (nieraz głupie, czy wynikłe z niedoczytania zdolności) i przeżyliśmy =p
Choć jedno Nat20 sprawiło, że BBE zwiał, zamiast trafić do niewoli i na osąd XD
Ale to osobny temat =p -
Ja tylko melduję, że ode mnie też poszło zgłoszenie