[ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja)
-
Ja osobiście nie mam z tym problemu, zdaję sobie sprawę że wrzuciłem swoją KP zdecydowanie później i że ktoś był przede mną, więc mogę sobie poczytać sesję
. Ale to zawsze od MG będzie zależało kogo wybierze rekrutacyjnie 
@MaReenk napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):
Ja osobiście nie mam z tym problemu
Sądzę, że nikt nie ma z tym problemu. Trochę nie kumam skąd dostałem minusa do swojego posta za policzenie liczby chętnych graczy i że do 12 nie trzeba nikogo skreślać z slashera inaczej niż patrząc jak go Xenomorph zjada

-
Ja przygotuję postać cyferkową. Rozumiem, że na private wysyłamy ?
-

Ogłoszenia parafialne
Korzystając z wolnej chwili chciałbym podsumować aktualny status rekrutacji.
Lista osób na pokładzie statku (który na bazie Waszych dotychczasowych sugestii będzie albo kombajnem górniczym albo jednostką złomiarską i który będzie latał na transponderze albo amerykańskim albo UPP):
@marrrt - kapitan (templatka officer, personalia jeszcze nieznane, ale nadesłany przez gracza awatar sugeruje, że to twardy skurczybyk);
@grek - pierwszy oficer Siergiej Kalashnikov (templatka roughneck);
@mareenk - Nadia Volkov, załogant (na templatce roughneck);
@macabra78 - android medyczny Adam (na templatce medic);
@piołun - Elias Crowe, oficer naukowy jednostki (templatka sciencist);
@davy-knee jako Dave Knee, pasażer na templatce colony marshall;
@cygan, William Biscuit, pasażer-archeolog (na templatce scientist);
@arthur-fleck , Delilah le Fey jako przedstawicielka Lasalle Bionational (templatka corporate agent). Podejrzewam, że wybór tego gracza z pewnością kogoś śledzącego rekrutację zdumi, zaskoczy, a może nawet zaszokuje, dlatego chciałem podkreślić, że Arthur nigdy ze mną wcześniej nie grał i w ogóle nie znam gościa, więc dla potrzeb tej sesji ma status „świeżaka”;
@jedrzej-gruszczynski , prawdziwy joker tej sesji, czyli elastyczny gracz, który czeka cierpliwie do końca rekrutacji, aby dopasować swoją postać do najbardziej potrzebnej roli w kształcie całej drużyny;
oraz Rebirth, który uczestniczy w tym miesiącu w intensywnym służbowym projekcie i jeśli dołączy do nas w ostatnich dnia miesiąca, również będzie mógł wziąć udział w zabawie.
-

Ogłoszenia parafialne
Korzystając z wolnej chwili chciałbym podsumować aktualny status rekrutacji.
Lista osób na pokładzie statku (który na bazie Waszych dotychczasowych sugestii będzie albo kombajnem górniczym albo jednostką złomiarską i który będzie latał na transponderze albo amerykańskim albo UPP):
@marrrt - kapitan (templatka officer, personalia jeszcze nieznane, ale nadesłany przez gracza awatar sugeruje, że to twardy skurczybyk);
@grek - pierwszy oficer Siergiej Kalashnikov (templatka roughneck);
@mareenk - Nadia Volkov, załogant (na templatce roughneck);
@macabra78 - android medyczny Adam (na templatce medic);
@piołun - Elias Crowe, oficer naukowy jednostki (templatka sciencist);
@davy-knee jako Dave Knee, pasażer na templatce colony marshall;
@cygan, William Biscuit, pasażer-archeolog (na templatce scientist);
@arthur-fleck , Delilah le Fey jako przedstawicielka Lasalle Bionational (templatka corporate agent). Podejrzewam, że wybór tego gracza z pewnością kogoś śledzącego rekrutację zdumi, zaskoczy, a może nawet zaszokuje, dlatego chciałem podkreślić, że Arthur nigdy ze mną wcześniej nie grał i w ogóle nie znam gościa, więc dla potrzeb tej sesji ma status „świeżaka”;
@jedrzej-gruszczynski , prawdziwy joker tej sesji, czyli elastyczny gracz, który czeka cierpliwie do końca rekrutacji, aby dopasować swoją postać do najbardziej potrzebnej roli w kształcie całej drużyny;
oraz Rebirth, który uczestniczy w tym miesiącu w intensywnym służbowym projekcie i jeśli dołączy do nas w ostatnich dnia miesiąca, również będzie mógł wziąć udział w zabawie.
@Ketharian napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):
i który będzie latał na transponderze albo amerykańskim albo UPP):
Bardziej by mi pasowało gdyby jednak Siergiej był uciekinierem z UPP i żeby latali pod transponderem amerykańskim. Ale jak będzie transponder UPP to też looz.
-
Mi pasuje najbardziej UA, jako że mam tło postaci oparte o ten polityczny byt , więc jak mogę to głosuje za United Americas.
-
Mi najbardziej podoba się koncept kombajna górniczego z opcji 1.B a co do transpondera to głosuję na United Americas
-
Żeby było jasne, moje preferencje:
— statek, kombajn górniczy
— bandera, UA
— pochodzenie Siergieja UPP -
- Kombajn górniczy
- United Americas
-
-Kombajn górniczy,
-Do kogo należy, nie ważne dla Nadii, praca to praca. -
Kombajn górniczy
UA -
Tak samo jestem za opcją kombajnu i UA.
-
Myślę, że dotychczasowy przebieg głosowania nad preferencjami wyboru statku i narodowościowymi przesądził już o dominującej opcji - Waszą jednostką jest zatem kombajn górniczy typu Altmeyer, średnich rozmiarów jednostka przemysłowa wykorzystywana do prac górniczych zarówno w pasach asteroid jak i na powierzchniach planet. Ten konkretny statek, USCS Kardashian o numerze KM-164, należy do licencjonowanej na terytorium Zjednoczonych Ameryk korporacji Kelland Mining i leci ze stacji przeładunkowej Gliese do placówki wydobywczej w systemie Borodino. Ci członkowie załogi lub pasażerowie, którzy nie mają obywatelstwa UA posiadają odpowiednie wizy i pozwolenia na pobyt (jak chociażby dysydenci z UPP). Więcej szczegółów niebawem.
-
Pytanie gdzie sa braki i co jest potrzebne, mamy to juz?
-
Mamy na ten moment (używając terminologii wprost nawiązującej do podręcznikowych ról) oficera, dwóch techników pokładowych, medyka, dwóch naukowców, szeryfa kolonialnego i agenta korporacji. Nieznany pozostaje wybór Rebirtha, ale ponieważ potencjalnie wejdzie on jako ostatni do gry, będzie musiał z tego tytułu dopasować się do ograniczonej puli wyboru.
@jedrzej-gruszczynski , wybierz zatem pomiędzy pilotem i człowiekiem od ochrony, wedle własnego uznania.
-
W sumie jak pilot jest wolny - to ja z chęcią oddam mojego szeryfa i zrobię sobie pilota.
-
@jedrzej-gruszczynski to mogę pilota ?

-
Już chyba za późno - biorę pilota
Wita Was Davy O’Collan i zapraszam w „moje” progi… Tylko zachowujcie się proszę…
-

Ogłoszenia parafialne
Myślę, że nie będzie problem z przypisaniem gracza do pilota, bo kolega sygnalizował mi wcześniej, że jest bardzo elastyczny w kwestii wyboru roli - a jednocześnie miał pomysł na gościa od security, który bardzo przypadł mi do gustu.
Pozostaje nam ustalić podział na załogę i pasażerów, gdzie jako tych drugich widziałbym korposkę Arthura i naukowca Cygana (ale jestem otwarty na kontrpropozycje). Jeśli Rebirth finalnie do nas dołączy, weźmie rolę inżyniera, pozostałe są już rozdane.
Niektórym z Was może nasunąć się pytanie, po co na kombajnie gość od ochrony? Bo Wasz statek jest duży i do Borodino leci ze szkieletową załogą, aby w stacji postojowej na miejscu wziąć na pokład trzydziestu dodatkowych górników od roboty na asteroidach, zakontraktowanych krótkoterminowo i mogących sprawiać podczas zlecenia rozmaite problemy dyscyplinarne.
Start sesji planuję na 01.06.26, do tego czasu pozbieram wszystkie KP i na pewno też pojawią się jeszcze w tym wątku informacje dodatkowe dla nowych graczy na temat specyficznych aspektów gry u mnie jako MG. Pod koniec miesiąca zrobimy raz jeszcze check obecności i ruszamy.
W międzyczasie możecie spokojnie wrzucać własne pytania, jeśli coś nie daje Wam spokoju.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się