Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Rekonesans Karak Varn - komentarze
-
To góry, więc bez biegu.
Bieg w 4ed jest... dziwny. Każda runda składa się z ruchu i akcji. W ramach ruchu możesz iść (Sz2 m/rundę) lub biec (Sz4 m/rundę). Jak sobie chcesz. Dowolnie. Jest też sprint jako ruch + akcja dodatkowa, gdzie robisz test atletyki i możesz w ramach sprintu pobiec kolejne Sz*2 +-PSy z testu atletyki. Czyli krasnolud może biec 12m/rundę i wykonać atak, albo sprintować około 18m/rundę bez atakowania.To jest jednak teren górski i jeżeli będziecie biec lub sprintować, może wam się coś przytrafić.
-
Ok, Othin będzie w takim razie tylko szedł.
Snotling złapany wcześniej - "Część goblinów dała radę pierzchnąć, tylko jeden pozostał żywy. Jak się wkrótce okazało nawet nie goblin, ale snotling, do tego... specyficzny. Między innymi potrafił porozumiewać się w reikspielu. " - czy to dość powszechne albo zdarza się czy to ewenement? Jakie są sposoby rozmowy z zielonymi?
-
Ok, Othin będzie w takim razie tylko szedł.
Snotling złapany wcześniej - "Część goblinów dała radę pierzchnąć, tylko jeden pozostał żywy. Jak się wkrótce okazało nawet nie goblin, ale snotling, do tego... specyficzny. Między innymi potrafił porozumiewać się w reikspielu. " - czy to dość powszechne albo zdarza się czy to ewenement? Jakie są sposoby rozmowy z zielonymi?
@Dekline napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
Jakie są sposoby rozmowy z zielonymi?
najczęściej to topór

gdy znają język ludzi moim zdaniem jest wyjątkowe, te rasy nie żyją razem więc nie mają dużej okazji do poznania swoich zwyczajów czy języka. Chociaż może się zdarza, w kopalni jako niewolnicy skavenów?
-
Zielonoskórzy rzadko porozumiewają się w reikspielu. W tribes and tribulations jednak praktycznie w każdej bandzie jest jeden (zapewne dla wygody graczy), który to potrafi

Rzadziej znają Khazalid.Nie uważam, aby zabicie błagającego o litość zielonoskórego było ujmą.
-
Czy zarżniecie rannego zielonego gdy błaga o pomoc, zakładając że to robi, do ujma na honorze?
Czy zarżniecie rannego zielonego gdy błaga o pomoc, zakładając że to robi, do ujma na honorze?
nie rozumiem skąd taki wniosek po moim odpisie?
Nie jest ujmą, gobliny i orki są w Wielkiej Księdze Uraz, to są wrogowie rasy, zabijanie ich to jest domyślny sposób komunikacji (stąd mój tekst że wspólnym językiem jest topór) -
Nie jest ujmą, gobliny i orki są w Wielkiej Księdze Uraz, to są wrogowie rasy, zabijanie ich to jest domyślny sposób komunikacji (stąd mój tekst że wspólnym językiem jest topór)@Wired napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
To nie był wniosek. To było pytanie. I nawet podejrzewam dlaczego zadane.
-
Oki, odczytałem to jako kontynuację rozmowy, a wydawało mi się że ten topór jasno mówi o podejściu dawi. Spoko
-
@Gladin napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
Podsumowałbym to tak: jesteście równorzędni, ale jak @Dekline napisał, jeżeli będziecie chcieli sobie dogryzać, to każdy znajdzie elementy, w których jest lepszy od drugiego.
W mechanice 4ed jesteśmy, ale w lore nie. Żelazołamacze to elitarni żołnierze, najlepsi z najlepszych, kusznicy to zwykli żołnierze, często szkoleni z pospolitego ruszenia wzywania klanu do wojny. To jest wyraźna różnica w hierarchii. Każdy zwykły żołnierz uważa za zaszczyt być oddelegowanym do szkolenia na żelazołamacza, to jest awans społeczny. Widoczny też w itemach - żelazołamacze noszą gromril z przydziału wojska, a zwykli żołnierze nie, to oznaka ich statusu.
Co do wieku proponuję by Hagrid był w wieku Othina i szanowali się jak równolatkowie, a po dłuższym interludium obydwaj wskoczyli na długobrodych. Bo jak na razie z tego wieku nic nie wynika poza tym że Hagird obrywał od wazzocków.
Skoro jesteśmy elastyczni co do totalnej zmian w postaci Othina między scenariuszami, to uważam że możemy też zmienić wiek Hagrida. -
Gdzie najlepiej znaleźć takie awatary jakie wy macie?
-
Ja jestem z tych co nie lubią zabawy w awatary... Jeśli chcesz to możesz zrobić co ci się podoba.
-
OK. Teraz to trzeba przeskalować... do jakich rozmiarów?
-
Ale do braci to akurat pasuje... Podsyłam Gladinowi.