Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Serce wieczności - Daggerheart
-
Może być chociaż dam tutaj jeszcze taką kartę, nie jestem pewien czy dobrze działa. https://drive.google.com/file/d/1_DBlx2-WcH0HGU6dR4TyOk0wMVPR6VIZ/view
-
Karta otwiera się poprawnie, to bardzo użyteczne narzędzie, które na pewno się przyda.
@slann22 czy cztery zgłoszenia - ja, Marrrt, Miraaz i Kaworu - wystarczą Ci do podjęcia decyzji o starcie sesji czy potrzebujesz więcej / alternatywnych kandydatów? I może tak czy owak warto by było założyć już teraz wątek komentarzy pod przyszłościową sesję, żeby móc wrzucać bardziej techniczne pytanie w osobnym topiku?
EDIT:
Czy dobrze rozumiem, że każdy bohater może rzucać zaklęcia, jeśli tylko ma dostęp do czarodziejskiej „Dominion Card”?
-
Kaźdy bohater dostaje dwie domeny. I na start wybiera dwie karty z dwóch domen. Bard akurat ma dostęp do domeny Codex, który daje czarowanie. I tak, możesz wybrać dwie karty z domeny Codex co da Rechotkowi 6 czarów.
Khira (mam już imię dla mojej olbrzymki) weźmie dwie karty z domeny Valor… Ale nie nazwałbym tego czarowaniem. Ot mogę pod wpływem stresu wejść między bestię, a Rechotka i zgarnąć obrażenia. Nie jest to czar. Jest to wrodzony masochizm

EDIT:
Ja kartę zrobiłem tutaj (przy okazji to moja karta)
https://app.demiplane.com/nexus/daggerheart/character-sheet/4f6c98d0-7718-4769-adfd-62886f9a7411 -
Ketharian: Starczy mi to rozpoczęcia sesji, ale chciałbym poczekać do końca daty, Ponieważ tak zapowiedziałem i nie chciałbym aby ktoś poczuł się urażony zbyt szybkim końcem rekrutacji.
I tak tutaj każdy może rzucać czary, A w przypadku barda to bardzo kanoniczne względem wszelkiego rodzaju d&d -

Wszystko w porządku, nie miałem na myśli skrócenia terminu rekrutacji, a jedynie chciałem się upewnić czy jeśli nikt więcej się nie zgłosi, taka drużyna Ci wystarczy do rozpoczęcia zabawy. Wracam do skrobania KP.
I może od razu podzielę się informacją, że baron Hircus i bard Rechotek podróżują razem jako starzy dobrzy znajomy - i nie zaprzeczajcie, bo negacja nie ma sensu, od razu ujrzeliście oczami wyobraźni Geralta i Jaskra, prawda? Taka to właśnie będzie heroicznodramatyczna para!
-
Dzięki uprzejmości Kethariana, który pomógł mi przy podstawach i linkowi do karty online MiRaaza również podsyłam kartę:
https://app.demiplane.com/nexus/daggerheart/character-sheet/0e7cf24a-0222-4724-b5a3-96841f4255ed -
Moja karta:
https://app.demiplane.com/nexus/daggerheart/character-sheet/682d1789-ebb0-4a29-ac55-2bab4ebd08c2
Nie wiem jak ustawić greatstaff jako aktywny... xD
-
Widzę, że staff juź ogarnąłeś, ale jeszcze pancerz załóż. Khira będzie i tak Was chronić… ale tresholdy 1 i 2 nie zapowiadają się wesoło.
Przychylam się do otworzenia wątku komentarzy. W podręczniku jest ciekawa wzmianka o budowaniu powiązań i wzajemnym zadawaniu pytań. Np. „Jakie kłamstwo o Twojej postaci usłyszała moja postać, w które wierzy w 100%”
Osobiście myślę, że wniesie to więcej niż docki z historią
-

Powiem Wam, że ta cyfrowa karta do Daggerheart zaproponowana przez @Miraaz to naprawdę świetna sprawa, czuję się zobowiązany raz jeszcze za nią podziękować. Kończę myśleć nad kilkoma detalami, jutro powinienem mieć kompletną wersję.
Chcielibyście zagrać drużyną dobrze się już znającą, która przybyła do kotliny jako jedna grupa czy ktoś wolałby zostać outsiderem lub nawet lokalsem?
P.S. info odnośnie tego, czemu regularnie wklejam na początku postów graficzkę z żabą - dzięki temu wątek jest lepiej widoczny na mainie i być może skusi jeszcze pod koniec rekrutacji jakiegoś chętnego.
-
Znaczy się biorąc pod uwagę logikę z systemu To dobrze jak drużyna się zna
Z drugiej strony ze względu na specyfikiem sesji forumowych może prowadzić to do problemu jeśli jedna osoba się wykluczy, chociaż mimo wszystko Jestem za pierwszą opcją.
I czy tylko mi nie wyświetlają się linki, to znaczy tylko sam tekst bez możliwości przejścia na stronę, chyba że skopiuje się do przeglądarki? -
Znaczy się biorąc pod uwagę logikę z systemu To dobrze jak drużyna się zna
Z drugiej strony ze względu na specyfikiem sesji forumowych może prowadzić to do problemu jeśli jedna osoba się wykluczy, chociaż mimo wszystko Jestem za pierwszą opcją.
I czy tylko mi nie wyświetlają się linki, to znaczy tylko sam tekst bez możliwości przejścia na stronę, chyba że skopiuje się do przeglądarki?@slann22 jestem za zbudowaniem relacji w drużynie wcześniej. Chociażby tak jak wygląda opis „connections” dla danej klasy. Czyli po jednym zdaniu od każdego z graczy: np: opisz, jak Khira uratowała Ci życie

Co do linków, to mechanika forum chyb ich nie zmienia automatycznie. I nie w trybie „szybka odpowie”
Ale widzę, że w oknie formatowania jest opcja „wklej jako link” (której jak dotąd nie użyłem)
Teraz powinno działać.
-
Ode mnie będzie pytanie „w jaki sposób Rechotek skradł serce Khiry?!”.
EDIT
Oto karta Rechotka Mlaskacza:
-
-
Dzięki wszystkim
@marrrt Wysyłałeś mi kartę na Priva? -
Mam nadzieję, że @marrrt się nie obrazi, że wyskoczyłem przed szereg, ale jego karta jest tutaj:
-
No więc w takim razie, kolor z grubsza skład mamy ustalony, to Musimy ustawić tylko jak będziemy tworzyć w drużynę, Proponuję żeby jednak założyć osobny temat w komentarzach gdy uruchomiona zostanie sesja, i tam już wszystko do szlifujemy!
-
Pytanie, jakiego dice rolera używacie?
-
Wpisuję dice roller w Google xD
PS. Kostnica była perfekcyjna ;-(
-
@Kaworu napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
PS. Kostnica była perfekcyjna ;-(
Na razie mamy ją na discordzie przecież.
-
@slann22
Ostatnio w grach używamy rolz.org@Zell napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
Na razie mamy ją na discordzie przecież.
Ale wspólna dla wszystkich. A fajnie mieć własne rzuty pod ręką.