Pytania, problemy i życzenia
-
Przy okazji gdy zalogowałem się na chrome wyszła kolejna dziwna rzecz. Dostałem komunikat, że nie mam przypisanego adresu email i to jest zagrożenie w przypadku próby odzyskania konta.
Mogłeś nie potwierdzić adresu e-mail. Na razie nie wymagamy potwierdzeń e-mail aby maksymalnie przyśpieszyć i uprościć wejście na forum, można od razu pisać. Ale skutek jest taki, iż jeśli ktoś emaila nie potwierdzi, to nie będziemy doń słać rzeczy.
-
@Nabuchodonozor owszem, gdyż ten e-mail ma czas ważności. Chyba dwa tygodnie na aktywację, standard.
-
@Nabuchodonozor owszem, gdyż ten e-mail ma czas ważności. Chyba dwa tygodnie na aktywację, standard.
@JhnW zatem proszę o odświeżenie
-
@JhnW zatem proszę o odświeżenie
@Nabuchodonozor Zrobione, jakby coś dalej było nie tak to pisz na priv aby tu nie spamować.
-
@Marika dokładnie
@Marika dokładnie
To musi być coś po twojej stronie. Nie jestem w stanie zreplikować tej usterki. Na żadnej przeglądarce.
-
U mnie jest jakieś... 14 linijek ponad rozszerzoną edycją? Tylko ja Brave używam.
-
Ja właśnie ustaliłem, że @Nabuchodonozor korzysta z rozdzielczości 1280x720, to wyjaśnia skąd u niego taki problem.
-
Ja właśnie ustaliłem, że @Nabuchodonozor korzysta z rozdzielczości 1280x720, to wyjaśnia skąd u niego taki problem.
@Gladin nie do końca, jak patrzę u siebie to okno edycja ma u mnie 400px wysokości, (384+16 na padding w około). Nawet zakładając że w kodzie forum gdzieś to jest zaszyte jako sztywne minimum dla desktopa (co by było dziwne) to by nadal nie zakrywało mu 85% wysokości ekranu a 400/720 czyli około połowę (55%).
Ale abstrahując od problemu to tak niska rozdzielczość na tak dużym ekranie (30 cali) brzmi dziwnie.
-
@Gladin zmieniłem rozdzielczość na 1600x1024 i wygląda to faktycznei inaczej, ale nadal zajęta jest ponad połowa

A tak wygląda na 1024x 768

-
Ale też nie rozumiem, czemu to miałoby być jakąś przeszkodą?
@JhnW napisał:eśli mam być szczery akurat w tym nie widzę problemu większego, a nawet widzę pożądane zachowanie edytora.
@JhnW jesteś pewien? na screenie wygląda u niego jakby edycja zajmowała z 80-85% ekranu,
właśnie na tym problem polega. Jeśli widzę tylko 3 linijki to jak zaznaczać cytaty? Często jak chcę zaznaczyć większy fragment to zaznacza mi się tekst z pola edycji także. Te proporcje są mocno zaburzone (przynajmniej u mnie). Oczywiście- musi być jakieś minimum na edycję, ale to minimum jest u mnie zbyt duże.
Dodatkowo kiedy używam rolki to tekst przeskakuje o kilka linijek, więc bardzo trudno jest zaznaczyć precyzyjnie tekst przy tak małym widoku.
a na innej przeglądarce jest tak samo?
Na chrome jest jeszcze gorzej

Przy okazji gdy zalogowałem się na chrome wyszła kolejna dziwna rzecz. Dostałem komunikat, że nie mam przypisanego adresu email i to jest zagrożenie w przypadku próby odzyskania konta.
Jak jednak mogę nie mieć przypisanego emaila skoro musiałem go podać przy rejestracji? Z resztą mam maila powitalnego z Rolltelling, a na firefox nie miałem takiego komunikatu póki co, choć jestem stale zalogowany więc może przy przelogowaniu się pojawi.
-
Najwyraźniej silnik forum nie jest zopytymalizowany dla niższych rozdzielczości. Ale zawsze możesz kliknąć „ukryj”, zaznaczyć tekst, zacytować.
Nowy cytat pojawi Ci się na dole pod miejscem, w którym skończyłeś pisać.
-
Możliwe przyczyny osobnych wersji roboczych:
- cytujesz różne wątki - wtedy tworzy Ci robocze wersji odpowiedzi dla różnych wątków
- robiłeś to na 2 różnych przeglądarkach/urządzeniach - wtedy też utworzyłoby pewnie dwa różne.
Jeżeli na tym samym urządzeniu i tej samej przeglądarce, to teoretycznie nie powinno się dać, a praktycznie

-
Najwyraźniej silnik forum nie jest zopytymalizowany dla niższych rozdzielczości. Ale zawsze możesz kliknąć „ukryj”, zaznaczyć tekst, zacytować.
Nowy cytat pojawi Ci się na dole pod miejscem, w którym skończyłeś pisać.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się