Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. Krzyk Pustki
Krzyk Pustki [18+]
KetharianK
Ketharian jako
Alien
Mistrz Gry
ReRebirthR
ReRebirth jako
Joshua Gleeson
BeetleB
Beetle jako
Marcus Holt
Dawny użytkownik?
Dawny użytkownik jako
Nadia Volkov
MarrrtM
Marrrt jako
Caleb Hannigan
GreKG
GreK jako
Siergiej Kalashnikov
PiołunP
Piołun jako
Elias Crowe
CyganC
Cygan jako
William Biscuit
Macabra78M
Macabra78 jako
Adam Nexus Mk 7
Davy KneeD
Davy Knee jako
Davy O'Collan
Arthur FleckA
Arthur Fleck jako
Delilah le Fey

Krzyk Pustki

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
212 Posty 12 Uczestników 2.2k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • BeetleB Niedostępny
    BeetleB Niedostępny
    Beetle jako Marcus Holt
    napisał ostatnio edytowany przez

jego tag i inicjaly zgloszone do Opiekuna. Jesli nie ma ran fizycznych poza generalnym wycienczeniem to pewnie Holt zasugeruje przebudzenie - ale to wraz z obecnoscia kapitana

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • BeetleB Beetle

jego tag i inicjaly zgloszone do Opiekuna. Jesli nie ma ran fizycznych poza generalnym wycienczeniem to pewnie Holt zasugeruje przebudzenie - ale to wraz z obecnoscia kapitana

GreKG Niedostępny
      GreKG Niedostępny
      GreK jako Siergiej Kalashnikov
      Mecenas

Siergiej poczeka aż Mient zrobi swoje i też będzie za jak najszybszym wybudzeniem soldatika.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • KetharianK Online
        KetharianK Online
        Ketharian jako Alien
        Obsługa Moderator Mecenas

text alternatywny

Moi drodzy, aktualizacja fabuły pojawi się najpewniej jutro wieczorem i będzie w niej kilka bardzo dramatycznych akcentów, dlatego nie mogąc się już doczekać nowego wpisu wrzucam Wam dla zaostrzenia apetytu zajawkę tej sceny, która zawierać będzie w sobie największy dramatyczny potencjał!

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

👽
        4
        • ReRebirthR Niedostępny
          ReRebirthR Niedostępny
          ReRebirth jako Joshua Gleeson

Moja deklaracja:

• idzie do kajuty najpierw
          • ogarnia się
          • dołącza do Crowe'a, ale ogląda kapsułę zewnętrznie
          • wchodzi kawałek do kapsuły zaniepokojony słowami kolegi i pyta go o źródło smrodu
          0
          • KetharianK Online
            KetharianK Online
            Ketharian jako Alien

Nie zdążyłem już wczoraj wrzucić posta do komentarzy, za co z góry przepraszam. Kapitan Hannigan, doktor Crowe i Joshua znajdują się w kapsule, gdzie dokonują wspólnie oględzin zwłok człowieka, który zmarł prawie miesiąc temu. Gracze, dajcie proszę znać, co chcielibyście zrobić z tym znaleziskiem, jakich dalszych oględzin dokonać, jakie środki ostrożności przedsięwziąć?

W ambulatorium znajdują się rozbitek, Adam, Siergiej i Marcus, niebawem pod drzwiami zjawią się też Davy, Nadia i William. Delilah otrzymała prośbę poprzez Opiekuna, aby do nich dołączyła. Nie znam jeszcze zamiarów Marrrta, ale podejrzewam, że chciałby przesłuchać rozbitka komisyjnie w towarzystwie niezależnych świadków.

Na ten moment najistotniejsze dla mnie są deklaracje dla postaci oglądających trupa w kapsule.

0
            • GreKG Niedostępny
              GreKG Niedostępny
              Mecenas

Planuję posta na jutro.

0
              • PiołunP Niedostępny
                PiołunP Niedostępny
                Piołun jako Elias Crowe
                Mecenas

No cóż. Nie wiem czy słusznie, czy nie, ale przyjąłem, że ochronie rękawiczki i maseczka stykną. Kwarantanna to chyba przesada, co zaargumentowałem w poście. Ciało oglądam sobie Eliasem tak o, ale chyba nie zamierzam go jakoś egzaminować. Może później zrobi to jakaś bardziej kompetentna do tego postać. Sam zajmuje się questami odpowiednimi dla swojej postaci.

1
                • KetharianK Online
                  KetharianK Online
                  Ketharian jako Alien

Myślę, że doktor mógł jak najbardziej przyjąć takie założenie - porządna kąpiel po oględzinach oraz dezynfekcja ubrań wystarczy, aby pozostać się niepożądanych efektów ubocznych wizyty w kapsule.

Czy mogę zatem przyjąć, że Elias w towarzystwie kapitana i Joshui poświęca kilka chwil na przeszukanie zwłok i ich bezpośredniego sąsiedztwa? Sądzę, że Caleb chciałby zerknąć na potencjalne dokumenty zmarłego zanim uda się do ambulatorium, ale poproszę tutaj jeszcze o potwierdzenie @marrrt .

Jednocześnie pomyślałem sobie, że powinienem zdążyć jeszcze dzisiaj napisać osobną scenkę w ambulatorium, gdzie rozbitek odzyska świadomość w obecności Adama, Siergieja i Marcusa i gdzie ta trójka zyska możliwość zadania mu pierwszych pytań, nim w pomieszczeniu pojawi się reszta załogi.

0
                  • MarrrtM Niedostępny
                    MarrrtM Niedostępny
                    Marrrt jako Caleb Hannigan
                    Mecenas

Potencjalne dokumenty, potencjalnie później. Na razie dowiedzmy się co też nam będzie ściemniał żołnierz.

@arthur-fleck Naprawdę świetna ta Delilah! Zastanawiam się, czy będzie bardziej śmiercionośna niż ksenomorf!:)

WiredW Arthur FleckA 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź
                    😈
                    2
                    • MarrrtM Marrrt

Potencjalne dokumenty, potencjalnie później. Na razie dowiedzmy się co też nam będzie ściemniał żołnierz.

@arthur-fleck Naprawdę świetna ta Delilah! Zastanawiam się, czy będzie bardziej śmiercionośna niż ksenomorf!:)

WiredW Niedostępny
                      WiredW Niedostępny
                      Wired

@Marrrt napisał:

Wszyscy świetnie piszecie! 🙂 Podczytuję od kilku dni i jestem bardzo wciągnięty w bieg wydarzeń, posty są fajne, pełne szczegółów i akcja się ładnie zagęszcza 😃 Gratki dla MG i graczy! Jest 🔥 🤘

3
                      • MarrrtM Marrrt

Arthur FleckA Niedostępny
                        Arthur FleckA Niedostępny
                        Arthur Fleck jako Delilah le Fey

@Marrrt napisał:

Zastanawiam się, czy będzie bardziej śmiercionośna niż ksenomorf!:)

Tu masz spoiler jak kończy się ta historia 😉

text alternatywny

@Wired napisał:

Wszyscy świetnie piszecie! Podczytuję od kilku dni i jestem bardzo wciągnięty w bieg wydarzeń, posty są fajne, pełne szczegółów i akcja się ładnie zagęszcza Gratki dla MG i graczy!

Podpisuję się pod tym. Gramy w jedenaście osób a każdy jeden bohater i MG wnosi unikatowy klimat do sesji. To jest najwyższy, filmowy poziom budowania postaci i myślę, że nawet Ridley Scott czytałby tę sesję z wypiekami na twarzy 🙂

😄 ♥
                        3
                        • KetharianK Online
                          KetharianK Online
                          Ketharian jako Alien

W amvulatorium rozbitek już doszedł do siebie i jest gotowy na przesłuchanie. Grillować go będą Caleb (który już jest w drodze), Siergiej, Marcus, Davy i (opcjonalnie) Bill. Elias z Joshuą czekają na przyjście Adama i razem zajmą się przeniesieniem zwłok drugiego rozbitka do hangaru, gdzie je zamrożą. Delilah pozostaje w swojej kabinie. Pozostaje Nadia, która teoretycznie powinna pójść do ambulatorium, ale być może uzna, że ze względów bezpieczeństwa lepiej będzie, aby ktoś pozostał na mostku i nadal obserwował okręt zaopatrzeniowy (tu czekam na deklarację @mareenk ).

Teraz temat przesłuchania - myślę, że najlepiej byłoby, gdybyście umieścili listę swoich pytań tutaj w komentarzach, a ja bym na ich podstawie złożył scenkę rozmowy fabularyzowanej, żeby się nie przerzucać postami na zasadzie jedno pytanie i jedną odpowiedź (bo na doca jest nas o wiele za wielu).

Elias dokonując oględzin już nie ciała, tylko samej kapsuły zauważy, że komunikator radiowy został uszkodzony w rezultacie dużo wcześniejszej strzelaniny, więc rozbitek faktycznie nie mógł odbierać Waszych komunikatów.

2
                          • MarrrtM Niedostępny
                            MarrrtM Niedostępny
                            Mecenas

Sprostowanie: Kapitan poprosił Adama o przygotowanie worka i noszy. Nie o przyjście z tym na mostek. Jak dla mnie to że android nie zrozumiał Caleba, to żaden problem:) Najwyżej spotkają Adama w drodze i wtedy go zawrócą do ambulatorium. Chciałbym zebrać wszystkich podczas tego przesłuchania. Poza Delilah:)

2
                            • Davy KneeD Niedostępny
                              Davy KneeD Niedostępny
                              Davy Knee jako Davy O'Collan

Pytania Davyego:

— Dobra, synu. Zacznijmy prosto. Nazwisko, funkcja, statek i pracodawca. Potem powiesz mi, czemu strzelałeś do ludzi, którzy wyciągali cię z trumny ratunkowej. Kogo się spodziewałeś po drugiej stronie śluzy? Co rozwaliło wasz statek: awaria, atak, bunt, skażenie czy sabotaż? Kto gnił obok ciebie w kapsule i dlaczego? Czy na waszym pokładzie zostało coś żywego? I na koniec najważniejsze: co tam w ogóle się odwaliło …

😂
                              1
                              • GreKG Niedostępny
                                GreKG Niedostępny
                                Mecenas
                                napisał(a) ostatnio edytowany przez

Jak dla mnie pytania kapitana wystarczą. Może na sam koniec spytałby się jeszcze o trupa w kapsule ale Siergiej chyba o nim jeszcze nie wie.

Kolejne pytania się pojawią jak soldatik zacznie coś świrować o obcych.

0
                                • BeetleB Niedostępny
                                  BeetleB Niedostępny
                                  Beetle jako Marcus Holt
                                  napisał(a) ostatnio edytowany przez Beetle

Skoro to marine to wojskowy raport.

Nazwisko, stopień, jednostka. Co się stało z Bleinertem. Ilu ludzi. Co wieźliście. Wallander - co to jest. Chronologicznie, od początku, bez pomijania rzeczy które wydają ci się nieistotne.

Tu dodam, że chciałbym ocenić jego prawdomówność i podejść do tematu analityczne (mój perk) by ocenić czy czegoś nie pomija, coś mi nie gra.

1
                                  • MarrrtM Niedostępny
                                    MarrrtM Niedostępny
                                    Mecenas

Kapitan pozwoli by załoganci zadawali pytania i będzie milczał na razie. Będzie tylko dbał, by pytania były zadawane po kolei i przerywał po każdym gdy ktoś zechce zadać następne.

0
                                    • ReRebirthR Niedostępny
                                      ReRebirthR Niedostępny
                                      ReRebirth jako Joshua Gleeson

Joshua ucieka do mesy. Jesli kapitan go zatrzyma,.do rozmowy może dołączyć treść żołądkowa. W mesie z dużą frustracją i stresem znosi polecenie pomocy Eliasowi w utylizacji trupa.

Ps. Sorka jeśli post ma błędy. Pisałem go 3 dni, próbując utrzymać stan stały jak najdłużej. Klima się rozszczelniła i mam tu atmosfete Fioriny-161 lub gorzej...

1
                                      • KetharianK Online
                                        KetharianK Online
                                        Ketharian jako Alien

Moi drodzy, nadszedł poniedziałek, a wraz z nim aktualizacja fabuły w sesji. Ułożyłem na podstawie Waszych pytań scenę rozmowy z rozbitkiem i mam nadzieję, że niczego nie pominąłem. Napomniany przez kapitana wojak zaczął w końcu opowiadać, co i jak, więc możecie kontynuować przesłuchanie, jeśli macie taką ochotę dopisując kolejne pytania.

@Beetle , Holt jak na razie nie wyczuł niczego dziwnego czy fałszywego w tej opowieści.

Równolegle do przesłuchania dorzuciłem jeszcze scenkę z mostku oraz ze śluzy, z której zniknął cichaczem mistrz kitrania się po kątach Joshua. I tutaj trochę przykra informacja - zniknął nam jeden gracz, tak cichutko i bez słowa, że wręcz przeoczyłem ten moment - dosłownie jakby go Alien wciągnął z zaskoczenia do szybu wentylacyjnego nad komputerem. Osierocona postać przeszła w moje ręce, dlatego pozostaje mi tylko udać, że się z nią za bardzo nie zżyliście.

Pytania, uwagi, wnioski?

0
                                        • GreKG Niedostępny
                                          GreKG Niedostępny
                                          Mecenas

Nie będzie mnie przez tydzień. Jakoś sobie musicie poradzić bez Sadzy.
                                          Wiem, będzie ciężko.

0

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.