Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. [Mythras] Lamenty Stepów

[Mythras] Lamenty Stepów

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Rekrutacje
17 Posty 7 Uczestników 342 Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • RusterR Ruster

Chętny! Czytałem system i zawsze chciałem pograć/poprowadzić.

PoniatP Niedostępny
    PoniatP Niedostępny
    Poniat
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

Super, @Ruster już Cię wpisuję na listę graczy!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • KetharianK Online
      KetharianK Online
      Ketharian
      Obsługa Moderator Mecenas

@poniat , małe pytanko off-topic. Wieści poszły tu i ówdzie, że pojawiłeś się z ofertą czegoś wreszcie innego niż D&D lub WFRP i poszedł zawiedziony feedback, że czemu akurat taka oferta musi być głosówką - tak że ten tego, niech tam będzie Disco dla Lamentów, ale czy Ty jesteś całkowicie na NIE w kwestii sesji pisanych czy byłbyś skłonny rozważyć w przyszłości możliwość poprowadzenia małej lewizny na boku właśnie na Mythrasie w Twoim świecie autorskim w formacie PBF?

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1
      • PoniatP Niedostępny
        PoniatP Niedostępny
        Poniat

Nie jestem całkowicie na nie, po prostu nigdy nie prowadziłem ani nie grałem w tej formie. Na ten moment wolę trzymać się tego, co znam. W przyszłości kto wie, może spróbuję poprowadzić sesję pisaną.

1
        • AkejA Niedostępny
          AkejA Niedostępny
          Akej

Hej, jestem wstępnie zainteresowany 🙂

PoniatP 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
          👍
          2
          • AkejA Akej

Hej, jestem wstępnie zainteresowany 🙂

PoniatP Niedostępny
            PoniatP Niedostępny
            Poniat
            napisał(a) ostatnio edytowany przez Poniat

@akej już cię wpisuję na listę!

0
            • SilvarS Niedostępny
              SilvarS Niedostępny
              Silvar

Hej, jestem bardzo zainteresowany grą w takich klimatach na systemie Mythras. Trochę się bawiłem w tym systemie już i uważam, że jest świetny ! Zrobiłem nawet karty postaci po Polsku i grzebałem troche w Foundry VTT. Chętnie coś pomogę jak trzeba 🙂 Pozdrawiam!

♥
              1
              • KetharianK Online
                KetharianK Online
                Ketharian
                Obsługa Moderator Mecenas

@silvar jestem pewien, że MG odezwie się do Ciebie ASAP, tym bardziej, że w przeciwieństwie do wielu z nas posiadasz doświadczenie mechaniczne! Powodzenia w sesji!

@poniat , mam skromna prośbę do przemyślenia - rozgrywka będzie głosowa na Disco, ale może miałbyś ochotę co rozdział (bądź inny umowny przedział czasu) wrzucić nam fabularyzowane streszczenie przebiegu gry / rozwoju fabuły. Chętnie poczytałbym o tym świecie w jego sesyjnej odsłonie.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

SilvarS 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                0
                • KetharianK Ketharian

@silvar jestem pewien, że MG odezwie się do Ciebie ASAP, tym bardziej, że w przeciwieństwie do wielu z nas posiadasz doświadczenie mechaniczne! Powodzenia w sesji!

@poniat , mam skromna prośbę do przemyślenia - rozgrywka będzie głosowa na Disco, ale może miałbyś ochotę co rozdział (bądź inny umowny przedział czasu) wrzucić nam fabularyzowane streszczenie przebiegu gry / rozwoju fabuły. Chętnie poczytałbym o tym świecie w jego sesyjnej odsłonie.

SilvarS Niedostępny
                  SilvarS Niedostępny
                  Silvar

@Ketharian Powiedziałbym, że ogólna mechanika jest dość prosta. Jest kilka fajnych dodatkowych mechanik, które też pojawiają się w innych systemach (np. Pasje - są też w Pendragonie, który swoją drogą uwielbiam).

Największą różnicą jest sposób prowadzenia walki. Tutaj to też kwestia MG jak chce prowadzić te potyczki, bo można je upraszczać, ale system daje narzędzia do robienia bardzo taktycznych, pomysłowych, realistycznych potyczek. To jest coś, czego mi brakowało w wielu systemach. Z drugiej strony, trzeba też to lubić, bo jednak zabiera to trochę więcej czasu. A Mythras też proponuje uproszczone walki ze słabszymi przeciwnikami (underlings).

PoniatP 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                  2
                  • SilvarS Silvar

@Ketharian Powiedziałbym, że ogólna mechanika jest dość prosta. Jest kilka fajnych dodatkowych mechanik, które też pojawiają się w innych systemach (np. Pasje - są też w Pendragonie, który swoją drogą uwielbiam).

Największą różnicą jest sposób prowadzenia walki. Tutaj to też kwestia MG jak chce prowadzić te potyczki, bo można je upraszczać, ale system daje narzędzia do robienia bardzo taktycznych, pomysłowych, realistycznych potyczek. To jest coś, czego mi brakowało w wielu systemach. Z drugiej strony, trzeba też to lubić, bo jednak zabiera to trochę więcej czasu. A Mythras też proponuje uproszczone walki ze słabszymi przeciwnikami (underlings).

PoniatP Niedostępny
                    PoniatP Niedostępny
                    Poniat

Cześć @Silvar! Dzięki za zgłoszenie!
                    Na ten moment mam już wstępnie komplet graczy, ale musimy jeszcze ustalić pasujące wszystkim terminy sesji, więc rekrutację na razie zostawiam otwartą jako listę rezerwową.
                    Jeśli masz już jakiś pomysł na postać, to śmiało możesz mi go podesłać, chętnie go przeczytam. Jeśli coś się zwolni albo ustalimy terminy, dam Ci znać.

JhnWJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                    0
                    • PoniatP Poniat

Cześć @Silvar! Dzięki za zgłoszenie!
                      Na ten moment mam już wstępnie komplet graczy, ale musimy jeszcze ustalić pasujące wszystkim terminy sesji, więc rekrutację na razie zostawiam otwartą jako listę rezerwową.
                      Jeśli masz już jakiś pomysł na postać, to śmiało możesz mi go podesłać, chętnie go przeczytam. Jeśli coś się zwolni albo ustalimy terminy, dam Ci znać.

JhnWJ Online
                      JhnWJ Online
                      JhnW
                      Administrator Obsługa Developer

@Poniat proszę zaznacz to w wątku rekrutacyjnym, aby była jasność dla nowych.

1

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                      Odpowiedz
                      • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                      Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                      • Najpierw najstarsze
                      • Najpierw najnowsze
                      • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.