[Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały
-
Mój post będzie dopiero po weekendzie.
-
Mnie nie będzie mnie w weekend (+poniedziałek)
-
Przepraszam za opóźnienie (to nie tak miało być, zupełnie nie tak, post miał być w poniedziałek), post będzie dopiero jutro - w czwartek.
-
Mnie nie będzie w czwartek, piątek i weekend online
Zaraz dorzucę krótką edycje żeby było uzasadnienie dla złych rzeczy które się staną z Adamem bo jak rozumiem używając mocy i chybiąc złóżył dwa ostatnie stany które miał
-
Masz obecnie 3 stany, czuli jeszcze jeden w zapasie.
-
Robimy jakiego czata grupowego do scenki na boisku?
-
-
@johnytrs wydaje mi się, że z chłopakami będziemy próbować, czy to serio się stało i jest możliwe.
Nie wiem które z nas będzie próbować @cai , może Mikołaj będzie chciał coś udowodnić?
@arthur-fleck podejrzewam, że Krzysiek nie zechce pochwalić się, jak rozbiera laski wzrokiem
W ostateczności, jeśli żaden z nich, to Paulina spróbujePodpowiedz tylko na jaką cechę byłaby próba lewitacji?
Ew na jaką cechę próba uciszenia jakiegoś dźwięku (np dzwonka szkolnego, alarmu samochodu, nie mam pomysłów co na boisku może być do wyciszenia). -
Mikołaj będzie próbował przekonywać, by moce testować w miejscu porwania Asi. Czy to jaka rekonstrukcja zdarzeń na podstawie wypatrzonych nadludzkimi zmysłami śladów, sięgnięcie do psychicznego echa myśli i emocji z chwili ataku, czy przekonanie leniwego psa by się zaangażował i wyniuchał trop porywaczy

-
Krzysiek na razie nie zakłada, że ma jakieś super-moce, więc jak znowu kogoś rozbierze wzrokiem, to tylko przypadadkiem, z woli naszego Mistrza Gry

-
@johnytrs wydaje mi się, że z chłopakami będziemy próbować, czy to serio się stało i jest możliwe.
Nie wiem które z nas będzie próbować @cai , może Mikołaj będzie chciał coś udowodnić?
@arthur-fleck podejrzewam, że Krzysiek nie zechce pochwalić się, jak rozbiera laski wzrokiem
W ostateczności, jeśli żaden z nich, to Paulina spróbujePodpowiedz tylko na jaką cechę byłaby próba lewitacji?
Ew na jaką cechę próba uciszenia jakiegoś dźwięku (np dzwonka szkolnego, alarmu samochodu, nie mam pomysłów co na boisku może być do wyciszenia).Podpowiedz tylko na jaką cechę byłaby próba lewitacji?
Ew na jaką cechę próba uciszenia jakiegoś dźwięku (np dzwonka szkolnego, alarmu samochodu, nie mam pomysłów co na boisku może być do wyciszenia).-
Lewitacja - Umiejętność Ruch
-
Wyciszenie czegoś mechanicznego, elektrycznego itp. - Umiejętność Majsterkowanie.
-
Jeżeli chcesz wyciszyć kogoś, to będzie to trudne. Jeden test, to jedna osoba. Jeżeli ta osoba jest nastawiona do ciebie pozytywnie / pokojowo / neutralnie, to testujesz umiejętność Urok. Jeżeli jest to osoba wrogo do ciebie nastawiona, albo pobudzona, albo po prostu agresywna, to testujesz umiejętność Siła - taki psychiczny cios mentalnym młotkiem.
-
-
O, to może jak Paulina dojdzie do tego i pomyśli, to użyje Uroku na kimś (chyba tu mam najwięcej pktów xd). Ale póki co wydaje mi się, że bardziej naturalnie będzie przejść do spraw codziennych i uznać to co się stało za majaki. Więc chyba tego posta wspólnego trzeba przeklikać chopaki
-
Pamiętajcie, że przy was jest nadal Kasia i Magda, i obie panikują.
-
Olaliśmy je bo nikomu sie nie chce ich NPCować
a mamy odpisy wspolne z czatu. Co teraz? -
Przyjmijmy że nadal panikują, nakręcają się wzajemnie i nie zwracają uwagi na to, co się dzieje wokół nich. Dopiero na sam koniec zauważą, że Paulina jest już przytomna.
-
Dobrze niedowiarki, behold the power of force
Na co musiałbym rzucić, żeby zrobić coś takiego?
"Połączyć się z tragedią nocy. Zobaczyć przebłysk wydarzeń minionych. Numer rejestracyjny wozu porywaczy, jakiś ich znak szczególny, naprowadzenie na ślad. Cokolwiek co odwróciłoby róże wiatrów we właściwą stronę."
Pierwszy rzut w sesji by był, gdzie to wy rzucacie? -
Rzucasz na Śledztwo. Potrzebujesz dwa sukcesy. I nie oczekuj zbyt wiele - to jest odpowiednik zatrzymania rozpędzonej ciężarówki.
-
Łokej - wyszło mi tak Umysł + Śledztwo + Superpower 6d6: 5, 4, 6, 1, 4, 5 Klik
Teraz chciałbym forsować, żeby spróbować uzyskać drugi sukces. Dla pewności, rzucam 4d6? Minus jedna kość z puli za stan i minus jedna kość z szóstką, której nie przerzucam?
-
Tak. Liczysz dobrze.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się