[Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały
-
Jeżeli chcecie zacząć korzystać z mocy, to mogę się dołączyć. Możecie to połączyć ze Śledztwem lub Pojmowaniem.
Jeżeli chcecie zacząć korzystać z mocy, to mogę się dołączyć. Możecie to połączyć ze Śledztwem lub Pojmowaniem.
kurczaki, nie mam żadnej z tych umiejętności... mam to na zero (0). A rzuty na coś w stylu spostrzegawczosc? np otwarte okno na piętrze? Bo mam przynajmniej punkty w RUCH wiec mogłabym skoczyć XD szukam sobie czegoś mądrego.
Ale na te pojmowanie czy śledztwo tez mige rzucić choc w moim przypadku to chyba 1 lub 2 kości

-
Nie ma takich rzutów - Śledztwo odpowiada właśnie spostrzegawczości. Jak nie masz umiejętności, to rzucasz tylko kośćmi Umysłu. Plus ewentualnie ta "magiczna".
-
Nie ma takich rzutów - Śledztwo odpowiada właśnie spostrzegawczości. Jak nie masz umiejętności, to rzucasz tylko kośćmi Umysłu. Plus ewentualnie ta "magiczna".
To rzuciłam. Za pierwszym razem się nie udało, więc forsowałam rzut i mam jedną 6. Ale też jedną 1.

i mamy tego samego doca tekst odnośnika
-
@nami
Testowałaś którą umiejętność? Śledztwo czy Pojmowanie?EDIT: z kontekstu cytatu testujesz śledztwo, tak?
-
@nami
Testowałaś którą umiejętność? Śledztwo czy Pojmowanie?EDIT: z kontekstu cytatu testujesz śledztwo, tak?
@nami
Tak, miało być śledztwo, bo zrozumiałam, że na UMYSŁ są oba
to się sama spostrzegawczość mi nie opylała, to pomyślałam, że śledztwo.ALE
jeśli wolałbyś coś dać ze spostrzegawczości to też bym się nie obrażała ofc (dlatego napisałam w poście przeszłości LUB teraźniejszości, gdyby np w wizji ujrzała, że porywacze coś upuścili i widziała miejsce tego, więc w teraźniejszości podeszłaby i podniosła - taki luźny przykład)
-
Tak obie są na Umysł, ale to nadal są 2 osobne umiejętności, które testujesz osobno. Zero przy Umejętności oznacza, że ta umiejętność nie daje co tych dodatkowych kostek. Testujesz zawsze Cecha + Umiejętność + ewentualny bonus.
W porządku testujesz Śledztwo. Odpis idzie.
-
@johnytrs Krzysiek spróbuje zrobić sztuczkę z postrzeganiem pozazmysłowym i zobaczyć moment porwania Asi. Jaka umiejka? Śledztwo czy Pojmowanie?
-
Zdecyduj sam: Śledztwo skupia się na spostrzegawczości i szukaniu fizycznych śladów, Pojmowanie to bardziej zrozumienie kogoś lub czegoś. Skoro jest to osobna umiejętność, to rezultaty mogą być inne. Jak chcesz zobaczyć, to Śledztwo.
-
Zdecyduj sam: Śledztwo skupia się na spostrzegawczości i szukaniu fizycznych śladów, Pojmowanie to bardziej zrozumienie kogoś lub czegoś. Skoro jest to osobna umiejętność, to rezultaty mogą być inne. Jak chcesz zobaczyć, to Śledztwo.
Rzuciłam sobie na pojmowanie tym razem:

Zrozumiałam, że chodzi w tym rzucie o np poznanie motywu? Czy są jakieś szersze opcje? Sorrki że ja dopytuje jak upośledzon, ale staram się skumać co mogę osiagnąć XD Mam nadzieję, że przez moją niewiedzę w zakresie systemu nie zostanę po prostu ukarana jakąś średnią informacją

-
Dzisiaj jestem offline więc jakby co na doku odpiszę pewnie dopiero jutro, ewentualnie późnym wieczorem.
-
Najważniejszą część odpisałam, będę czekać aż wszyscy odpowiedzą, bo teraz dość ważne decyzje mogą zapaść

EDIT: wgl to zaczęłam drugą sesję na forum, bo chciałam pograć w zombie tymczasem Johny: Zombie mamy w domu
-
A czy w tamtej sesji te zombie też będą jeździć samochodami?

Do wszystkich: jako że akcja na docu jeszcze trwa, to uznajmy, że podany przeze mnie termin odpisu nie obowiązuje.
-
To ja w takim razie zaczekam na nową kolejkę. Może wpis Szarzyzny pozwoli mi się jakoś odnaleźć w czasoprzestrzeni.
-
To ja w takim razie zaczekam na nową kolejkę. Może wpis Szarzyzny pozwoli mi się jakoś odnaleźć w czasoprzestrzeni.
Myślę, że jakbyśmy do fotografa szli, to mogłaby Alicja Magdę po drodze spotkać, może by chciała dołączyć (Magda podobnie się ubiera XD i jest mega niegroźna, dobra dziewczyna)
-
Chyba za duży kawałek dziabnęłam, skoro dla Arthura nic nie zostało

-
Oszczędziliśmy mu poprawiania gwiazdek, żeby pochylenie weszło

-
Chyba za duży kawałek dziabnęłam, skoro dla Arthura nic nie zostało
Do następnej środy i tak nie mam za bardzo czasu grać, więc dobrze zrobiłaś

Deklaracja na następną kolejkę: Krzysiek porozmawia z Markiem Kozą czyli swoim Oparciem by zbić stany. Spróbuje pożyczyć od niego kasę na fotografa i opowie o mocach.
-
Deklaracja: Paulina wraca do domu z Kasią. Paulina idzie się umyć na górę, Kasia zostaje na parterze i szuka kasy w kuchni (ukrytej w pudełku). Nakrywa ją ojciec Pauliny, mały chat-chat Kasia z Markiem. Potem Paulina i Kasia rozmawiają (albo rozmawiają wcześniej, jeszcze nie wiem). Następnie odpoczynek, potem zwijają do Kuby.
Na początku: w domu nie ma rodziców Pauliny. Potem się okazuje, że jej ojciec jednak był, ale po narzędzia i wychodzi do pracy. Mama pewnie wróci ok 16 lub 17 (zależy jak się zamyka przedszkole ze świetlicą). Brat nie wiem, nie robi różnicy aż tak
Jeśli MG ma inne zdanie nt stanu osób w domu lub po prostu for fun chce turlać, to trzeba mi dać znać, żeby nie było, że ja z góry założyłam jak jest
Po prostu tak sobie wydedukowałam -
Deklaracja: Paulina wraca do domu z Kasią. Paulina idzie się umyć na górę, Kasia zostaje na parterze i szuka kasy w kuchni (ukrytej w pudełku). Nakrywa ją ojciec Pauliny, mały chat-chat Kasia z Markiem. Potem Paulina i Kasia rozmawiają (albo rozmawiają wcześniej, jeszcze nie wiem). Następnie odpoczynek, potem zwijają do Kuby.
Na początku: w domu nie ma rodziców Pauliny. Potem się okazuje, że jej ojciec jednak był, ale po narzędzia i wychodzi do pracy. Mama pewnie wróci ok 16 lub 17 (zależy jak się zamyka przedszkole ze świetlicą). Brat nie wiem, nie robi różnicy aż tak
Jeśli MG ma inne zdanie nt stanu osób w domu lub po prostu for fun chce turlać, to trzeba mi dać znać, żeby nie było, że ja z góry założyłam jak jest
Po prostu tak sobie wydedukowałamDeklaracja: Paulina wraca do domu z Kasią. Paulina idzie się umyć na górę, Kasia zostaje na parterze i szuka kasy w kuchni (ukrytej w pudełku). Nakrywa ją ojciec Pauliny, mały chat-chat Kasia z Markiem. Potem Paulina i Kasia rozmawiają (albo rozmawiają wcześniej, jeszcze nie wiem). Następnie odpoczynek, potem zwijają do Kuby.
Po prostu tak sobie wydedukowałam-
Co w tym czasie robi Magda? I czy Paulina z Kasią powiedzą jej o mocy i reszcie spraw?
-
Poproszę rzut 1k6: wynik nieparzysty: tata będzie w domu / przyjdzie do domu; wynik parzysty: nikogo z dorosłych nie będzie w domu.
Jakie plany na resztę dnia? Mikołaj odprowadzi psa do domu, a potem?
Jakie plany na popołudnie? Zakładam że Alicja nie zerwie się z lekcji.
-
-
Magda jest u siebie w domu. Pewnie poki co nie beda jej celowo o tym gadac. Ale to póki co.
Rzut nieparzysty, 5
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się