[Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały
-
Idziecie wszyscy, czy może się rozdzielacie?
Informacja: znikam na weekend, mój post będzie dopiero w poniedziałek / wtorek. Do tego czasu możecie jeszcze spokojnie dopisywać.
@JohnyTRS Krzysiek idzie z resztą po polaroid, a potem może poobserwować zamek.
-
Martwicie się o koleżankę porwaną przez złego Niemca, a tu nagle dresy podstawiają wam dosłownie nogę.
Za walkę odpowiada umiejętność Siła (Ciało+Siła). @cai , twój kastet daje ci bonus +1 do Siły. Za ewentualne wymanewrowanie przeciwników odpowiada Ciało+Ruch. Stopień trudności: do pokonania potrzebujecie łącznie (czyli nie na głowę, tylko razem jako ekipa) 6 sukcesów.
Nie widzę sensu, żeby to rozgrywać na docu, poproszę o posty z deklaracjami co robicie oraz o rzuty, ja w swoim kolejnym poście podsumuję starcie.
Termin: do przyszłego poniedziałku włącznie.
-
Martwicie się o koleżankę porwaną przez złego Niemca, a tu nagle dresy podstawiają wam dosłownie nogę.
Za walkę odpowiada umiejętność Siła (Ciało+Siła). @cai , twój kastet daje ci bonus +1 do Siły. Za ewentualne wymanewrowanie przeciwników odpowiada Ciało+Ruch. Stopień trudności: do pokonania potrzebujecie łącznie (czyli nie na głowę, tylko razem jako ekipa) 6 sukcesów.
Nie widzę sensu, żeby to rozgrywać na docu, poproszę o posty z deklaracjami co robicie oraz o rzuty, ja w swoim kolejnym poście podsumuję starcie.
@JohnyTRS Rozumiem, że w trakcie walki można spróbować użyć mocy? I czy po rozmowie z Oparciem (Marek Koza) Krzyśkowi wyzerowały się stany?
-
Tak, moc łączysz zawsze z umiejętnościami orz tak, rozmowa z Markiem wyzerowała twoje stany.
-
-
W sumie to znaczy, że ta umiejętność oznacza po prostu sprawne poruszanie się tak, żeby np. nie mogli was trafić etc. Gdy np. użyjecie do tego kostki mocy to w zależności od tego co zaplanowaliście to efekt może być taki, jaki zaprezentował Mikołaj w drodze do szkoły.
-
W sumie to znaczy, że ta umiejętność oznacza po prostu sprawne poruszanie się tak, żeby np. nie mogli was trafić etc. Gdy np. użyjecie do tego kostki mocy to w zależności od tego co zaplanowaliście to efekt może być taki, jaki zaprezentował Mikołaj w drodze do szkoły.
@JohnyTRS Czy za ulubiony przedmiot (walkman) Krzysiek może dostać jakiś bonus do rzutu?
-
@JohnyTRS Czy za ulubiony przedmiot (walkman) Krzysiek może dostać jakiś bonus do rzutu?
chyba zależy do jakiej cechy daje ci plus? bo moja rzecz daje do znajomości, czyli tutaj widac nie podziała, bo mają przecpane mozgi
-
chyba zależy do jakiej cechy daje ci plus? bo moja rzecz daje do znajomości, czyli tutaj widac nie podziała, bo mają przecpane mozgi
@Nami Dodaje do Ruchu +2k, ale może dało by się do Siły wyżebrać choć +1k

-
Tak walkman daje +2 do rzutu, ale tylko jak go używasz, a nie jak tylko masz przy sobie. +2 jest tylko do Ruchu (zgodnie z twoją KP).

-
-
Siadło pięknie, będzie z tego jajecznica.

-
Gram defensywnie — stawiam na ochronę siebie i innych, szczególnie Kasi i Magdy.
Rzucam na RUCH + CIAŁO (7).Paulina ustawia się lekko z przodu, bardziej jako „ściana” dla dziewczyn, ale jednocześnie cały czas obserwuje ruch przeciwników i reaguje dynamicznie.
Jej działania to głównie:
– szybkie uniki
– krótkie doskoki, żeby przerwać atak
– dezorientowanie przeciwnika (np. złapanie za kaptur, popchnięcie, wybicie z rytmu)
– odciąganie uwagi od słabszych członków grupyNie inicjuje pełnej walki, raczej przerywa działania przeciwników i kupuje czas.
Przykładowo:
– jeśli ktoś ruszy na Krzyśka, Paulina może spróbować szybko wejść w pole ruchu oponenta i go rozproszyć (np. pociągnięcie za kaptur / bark)
– jeśli ktoś podejdzie za blisko, robi unik i kontr-ruch, żeby wybić go z równowagiBardziej chaos i dezorientacja niż siłowe starcie.
Jeśli coś „wyjdzie dziwnie szybciej niż powinno”, to Paulina sama tego do końca nie kontroluje.
Dodam +1 od MOCY, więc razem 8k, tak aby było jakieś ewentualne pole do popisu jeśli będzie potrzeba.
Czy taka deklaracja jest OK, czy za bardzo... chaotyczna? -
Deklaracja może być. Poproszę o rzut.
-
Nie chciało mi się discorda otwierać i pierwszy raz rzuciłam gdzieśtam w googlach - boże jaki okropny wynik w formie graficznej XDD

-
U mnie: 4, 1, 6, 4, 3, 1, 1, 6 na rzucie ciało + ruch. Deklaracja - jeszcze nie wiem, będzie w poście.
-
U mnie jak zwykle, najpotężniejszy horror boss, własny roller. Nagły atak ortalionów - Ciało+Siła+Kastet 7d6: 5, 1, 5, 5, 3, 4, 1 . Jakby brakło sukcesów, dajcie znać to jeszcze przeforsuje. Do naszej puli sześciu wymaganych sukcesów liczą się łącznie te z siły i z ruchu?
-
Tak, łącznie. Byle było ich sześć.
-
Post poszedł, czas na odpis do poniedziałku włącznie. Wyrobicie się? Ja tym razem się nie wyrobiłem (post planowałem dać we wtorek).
Pobici dresiarze uciekli, żaden nie zginął, podobnie jak oni nie wyrządzili wam poważnej szkody. Jedynie Mikołaj oberwał, ale skończy się to tylko na siniakach (żaden na twarzy, tyle dobrego). Tak samo zdjęcie nie pokazało niczego nowego, to samo co na zdjęciach z "Miami".
-
Post poszedł, czas na odpis do poniedziałku włącznie. Wyrobicie się? Ja tym razem się nie wyrobiłem (post planowałem dać we wtorek).
Pobici dresiarze uciekli, żaden nie zginął, podobnie jak oni nie wyrządzili wam poważnej szkody. Jedynie Mikołaj oberwał, ale skończy się to tylko na siniakach (żaden na twarzy, tyle dobrego). Tak samo zdjęcie nie pokazało niczego nowego, to samo co na zdjęciach z "Miami".
Akurat Mikołaj i tak ma ślady, bo na jakieś treningi chodzi, także akurat ZERO STRAT

Co do terminu i "czy się wyrobimy" - ja nie wiem, bo jadę na ślub i wesele w ten weekend, ale oczywiście jak zawsze się postaram spiąć!
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się