[Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały
-
A jaki byłby rzut na atakowanie z dystansu lewitującym nożem? Umysł + Ruch?
Bo żeby wbić im w oczy niewidzialne palce to tak jak z wykręcaniem wora, Umysł + Siła?
Jest jeszcze teoria, że im dalej od zamku, tym kontrola nad nimi jest słabsza, czy rzut ma Umysł + Pojmowanie pozwoliłby ocenić jak daleko trzebaby się oddalić od zamku, by marionetki opadły ze sznurków?
No i czy w okolicy jest na tyle gęsta zabudowa, że na darcie się o niemieckich pederastach, co dziewczynki do burdeli porywają, wściekli lokalsi ruszyli by z bejsbolami i siekierami?
-
Ja też bym chciała rzut, podejrzewam, że na pojmowanie - aby zrozumieć, czy mają jakiś światłowstręt. Bo tak sobie kumam, że oni wychodzą tylko o zmroku i dodatkowo mają jakiś problem ze światłem, więc jak w DBD pewnie latarką po oczach i mieliby ogłuszenie na 1k6 minut xd
Poza tym to bym chciała im zdjęcie zrobić, mamy tego polaroida?
EDIT: Można MOCĄ zrzucić im oksy z ryjów i flashem z aparatu po oczach dać - flash raczej działa i bez kliszy

-
Ja też bym chciała rzut, podejrzewam, że na pojmowanie - aby zrozumieć, czy mają jakiś światłowstręt. Bo tak sobie kumam, że oni wychodzą tylko o zmroku i dodatkowo mają jakiś problem ze światłem, więc jak w DBD pewnie latarką po oczach i mieliby ogłuszenie na 1k6 minut xd
EDIT: Można MOCĄ zrzucić im oksy z ryjów i flashem z aparatu po oczach dać - flash raczej działa i bez kliszy

-
-
Bo żeby wbić im w oczy niewidzialne palce to tak jak z wykręcaniem wora, Umysł + Siła?
Jest jeszcze teoria, że im dalej od zamku, tym kontrola nad nimi jest słabsza, czy rzut ma Umysł + Pojmowanie pozwoliłby ocenić jak daleko trzebaby się oddalić od zamku, by marionetki opadły ze sznurków?
No i czy w okolicy jest na tyle gęsta zabudowa, że na darcie się o niemieckich pederastach, co dziewczynki do burdeli porywają, wściekli lokalsi ruszyli by z bejsbolami i siekierami?
Te umiejętności zawsze są powiązane z Ciałem, więc Ciała+Umiejętność tej cechy. Na tej zasadzie działa to w innych cechach, nie ma mieszania.
Lewitujący nóż to jest atak, a więc Ciało+Siła. Musisz zmusić nóż, żeby lewitował, potem musisz go skierować na cel. Potrzebujesz 2 sukcesy. 3, jeżeli chcesz trafić w konkretne miejsce.
Ciało + Siła. 1 sukces. Działa na jednego przeciwnika. Dla drugiego musisz powtórzyć test (1 test z dwoma sukcesami nie zadziała).
W tym wypadku to Umysł + Śledztwo. 1 sukces.
Na pewno ktoś zereaguje, ale nie licz żeby okoliczni mieszkańcy zrobili coś więcej niż wystawienie głowy przez okna żeby zobaczyć, skąd dobiega hałas. Może ktoś zareaguje. Na pewno nie wypadnie krwiożercze pospolite ruszenie. Może ktoś zadzwoni na policję, może ktoś nakrzyczy z okna, może ktoś osobiście się ruszy zobaczyć co się dzieje.
Rzut na Umysł+Śledztwo. 1 sukces. Działa na jednego przeciwnika. Dla drugiego musisz powtórzyć test (1 test z dwoma sukcesami nie zadziała).

Można, rzut na Ciało+Siła.
-
Te umiejętności zawsze są powiązane z Ciałem, więc Ciała+Umiejętność tej cechy. Na tej zasadzie działa to w innych cechach, nie ma mieszania.
Lewitujący nóż to jest atak, a więc Ciało+Siła. Musisz zmusić nóż, żeby lewitował, potem musisz go skierować na cel. Potrzebujesz 2 sukcesy. 3, jeżeli chcesz trafić w konkretne miejsce.
Ciało + Siła. 1 sukces. Działa na jednego przeciwnika. Dla drugiego musisz powtórzyć test (1 test z dwoma sukcesami nie zadziała).
W tym wypadku to Umysł + Śledztwo. 1 sukces.
Na pewno ktoś zereaguje, ale nie licz żeby okoliczni mieszkańcy zrobili coś więcej niż wystawienie głowy przez okna żeby zobaczyć, skąd dobiega hałas. Może ktoś zareaguje. Na pewno nie wypadnie krwiożercze pospolite ruszenie. Może ktoś zadzwoni na policję, może ktoś nakrzyczy z okna, może ktoś osobiście się ruszy zobaczyć co się dzieje.
Rzut na Umysł+Śledztwo. 1 sukces. Działa na jednego przeciwnika. Dla drugiego musisz powtórzyć test (1 test z dwoma sukcesami nie zadziała).

Można, rzut na Ciało+Siła.
-
Paulina jest przekonana, że w ich przypadku to tak nie działa, ponieważ to by było zbyt banalne. Te dwa zombie nie są jak te z filmów. Okulary coś ukrywają, ale z pewnością nie chodzi o światłowstręt.
-
Paulina zaproponuje aby kazdy spróbował jednemu z nich zrzucić okulary, mocą. Jak sie wszyscy skupimy i kazdy na innym zombiaku, to moze coś sie uda i coś odkryjemy:p
-
A jak to ich wcale nie zatrzyma i w tej samej turze oni nam zrzucą zęby, pięścią?

-
Wydawało mi się, że są wystarczająco daleko, abyśmy zdążyli uciec do domu Alicji, a po tej akcji po prostu się czegos dowiemy. Ogólnie nie nastawiam się na zatrzymanie ich lub pokonanie. Jednakże oni szybcy też nie są, są bardzo sztywni, jakby mieli zapalenie stawów, więc podejrzewam, że jesteśmy od nich szybsi.
-
"Mama Asi parkuje na podjeździe, gasi silnik, wtedy z ciemności (błyskawicznie! błyskawicznie!) przy samochodzie pojawiają się dwie postacie". Podejrzewam, że they got the powa
Deptacz optymizmu, niszczyciel dziecięcych uśmiechów

-
Ich ruchy nie są po prostu płynne (wygląda to tak jakby ich lekko lagowało,mieli niski fps), ale nie są powolni ani niezdarne (przeskoczyli przez ogrodzenie, wylądowali i teraz idą w waszym kierunku).
-
"Mama Asi parkuje na podjeździe, gasi silnik, wtedy z ciemności (błyskawicznie! błyskawicznie!) przy samochodzie pojawiają się dwie postacie". Podejrzewam, że they got the powa

Byli zaczajeni blisko, a to jest wizja, a nie dokładny film xD ja to odebrałam inaczej. Byli blisko, mieli ruchy mechaniczne, więc wyglądało to sztywno i błyskawicznie, tutaj są DALEKO. Nie teleportują się (chyba). To by musiał MG wyjaśnić, bo ja - jak wspomniałam - odebrałam to inaczej. Oni są szybcy w ruchach, ale te ruchy są mechaniczne, sztywne, jakby wiecie np ruch ręki to od razu 90 stopni, jak człowiek podnosi rękę to ma pomału dojście do kąta prostego, ci mają błyskawicznie, jakby byli nastawieni na konkretne ruchy (nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli). Dlatego odbieram to jako niezbyt szybkie, ale bardzo precyzyjne, więc JEŚLI mają zrobić coś konkretnego, to to zrobią
-
Nie wpływa to na ich szybkość, ale w ich sposobie poruszania się widać, że coś jest nie tak.
-
Nie wpływa to na ich szybkość, ale w ich sposobie poruszania się widać, że coś jest nie tak.
-
-
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się