[Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały
-
Chyba jakoś wiele faktycznie tutaj nie pisałam na temat Valentina, ale również w karcie postaci. Jego backstory jest takie jak Ariadny. Jest rok starszy i chodzi do naszego liceum. Bardziej pasowałoby mu technikum, ale nie chciał zostawić siostry samej (o czym Ariadna nie wie). Chce zostać mechanikiem i dużo czasu spędza, naprawiając motor na podwórku ciotki. Jest wysoki, seksowny, tajemniczy, więc tu się nie myliłaś, @nami

Są świetnym oparciem dla siebie nawzajem z Ariadną (trauma bonding
). Wydaje się, że jest całkiem poukładany i lepiej radzi sobie ze wszystkim niż Ariadna. A przynajmniej mniej mówi o swoich problemach. O dziwo jest dość popularny wśród rówieśników (nie licząc pojedynczych osób najbardziej rasistowskich) - najpewniej przez to, że jest świetny w sporcie, no i dobrze wygląda.
W sumie na serio było ciekawie, gdyby był lekki romans pomiędzy nim i Pauliną, bo ten sekret zmieniałby relacje pomiędzy nią i złą Kasią. Gdyby to wyszło na jaw, doszłoby do katastrofy wśród dziewczyn
-
@JohnyTRS napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
Lista zostanie jeszcze uzupełniona - żadnego strachu. Będzie to osobna kategoria. Podobnie jak nauczyciele i inni dorośli. Nanoszę na swoją listę TO DO.
Czyli ta lista BNów na górze, to są po prostu uczniowie z naszej (Bohaterów Graczy) nowej klasy?
Bo jak będą listy innych postaci, to trzeba by tam też dopisać Michała Nowaka, dobrego kolegę Edyty.
Czyli ta lista BNów na górze, to są po prostu uczniowie z naszej (Bohaterów Graczy) nowej klasy?
Bo jak będą listy innych postaci, to trzeba by tam też dopisać Michała Nowaka, dobrego kolegę Edyty.
Tak, to jest tylko lista współuczniów (których wy wszyscy sami stworzyliście). Jak już pisałem, listy innych NPC-ów zostaną dodane.
-
Rozchorowałem, się fest prosze o NPCowanie i przepraszam za kłopot ledwo przytomny jestem
-
Rozchorowałem, się fest prosze o NPCowanie i przepraszam za kłopot ledwo przytomny jestem
Nie ma problemu.
Odpis już jest. Termin do kolejnego wtorku, czyli do poniedziałku 9 lutego włącznie.
Jest pierwsza afera, od razu na rozpoczęcie roku szkolnego. I chyba poznaliście pierwszego nauczyciela w tej szkole, pana Wojciecha Józefiaka, postrach uczniów tego liceum.
Czym jest "Miami", wspomniane przez Kasię i Arka?
To klub / dyskoteka mieszcząca się nad sklepem meblowym. Stylizowane na amerykański klub gdzieś w Miami, pastelowe kolory, neony, sztuczne palmy. Normalnie to poza piątkiem i weekendem nie ma tam nic ciekawego, ale właściciel na 1 września robi dyskotekę "pod uczniów". Te kilka plakatów które widzieliście jasno mówią: żadnej sprzedaży alkoholu. -
Oj, przypał.
-
Nie jest napisane, że Józefiak zabrał torbę Iwonie, więc zakładam, że tego nie zrobił. Ariadna w drodze do auli dyskretnie dała jej znać, żeby upuściła ją na korytarzu. Poza tym:
- próbuje uspokoić Rafałka, jakiś rzut na to, czy jej się uda?

- pomyślałam o tej scenie w toalecie, bo Ariadna mogłaby natknąć się na postać jakiegoś innego gracza i moglibyśmy mieć dialog, jeśli ktoś reflektuje. Może to dlatego @pan-elf nie miałeś wzmianki w poście, bo MG jeszcze nie wiedział, że Twoja postać poszła do toalety XD W każdym razie jeśli Ariadnie uda się trafić do tej toalety i napotka postać innego gracza, to będzie się starała go przekonać do pomocy rozmową. Jeśli napotka NPC, to po prostu postara się go przekupić
- próbuje uspokoić Rafałka, jakiś rzut na to, czy jej się uda?
-
Leki trochę pomogły nie jest idealnie ale gorączka zbita itp. Nie ma co wchodzić w szczegóły, spróbuje dać jakiś kilkuzdaniowy post w tej kolejce nie będzie to nic szczególnie ambitnego ale postaram się żeby było treści.
-
Proszę mi pisać, gdy coś nie hallo ogarnęłam, bo ze względu na to iż @pan-elf nie miał swojego momentu, chciałam zagadać do jego postaci :v W dodatku wychodząc z założenia, że większość osób przy drabinkach stoi, trochę nieogarnięta jestem, więc zwracajcie mi tu uwagę jakby coś poprawić, dzięki

-
Alicja dostała swój akapit z opóźnieniem. Ale i tak dobrze się składa, że Paulina zagaduje, więc nie zmieniaj nic!

@Pan-Elf napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
Alicja dostała swój akapit z opóźnieniem. Ale i tak dobrze się składa, że Paulina zagaduje, więc nie zmieniaj nic!

Ech, ja to jak zwykle opóźniona jestem

-
Wrzuciłem rzutem na taśmę jednozdaniowca o pomyśle pójścia do klubu bo mnie śmieszy pomysł zrobienia kostiumów z krepiny taśmy klejącej i tektury co pewnie zamorduje jakiekolwiek szanse na życie socjalne jakie Adam miał xD

Spróbuje przeczytać resztę postów i dodać jakieś przemyślenia postaci
-
oczywiście możecie dopisać swoje reakcje na pomysł Adama jeszcze w tej kolejce.
-
A ktoś go wgl słuchał? XD
-
Nie wiem, może tylko Arek i Kasia (ale nie ta od Pauliny)?
-
Informacja: mojego postu dzisiaj nie będzie (problemy techniczne w domu).
-
Raczej nikt go nie słucha na razie rozmowy z NPCami chyba że ktoś chcę słuchać to nie mam nic przeciwko.
Dopisałem dwa akapity z przemyśleniami postaci na temat sytuacji z nauczycielem starałem się bardzo wbić w tak zwaną "purple prose" poetyki przemyśleń nastolatka który sądzi że jest taki oh egzaltowany
(łatka pozera zobowiązuje :P)Dodałem też pomysł na przyszłego posta gdzie Chlebowski się spyta Krzyśka co to za nowa katolicka kapela "Kryształy czasu" bo mnie niesamowicie bawi pomysł tej scenki xD
-
Post z małym opóźnieniem (przepraszam). Termin do środy, 18 lutego. Co do akcji Ariadny jeszcze się odniosę w komentarzach, ale dopiero później, brak czasu (pracbaza wzywa).
Przyspieszyłem akcję, to wszystko co się dzieje w sesji to jest wstępniak, dlatego jest tam dla was mniej akcji, a więcej ekspozycji.
Wszystkie opisy tworzę na bieżąco, nie ma żadnego kppiuj-wklej z gotowych materiałów. W sumie dałem z siebie porządne 30%.