Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. Sondy
  4. Warsztat Gladina - w co byś zagrał(a) w 2026r?

Warsztat Gladina - w co byś zagrał(a) w 2026r?

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Sondy
warhammersnotlingiświat dyskugurpsarkonasłowianie
18 Posty 5 Uczestników 172 Wyświetlenia 1 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • DeklineD Niedostępny
    DeklineD Niedostępny
    Dekline
    Obsługa Moderator
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

Nie ma odzewu bo nie dałeś opcji najlepszej. A ja z chęcią bym się do takowej zgłosił.

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • DeklineD Dekline

Nie ma odzewu bo nie dałeś opcji najlepszej. A ja z chęcią bym się do takowej zgłosił.

GladinG Niedostępny
      GladinG Niedostępny
      Gladin
      napisał(a) ostatnio edytowany przez Gladin

@Dekline Zapraszam do wpisania tutaj tej opcji najlepszej, wezmę ją pod uwagę przy tworzeniu kolejnej sondy. A jeżeli się wstydzisz, to napisz mi prywatnie 🙂

P.S. Niedługo pojawi się moja rekrutacja do sesji WH4ed dla krasnoludów. Kontynuacja mojej sesji z LI.

Sesja Karak Varn

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • DeklineD Niedostępny
        DeklineD Niedostępny
        Dekline
        Obsługa Moderator

No jak to co, wfrp 2ed, jakaś "zwykła" przygoda.

0
        • GladinG Niedostępny
          GladinG Niedostępny
          Gladin

No cóż... będzie sonda, która edycja WH jest preferowana. Ja 2ed jeszcze nigdy nie prowadziłem.
          A zwykła przygoda to dla mnie zbyt ogólne stwierdzenie. Pozostanie mi więc nieco strzelać propozycjami w ciemno i może Ci się coś spodoba. Chociaż ja chyba nie daję takich propozycji. Jak już prowadzę, to lubię spróbować czegoś innego...

Sesja Karak Varn

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
          0
          • DeklineD Niedostępny
            DeklineD Niedostępny
            Dekline
            Obsługa Moderator

Chodzi mi że niekoniecznie snotlingi, zwykłym człowiekiem bym zagrał. Może byc i ed 1, nic na siłę, najwyżej pomożesz w mechanice

0
            • GladinG Gladin

No cóż... będzie sonda, która edycja WH jest preferowana. Ja 2ed jeszcze nigdy nie prowadziłem.
              A zwykła przygoda to dla mnie zbyt ogólne stwierdzenie. Pozostanie mi więc nieco strzelać propozycjami w ciemno i może Ci się coś spodoba. Chociaż ja chyba nie daję takich propozycji. Jak już prowadzę, to lubię spróbować czegoś innego...

WiredW Niedostępny
              WiredW Niedostępny
              Wired
              napisał(a) ostatnio edytowany przez Wired

@Gladin napisał w Warsztat Gladina - w co byś zagrał(a) w 2026r?:

Jak chcesz spróbować czegoś innego to jeszcze Warhammer Old World wyszedł niedawno 🙂
              Chociaż na 2ed na pewno będzie więcej chętnych.
              Ja bym za to w VtM 5th ed zagrał chętnie, ale chętnych do prowadzenia brak.

0
              • GladinG Gladin

Widzę, że na tu i teraz zapotrzebowania na sesje nie ma. Sonda więc powoli zmierza do zamknięcia.
                W niedługim czasie przygotuję 2 kolejne sondy, które pozwolą mi wybrać temat do opracowania z docelowym czasem uruchomienia rekrutacji we wrześniu 2026.

Widzę, że @Johnytrs nadal podbija Świat Dysku. Pamiętam, że chciałeś zagrać magiem jeszcze na LI, ale nie podjąłem wtedy wyzwania, bo raczkowałem nadal w GURPsie.

W drugim podejściu już bym pewnie sobie pozwolił na wdrożenie magii, ale przy tak małym zainteresowaniu w tej sondzie, to nic nie wskazuje na to, by w najbliższej sondzie Świat Dysku się pojawił. Jeżeli komuś bardzo zależy na tej propozycji, to zapraszam do głosowania, zanim sondę zamknę.

@Grek mnie miło zaskoczył głosując na Słowian. Niestety, to temat jak widać na tyle niszowy, że obecnie też nie wygląda na to, by się miał pojawić.

JohnyTRSJ Niedostępny
                JohnyTRSJ Niedostępny
                JohnyTRS

@Gladin

(...) Widzę, że @Johnytrs nadal podbija Świat Dysku. Pamiętam, że chciałeś zagrać magiem jeszcze na LI, ale nie podjąłem wtedy wyzwania, bo raczkowałem nadal w GURPsie. (...)

Poprawka, to wtedy ja nie podjąłem wyzwania - nie potrafiłem rozwinąć swojego pomysłu na postać, więc zrezygnowałem jeszcze na etapie rekrutacji.

Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

0
                • WiredW Wired

@Gladin napisał w Warsztat Gladina - w co byś zagrał(a) w 2026r?:

Jak chcesz spróbować czegoś innego to jeszcze Warhammer Old World wyszedł niedawno 🙂
                  Chociaż na 2ed na pewno będzie więcej chętnych.
                  Ja bym za to w VtM 5th ed zagrał chętnie, ale chętnych do prowadzenia brak.

GladinG Niedostępny
                  GladinG Niedostępny
                  Gladin

@Wired
                  Co do Warhammer Old World, to na razie u mnie nie wchodzi w grę. Nie mam podręczników i na razie nie ciągnie mnie do tego. A wampir to nie ja, nie ten klimat, nie ten wątek.

Sesja Karak Varn

0
                  • KetharianK Niedostępny
                    KetharianK Niedostępny
                    Ketharian
                    Obsługa Moderator

Poprowadź Degenesis: Rebirth! Wiem, że to abstrakcyjne i nierealne życzenie, ale jeśli Bonifacy mógł wołać na puszczy o GS to ja też mogę!

0
                    • KetharianK Ketharian

Poprowadź Degenesis: Rebirth! Wiem, że to abstrakcyjne i nierealne życzenie, ale jeśli Bonifacy mógł wołać na puszczy o GS to ja też mogę!

GladinG Niedostępny
                      GladinG Niedostępny
                      Gladin

@Ketharian Wiem, że królestwo czy pół tam jest w grze za poprowadzenie tego systemu, ale...

Widziałem [DEG] Opowieści z krainy Wron i Lwów i to mnie więcej tyle, co wiem o systemie. Postapo to nie mój klimat, na palcach jednej ręki można policzyć sesje, w których grałem w postapo.

Że o prowadzeniu nie wspomnę. I do tego, system, którego wcale nie znam. A mam tyle innych pomysłów, które chciałbym przetestować. A także nie wiem, na ile jest zainteresowanie tym systemem wśród innych. Może powinieneś sondę założyć i zbadać zainteresowanie tym systemem?

Sesja Karak Varn

1
                      • KetharianK Niedostępny
                        KetharianK Niedostępny
                        Ketharian
                        Obsługa Moderator

Nie no luz, to tylko takie mokre sny, czasami tak mam, w realu nie ma na to szans niestety, to chyba większa nisza od Gasnących Słońc na meszce Bonifacego.

0
                        • GladinG Niedostępny
                          GladinG Niedostępny
                          Gladin

Większa, większa, bo rekrutacje do Gasnących Słońc widziałem...

Sesja Karak Varn

0
                          • WiredW Niedostępny
                            WiredW Niedostępny
                            Wired

Byłem swego czasu bliski kupienia kolekcjonerskiej edycji Degenesis ze sklepu zagramanicą. Ładne wydanie, naprawdę bardzo ładne. System też w sumie ma ciekawy rys fabularny, wszędzie ufoki z kosmosu to jakieś humanoidy, a tu grzybnia 😄

No i nadaje się do rozegrania kilku rodzajów postapo, od falloutowego wyjścia z schronów, przez survival albo klimaty madmax, a na walce z obcymi/mutantami czy poszukiwaniu artefaktów przeszłości kończąc. I to wszystko na jednej planecie (to imo zaleta, w uniwersum Battletecha* czy GSach zwykle by zmienić klimat musisz zmienić planetę).

*Mechwarrior RPG, chyba mało kto pamięta, a świetny świat i najlepsza metoda kreacji postaci jaką widziałem

1
                            • KetharianK Niedostępny
                              KetharianK Niedostępny
                              Ketharian
                              Obsługa Moderator

Pamiętaj, że wszystkie podręczniki są dostępne za darmo w formacie PDF, a oprócz nich tony innego stuffu na oryginalnej stronie systemu.

Mam najbardziej wypasioną wersję kolekcjonerską; płakałem jak za nią płaciłem, ale nigdy jej nie odsprzedam, kosztowała mnie jedną nerkę:

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                              0
                              • GladinG Niedostępny
                                GladinG Niedostępny
                                Gladin
                                napisał(a) ostatnio edytowany przez Gladin

@Ketharian , a czemu ty nie założyłeś sesji w Degenesis, tylko w CP? Poprowadziłbyś Deg, to może ludzie by się do tego przekonali i kto wie, może byś się doczekał cudzej rekrutacji?

Sesja Karak Varn

1
                                • KetharianK Ketharian

Pamiętaj, że wszystkie podręczniki są dostępne za darmo w formacie PDF, a oprócz nich tony innego stuffu na oryginalnej stronie systemu.

Mam najbardziej wypasioną wersję kolekcjonerską; płakałem jak za nią płaciłem, ale nigdy jej nie odsprzedam, kosztowała mnie jedną nerkę:

WiredW Niedostępny
                                  WiredW Niedostępny
                                  Wired

@Ketharian napisał w Warsztat Gladina - w co byś zagrał(a) w 2026r?:

Czerwoną?
                                  Biała to standard, czarna to premium/limited z autografami i dodatkami (screenem MG, mapą itp.) i często wyświetla się jak się szuka kolekcjonerskiej, ALE była jeszcze jedna, kolekcjonerska (także z nazwy) i czerwona, najrzadsza, sprzedawana w pudełku z masą dodatków/artworków (więcej dodatków niż w czarnej).
                                  0092ac8e-9b71-41eb-8a5a-d4dd1958d040-image.png

Ile dałeś? Że nerkę to nie uwierzę, nerka na czarnym rynku w PL to około 30000zł 😉

PS. Pogooglałem trochę i w sumie biała wersja (tylko dwa podręczniki) doczekała się alternatywych okładek w różnych kolorach, więc w sumie tych edycji było więcej, ale biorąc pod uwagę zawartość to są trzy wersje: podstawowa, premium i kolekcjonerska.

0
                                  Odpowiedz
                                  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                  Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                  • Najpierw najstarsze
                                  • Najpierw najnowsze
                                  • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.