Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Sesje fantasy
  3. Komentarze
  4. [Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE
Sprzysiężenie Czerwonej Księgi
RewikR
Rewik jako
Mistrzyni Wiedzy
Mistrz Gry
WiredW
Wired jako
Rorimak Brandybuck
GreKG
GreK jako
Paladin Tuk II
MarrrtM
Marrrt jako
Primula Brandybuck
GladinG
Gladin jako
Lobelia Bracegirdle
PaniczP
Panicz jako
Milo Makary Tuk
Pan ElfP
Pan Elf jako
Esmeralda Tuk

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

[Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
sprzysiężenie czerwonej księgi
276 Posty 7 Uczestników 1.7k Wyświetlenia 4 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • RewikR Niedostępny
    RewikR Niedostępny
    Rewik jako Mistrzyni Wiedzy
    napisał ostatnio edytowany przez Rewik

Znacie jakis sposób, by umieścić w chmurze (tak byśmy mieli wspólnie dostęp i mozliwośc edycji) pliku pdf? Jak umieszczam edytowalną kartę postaci pdf w google docs, to na podglądzie nie można edytować (w materiałach np. karta esmeraldy)...

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • RewikR Rewik

Znacie jakis sposób, by umieścić w chmurze (tak byśmy mieli wspólnie dostęp i mozliwośc edycji) pliku pdf? Jak umieszczam edytowalną kartę postaci pdf w google docs, to na podglądzie nie można edytować (w materiałach np. karta esmeraldy)...

WiredW Online
      WiredW Online
      Wired jako Rorimak Brandybuck
      napisał ostatnio edytowany przez

@Rewik a jak jest do edycji dla drugiej osoby to można go ściągnąć, wyedutować i wrzucić z powrotem? nie będzie to to samo co edycja wspólnie online, ale jak te karty się tak rzadko zmieniają to chyba przejdzie.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • RewikR Niedostępny
        RewikR Niedostępny

Musiałbym jeszcze dać Wam jakoś prawo do edycji mojego posta w materiałach, by linki podmieniać. Trochę kłopotliwe. Ewentualnie może dałoby się przez dostęp do całego folderu z prawem edycji, albo z listą w googelexelu... chyba jednak pozostanę w takich warunkach przy edycji tylko z mojej strony.

Najlepiej jedna byłoby kliknąć w link i tam móc zmienić jedną cyferkę, automatycznie zapisać i tyle.

Edycja: o nawet się da. Na próbę dałem Ci wired mozliwość edycji tego tutaj posta. Sprawdzisz jak to działa?

0
        • GladinG Niedostępny
          GladinG Niedostępny
          Gladin jako Lobelia Bracegirdle

W oczekiwaniu na rozstrzygnięcie testu w/w zagadek odegrałem z @Marrrt scenkę, żeby utrzymać jakieś tempo sesji. Proszę więc o rozstrzygnięcie również rzutu na uprzejmość z wydatkowanym miodem.

Sesja Karak Varn | Gladinhammer

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

0
          • MarrrtM Niedostępny
            MarrrtM Niedostępny
            Marrrt jako Primula Brandybuck

To ja też poproszę (poprosimy z Gladinem?) o rzut. Przekonywanie lub preferencyjnie Zagadki gdyż omdlenie Prymuli skrywa dla wszystkich podstępny sekret, którego rozwikłanie ujawni, że hobbitce oczywiście nic nie dolega.

W międzyczasie posłucha plotek razem z Lobelią. Choć będzie udawała przed Bracegirdlówną, że bynajmniej niczego nie słucha.

0
            • RewikR Niedostępny
              RewikR Niedostępny

Jutro pewnie coś wrzucę.

A te ploty, to tak po prostu sobie Lobelia słucha, czy aktywnie nakierowujecie na jakieś tematy?

@gladin uprzejmość tu za bardzo nie pasuje wg mnie. Inspiracja jeśli liczy na reakcję kogoś z tłum albo przekonywanie jeśli liczy na reakcję karczmarza. Choć przyznam, że te umiejętności są trochę rozmyte. (mogę w sumie rzucić na oba, ale bez uprzejmosci tym razem).

Uprzejmość bardziej używa się do zrobienia dobrego wrażenia (np. podczas posłuchania u króla, albo chęci zyskania czyjejś przychylności)

Prymula Brandybuck +1k6 za okoliczności (duży tłum)
              Prymula Brandybuck: zagadki (PT 13) - | 1, 6 | 1, 4, 5, 5 | - sukces!

Lobelia Bracegirdle: przekonywanie (PT 12) - | 9 | 2, 3 | - sukces!-|
              Lobelia Bracegirdle: inspiracja (PT 12) - | text alternatywny | - | - oblany!

0
              • GladinG Niedostępny
                GladinG Niedostępny

No przecież nie będę rzucał na inspirację, mając 0 kostek w niej... Przekonywanie owszem.
                Lobelia na razie nie nakierowuje plotek, bo wolałbym najpierw zebrać informacje by potem kierować. Ale jeżeli chcesz, by na coś kierować, to zapewne bym zbierał informacje o Michel Delving, muzeum, psie, pani kustosz...

0
                • RewikR Niedostępny
                  RewikR Niedostępny

Później (jutro?) doedytuje wrzucony w wątku sesyjnym post, albo dorzucę tutaj ploty.

W pokoju właścicieli przybytku miejsca dla reszty za bardzo nie ma. Na upartego (zakładając jakieś kary do zmęczenia) by dało rade, ale myslę, że Lobelia i Prymula będą miały wieści gdzie reszta może spróbować znaleźć nocleg, ale to już jutro.

Edycja:
                  Jako, że Lobelia chciała nieco nakierować rozmowy na Michel Delving, testowałem zagadki, by nie wyjawić przy tym swojego nadmiernego zainteresowania. Jako, że się udało, jest cenna informacja. Z uwagi na sukcesy specjalne dodatkowe ploty.

Prymuli testowałem czujność, bo biernie przysłuchiwała się temu co inni mówią. tutaj niestety porażka (ach ta Lobelia) i informacja nieco mniej przydatna 😆

0
                  • RewikR Niedostępny
                    RewikR Niedostępny

Prymula Brandybuck zbiera plotki!
                    Prymula Brandybuck: czujność (PT 14) - | 8 | 1, 3 | - porażka!

– Na skraju Błędnego Lasu znajduje się ostatnio wielkie stosy szyszek, wysooookie jak
                    ty, czy ja! Nikt w okolicy ani nie przyznaje się do ich usypania, ani nie wie kto mógłby to robić
                    .

Lobelia Bracegirdle zbiera plotki!
                    Lobelia Bracegirdle: zagadki (PT 12) - | 2 | 2, text alternatywny, text alternatywny | - wielki sukces!

– Słyszałem, że jacyś nicponie znowu zrobili psikusa kustoszce. Podobno wyobraźcie to sobie, wstawiła zamek w drzwi Domu Mathom. Ale to nie wystarczyło! Podobno wczoraj znalazła w swoim gabinecie kurę, przechadzającą się tu i tam, jakby nigdy nic! Moja córcia Ada dostała zadanie, by sprawę wybadać. To jej pierwsze zadanie, jako pogranicznik - jestem z niej taka dumna!

– To już nie to samo Shire, co kiedyś... nagromadziło się tu krasnoludów, a ostatnio i człowiek tu był, a co jeszcze, co jeszcze? Nikczemny stwór jakiś, jeśli wierzyć temu Beinionowi! Mówi, że wytropić go próbował, ale umknął mu gdzieś na Wzgórzach Scary. Nie dziwota, wiele tam starych korytarzy i naturalnych jaskiń. Strach z domu wychodzić!
                    – Tamci - jego rozmówca skinął w stronę grających w młynka krasnoludów – mówili coś o jasnym świetle, co to niby gwiazda w dzień niedaleko Brodu Sarn świeci. Gdzieś nad górami. Może to ono te potwory do nas odstrasza, ha? Maggotowi ponoć coś znowu kury zjadło w Bucklandzie. Dobrze, że my w samusienkim środku Shire.

– Nic nie mogę na to poradzić. Rodzinę do siostry już posłałem, ale ja musze zajmować się inwentarzem. – Baldo Bunce, wyglądał na wyjątkowo niewyspanego – Jak nie mi, to mulicy Gertrudzie spać nie daje. Wielka i złowroga to sowa. Uparła się na mnie, a jak HUCZY! Gertruda, przynajmniej w dzień pośpi, a ja chciałem dzisiaj wypocząć tutaj w Wędrowniku, ale miejsc nie ma! Miejmy nadzieję, że tej nocy się nie zjawi. To ptaszysko żyć mi nie daje!

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                    0
                    • RewikR Rewik

Prymula Brandybuck zbiera plotki!
                      Prymula Brandybuck: czujność (PT 14) - | 8 | 1, 3 | - porażka!

– Na skraju Błędnego Lasu znajduje się ostatnio wielkie stosy szyszek, wysooookie jak
                      ty, czy ja! Nikt w okolicy ani nie przyznaje się do ich usypania, ani nie wie kto mógłby to robić
                      .

Lobelia Bracegirdle zbiera plotki!
                      Lobelia Bracegirdle: zagadki (PT 12) - | 2 | 2, text alternatywny, text alternatywny | - wielki sukces!

– Słyszałem, że jacyś nicponie znowu zrobili psikusa kustoszce. Podobno wyobraźcie to sobie, wstawiła zamek w drzwi Domu Mathom. Ale to nie wystarczyło! Podobno wczoraj znalazła w swoim gabinecie kurę, przechadzającą się tu i tam, jakby nigdy nic! Moja córcia Ada dostała zadanie, by sprawę wybadać. To jej pierwsze zadanie, jako pogranicznik - jestem z niej taka dumna!

– To już nie to samo Shire, co kiedyś... nagromadziło się tu krasnoludów, a ostatnio i człowiek tu był, a co jeszcze, co jeszcze? Nikczemny stwór jakiś, jeśli wierzyć temu Beinionowi! Mówi, że wytropić go próbował, ale umknął mu gdzieś na Wzgórzach Scary. Nie dziwota, wiele tam starych korytarzy i naturalnych jaskiń. Strach z domu wychodzić!
                      – Tamci - jego rozmówca skinął w stronę grających w młynka krasnoludów – mówili coś o jasnym świetle, co to niby gwiazda w dzień niedaleko Brodu Sarn świeci. Gdzieś nad górami. Może to ono te potwory do nas odstrasza, ha? Maggotowi ponoć coś znowu kury zjadło w Bucklandzie. Dobrze, że my w samusienkim środku Shire.

– Nic nie mogę na to poradzić. Rodzinę do siostry już posłałem, ale ja musze zajmować się inwentarzem. – Baldo Bunce, wyglądał na wyjątkowo niewyspanego – Jak nie mi, to mulicy Gertrudzie spać nie daje. Wielka i złowroga to sowa. Uparła się na mnie, a jak HUCZY! Gertruda, przynajmniej w dzień pośpi, a ja chciałem dzisiaj wypocząć tutaj w Wędrowniku, ale miejsc nie ma! Miejmy nadzieję, że tej nocy się nie zjawi. To ptaszysko żyć mi nie daje!

GladinG Niedostępny
                      GladinG Niedostępny

@Rewik napisał w [Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE:

na Wzgórzach Scary

To okolice, w których mieszka Lobelia. Czy z racji zamieszkania wie coś na ten temat?

0
                      • RewikR Niedostępny
                        RewikR Niedostępny

Hmm, Hobbici, zwłaszcza ci co pracują w kamieniołomach czasem opowiadają o dziwnych odgłosach, może jakiś zaginięciach rzeczy. Ale to takie "chłopskie bajania bez konkretów", typu "to nawiedzona kopalnia", albo "wcale nie zjadłem twojego 2 śniadania, a skoro nie ja i nie ty to kto".

0
                        • GladinG Niedostępny
                          GladinG Niedostępny

Czy Lobelia wie kim są:

• Beinin,
                          • kto mówi o Beininie,
                          • córcia Ada,
                          • kto mówi o córci Adzie?

Bo w te dwie plotki planuję się wplątać. Lub też mogę stworzyć brakujące detale tych rozmówców, jeżeli nie są one określone. A jeżeli są określone, a Lobelia nie wie, to po prostu w moim wpisie ich zagadnę i się dowiem, kim oni są.

1
                          • RewikR Niedostępny
                            RewikR Niedostępny

Beinin - nie wiesz, i za bardzo nikt nie powie. Dziwnie poważny człowiek, zresztą jak wielu z nich. Był, postraszył wzgórzami Scary, coś karczmarza pytał i wybył. A karczmarz raczej niechętnie coś o nim zdradza. Ubrany jakby długo w podróży był.

Mówi o nim jeden z losowych hobbitów, mieszkający w Rozstajach.

córcia Ada - nie znasz, ale z rozmowy wynika, że to młoda hobbitka, co dopiero co zaczęła pracować jako pogranicznik. Więcej o pogranicznikach znajdziesz w broszurce Shire.

O Adzie, mówi jej matka, pani Burrows. Imię pani Burrows nie jest zdefiniowane, no ale Ada Burrows to będzie pełne imię tej młodocianej. Matka bardzo chętnie będzie o niej opowiadać. Więc można tu różnych szczególików nawymyślać (np., że uwielbia oglądać zachody słońca na białych wzgórzach), a jak mnie najdzie za jakis czas to i ja mogę coś dorzucić.

0
                            • GladinG Niedostępny
                              GladinG Niedostępny

Lobelia próbuje się dowiedzieć czegoś o Adzie. Najlepiej tak, aby mogła ją później odnaleźć i przepytać na okoliczność prowadzonego śledztwa. Nie wiem, czy to będzie jakiś test, czy rozegrasz to fabularnie bez testów.

Jeżeli test, to jaki, zagadki? Przenikliwość? Uprzejmość (w rozmowie)?
                              Dla mnie najfajniejsze są zagadki, bo są 3 szanse na wielki sukces (czy jak on tam się nazywa), ale jeżeli bardziej Ci pasuje rzucać na co innego, to też nie mam z tym problemu.

0
                              • RewikR Niedostępny
                                RewikR Niedostępny

Było już rzucane. Reszte w dialogach, ale muszę się najpierw siostrzenicy pozbyć

0
                                • GladinG Niedostępny
                                  GladinG Niedostępny

@Wired @Marrrt dla waszych postaci pani Burrows jest powiązana tak:
                                  wasza siostra, Asphodel wyszła (niedawno?) za Rufusa Burrowsa.
                                  Rufus (wasz szwagier) ma brata [bezimiennego póki co] Burrowsa.
                                  I Lobelia rozmawia właśnie z żoną powyższego.

1
                                  • Pan ElfP Niedostępny
                                    Pan ElfP Niedostępny
                                    Pan Elf jako Esmeralda Tuk

Jutro wezmę się za odpis, bo coś zamuliłem w tym tygodniu.

1
                                    • PaniczP Online
                                      PaniczP Online
                                      Panicz jako Milo Makary Tuk

Przepraszam za zwłokę, też mnie trochę sprawy zjadły (najpierw druga sesja, gdzie motałem się z wprowadzeniem, a potem rzeczy życiowe), ale oto Milo wjechał do Wędrownika.

0
                                      • RewikR Niedostępny
                                        RewikR Niedostępny

Z tego co pisałem i zamiary rozumiałem, to łódkę i Brody'ego zostawili, a linę wzięli

1
                                        • PaniczP Online
                                          PaniczP Online
                                          Panicz jako Milo Makary Tuk

Heh, to namotałem :F
                                          Zedytuję potem zatem.

0
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.