Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[Monster of Week] Kraina zmierzchu
-
Życie kawiarni
Wiedźma miała nadzieję, ze nie widać za bardzo po niej jak przelicza co należałoby ukryć przed ciekawym świata dzieckiem. Z drugiej strony potrzebowali pozostać w dobrych relacjach z miescowymi. Nawet lubiła Mary i jej mamy.
-Tak, tylko trzeba by ustalić termin.
...kiedy nie będziemy szukać majątku Janusza, chodzili na polowania i oby nic nowego nie spadło na naszą biedną kawiarnię.Rozterki Mariusza
-Czy mam wam przygotować jakieś amulety klątwiące? Na wypadek jakby ktoś próbował wyważyć drzwi i się włamać?- spytała Honorata- I jakie to doświadczenia z Polami, że mnie pan Mariusz do tych doświadczeń nie zalicza?Hobby Nysa
Honorata popatrzyła badawczo na goblinoelfa analizując co właśnie powiedziało, zanim sama się odezwała. Za często się zdarzyło, że nie wyłapywała niuansów mugoli, a kto wie czy i magicznych? Może chodziło o sabat magicznych? Pozostało tylko zadać pytania i narazić się na potencjalny wstyd:
-A, że chodzisz na Larpy czy sesje RPG? Dawno na żadnym nie byłam. Chyba, że czegoś nie zrozumiałam?Telefon w sprawie spadającego człowieka
-Tak, oczywiście że przyjdziemy. W którym kościele odbędzie się uroczystość?- spytała. Zastanawiała się czy chłopaki mają odpowiednie stroje na taką uroczystość. Przynajmniej czarne. -
- Oczywiście, że z chęcią przypilnujemy Mary. Może obejrzymy klasykę Disneya na Disney+? Ah. Król Lew, Brat Niedźwiedź... - zaczął wyliczać.
-
Rozterki Miłosne Mariusza
// - Nie mam jakiegoś mega doświadczenia w randkowaniu parę jakiś przelotnych związków z laskami które lubił się kręcić wokół gangów, pijackie schadzki gdzie wszyscy byli naćpani i nachlani jakieś szybkie randeczki z portali randkowych... Nie mam jakiegoś mega doświadczenia może pomogę ci założyć konto na tinderze i badoo ? Porobimy ci odpowiednie zdjęcia pomogę z opisem i jak mi prześlesz screeny z rozmów to mogę robić za twojego cyrano Ziomuś - Zaproponował Mariuszowi z uśmiechem.
Komplement po polowaniu
//- Dzięki Klitka nigdy w ten sposób o tym nie pomyślałem, to jest kolejny powód dla którego lubię spędzać z tobą czas bo masz fajną perspektywę na świat i pokazujesz mi rzeczy z nowego fajnego punktu widzenia. Wcześniej nie miałem wyboru w tym co robić, po prostu urodziłem się w takiej dzielnicy i rodzinie że zanim się zorientowałem w co się pakuję jako dzieciak już byłem w dupie czarnej jak u czarnoskórego po północy po czarnej kawie. Na dzielni albo się dołączało do gangu albo się stawało celem dla testów innych smarków które chciały dołączyć do gangu i musiały pokazać że mają jaja żeby komuś wpierdolić ja nigdy nie pasowałem ale jak to szczyl i ssak ewolucyjnie chciałem należeć do grupy teraz wreszcie udało mi się wyrwać ale przeszłość się ciągnie bo półświatek to opuszcza się tylko w torbie na trupy - Czuł ulgę mogąc się podzielić tymi myślami z kobietą którą polubił.
Pogrzeb
Spytany przez Honoratę odpowiedział że jedyny strój który nadawał się na tą okazję było ubranie kelnera które nosił w pracy tak to miał tylko podróbki dresów z bazaru marki Abibbas na co dzień i jeden Addidasowy oryginał na specjalne okazje. Mógłby poszukać jakąś marynarkę w ciucholandzie jeżeli dostałby zaliczkę za wypłatę.
Opieka nad małą
Gdy usłyszał jak Adam podaje tytuły bajek oczy aż mu się rozszerzyły //- Mogę obejrzeć z wami ? Nigdy nie miałem okazji zobaczyć tych bajek a potem mógłbym z małą porysować kredkami i przeczytać jej bajki z książek w radiu mówili że to zdrowe dla dzieciaków - Zaoferował.
-
Mariusz i jego sprawy sercowe
Masz już zaczerwienił się i zaczął tłumaczyć Sebastianowi
- Tylko, że wiesz, ja używam komputera głównie do pracy… Ja nie mam doświadczenia w internecie… Wchodzę tylko na stronę Urzędu Skarbowego i parę podobnych… Wiesz, ten internet jest taki wielki, że boję się że mogą być tam duchy! Albo demony- Po chwili się zastanowił i powiedział.
- To znaczy że masz napisać jak ja mam hobby… Na pewno owoce! U nas w domu nasz mistrz i pan dawał nam jedną pomarańczę na rok… Prapradziadek zjadał ją uroczyście na naszych oczach… A jak kiedyś sąsiedni Mumia zdobył ananasa, to była wojna między książętami o to aby go mu odebrać! A tutaj można wszystko kupić po prostu w supermarkecie… I z tego wyszła taka dziwna historia. Bo w supermarkecie w którym kupowałem jedzenie była taka jedna miła dziewczyna i jakoś chciałem ją zagadnąć… I kupiłem akurat puszkę ananasów w zalewie i tak jakoś powiedziałam że Codziennie jem ananasy, a ona mnie spiorunowała wzrokiem I powiedziała że jestem obleśny!-Po polowaniu
Klitka przytuliła Sebastiana a potem wsiedli do samochodu który mieli porwać, Kobieta jednak ubrała głowę rękawiczki i siatkę na włosy tak na wszelki wypadek…Nysa Hobby
Nysa Odetchnęło z ulgą i powiedziało
- Tak chodzi o sesję RPG! Ludzie zazwyczaj myślą, że chcę ich zaprosić do sekty lub do klubu BDSM…-Opieka nad dzieckiem
- Wiecie co raczej będzie niedługo bo… Trochę się już za sobą stęskniłyśmy… - uśmiechnęła się Pastor i zwróciła do Sebastiana. - Ona ma twoje ulubione książki to ci je przyniesiemy!-Dalsze dowody
Antoni Mirosławski przybył do nich jakiś czas po znalezieniu człowieka, który spadł z nieba z raportem koronera, a właściwie jego kopią.
- Podejrzewam że to i tak sprawa tylko dla was, Tutaj jest raport koronera i mówi On, że facet był pod wpływem jakiejś substancji i w woreczku znaleziono zmierzone płatki jakieś rośliny z rodziny lotosowatych … Jeśli chcecie się odwdzięczyć za te informacje… To wiecie mam imprezę u kumpla, i nie mam z kim zostawić syna a Słyszałam że dogadaliście się z panią pastor, A nasze dzieci się koleguje-Wujka zacnego wizyta
Każdego dnia po notatkę stała za ladą w cukierni, zbliżało się już po południe wiem powoli nadchodzi czas zamknięcia cukierni, gdy do środka wszedł wujek Waldemar. Wysoki mężczyzna w garniturze bez ceremonialnie Podszedł do niej i położył neseser na ladzie i powiedział.
- Honoratynko! Mam dla ciebie wspaniałą wiadomość! Znalazłem kupca dla tej okropnej ciastodajni po twojej szurniętej ciotce! Już nie będziesz musiała Zaprzątać swojej pięknej główki takimi okropnymi sprawami, będziesz mogła się zająć bardziej odpowiednimi sprawami zamiast harować! Wystarczy tylko że tu i tu podpiszesz, a za pieniążki jakie dostaniesz na pewno pojedziesz na jakieś ładne wczasy, kupisz Jakąś kieckę, kogoś poznasz… - podetknął jej po nos zwinięty dokument także ciężko było przeczytać treść i wsadził a przynajmniej usiłował w dłoń długopis.Wejście kuzyna
Pod wieczór tego samego dnia usłyszeli pukanie do drzwi i jak Honorata otworzyła młodego mężczyznę z ciężką walizką w ręku który uśmiechał się szeroko i radośnie i powiedział na widok właścicielki.
*- Witaj Honoratuś! Przyjechałam tutaj czym odwiedzić i trochę tutaj zostać bo jestem pewny że bardzo stęskniłaś się za swoją rodziną!- *Powiedział jej kuzyn Bogdan
Jeśli otworzył Sebastian to
*- Przepraszam jestem Bogdan, ulubiony kuzyn Honoratkii i przyszedłem ją odwiedzić bo na pewno stęskniła się za godzinęSmutna ceremonia
W końcu przyszedł dzień stypy. Wszyscy razem udali się we wskazane miejsce, był to duży dom, prawdziwa poniemiecka rodzinna posiadłość otoczona pełnym kwiatów ogrodem. Już z daleka Poczuli zapach grillowanego mięsa… Było wiele stołu i atmosfera była poważna Chociaż nie aż tak strasznie ponure. Pierwsze co rzuciło się trojgu gości w oczy to że właściwie wszyscy zebrali byli kobietami… Po drugie, zwłaszcza Adam i Honorata wyczuwali w nich coś… Mistycznego… Goście także przyciągnęli spojrzenia, zwłaszcza w tych młodszych uczestniczek, przede wszystkim Adam… Ale także Sebastian oraz również Honorata, i to w sposób wykraczający poza średnią…Chociaż pojawienie się młodej wiedźmy sprawiło, że wielu starszych kobiet które mogły znać jej ciotkę zaczęło szeptać między sobą.
- To są Ci mili ludzie, którzy byli świadkami ostatnich chwil naszego drogiego Piotrka!- Powiedziała Teresa Kania którą już znali -
Nysa Hobby
Honorata pokiwała głową z wielce rozumiejącą miną:
-Też mi się to zdarzyło, czy chce ze mną zagrać w grę w odgrywanie. Przyszedł w stroju furrasa... Może trzeba zacząć od wymienienia tego co różni od seksty i orgii? Tylko co? Ale chętnie przyjdę, Nysa.Opieka nad dzieckiem
Honorata wysiliła się na uśmiech. Czyli szybko i ograniczono jej czas na przygotowania? Trzeba będzie dodatkowo przyspawać magią drzwi do piwnicy, Sama była dzieckiem badającym wszelkie kąty. Zresztą pal sześć dzieci- rodzice z reguły byli DUUUUUUŻO gorsi, mający zawsze pretensje o wszystko do niani. Z drugiej strony pastorowa i pastorka były póki co bardzo w porządku, a i dobrze byłoby pozostać z nimi w dobrych relacjach.-Tak, tak książki to dobra myśl. Pluszaka też przynieś, Mary. Może upieczemy też coś fajnego? Czy masz alergię na gluten?
Dalsze dowody
Wiedźma zaczęła wewnętrznie płakać. Jedno dziecko przyciągało dostatecznie chaosu, ale dwoje?! To będzie napędzający się mechanizm. Zwłaszcza, że gliniarz jak nic nie będzie tak wyrozumiały jak pastorka!
-A czemu powinno nas interesować czemu spadł na nas samobójca z fantazją?Wujka zacnego wizyta
Honorata zanotowała w głowie, żeby poszukać w grimuarze lepszych amuletów ochronnych od złego. Wuj Waldemar był jednym z nabardziej bezczelnych przedsiębiorców w rodzinie. Chociaż w przypadku wuja może lepiej klątwe? Skoro już tutaj się zjawił- to wyrwie mu parę włosów jako materiał!
-Kiedy jako jedyna dostałam kredyt na ten interes, a reszta... jakoś nie chciała przejąć ziemi po cioci Jadwidze. W poza tym to nie ty mówiłeś, żeby niczego nie podpisywać bez adwokata, wuju? Sebastian! Adam! Musze poczytać papiery, a wy potowarzyście wujkowi.
Spróbowała wypatrzeć na kartkach i blacie jakieś nowe włosy.Wejście kuzyna
Honorata robiła materiał do klątw, nawet paru na wszelkie wypadki. Sklęła słysząc jak szybko następny wypadek przypełzł z czeluści Czyśćca?
-Jestem HO-NO-RA-TA. Czemu upieracie się na zdrobnienia, które są dłuższe od oficjalnej wersji.Smutna ceremonia
Honorata zaczęła się zastanawiać nad charakterem rodziny Kaniów. I wolała się podzielić przemyśleniami z resztą ekipy:
-Dobra, teraz nachylcie się jak przystało na gastronomiczny interes przed rozdaniem do degustacji ciasta i jagodzianek. ALE- nie wiem, czy to moje nadszarpnięte nerwy, ale to są chyba wiedźmy. Rodzinka lub sabat -
Dowody
Adam spojrzał na Honoratę, zostawiając decyzję o dodatkowym dziecku jej, a nie nikomu innemu – to w końcu ona miała rękę do dzieci, czyż nie?
Wujo
Adam pojawił się w pokoju, robiąc groźną minę i krzyżując ramiona. Patrzył na wuja groźnie z góry. Boże, a jeśli ten typiarz chciał wkręcić Honoracie jakiś wredny, prawniczy numer? Jego mina stała się groźniejsza, ukazując prawdziwie wilcze uzębienie.
Smutna ceremonia
Adam przyszedł na stypę z bukietem białych róż w ręce. Rodzinka sprawiała… bardzo dziwne wrażenie?
- Aaaaa. Wiedźmy… - wyszeptał do Honoraty, słuchając jej wyjaśnienia owego fenomenu.
- Co robimy? Udajemy, że nic nie wiemy?
-
Mariusza Sprawy Sercowe
Seba roześmiał się słysząc historię o ananasie czuł się jak starszy brat który wprowadza młodszego braciszka w arkana romansowania
//- Widzisz z tym, ananasem to taka miejska legenda że jak facet je dużo ananasa to smak jego spermy jest słodszy więc ta kobieta myślała że reklamujesz wszem i wobec jak to spijają nektar z twojego berła! Legendę tą jeszcze mocniej rozpowszechniła książka romansowa "Samotność w Sieci" Leona Wiśniewskiego... Czekaj mam pomysł! Może jak byś poczytał romanse to lepiej zrozumiesz czego pragną kobiety po tej stronie Bramy? - Sebastian pobiegł do pokoju i wrócił z kilkoma różowymi Harlequinami i "Samotnością w Sieci" które były "uwalniane" w punkcie dzielenia się literaturą
*- Nie jest to jakaś wysoka literatura i trzeba pamiętać że każda kobieta jest swoją własną osobą tak samo jak faceci ale te książki dadzą ci jakąś podstawę tego co kultura masowa nam wdrukowuje... Warto żebyś też pomyślał może o portalu randkowym bardziej nakierowanym na osoby LGBT+ tam mógłbyś znaleźć kobietę bardziej otwartą na to że prezentujesz się i jesteś facetem ale że tak powiem "kody podatkowe" masz jeszcze kobiece bo niestety możesz spotkać się z agresją jeżeli w majtkach znajdą nie to czego się spodziewają... A jeżeli chcesz samych randek bez sytuacji łóżkowych to też łatwiej to wytłumaczyć osobom LGBT bo plusik to też są osoby aseksualne ale romantyczne które też pragną relacji... Mam nadzieje że nie jestem zbyt obcesowy wyciągając wnioski z twoich historii z Januszem ? Jeżeli coś to przepraszam! Miałem w gangu koleżankę Karynę pseudo "Źyleta" znamy się od pieluch jest lesbijką pomagałem jej się ukrywać w szafie przed resztą chłopaków i czytałem o środowisku żeby móc ją wesprzeć w randkowaniu stąd trochę wiem, przed nią nie musiałem zgrywać głupka mogliśmy być swoim sekretnym wsparciem.- Wszelkie śmiechy chichy zniknęły w tym momencie z tonu Sebastiana chciał żeby Mariusz wiedział że traktuje go poważnieDostarczenie samochodu
Sebastian przytulił się do Klitki a z jego oczu popłynęło kilka łez których w przeciwieństwie do swojego poprzedniego życia nie musiał ukrywać przed nią po prostu otarł oczy zakładając rękawiczki ogrodnicze, czapkę z daszkiem, kaptur bluzy i okulary przeciwsłoneczne pokiwał głową do kobiety pochwalając w ten sposób jej ostrożność. Czuł się przy niej tak niesamowicie swobodnie!
Gdy wsiedli Sebix umieścił swojego Smartfona na odpowiednim stojaku i napisał SMSa do Arasha błękitnego rycerza miał go zapisanego w telefonie jako "A" i ikonka z gry Shovel Night:"Mam Paczkę którą zamówił Pan K. Gdzie mogę dostarczyć ? Chciałbym sprawdzić przy tobie czy przesyłka nie została uszkodzona żeby Szef się na nas nie zdenerwował"
Wolał pisać kodem na wypadek gdyby telefon trafił w ręce psiarni kontakty też zapisywał skrótami myślowymi pewnych przyzwyczajeń z półświatka wolał się nie pozbywać.
Liczył na to że Pan Arash to łebski chłop i znajdzie jakieś garaż w którym będzie można zdjąć nadajnik GPS który zapewne jest w tej drogiej bryce potem starczy przytwierdzić czujnik do jakiegoś kota, wrony czy gołębia i niech bogaci szukają wiatru w polu!
Przy okazji będzie mógł przedstawić swoją koleżankę jako nową obywatelkę ich małej społeczności.Opieka nad dziećmi
Rozmawiając z Panią Pastor uśmiechnął się przyjaźnie
// - Rozumiem, proszę spędzić tyle czasu z żoną ile trzeba o związek trzeba dbać żeby miłość się nie wypaliła w znoju codzienności proszę się nie martwić zajmiemy się małą jakby była moją własną kuzynką! Będę czytać tylko to co, Panie wybrały i mogę bez końca te same książeczki powtarzać czytałem, artykuł że to ważne na tym etapie rozwoju bo daje dziecku poczucie kontroli i uczy słownictwa.Wobec Antoniego Seba już nie był taki wylewny, słysząc prośbę uśmiechnął się z przekąsem. Oczami wyobraźni już widział jakie kukułcze jajo chce im podrzucić glina ale jak na psiarza nie był zły a potrzebowali mieć go jako wtykę żeby wypełniać obowiązki strażników więc odpowiedział ciepłym tonem z nutą rozbawienia zabarwiającą ton głosu:
//- Jasne że przypilnujemy chłopca! Przyjaciele sobie pomagają zajmiemy się urwisem ale niech zgadnę przez przyjaźń rozumie Pan że synek ciągnie córeczkę pastorowej za włosy i podrzuca glizdy z piaskownicy na leżakowaniu ? Niech się Pan nie przejmuje nawet jeżeli dzieciaki się pokłócą rozbroimy wszystko bez dawania klapsów zajmę się dziatwą jakby byli moim kuzynostwem obiecuję - Obietnice traktował poważnie o czym wszyscy wiedzieli.
//- Szefowo spójrzmy prawdzie w oczy, sprawa tego samobója to jest robota z naszego "zaklętego rewiru" powiedział puszczając do wiedźmy oko.Wizyta Wuja Honoraty
Sebusiowi się ten koleś nie podobał, chłopak wyciągnął z kieszeni wielki nóż "Adzie" i zaczął jego czubkiem czyścić brud z pod paznokci mordując jednocześnie kuzyna wzrokiem
// - Szefowo może ja Panu Wujowi szanownemu wyjaśnić że my bardzo naszą kawiarnie lubimy a interesy idą świetnie? - Wystarczyło jedno słowo od Honoraty aby Sebastian nałożył maskę zbira i nastraszył natręta. Trzymał jeszcze instynkty na smyczy bo nie chciał wiedźmie rujnować relacji rodzinnych bez pozwolenia ale dobrze znał ten typ cwaniaka wiedział jednak że Szefowa też nie jest w ciemię bita i pewnie ma własne plany stąd nie ruszył do akcji bez jej pozwolenia.Wiedźma skinęła głową Seba uśmiechnął się obleśnie podszedł do faceta chwycił go za chabety wypchnął za drzwi i machnął nożem pozornie na odlew ale ze znawstwem tak żeby przeciąć ubranie ale fagasa nie skrzywdzić
//- Wuj nie jest tu milę widziany rozumiemy się ? Szefowa, ma nową rodzinę którą sama sobie wybrała jeżeli jeszcze raz się tu pokażecie to wepchnę wam te papierzyska razem z długopisem do gardła bez popitki zrozumiano?! A teraz spadówa zanim wam sprzedam kopa na rozpęd.
Mechanika
Sebastian używa Crooked move Notorius 2k6 = 8 +2 z jego charyzmy full hit na manipulacje!
Smutna Ceremonia
Sebastian jednak wziął trochę pieniędzy z kasy i wygrzebał w ciucholandzie frak i galowe spodnie w kant do tego założył białą zapinaną koszule od stroju kelnera nieco biły w oczy czarne buty addidas ale prędzej umrze niż da się ubrać w lakierki! W ich linii zawodowej dobry but był podstawą bo nigdy nie było wiadomo kiedy z zaskoczenia zaatakuje jakaś zmora czy inne amatora potwora i trzeba będzie biegać do ucieczki albo ataku niewygodne ubranie można rozerwać ale butów się nie zmieni w sytuacji zagrożenia życia!
//- Ja bym zagrał w otwarte karty, więcej możemy się dowiedzieć jeżeli przyznamy się że wiemy o świecie "nadaturalnym" ale decyzje pozostawiam tobie Szefowo bo nie wiem jak to jest między wami magikami, skoro ja czuje od nich mistyczną aurę to one pewnie czują w nas Iskry - Odpowiedział szeptem.
Podszedł do krzewu // - Zachwycające kwiaty sam się pasjonuję ogrodnictwem szczególnie kocham kwiaty lotosu i orchidee - Powiedział licząc na to że któraś z uroczych dam z mistyczną aurą powie coś o zainteresowaniach zmarłego Piotra. Strzelał w ciemno, ale trzeba było zarzucić przynętę.
-
Mariusza sprawy sercowe
Gdy Mariusz usłyszał wyjaśnienie w kwestii ananasów Zrobił się cały czerwony i powiedział z rozpaczą w głosie.
- I dlatego lubię liczby! One są takie same wszędzie na świecie! I u nas i u was! - Potem sięgnął po książki i powiedział. - Lubię Romanse, Choć nasze są trochę grzeczniejsze… Tutaj się chyba nawet całują! - Potem zaczął notować marszcząc brwi, a potem wyjaśnił…
- Strasznie dużo używacie tych dziwnych terminów i skrótów, u nas po prostu się mówi kto kogo lubi. -Zdobycie samochodu
Gdy tylko zadzwoniono do błękitnego rycerza Arasha, Ten odebrał telefon i uszczęśliwionym głosem powiedział.
- Zostaw na drodze przy domu kata, tylko został otwarty okno i kluczyki w stacyjce. Zaprzyjaźniony gremlin pozbędzie się gps-u, To naprawdę przydatne stworzonka! Psują wszystkie alarmy i zabezpieczenia oraz kamery i nawet nie trzeba im płacić -Nysa Hobby
Nysa Zastanowiło się zanim powiedziało.
- W życiu trzeba być bardziej precyzyjnym… To może zapytam tym razem wprost, Czy ktoś z was zna się na szydełkowaniu? Muszę nauczyć się robić rękawiczki na stopy… Tak ja rękawiczki na stopach.-Opieka nad dziećmi
*- Nie mam Alergiów, ale Chciałabym abyśmy ugotowali zupę ogóreczkową! Jadłam ją w szkole i jest dobra! Taka smoczna! - * Powiedziała Mary, a jej mama dodała zwracając się do Sebastiana.
- Ten etap to już mamy za sobą… Teraz mamy fascynacje… -Kolejna opieka nad dziećmi i dowody
Antoni Mirosławski uśmiechnął się i powiedział.
- Mój syn niedosłyszy, i na dodatek jest nowy w mieście, a mała Mary… Sami domyślacie się że nie jest najpopularniejszym dzieckiem w szkole, więc jakoś się zaprzyjaźnili… A jeśli chodzi o wasz rewir, to dlatego się z wami skontaktowałem… -Wejście wujka
Gdy Honorata przeglądała papiery przede wszystkim od razu zauważyła że nawet w tak małym mieście 10 000 za cały budynek to raczej trochę mało. W tym czasie Sebastian wystraszył Waldemara, który cofnął się Pobladły i powiedział.
- Więc z takimi ludźmi się zadajesz! Są nawet gorsi niż twoja szalona ciotka, dawno powinniśmy ją zamknąć w zakładzie dla świrów. Dobrze że niczego nie próbowałem z tych twoich tak zwanych ciast, ale wiem że i tak w końcu tujesz, i na kolanach wrócisz do rodziny, Ale ja o wszystkim będę pamiętał! Jak okradłaś własnych bliskich.Ja jednak nie odpuszczę tego tak łatwo! Jeszcze tu wrócę! - Wyszedł trzaskając drzwiami,Przybycie kuzyna
Kuzyn zakasłał i powiedział
- Honiuś! Ja naprawdę chciałbym tylko sprawdzić, czy nie tęsknisz za godzinę, i umilić ci towarzystwo przez kilka tygodni, nie martw się, nie zajmę dużo miejsca! - i zaczął wchodzić do środka.Smutna ceremonia
Gdy tylko Sebastian zdradził się z zainteresowaniem kwiatami to wyraźnie zdobył kilka punktów wśród zebranych, ale Starsza I pulchna kobieta popatrzyła na kilka dziewczyn które chciały już go otoczyć i powiedziała.
- Są lotosy i lotosy! Wiem że wiele osób, nawet trochę hoduję takich ale to nic specjalnego… Ale to miło widzieć chłopca który interesuje się ogrodnictwem, nasz Piotrek trochę się interesował ale szybko się znudził jak wszystkim! - -
Sebastian Naskręcki Allias "Śruba"
Próba pomocy Mariuszowi
//- No to jest normalne że nie znasz miejscowej kultury i kodów oraz skrótów - Powiedział Sebastian i nagle trzepną się w łysą głowę! - Chłopie mam pomysł! Może spróbuj poczytać poradniki dla osób w spektrum autyzmu ? Znaczy się nie mówię że ty masz autyzm ale osoby w spektrum też wolą dosłowność... - Wyciągnął Smartfona wpisał w google "Poradnik Randkowania dla osób w spektrum autyzmu" następnie wysłał linka na numer który mu podał księgowy.
// - Mam nadzieje że coś tam znajdziesz co ci pomoże... Aha, ja chyba też używałem za dużo przenośni ? To powiem wprost wyglądasz męsko i zdaje się że lubisz kobiety romantycznie i łóżkowo? Ale z twoich opowieści o tamponach i Januszu wnioskuje że genitalia masz żeńskie a tamten dziad okradał cię z krwi miesięcznej ? Wydaje mi się że najprędzej znajdziesz jakąś przyjaciółkę wśród lesbijek czy ogólnie mniej typowych kobiet biseksualnych czy panseksualnych... Czekaj znów za dużo skrótów ? Masz racje niepotrzebnie wszystko komplikujemy - Przyznał i westchnął.Opieka nad dziećmi
Sebastianowi zrobiło się głupio słysząc o niepełnosprawności syna policjanta nagle ucieszył się że Klitka daje im w łapę to będzie na logopedę i innych speców dla malca:
// - Aha, przepraszam upewnię się że będzie widział moje usta zadbam o to żeby oboje się dobrze bawili i miło spędzili czas tutaj zadbam jak o własną rodzinę dam z siebie wszystko - Chłopak dumnie wypiął pierś lubił dzieciaki choć nie miał za dużo doświadczenia w opiece nad nimi to lubił czasami czytać artykuły w Onecie czy innym WP Mama.Smutna ceremonia
//- Aaaa OK dziękuję że Pani dzieli się ze mną swoją wiedzą a czy zmarły miał jakieś specjalny typ lotosu który lubił uprawiać? - Spytał. Sebastian nie dał się zbić z tropu starał się obłaskawić Matronę uśmiechami, miłym słowem oraz urokiem osobistym. Nie zamierzał zdradzać się z tym, że widział toksykologię zwłok, tym że wie, o istnieniu magii czy że są tu jako Strażnicy dopóki wiedźmy, Honorata albo Adam nie przerwą szarady.
Zostawienie samochodu i plany "siania" z Driadą
// - Wow ale fajny taki gremlin! A miałby Pan wizytówkę ? Przydałby mi się taki znajomy! Dobra zostawię mam nadzieje że szef będzie szczęśliwy z auta- Rozłączył się i powiedział do Klitki:
//- Słyszałaś ?! Gremliny! Świat magii jest pełen dziwów i piękna! Chcesz się przejść do ogrodniczego ze mną ? Możemy z tego zrobić randkę jeżeli chcesz ?! Bo obiecałem tej driadzie nawóz to będę się musiał wrócić do tego lasu, jeżeli ci się nogi zmęczą to mogę kupić taczkę i cię zawiozę.... W sumie miała tam grzybki halucynki może mogła by mi za nawóz dać grzybki, maryśkę, mak i inne substancje ? Mógłbym ubić interes z Januszkiem to taki Ogry potężny magik i lokalny diller wszystkiego, co zmienia kształty! To on zjadł kontakt do którego przysłał mnie tutaj gang chciał i mnie zjeść ale Pani Honorata i Pan Adam mnie życie uratowali - Opowiadał zadowolony że wymyślił biznes plan dzięki któremu będzie mógł zarobić na boku i odwdzięczyć się Januszkowi za przysługę jaką mu zmiennokształtny niechcący wyświadczył dobrze byłoby mieć w nim sojusznika. -
Nysa Hobby
Honorata pozowoliła sobie na teatralne wypięcie piersi i wskazanie na siebie:
-JA na przykład. Wydziergałam sobie mnóśtwo rzeczy. Ten co mam na przykład. Ale jak to "rękawiczki na stopy"? Czemu nie skarpetki?Opieka nad dziećmi
Wiedźma złożyła wewnętrznie modlitwę dziękczynną, że przynajmniej natrafia na jedno niekłopotliwe dziecko i Sebastiana.
-W porządku może być ogórkowa. Mam nadzieję, że jakoś się dogadacie z synkiem policjanta... To nie tak, że zmuszamy kogoś do zostania przyjaciółmi na całe życie. Mary, jak będzie źle to pomyśl, że najwyżej więcej się nie spotkacie później.Kolejna opieka nad dziećmi i dowody
Honorata zmrużyła oczy:
- Pan brzmi jakby zakładał, że jeszcze będzie z tego ślub… Jeśli nie będą chcieli się pozabijać po tym nocowaniu, to i tak sukces.Wejście wujka
-Dostałam dotację z Unii za zatrudnianie ludzi po przejściach!! Psa też!!!- zawołała wiedźma za wujem.
Westchnęla, przewróciła oczami zanim oświadczyłą:
-Sebastian wiszę ci przysługę. Możesz wybierać kolację przez 3 dni. A z gorszych to wuj nie z tych co łatwo się poddaje. Wielkie szanse, że tutaj wróci. I jeśli Adam spróbujesz go pogryźć to nie ucieknie tylko spróbuje wystawić pozew z uśpieniem groźnego psa. Sorry Adam, ale zdolność zmiany w wilka to obusieczny miecz. Cholera, czy ja dałam wujowi broń do ręki mówiąc, że mam psa?!Przybycie kuzyna
Wiedźma spróbowała mu zagrodzić drzwi. W sumie kuzyn był mniej problematyczny od wuja i byłby kartą, żeby wuj nie przyłaził, ale- nadal wkurzającym. Może jednak spróbować mu pokazać co go czeka jeśli będzie utrudniał za bardzo życie Honoracie:
-Ale ja tutaj mam dzieci do opieki na parę dni. I psa po przejściach. I mam dotację z Unii za zatrudnianie ludzi po przejściacj. Adam! Sebastian!Smutna ceremonia
Honorata popatrzyła po wspólnikach.
-To może po prostu przyznamy, że my też jesteśmy magiczni i wiemy, że oni też? Może wtedy nam nawet powiedzą, czemu pan Kania wylądował na progu naszej kawiarni. Wiszą nam za sprzątanie tego bałąganu. I żebyśmy wiedzieli czy szykować się na następnego skoczka? -
Pozbycie się kuzyna
Słysząc okrzyki o pomoc Sebastian "nałożył mentalną maskę" wściekłego kibola zaczął się drzeć i rzucił się do drzwi żeby pomóc je zamknąć //- Panie Kuzyn wypierdalaj Pan! Szefowa sobie nie życzy waszego towarzystwa i na imię ma HONORATA bez kurwa zdrobnień! Wypad bo, nie ręczę za siebie zaraz będzie więcej przejść! - Próbował wesprzeć starania wiedźmy.
-
Przybycie kuzyna
Honorata klepnęła w ramię Sebastiana uśmiechając się.
-Dziękuje Sebastianie, ale nie trzeba tak ostro. Rozumiem po wuju jesteś jeszcze denerwowanu, ale z Bogdanem jesteśmy bliżej jako kuzyni... JA cię nigdy nie nazywałam "Boguś", a tym bardziej nie przezywałam "Boguś-Goguś" czy "Boguś mówi bankowy". Jestem Honorata, wszelkie zdrobnienia mi uwłaczają - wyjaśniała.-A i jako rodzina możemy być szczerzy, co nie?Pod blatem spróbowała wywołać moc. Według księgi było to zaklęcie bez specjalnych inkantacji- ważniejsze były nagromadzenie mocy w dłoni i przesunięcie jej przed oczami celu. Jak teraz Bogdan, którego powinna wkurzyć dawne hasło reklamowe banku- źródło żałośliwości
-MÓW PRAWDĘ- i ton z nakazem.
||spoiler Rzut na Use MAgic/Weird"2d6+2= 4+4+2=10
Duży sukces||Sądząc po zesztywniałym wyrazie twarzy i pustym wzroku magia zadziałała mocno.
-Dlaczego przyjechałeś do Whisper Cafe? Bądź szczery. -
Smutna ceremonia
Adam potrząsnął bukietem białych róż w swych dłoniach – Pani matrona rodu, jak przypuszczam? Zechce Pani przyjąć te oto kwiaty? Nie wiem komu je dać, a Pani wygląda na szlachetną osobę…
Wujek
Adam spojrzał z uznaniem na Sebastiana – Ładnie Ci poszło! Nie byłem pewien, co robić w tym przypadku, więc… - uśmiechnął się niezdarnie – W sumie na początku myślałem, że masz zbyt ostre podejście, ale… - pokazał mu uniesione kciuki w górę.
Kuzyn
- Hm... Honorato? - spytał teatralnym szeptem - Czemu ostatnio tylu Twoich krewnych CIę odwiedza?
-
Nysa Hobby
Nysa uniosło stopę pokazując że posiada chwytny palce u stopy która bardziej przypomina dłoń.
- Odziedziczyłom to po goblińskim rodzicu! -Mariusza z sercowe problemy
Mariusz notował wszystko a potem się zastanowił i zapytał.
- Lesbijki to inaczej grecynki? Bo u nas jest takie królestwo zamieszkane przez potomków Greków i pochodzą z wyspy Lesbos. Mają siostrę wydano greczynkę z królestwa Trebnizondu, to znaczy, wyszła za lesbijkę?-Wejście kuzyna
Bogdan cofnął się na widok Sebastiana i potem powiedział potraktowany zaklęciem
- Bo widzisz, Moja dziewczyna wyrzuciła mi ze swojego mieszkania, bo zdradzałem ją z jej szwagierką, oraz jej siostrą ale nie na raz! Na mieszkanie mnie nie stać, bo pożyczyłem pieniądze od wujka Waldemara, i tak jakoś umysł rozpłynęły, bo źle jest Zainwestowałem Ale jestem pewien że w końcu się odkuję bo mam kilka pomysłów Jak zarobić pieniądze. Jestem prawie pewien gdzie ciocia przechowywała skarby! - Uśmiechał się radośnie.Plany Sebastiana
Klitka popatrzyła na Sebastiana z niepokojem, i powiedziała idąc nim do ogrodniczego.
- No nie wiem, takie zjadanie ludzi wydaje się być bardzo nie uprzejme… A ty Wyglądasz na całkiem smacznego.-Smutna ceremonia
Kobieta zobaczyła jak Adam daje jej kwiaty wielkie oczy i powiedziała za radością w głosie.
- Nawet nie wiedziałam że jeszcze na świecie są tak mi chłopcy! Mam mnóstwo bardzo miłych wnuczek i innych krewniaczek! Na pewno się z nimi polubisz! - Pogłaskała go po głowie jak babcia wnuczka a potem zwróciła się do Sebastiana.
- Ludzie nazywają czasami różne jest spokrewnione ze sobą rośliny, ale Piotrek uprawiał Lotosa orzechowego… W jeziorku z ozdobnymi rybami! Ale potem mu się znudziło…- -
Nysa Hobby
Honorata uśmiechnęła się do Nysy:
-Rękawiczki też potrafię. Potrafię zrobić palce winnych kolorach niż grzbiet.Wejście kuzyna
Wiedźma kolejno spojrzała porozumiewawczo na Sebastiana "Wszystko jasne" , do Adama przybierając wyraz twarzy każący mu jej nie przeszkadzać. Uniosła dłoń władczo przed kuzynem dopóki miał nadal ten pusty wzrok:
-Gdzie ciocia Jadwiga miałaby schować te skarby? I jakie?Smutna ceremonia
Honorata starała się nie patrzeć na Sebastiana- miała wielką ochotę przewrócić oczami przy "Mam mnóstwo bardzo miłych wnuczek i innych krewniaczek!". A oni oboje wiedzieli, że Adama nie interesują kobiety- zwłaszcza w taki sposób. Odchrząknęła, żeby zacząć rozmowę z matroną rodu:
-Nasze kondolencje... Jesteśmy z Whisper Cafe. To my trafiliśmy na ciało świętej pamięci Piotra... -
Smutna cermonia
Sebastian był zmęczony tymi podchodami
//- Wyrażenie kondolencji to tylko część powodów dla których przyszliśmy, bo jesteśmy Strażnikami. Czuć od szanownych Pań pewne talenty a z zaprzyjaźnionych źródeł dowiedzieliśmy się że we krwi zmarłego znaleziono właśnie rośliny lotosowate tak to było opisane więc chcielibyśmy się upewnić że nikomu nie stanie się coś podobnego.Opieka nad dziećmi
// - Dzień dobry to wujek Adam spędzi z tobą chwilę a ja pójdę pomóc Pani Honoracie w kuchni - Adam nigdy wcześniej nie robił zupy ogórkowej ale bardzo się cieszył że może spróbować! Zaczął goglować przepis na smartfonie. W dawnym życiu zostałby wyśmiany za pomoc kobiecie w kuchni więc tym bardziej cieszył się że może kopnąć te toksyczne wzorce w dupę! Cieszył się z tej transgresji kultury gangowej jak dziecko na prezent świąteczny!
Ostatnia rada dla Mariusza
// - Hej a może spróbujemy podpytać się Pani Honoraty ? Zawsze to inny kobiecy punkt widzenia. Oczywiście bez twojej zgody chłopie o niczym nikomu nie wspomnę! Ja sekretów dochowuje kumpelski kodeks pomiędzy facetami i takie tam to taka kolejna zasada że nawzajem sobie faceci pomagamy chyba że ktoś jakieś wielkie świństwo komuś robi.
Plany biznesowe Sebix
//- No jak tu przyjechałem to chciał mnie zjeść ale to dlatego że mój gang chciał się wpierdolić na jego terytorium teraz jestem trochę bezpieczniejszy bo mam pozycje jako Strażnik i robię przysługi dla księcia. Nie znaczy to że mam jakieś immunitet ale chcę do niego grzecznie pójść z propozycją biznesową warto mieć takiego potężnego magika po swojej stronie... Słyszę twoje obawy kochanie i dziękuję ci za nie cieszę się że uważasz że jestem pyszny - Powiedział puszczając oko.
Zamierzał kupić taczkę i kilka worków kompostu i tego czegoś co tam driada powiedziała... Chyba jakieś sztuczne coś na porost roślin ? Azofast ?
//- Klitka pamiętasz może jaki środek do roślin chciała ta Driada ? Trochę mi z głowy wyleciało bo byłem w nerwach - Zapytał przyjaciółki.Kuzyn Honoraty
Kiedy szefowa kazała przestań staną z boku z założonymi rękami pozwalając żeby wiedźma zrobiła co uważa za słuszne bo to jej rodzinne sprawy.
//- To jednak mam go wykopać szefowo ? - Spytał po tym, jak zaklęcie "serum prawdy" zadziałało bo nie był pewien co oznaczało porozumiewawcze spojrzenie. -
Smutna ceremonia
- Jak kolega powiedział, jesteś z ... innej strony Kurtyny - kontynuował wątek Adam - I osobiście uważam, żę powinniśmy wprost porozmawiać o tej, przyzna pani, niecodziennej śmierci.
-
Nysa hobby
Nysa uśmiechnęło się i powiedziało.
- To może być bardzo miłe jeśli razem będziemy szydełkować! -Mariusza problemy sercowe
Mariusz pokiwał głową i uścisnął Sebastiana, a potem powiedział.
- Dziękuję ci bardzo! Zrobię tak jak sugerujesz! -Wejście kuzyna
Kuzyn popatrzył na Sebastiana i przełknął ślinę, a potem powiedział.
- Twój facet nie musi mnie straszyć! Po prostu wszyscy wiedzą, że szalona ciotka musiała mieć tutaj mnóstwo Złota, jak te wszystkie szalone ciotki, i dlatego nic z nas jej nigdy nie odwiedzał, tylko że była wredna i Nie podzieliła się z rodziną! Mam nawet ze sobą wykrywacz metalu i łopatę! Jestem pewien, że na pewno go znajdziemy! -Biznes Seby
Klitka pocałowała Sebastiana w policzek, A potem zastanowiła się przez moment i powiedziała.
- To był chyba azofast, ale chyba nie chcesz podać tej driadzie? Bo wiesz, to byłoby Jak dawać narkotyki narkomanowi -Smutna ceremonia.
Kobieta pokiwała głową zrozumiawszy o czym mówił Sebastian i popatrzyła prosto w oczy Honoraty.
- Tak, jesteś krewniaczką Jadwigi, widać to w twoich oczach, wasze dusze są bardzo podobne… Moja siostrzenica powiedziała że to wy znaleźliście jego ciało… Istnieje wiele groźnych lotosu które mają magiczne właściwości. Na przykład czarny Lotos wprowadza mroczne sny i wizje, których nie powinien oglądać zdrowy umysł, a Szary Lotos wprawia w szał… Jednakowoż to nie był prawdopodobnie żaden z nich, A może? - wiedźma zastanowiła się na głos -
Nysa hobby
Honorata również się uśmiechnęła.
-Bardzo chętnie! Rzadko mam z kim od kiedy przyjeżdżałam na wakacje do cioci Jadwigi. Tylko najpierw mam wizytę dzieciaków z nocowaniem... A nie wiem jak z twoim przebraniem w ludzia. Dzieci są podobno bystrzejsze na takie rzeczy.Wejście kuzyna
Wiedźma przewróciła oczami "Cholera zaklęcie już puściło".
-Sebastian nie jest moim chłopakiem, tylko partnerem biznesowym. Adam też. Dostaje z Unii za zatrudnianie ludzi po przejściach. Do nich więc lepiej grzeczniej.Przeliczyła w myślach od tyłu do 5 żeby potem popatrzeć na swoich przyjaciół:
-Trzy dni, Bogdan. Powodzenia z szukaniem po tylu krewnych. Przebijesz mojego farta z testamentem na moje nazwisko z aktem własności. Tak swoją drogą to na północ stąd są bunkry po Wojnie. Może też coś znajdziesz.Smutna ceremonia.
Honorata pokiwała głową:
-Chyba nie miałyśmy okazji poznać się za życia cioci Jadwigi. Bywałam u niej na wakacjach z kuzynami. Chociaż chyba tylko ja mam zdolności. Och, Sebastian i Adam też są Iskrami. Rozumiem, że Damian nie był wiedźmiarzem, ale czy Iskrą? I jak można to sprawdzić bez wrzucenia w niebezpieczeństwo? -
Kuzyn
Adam westchnął głęboko - Honorato, kochana, em... nie gniewaj się, ale masz calą masę dziwnych ludzi w rodzinie? Czy to w ogóle normalne? - spojrzał na kuzynka Honoraty z żalem.
Smutna ceremonia
- Hm... a czy zna pani jakiś inny Lotos, który mół być odpowiedzialny za to zajście? Albo ma pani jakieś inne podejrzenie, którym chce się z nami podzielić? - spytał grzecznie.