Pytania, problemy i życzenia
-
Czy istnieje inny sposób na „zarchiwizowanie” wątku niż oddrukowanie strony jak jest, razem z panelami bocznymi? Chodzi mi o archiwizowanie własnych sesji, co robię na własne potrzeby.
-
@JohnyTRS napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Można prosić o możliwość podkreślenia tekstu? Tej opcji nie ma.
Zabawy z edytorem tekstu mają u mnie dość niski priorytet. Dobrze mieć to na liście ale raczej nieprędko się pojawi. Chyba, że... Tutaj założycie prośbę https://github.com/MinecraftForgeFrance/nodebb-plugin-extended-markdown lub ktoś siądzie i dorzuci feature

@Gladin napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Czy istnieje inny sposób na „zarchiwizowanie” wątku niż oddrukowanie strony jak jest, razem z panelami bocznymi? Chodzi mi o archiwizowanie własnych sesji, co robię na własne potrzeby.
Aktualnie silnik przewiduje łatwe zapisywanie własnych materiałów. Możesz też korzystać z https://docs.nodebb.org/api/read/ w celu odczytu. Działa bez autoryzacji. Tylko to wymaga trochę zdolności aby sobie skrypt napisać.
-
- Opcja zmniejszania i zwiększania czcionki.
- Opcja indent.
- Możliwość ustawienia domyślnej skórki dla danej sesji? (mam pewne wątpliwości co do ilości dostępnych skórek i np. używania koloru białego tekstu (kiedy korzystam z ciemnego tła) i wtedy na białym tle nie będzie widoczne plus inne kwestie bardziej estetyczne, a gdyby MG mógł ustawić domyślny styl dla jego sesji byłoby myślę ładnie i klimatycznie. Wiadomo to rzeczy raczej na później.
-
Sprawdziłem empirycznie:
- Opcja ||spoiler... nie działa||
-
Dziwne, u mnie działa.
spoiler
spoiler spoiler spoiler
Nie działa, ponieważ przed spoilerem dałem myślnik. Spoiler musi być w osobnej linijce. Pewnie ma to coś wspólnego z tym kodowaniem.
- tekst ||spoiler||
- tekst ||spoiler||
-
Dziwne, u mnie działa.
spoiler
spoiler spoiler spoiler
Nie działa, ponieważ przed spoilerem dałem myślnik. Spoiler musi być w osobnej linijce. Pewnie ma to coś wspólnego z tym kodowaniem.
- tekst ||spoiler||
- tekst ||spoiler||
@JohnyTRS Dziwne... u mnie wygląda tak... czyli nie działa
-
@dhratlach Spoiler działa. W tamtym poście dałem przykłady, w których nie działa .
Pierwszy spoiler wstawiłem dobrze, następne z błędem.
Spoiler musi być w osobnej linijce, samodzielnie. Jak w tej samej linijce masz coś jeszcze, to spoiler nie zadziała.
-
@dhratlach Spoiler działa. W tamtym poście dałem przykłady, w których nie działa .
Pierwszy spoiler wstawiłem dobrze, następne z błędem.
Spoiler musi być w osobnej linijce, samodzielnie. Jak w tej samej linijce masz coś jeszcze, to spoiler nie zadziała.
@JohnyTRS Ah, dobra, widzę. Musi być linijka wolnego odstępu między tekstem a spoilerem. Dzięki!
-
Dziwne, u mnie działa.
spoiler
spoiler spoiler spoiler
- tekst ||spoiler||
- tekst ||spoiler||
@JohnyTRS A jakie skróty na kursywę i bolty, żeby zadziałało?
-
Na lewo od "Szybka odpowiedź" jest okienko "Otwórz okno pisania". Tam jest pełen edytor i tam są te opcje widoczne.
Tekst pogrubiony to ** (wstawione przed i za tekstem).
Tekst pochylony to * (wstawione przed i za tekstem). -
Kolorowanie tekstu jest wyłączone, jak rozumiem? Czy planujecie włączyć ten element (który jest dostępny w panelu), czy to wymaga jakichś większych zmian i nie jest wyłącznie kwestią on/off?
-
Kolorowanie tekstu jest wyłączone, jak rozumiem? Czy planujecie włączyć ten element (który jest dostępny w panelu), czy to wymaga jakichś większych zmian i nie jest wyłącznie kwestią on/off?
-
Dokładnie to właśnie ;)
Hmm, wcześniej, jak postowałem, próbowałem parokrotnie i nie działało

Ale jak sam widzę, wszystko gra. Zatem temat niebyły, dzięki

-
Można gdzieś sobie zapisać tematy obserwowane / sesje w których się bierze udział? Wiem, że można obserwować ale gdzie można (jeśli można) zobaczyć listę obserwowanych?
-
Prawy górny róg wejdź w swoje konto, potem w tematy i tam masz obserwowane.

Jeśli chodzi o nawigację między nasza sesją to dodatkowo podawałem tagi i można się tym przeklikać z sesji do komenatarzów i odwrotnie. Całkiem fajna funkcja.

-
@rewik a to pewnie na komputerze tak dziala. W telefonie tego nie widzę. Na lapku nie zaglądałem jeszcze.
-
Na mobilkach paski boczne kryją się pod dolnym menu, kontekstowo rozwija się pod ruchem kciuka.
-
Jakaś opcja dla miniaturek obrazów była by fajna. Jak na LI był [tmb].
Ale niski priorytet. Nie widziałem nikogo kto tego używał, poza mną samym XD -
Mam problem z pewnym markdownowym "ficzerem": skrót od "między innymi" zamienia automatycznie w link do (oczywiście nieistniejącej) strony internetowej: m.in.
-
Mogę to wyłączyć, tylko wtedy przestanie automatycznie formatować linki. Ale to chyba dobry pomysł, podwijam kiecę i lecę.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się