Pytania, problemy i życzenia
-
Na lewo od "Szybka odpowiedź" jest okienko "Otwórz okno pisania". Tam jest pełen edytor i tam są te opcje widoczne.
Tekst pogrubiony to ** (wstawione przed i za tekstem).
Tekst pochylony to * (wstawione przed i za tekstem). -
Kolorowanie tekstu jest wyłączone, jak rozumiem? Czy planujecie włączyć ten element (który jest dostępny w panelu), czy to wymaga jakichś większych zmian i nie jest wyłącznie kwestią on/off?
-
Kolorowanie tekstu jest wyłączone, jak rozumiem? Czy planujecie włączyć ten element (który jest dostępny w panelu), czy to wymaga jakichś większych zmian i nie jest wyłącznie kwestią on/off?
-
Dokładnie to właśnie ;)
Hmm, wcześniej, jak postowałem, próbowałem parokrotnie i nie działało

Ale jak sam widzę, wszystko gra. Zatem temat niebyły, dzięki

-
Prawy górny róg wejdź w swoje konto, potem w tematy i tam masz obserwowane.

Jeśli chodzi o nawigację między nasza sesją to dodatkowo podawałem tagi i można się tym przeklikać z sesji do komenatarzów i odwrotnie. Całkiem fajna funkcja.

-
Na mobilkach paski boczne kryją się pod dolnym menu, kontekstowo rozwija się pod ruchem kciuka.
-
Jakaś opcja dla miniaturek obrazów była by fajna. Jak na LI był [tmb].
Ale niski priorytet. Nie widziałem nikogo kto tego używał, poza mną samym XD -
Mam problem z pewnym markdownowym "ficzerem": skrót od "między innymi" zamienia automatycznie w link do (oczywiście nieistniejącej) strony internetowej: m.in.
-
Mogę to wyłączyć, tylko wtedy przestanie automatycznie formatować linki. Ale to chyba dobry pomysł, podwijam kiecę i lecę.
-
Witam nowe forum.
Johan, czy mógłbyś wysłać nowe zaproszenie do discorda?Jaśmin
-
O ile wiem mamy już nie wygasające zaproszenie wszędzie dane.
-
W tutorialu obsługi edytora, w sekcji o problemie „myślników”, może warto rozważyć prostsze rozwiązanie: poprawne typograficznie oznaczanie dialogów, tj. za pomocą półpauzy (–) lub pauzy (—). Znak „-” to nie myślnik, tylko dywiz/łącznik, dlatego Markdown interpretuje go jako początek listy.
-
W tutorialu obsługi edytora, w sekcji o problemie „myślników”, może warto rozważyć prostsze rozwiązanie: poprawne typograficznie oznaczanie dialogów, tj. za pomocą półpauzy (–) lub pauzy (—). Znak „-” to nie myślnik, tylko dywiz/łącznik, dlatego Markdown interpretuje go jako początek listy.
@Aro
istnieją jakies sktóty klawiaturowe, co tu działają by wstawić owe półpauzy?
wordowy nie działa. Używanie myślników jest dyktowane raczej wygodą. -
@Aro
wordowy nie działa. Używanie myślników jest dyktowane raczej wygodą. -
@Aro
wordowy nie działa. Używanie myślników jest dyktowane raczej wygodą.@Rewik Używanie myślników to jest dyktowane zasadami języka, a używanie dywizu jako myślnika wygodą (i powielanym od wielu lat błędem).
Ale tak, istnieje coś takiego jak alt-kody. Dla półpauzy to alt+0150, a pauzy alt+0151. -
No ja często pisze od myślnika z wygody. Przeważnie tak na LI robiłem, tutaj kopiowałem jak dotąd z worda znak. Warto wtedy dodać jeszcze ten skrót do wskazówek, choć mógłby być krótszy to przynajmniej działa.
-
Na myślniki przecież dałam w tutku sposób. To samo na discordzie jest.
-
Czytałem, nie zapamiętałem. Wycofuję się rakiem, dbanie o poprawna polszczyznę zostawię innym