Pytania, problemy i życzenia
-
@JohnyTRS napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Można prosić o możliwość podkreślenia tekstu? Tej opcji nie ma.
Zabawy z edytorem tekstu mają u mnie dość niski priorytet. Dobrze mieć to na liście ale raczej nieprędko się pojawi. Chyba, że... Tutaj założycie prośbę https://github.com/MinecraftForgeFrance/nodebb-plugin-extended-markdown lub ktoś siądzie i dorzuci feature

@Gladin napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Czy istnieje inny sposób na „zarchiwizowanie” wątku niż oddrukowanie strony jak jest, razem z panelami bocznymi? Chodzi mi o archiwizowanie własnych sesji, co robię na własne potrzeby.
Aktualnie silnik przewiduje łatwe zapisywanie własnych materiałów. Możesz też korzystać z https://docs.nodebb.org/api/read/ w celu odczytu. Działa bez autoryzacji. Tylko to wymaga trochę zdolności aby sobie skrypt napisać.
-
- Opcja zmniejszania i zwiększania czcionki.
- Opcja indent.
- Możliwość ustawienia domyślnej skórki dla danej sesji? (mam pewne wątpliwości co do ilości dostępnych skórek i np. używania koloru białego tekstu (kiedy korzystam z ciemnego tła) i wtedy na białym tle nie będzie widoczne plus inne kwestie bardziej estetyczne, a gdyby MG mógł ustawić domyślny styl dla jego sesji byłoby myślę ładnie i klimatycznie. Wiadomo to rzeczy raczej na później.
-
Sprawdziłem empirycznie:
- Opcja ||spoiler... nie działa||
-
Dziwne, u mnie działa.
spoiler
spoiler spoiler spoiler
Nie działa, ponieważ przed spoilerem dałem myślnik. Spoiler musi być w osobnej linijce. Pewnie ma to coś wspólnego z tym kodowaniem.
- tekst ||spoiler||
- tekst ||spoiler||
-
Dziwne, u mnie działa.
spoiler
spoiler spoiler spoiler
Nie działa, ponieważ przed spoilerem dałem myślnik. Spoiler musi być w osobnej linijce. Pewnie ma to coś wspólnego z tym kodowaniem.
- tekst ||spoiler||
- tekst ||spoiler||
@JohnyTRS Dziwne... u mnie wygląda tak... czyli nie działa
-
@dhratlach Spoiler działa. W tamtym poście dałem przykłady, w których nie działa .
Pierwszy spoiler wstawiłem dobrze, następne z błędem.
Spoiler musi być w osobnej linijce, samodzielnie. Jak w tej samej linijce masz coś jeszcze, to spoiler nie zadziała.
-
@dhratlach Spoiler działa. W tamtym poście dałem przykłady, w których nie działa .
Pierwszy spoiler wstawiłem dobrze, następne z błędem.
Spoiler musi być w osobnej linijce, samodzielnie. Jak w tej samej linijce masz coś jeszcze, to spoiler nie zadziała.
@JohnyTRS Ah, dobra, widzę. Musi być linijka wolnego odstępu między tekstem a spoilerem. Dzięki!
-
Dziwne, u mnie działa.
spoiler
spoiler spoiler spoiler
- tekst ||spoiler||
- tekst ||spoiler||
@JohnyTRS A jakie skróty na kursywę i bolty, żeby zadziałało?
-
Na lewo od "Szybka odpowiedź" jest okienko "Otwórz okno pisania". Tam jest pełen edytor i tam są te opcje widoczne.
Tekst pogrubiony to ** (wstawione przed i za tekstem).
Tekst pochylony to * (wstawione przed i za tekstem). -
Kolorowanie tekstu jest wyłączone, jak rozumiem? Czy planujecie włączyć ten element (który jest dostępny w panelu), czy to wymaga jakichś większych zmian i nie jest wyłącznie kwestią on/off?
-
Można gdzieś sobie zapisać tematy obserwowane / sesje w których się bierze udział? Wiem, że można obserwować ale gdzie można (jeśli można) zobaczyć listę obserwowanych?
-
Prawy górny róg wejdź w swoje konto, potem w tematy i tam masz obserwowane.

Jeśli chodzi o nawigację między nasza sesją to dodatkowo podawałem tagi i można się tym przeklikać z sesji do komenatarzów i odwrotnie. Całkiem fajna funkcja.

-
@rewik a to pewnie na komputerze tak dziala. W telefonie tego nie widzę. Na lapku nie zaglądałem jeszcze.
-
Na mobilkach paski boczne kryją się pod dolnym menu, kontekstowo rozwija się pod ruchem kciuka.
-
Jakaś opcja dla miniaturek obrazów była by fajna. Jak na LI był [tmb].
Ale niski priorytet. Nie widziałem nikogo kto tego używał, poza mną samym XD -
Mam problem z pewnym markdownowym "ficzerem": skrót od "między innymi" zamienia automatycznie w link do (oczywiście nieistniejącej) strony internetowej: m.in.
-
Mogę to wyłączyć, tylko wtedy przestanie automatycznie formatować linki. Ale to chyba dobry pomysł, podwijam kiecę i lecę.
-
Witam nowe forum.
Johan, czy mógłbyś wysłać nowe zaproszenie do discorda?Jaśmin