Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Sesje inne
  3. Rozgrywka
  4. [Monster of Week] Kraina zmierzchu
Kraina zmierzchu
slann22S
slann22 jako
Mistrz Gry
Mistrz Gry
KaworuK
Kaworu jako
Adam
BrilchanB
Brilchan jako
Sebastian "Śruba" Naskręcki
GurenG
Guren jako
Honorata

[Monster of Week] Kraina zmierzchu

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Rozgrywka
87 Posty 4 Uczestników 1.1k Wyświetlenia 1 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • GurenG Niedostępny
    GurenG Niedostępny
    Guren jako Honorata
    napisał ostatnio edytowany przez Guren

Honorata w najlepsze buszowała pośród poszlak. Sprawiało to jej wiele radości.
    -Bez wątpienia Piotr próbował znaleźć w sobie moc. Patrząc na ilość gadżetów bez skutku. Ten proszek wydaje mi się być najdziwniejszy, ale trzeba by czegoś mocniejszego do zbadania niż moje oko. Może i to tylko farbka, że jest tak zielony, ale kto wie? Zważywszy, że nagle zainteresował się liliami warto by było sprawdzić te kwiaciarnie... Właściwie to czy był na tyle dobrym klientem, żeby przysłać na pogrzeb kwiaty lub któryś z kwiaciarzy przyszedł z kondolencjami?

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • BrilchanB Online
      BrilchanB Online
      Brilchan jako Sebastian "Śruba" Naskręcki
      napisał ostatnio edytowany przez Brilchan

szukanie informacji

Sebix zrobił zdjęcia dziwnym książkom które wskazała Honorata i zrobił wyszukiwanie informacji w internecie żeby zobaczyć czy są jakieś recenzje...
      // - Też bym stawiał na proszek bo kojarzy mi się z rzeczami które kiedyś sprzedawałem może to sproszkowane płatki lilii które wciągnął nosem ?

Dar dla Driady

Sebastian kupił małe opakowanie nawozu "krowiak" w nadziej że pomoże to driadzie "na głodzie" i ruszył do lasu sprawdzić czy da radę wejść w jakieś układ wymienny na grzybki od leśnego ducha. Nawet jeżeli nie halucynogenne to może chociaż coś do kawiarnianych wypieków ?

1
      • slann22S Online
        slann22S Online
        slann22 jako Mistrz Gry
        napisał ostatnio edytowany przez

Wysoka blondynka, która przedstawiła się jako Janinka powiedziała…
        - Nie nie, żaden kwiaciarz nie przyszedł, mój kuzyn właściwie nie interesował się kwiatami… Wiecie U nas tylko dziewczyny mogą wyczarować, to jest w naszej rodzinie Potrafią czarować, więc czuł się wyobcowany… Ciężko dorastać w magicznych rodzinie a jednocześnie być do końca jej częścią. W dzieciństwie się przyjaźniliśmy ale potem masz zrobić trochę się rozeszły, zwłaszcza że Piotrek i tak nikt nie potrafił znaleźć dla siebie miejsca w żadnym, ze światów. Zwłaszcza że jest jeszcze Klątwa, wiecie nikt w naszej w rodzinie nie będzie w szczęśliwym związku ze śmiertelnikiem! -

1
        • BrilchanB Online
          BrilchanB Online

Sebastian pokiwał głową //- Chyba widziałem taki film ktoś sprzedał waszą historię do Hollywood ? Zresztą nieważne macie Panie może jakieś laboratorium gdzie można by sprawdzić co to za proszek i czy to on był przyczyną tej nieszczęśliwej wpadki ? Bo jeżeli to dopalacz to będziemy szukać dalej... Chyba że ty szefowo masz jakieś magiczny mikroskop o którym nie wiem ? - Ostatnią część pytania skierował do Honoraty.

Po chwili palną się otwartą dłonią w czoło // - Adam szefuniu czy mógłbyś niuchnąć ten proszek ? Pachnie może magią ? Byśmy wiedzieli na czym się skupić proszę wybaczcie mi jeżeli coś co powiedziałem jest obraźliwe nie mam magii nie chce nikogo urazić tylko iskrę i wiedzę o kulturze masowej mogę pożyczyć te książki ? - Zapytał Panią Janinę wskazując na "złotą gałąź" i "Objawienia Glaakiego". // - Zwrócę w dobrym stanie chcę się upewnić czy, coś tam jest co może pomóc w naszym śledztwie - Po części, było to prawdą chciał być dobrym Strażnikiem ale skończyły mu się książki do czytania i chciał skorzystać z okazji żeby mieć coś do poduszki.

2
          • GurenG Niedostępny
            GurenG Niedostępny
            Guren jako Honorata

Honorata pokiwała głową do Janinki:
            -Czyli u was magia zaistnieje tylko w linii żeńskiej- czy to krwi czy duchowym, ale jednak kobiet. To musiała być trudna sytuacja dla niego. Ale myślę, że trzeba by sprawdzić tamta kwiaciarnie

Sebastianie, ty z nas najlepiej znasz się na chemii... używkowej. Możesz spróbować, ale lepiej pozostań w zasięgu Adama gdyby skutki okazały się... przeciązająceg. I tak zostawcie mi na tyle, żebym mogła sprawdzić na sprzęcie po cioci Jadwidze. Jej sprzęt jest raczej magiczny i wiele sprzed rozpowszechnienia się elektryczności, ale... zobaczymy czy da radę na skali mikro. Książki i inne bliskie sprzęty też mogą się przydać do wyśledzenia gdzie Piotr mógł bywać przed swoją śmiercią.

1
            • BrilchanB Online
              BrilchanB Online
              napisał ostatnio edytowany przez Brilchan

// - Z całym szacunkiem Szefowo, ale wolę nie próbować to tylko na filmach gliniarze próbują na język czy to koka czy proszek do pieczenia? A ja się pytam: Co by było, jakby to była cykuta czy inny cyjanek ? Skoro po szanownej Babce nieboszczce macie sprzęt, do testów to zabieramy do sprawdzić. W ostateczności mogę robić za królika doświadczalnego, ale wolałbym najpierw sprawdzić jakimś wichajstrem alchemicznym.

1
              • GurenG Niedostępny
                GurenG Niedostępny
                Guren jako Honorata

Honorata podrapała się przy uchu:
                -Właściwie to chciałam spytać, czy można by poznać czym jest ten zielony proszek po zapachu? Cyjanek ma zapach gorzkich migdałów, a cykuta stęchlizny lub mysich sików. Taki proszek do prania też pachnie inaczej niż soda oczyszczona. To pomyślałam, że może i używki, albo... Czy magia ma zapach? -spojrzała na Adama.

2
                • KaworuK Niedostępny
                  KaworuK Niedostępny
                  Kaworu jako Adam

- Przykro mi, że panie są przeklęte. I tak, rozumiem, jak brak magii i klątwa mogły wpłynąć na pana Piotra... - powiedział Adam całkiem szczerze.

- Mogę powąchać proszek, ale nie jestem ani lekarzem, ani chemikiem. Nie obiecuję, że to cokolwiek da... ale nie zaszkodzi psróbować - powiedział, po czym zaczął niuchać proszek, najpewniej jakieś dragi czy co tam zażywał pan Piotr.

1
                  • slann22S Online
                    slann22S Online
                    slann22 jako Mistrz Gry
                    napisał ostatnio edytowany przez slann22

Śledztwo w sprawie człowieka z nieba
                    Janinka machnęła ręką, gdy usłyszała o kradzieży ich historii i powiedziała.
                    - A nie, to po prostu bardzo częsta forma klątwy rodowej, zwłaszcza, że jest bardzo skuteczna! A książki proszę sobie brać, przecież i tak potem się je wyrzuci lub odda! - Dokończyła
                    Potem Adam powąchał w proszku i chyba drobinki zostały się do jego nosa, poprzez moment poczuł się jak POTĘŻNY WILKOŁAK! Wrażenie minęło Po chwili, ale było przytłaczające! Gdy jednak minęło, poczuł przytłaczający smutek…

Po smutnej ceremonii: badania Honoraty
                    Honorata zabrała próbki dziwnego zielonego proszku do odziedziczonego po cioci laboratorium magicznego, gdzie przeprowadziła badania… Pod zwykłym mikroskopem można było określić że proszek Jest pochodzenia roślinnego, a badanie pokazało, że wzmacniał on magię osoby która go używała, Chwilowo

1
                    • KaworuK Niedostępny
                      KaworuK Niedostępny
                      Kaworu jako Adam

- Hm... - mruknął Adam - Czułem... przypływ mocy, ale i wielki smutek? - wyszeptał - Jeśli to działało tak na pana Piotra, to to wyjaśnia samobójstwo...

1
                      • GurenG Niedostępny
                        GurenG Niedostępny
                        Guren jako Honorata

Śledztwo w sprawie człowieka z nieba
                        -Jak to "częsta forma klątwy rodowej"?- zainteresowała się wiedźma. -Były wcześniej podobne wypadki? A książki tak, weźmiemy... Może na chwilę usiądź Adamie. Czyli jednak narkotyk. Może nawet nie magiczny

Po smutnej ceremonii: badania Honoraty
                        Wiedźma umieściła odrobinę proszku, żeby spróbować wydobyć cmagiczne tropy. Położyła próbkę na kręgu i zaczęła inkantacje- licząc na wizję gdzie to wytwarzano.

Rzut na Use Magic: 2d6+2=5+3+2= 10 Nice!

I zobaczyła!

0
                        • BrilchanB Online
                          BrilchanB Online

Słysząc wrażenia Adama z testu zapachowego Sebastian ucieszył się że nie kosztował proszku wczytał się w książki po zmarłym szukając tropów lewitacji.

0
                          • slann22S Online
                            slann22S Online
                            slann22 jako Mistrz Gry
                            napisał ostatnio edytowany przez slann22

Podczas smutnej ceremonii
                            Gdy Seba przeszukiwał książki okazało się że Złota Gałąź to dosyć stara książka Naukowa dotycząca rozwoju religii i przenikania się mitów i motywów wspólnych pomiędzy nimi. Piotr i tak jej właściwie nie czytał szybko się nią znudził najwyraźniej.
                            Objawienia Glakigo były wersją skróconą książki o religijno ezoterycznej, z dużą Ilością rysunków przedstawiających wesołego trójkokiego ślimaka w krótkich komisach tłumaczącego różne dziwne i egzoteryczne zagadnienia, był też numer telefonu pod którym możnna zamówić składniki do odstawienia jakiegoś rytuału a także opis tego rytuału.

Po smutnej ceremonii
                            Honorata miała wizję
                            Była ślepą istotą o jednak doskonałym słuchu, czującą całym swoim ciałem składającym się z setek splątanych gałęzi pokrytych kolcami. I była głodna, pragnęła krwi ponad wszystko! Głód był trudny do opisania, waliła gałęziami w ścianę pomieszczenia, w którym się znajdowała, co dostać się do ciepłej posoki. Jednak wtedy ktoś przyszedł i wrzucił się w jakiś caboczące się stworzenie, w które wbiła kolce i wtedy spłynęła krew… Wchłonęła ją i potem zakwitła, a jej ciało pogrążyło się w letargu, aż złodnieje

2
                            • GurenG Niedostępny
                              GurenG Niedostępny
                              Guren jako Honorata

Podczas smutnej ceremonii
                              -KSiążki mogą świadczyć o wszystkim i o niczym. I o tym jak ludzie szukają cudów tam gdzie ich nie ma, ale telefon brzmi jak sensowny trop.- stwierdziła Honorata- Ale jak ktoś chce to poczytać, to raczej niczym złym nie grozi.

Honorata miała wizję
                              Po czym wyszła z piwnicy, aby oświadczyć:
                              -Panowie po tym co właśnie zobaczyłam, to takim to już nigdy nie zostanę wegetarianką. Guzik prawda i propaganda- roślinki mają równie krwiożercze myśli co drapieżcy. I chyba będziemy musieli wypatrywać w okolicy wszelkich roślin dotkniętych magią i mięsożerstwem.

0
                              • BrilchanB Online
                                BrilchanB Online

~ Hmm może to rytuał lewitacji ? Jeżeli tak musimy znaleźć osobę pod tym numerem~ - Pomyślał Seba zerkając w opis.

0
                                • KaworuK Niedostępny
                                  KaworuK Niedostępny
                                  Kaworu jako Adam
                                  napisał ostatnio edytowany przez Kaworu

- Honorato - zaczął Adam - Czy możesz się wyrazić jaśniej? Nie do końca rozumiem, co się dzieje.

0
                                  • GurenG Niedostępny
                                    GurenG Niedostępny
                                    Guren jako Honorata

*-Po prawdzie Adam to ja też nie jestem pewna... -*przyznała wiedźma- *Czułam, że jestem ślepą istotą o doskonałym słuchu, czującą całym swoim ciałem składającym się z setek splątanych gałęzi pokrytych kolcami. No to brzmi jakbym była roślnią, co nie?

I byłam głodna. I to krwi... Sprawdzałam magią ten zielony proszek i to była najwyrazistsza wizja jaką w życiu przywołałam. I teraz się zastawawiam, czy świętej pamięci Piotr nie wyhodował jakieś paskudnej rośliny magicznej i mięsożernej... Nadążacie?*

Honorata ciągnąc ten wywód zdała sobie sprawę, że chybocze się jak pirat po rumie, czy Jack Sparrow.

0
                                    • slann22S Online
                                      slann22S Online
                                      slann22 jako Mistrz Gry
                                      napisał(a) ostatnio edytowany przez slann22

Sebastian dzwoni pod dziwny numer telefonu Z książki.
                                      Gdy odebrał telefon przez krótką chwilę Słyszał tylko ciszę, potem rozległ się Przeraźliwy pisk, który zatrząsł jego ciałem, a potem usłyszał przyjazny głos.
                                      *- Witam, Czy chce pan wstąpić do klubu Przyjaciół Glaakiego? Otrzyma pan Składniki potrzebne do przeprowadzenia wspaniałego rytuału, dzięki któremu twoja wiedza się poszerzy w sposób niemożliwy do opisania, a także zaprzyjaźnisz się z Glaaki Proszę pamiętać, że Glaaki patronuje przyjaźni i rytuał musi być przeprowadzony przez dwie osoby! Proszę tylko podać numer domu, a już jutro znajdzie pan wszystko na swoim progu!”

Tymczasem kilka wydarzeń po ceremonii

Mariusza pytanie do Honoraty.
                                      Następnego dnia po ceremonii, gdy jak co dzień Mariusz odwiedzał ich kawiarnię, to podszedł do Honoraty, I rumieniąc się zapytał.
                                      - Ja w sprawie randki… - Gdy to powiedział, jego twarz zrobiła się czerwona jak burak, więc od razu pośpiesznie dodał. - Oczywiście nie z tobą, nigdy w życiu nie zaproponowałbym ci randki… To znaczy nie tak że nie chciałbym, tylko po prostu sama wiesz… Ja chyba brnę w to coraz dalej/… No bo wiesz, ty jesteś dziewczyną z tego świata i też trochę wiesz jak rozmawiać z dziewczynami z waszego świata. Właściwie to u nas aby być w związku nie potrzeba żadnej rozmowy. Jednego dnia jesz śniadanie i dowiadujesz się że jesteś zaręczony, a pół roku Później znowu jesz śniadanie i słyszysz, że za tydzień jest ślub… A u was wszystko jest takie bardziej złożone, ale też ciekawe!-

Wielka misja Adama!
                                      Zuzanna Żychowicz tego samego dnia zadzwoniła do Adama, który usłyszał w jej głosie panikę.
                                      - Adam, proszę cię przybądź szybko! To bardzo ważna misja i tylko ty możesz mieć mi pomóc, tylko nie mów pozostałym! A zwłaszcza Honoracie, bo się wstydzę! -

Kuzyn w domu
                                      Kuzyn Bogdan był mistrzem nie rzucania się w oczy, mimo to Honorata miała nieustanne wrażenie, że mężczyzna rozgląda się po mieszkaniu, nastukuje w meble i maca ściany, ale tylko wtedy gdy nie patrzyli. Interesował się też piwnicą, Ale mi zadawał żadnych pytań!

Kitka dzwoni
                                      Dzień po ceremonii, Niedługo po tym jak, Honorata odprawiła rytuał do Sebastiana zadzwoniła jego dziewczyna.
                                      - A pamiętasz jak obiecałeś mi wycieczkę do tego innego miejsca? To może niedługo się wybierzemy? -

1
                                      • KaworuK Niedostępny
                                        KaworuK Niedostępny
                                        Kaworu jako Adam
                                        napisał(a) ostatnio edytowany przez

- Zuziu, Zuziu! - Adam krzyknął w telefon - Spokojnie, bez paniki, wdech i wydech. Powiedz, co się dzieje? I czy na pewno mam nie informować Honoraty? To dobry człowiek, na pewno z chęcią Ci pomoże? Gdzie jesteś? Przyjść po Ciebie? Jakiej pomocy potrzebujesz? - spytał o wszystko, co przyszło mu w tamtym momencie do głowy.

2
                                        • GurenG Niedostępny
                                          GurenG Niedostępny
                                          Guren jako Honorata
                                          napisał(a) ostatnio edytowany przez Guren

Mariusza pytanie do Honoraty.
                                          Honorata przysłuchiwała się uważnie co mówił do niej księgowy wampirów. Pozwoliła sobie na chwilę analizy, spróbowała wykrzeszać pytania, które uznała za najsensowniejsze:
                                          -Czy to znaczy, że jesteś z kimś JUŻ umówiony i potrzebujesz ode mnie rady? Czy że szukasz kogoś do randki z normalskiej strony świata? A może właśnie wyszło, że pana zaręczono?

Kuzyn w domu
                                          Wiedźma uznała, że ona z kolei zada pytanie kuzynowi:
                                          -Bogdan, pamiętaj, że czas leci, a jeszcze bardziej cierpliwość Adama i Sebastiana. Ile ci zostało rzeczy do sprawdzenia, co? Będę miała wizytę w domu i nie chcę, żeby jakieś stukanie budziło.

1

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.