[ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja)
-
@Pan-Elf napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):
Buu, tylko ludzie to nie chcę. Ale będę obserwować, więc trzymam kciuki i powodzenia!
Chciałbyś zagrać ksenomorfem?!

-
@Pan-Elf napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):
Buu, tylko ludzie to nie chcę. Ale będę obserwować, więc trzymam kciuki i powodzenia!

@Ketharian napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):
Pewnie! Ale nie można

-
-
Totalnie jestem zainteresowany. Nie grałem jeszcze w tym systemie wprawdzie, ale chętnie się dokształcę.
-
Pewnie, że bym zagrał! Tylko za dużo tego już mam. Chociaż dwie z trzech sesji może zmierzają ku końcowi.
Na kiedy planujesz start?
Syntetyk nie, ale wszczepy tak?
Wybór postaci zależy od rodzaju statku.
Taki na przykład...
inżynier pokładowy, były górnik
Krępy, zniszczony facet z przemysłowymi protezami i mechanicznym wspomaganiem oddechu, które cicho syczy przy każdym głębszym wdechu. Zanim trafił na pokład, pracował w kopalniach. Pewnego dnia coś się jednak zj***ło. Przeżył, ale zapłacił za to wysoką cenę.Nie jest typowym inżynierem. Naprawia rzeczy „po swojemu". Szybko, brutalnie i skutecznie. Nie ufa automatyce, polega na rękach i doświadczeniu. W sytuacjach kryzysowych działa bez wahania, czasem aż za bardzo.
Wie, jak wygląda statek, który zaraz umrze. I zrobi wszystko, żeby tym razem to nie on był w środku.
Zdemoralizowany, twardy, cyniczny i zbyt szybki do podejmowania brutalnych decyzji.
Jak to widzisz?
-
Pewnie, że bym zagrał! Tylko za dużo tego już mam. Chociaż dwie z trzech sesji może zmierzają ku końcowi.
Na kiedy planujesz start?
Syntetyk nie, ale wszczepy tak?
Wybór postaci zależy od rodzaju statku.
Taki na przykład...
inżynier pokładowy, były górnik
Krępy, zniszczony facet z przemysłowymi protezami i mechanicznym wspomaganiem oddechu, które cicho syczy przy każdym głębszym wdechu. Zanim trafił na pokład, pracował w kopalniach. Pewnego dnia coś się jednak zj***ło. Przeżył, ale zapłacił za to wysoką cenę.Nie jest typowym inżynierem. Naprawia rzeczy „po swojemu". Szybko, brutalnie i skutecznie. Nie ufa automatyce, polega na rękach i doświadczeniu. W sytuacjach kryzysowych działa bez wahania, czasem aż za bardzo.
Wie, jak wygląda statek, który zaraz umrze. I zrobi wszystko, żeby tym razem to nie on był w środku.
Zdemoralizowany, twardy, cyniczny i zbyt szybki do podejmowania brutalnych decyzji.
Jak to widzisz?
@GreK napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):
Nie jest typowym inżynierem. Naprawia rzeczy „po swojemu". Szybko, brutalnie i skutecznie. Nie ufa automatyce, polega na rękach i doświadczeniu. W sytuacjach kryzysowych działa bez wahania, czasem aż za bardzo.
Zdemoralizowany, twardy, cyniczny i zbyt szybki do podejmowania brutalnych decyzji.Brzmi jak Kumi Morrow z serialu Alien Earth, cyborg i jedyny ocalały z USCSS Maginot.
Tylko w serialu był oficerem bezpieczeństwa, chociaż ogarniał systemy i znał statek jak inżynier. -
@GreK napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):
Nie jest typowym inżynierem. Naprawia rzeczy „po swojemu". Szybko, brutalnie i skutecznie. Nie ufa automatyce, polega na rękach i doświadczeniu. W sytuacjach kryzysowych działa bez wahania, czasem aż za bardzo.
Zdemoralizowany, twardy, cyniczny i zbyt szybki do podejmowania brutalnych decyzji.Brzmi jak Kumi Morrow z serialu Alien Earth, cyborg i jedyny ocalały z USCSS Maginot.
Tylko w serialu był oficerem bezpieczeństwa, chociaż ogarniał systemy i znał statek jak inżynier.@Wired , nie wiem, nie znam. Mnie zainspirowała postać bohatera jednej z sesji na LI (czyja i kto ją prowadził to nie pamiętam i już nie sprawdzę).
To był (albo była?) jakiś weteran, z kilkoma wszczepami. Dobrze grany. Brudny. Realistyczny. Nie upiększony.
Czekałem na okazję, żeby coś podobnego odegrać. -

Jestem autentycznie zaskoczony tak szybkim i tak licznym odzewem, nie spodziewałem się równie wielu deklaracji udziału. Ponieważ w doborze kandydatów będę kierował się skomplikowanym kluczem, bez wchodzenia w szczegóły jego mechanizmu rezerwuję stanowisko kapitana dla @marrrt oraz jednego inżyniera dla @grek , dzięki czemu @arthur-fleck może przyklepać sobie dowolną z propozycji pasażera. @macabra78 - mój stary znajomy z innego forum - na bazie specyficznych uzgodnień z fazy przedrekrutacyjnej zagra rolę specjalną spoza puli. @piołun , bardzom jest rady Twojego zgłoszenia, bardzo chętnie dla Ciebie poprowadzę, myślałeś już może nad doborem roli?
Na pewno przydałby się pilot, dzięki niemu mielibyśmy szkielet załogi.
I chciałbym jeszcze przypomnieć, abyście zgłaszali swoje preferencje odnośnie przynależności państwowej oraz typu / rodzaju statku, na którym przebywacie (na razie padła tylko jedna sugestia dla Americas United). Wiadomo, że różne frakcje będą się wykluczać, ale może wyłoni się jakiś trend, który przyklepię jako MG zamiast narzucać Wam gotowy stan rzeczy.
-

Jestem autentycznie zaskoczony tak szybkim i tak licznym odzewem, nie spodziewałem się równie wielu deklaracji udziału. Ponieważ w doborze kandydatów będę kierował się skomplikowanym kluczem, bez wchodzenia w szczegóły jego mechanizmu rezerwuję stanowisko kapitana dla @marrrt oraz jednego inżyniera dla @grek , dzięki czemu @arthur-fleck może przyklepać sobie dowolną z propozycji pasażera. @macabra78 - mój stary znajomy z innego forum - na bazie specyficznych uzgodnień z fazy przedrekrutacyjnej zagra rolę specjalną spoza puli. @piołun , bardzom jest rady Twojego zgłoszenia, bardzo chętnie dla Ciebie poprowadzę, myślałeś już może nad doborem roli?
I chciałbym jeszcze przypomnieć, abyście zgłaszali swoje preferencje odnośnie przynależności państwowej oraz typu / rodzaju statku, na którym przebywacie (na razie padła tylko jedna sugestia dla Americas United). Wiadomo, że różne frakcje będą się wykluczać, ale może wyłoni się jakiś trend, który przyklepię jako MG zamiast narzucać Wam gotowy stan rzeczy.
(...)
Na pewno przydałby się pilot, dzięki niemu mielibyśmy szkielet załogi.A to te statki same nie latają na autopilocie?
W 8 pasażeru Nostromo nie było pilota 
Ja bym może zaczął odwrotnie, od zdefiniowania jaki statek i do czego, to mocno definiuje kto poza podstawowymi załogantami leci (badacze, górnicy, wojskowi).Żeby nie było, że sobie radośnie spamuję, jak znajdę natchnienie to się zgłoszę
-
Jeśli chodzi o statek to do mojej postaci najbardziej pasuje
Kombajn górniczy
Stary, ciężki, słabo manewrowalny sprzęt, ciągłe awarie, przeciążenia.ewentualnie
Jednostka złomiarska
Rozbieramy stare wraki, handlujemy częściami. Luk towarowy zapełniony wszystkim, starymi i nowymi technologiami. Ciasno, brudno i łatwo o tężec. -
(...)
Na pewno przydałby się pilot, dzięki niemu mielibyśmy szkielet załogi.A to te statki same nie latają na autopilocie?
W 8 pasażeru Nostromo nie było pilota 
Ja bym może zaczął odwrotnie, od zdefiniowania jaki statek i do czego, to mocno definiuje kto poza podstawowymi załogantami leci (badacze, górnicy, wojskowi).Żeby nie było, że sobie radośnie spamuję, jak znajdę natchnienie to się zgłoszę
@Wired napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):
Ja bym może zaczął odwrotnie, od zdefiniowania jaki statek i do czego, to mocno definiuje kto poza podstawowymi załogantami leci (badacze, górnicy, wojskowi).
To samo sugerowałem.
Bo moja postać nie nadaje się do sterylnego statku badawczego. -
Jak będzie statek górniczy to chętnie. Geolog, górnik, z ciężką ręką i twardą czaszką.
-
@wired , słuszna uwaga odnośnie tego pilota, chyba musiałbyś uderzyć bezpośrednio do Free League i zgłosić im, że ewidentnie omyłkowo opracowali rolę pilota dla statków kosmicznych w corebooku, może usuną poprzez erratę jako niepotrzebną.
Już przypominam sugestie statków do wyboru: kombajn górniczy, holownik głębokiej przestrzeni, frachtowiec / towarowiec, jednostka złomiarska (w każdym przypadku znajdą się jakieś miejsca dla kilku pasażerów).
-
@wired , słuszna uwaga odnośnie tego pilota, chyba musiałbyś uderzyć bezpośrednio do Free League i zgłosić im, że ewidentnie omyłkowo opracowali rolę pilota dla statków kosmicznych w corebooku, może usuną poprzez erratę jako niepotrzebną.
Już przypominam sugestie statków do wyboru: kombajn górniczy, holownik głębokiej przestrzeni, frachtowiec / towarowiec, jednostka złomiarska (w każdym przypadku znajdą się jakieś miejsca dla kilku pasażerów).
Nie strzelaj do posłańca, jedynie niosę wieści. Nie znam systemu. Serio Nostromo nie miał ludzkiego pilota.
Cała fabuła filmu się na tym opiera. Gdzie leci statek decydował komputer "Matka". Najpierw jak spali zmienił im kurs na planetę gdzie były Xenomorphy, bo wykrył sygnał i miała wbudowaną procedurkę że muszą to sprawdzić. A później był problem bo Matka był zaprogramowany na powrót na Ziemię, nawet bez załogi, bo to własność korpo i drogie. Dlatego Replay wysadziła statek by Xenomorph nie dostał się na Ziemię. -
Nostromo był megamasowcem, statkiem o kilka klas przerastającym rozmiarami to, co pozostaje do dyspozycji graczy. Ale dość tych dygresji, rekrutacja trwa w najlepsze.
-
Nie wiem czy jeszcze szukasz chetnych, ale PBFa chetnie pykne. Ogrywalem dlugie lata, przestalem jakis czas temu. Sam ogrywam Alien RPG i jestem freakiem uniwersum. Przynajmniej do czasu poki Ridley Scott nie zaczal źle traktować swoje wlasne dziecko.
Dostosuje sie czym i jak grac. W kazdym razie raczka w gore.
-
Nostromo był megamasowcem, statkiem o kilka klas przerastającym rozmiarami to, co pozostaje do dyspozycji graczy. Ale dość tych dygresji, rekrutacja trwa w najlepsze.
Mogę zrobić pilota jak potrzeba, dorwałem poderek

Nie bij
ale znalazłem też Nostromo jako holownik/towarowiec z modułem AI w poderku.

-
@wired , przyznam Ci rację, to był ciężki holownik - utkwiło mi w pamięci, że był to statek ogromnych rozmiarów i bardzo drogi.
@jedrzej-gruszczynski , dziękuję za zgłoszenie, rekrutacja potrwa jeszcze troszkę, na pewno się odezwę w jej podsumowaniu pamiętając, że jesteś elastyczny w doborze roli.
-
Jestem za kombajnem górniczym. A co powiecie na zautomatyzowany moduł metalurgiczny, który by oddzielał gruz od rudy? Zawsze gdy myślę o górnictwie kosmicznym to mam wrażenie, że ekonomia sprawi, że obróbka surowca tańsza będzie in situ niż długotrwała i droga podróż międzygwiezdna z całym surowym urobkiem.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się