Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. Krzyk Pustki
Krzyk Pustki [18+]
KetharianK
Ketharian jako
Alien
Mistrz Gry
ReRebirthR
ReRebirth jako
Joshua Gleeson
BeetleB
Beetle jako
Marcus Holt
MaReenkM
MaReenk jako
Nadia Volkov
MarrrtM
Marrrt jako
Caleb Hannigan
GreKG
GreK jako
Siergiej Kalashnikov
PiołunP
Piołun jako
Elias Crowe
CyganC
Cygan jako
William Biscuit
Macabra78M
Macabra78 jako
Adam Nexus Mk 7
Davy KneeD
Davy Knee jako
Davy O'Collan
Arthur FleckA
Arthur Fleck jako
Delilah le Fey

Krzyk Pustki

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
91 Posty 11 Uczestników 1.0k Wyświetlenia 2 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • MarrrtM Online
    MarrrtM Online
    Marrrt jako Caleb Hannigan
    napisał(a) ostatnio edytowany przez Marrrt

Jak dla mnie plan pierwotny aktualny. Czyli pod śluzą czekać będzie Sadza, Adam i Holt. Gdy kapsuła zostanie bezpiecznie zadokowana, dołączy kapitan. Tych postaci wymaga Caleb. A jeśli pozostali chcą tam trafić, to byle ich Caleb nie zobaczył, bo mają być na swoich stanowiskach;D

Prośba była też do Sadzy, żeby nadał sygnały świetlne Morse'm do kapsuły i tendera (jeśli odległość od tego drugiego na to pozwoli).

Czy dobrze rozumiem, że broń zgłosił tylko Davy?

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    2
    • Davy KneeD Niedostępny
      Davy KneeD Niedostępny
      Davy Knee jako Davy O'Collan
      napisał(a) ostatnio edytowany przez

Tak, zakładam że broń zgłoszona.Pytanie czy dostałem pozwolenie na jej noszenie (zakładam że tak). Czekam na potwierdzenie od kapitana czy podchodzić burtą - jak tak to dodam post fabularny na ten temat. No i wtedy pałeczkę przejmuje ktoś operujący ramieniem dźwigu coby złapać kapsułę / unieruchomić i przygotować do przyjęcia . A później przejęcie przez ekipę pokładową.

1
      • MarrrtM Online
        MarrrtM Online

Tak. Stawiam kropkę nad I. Podchodzimy burtą. Pozwolenie na noszenie broni Davy ma.

👨‍🏭
        1
        • Davy KneeD Niedostępny
          Davy KneeD Niedostępny
          napisał(a) ostatnio edytowany przez Davy Knee

Davy O'Collan - Deklaracja 3 kolejki

• MISTRZOWSKI manewr przechwycenia bocznego kapsuły 😉
          • zapuszczenie skanów okolicy
          • gotowość manewrowa i oczekiwanie na rozkazy kapitana
          1
          • KetharianK Niedostępny
            KetharianK Niedostępny
            Ketharian jako Alien
            Obsługa Moderator

Kapsuła została przechwycona za pomocą manipulatora i ustawiona w pozycji umożliwiającej otwarcie bezpiecznego przejścia poprzez śluzę. Nie posiada żadnego wizjera pozwalającego zajrzeć do środka, ale przy jej włazie znajduje się panel kontrolny, do którego Wasi technicy mogą podpiąć diagnostyczne tablety do ściągnięcia danych na temat jej aktualnych parametrów. Macie też służbowy detektor ruchu, który służy na kombajnie do lokalizowania ewentualnych pasażerów na gapę - włączony przy śluzie może dać Wam podgląd na potencjalne źródła ruchu wewnątrz kapsuły.

Widziana na kamerach krótkiego zasięgu przed manewrem przechwycenia, kapsuła ma na 100% amerykańskie oznakowania wojskowe identyfikujące ją jako przynależną do USS Bleinert.

Przyjmuję, że Marcus i Adam są już przy wewnętrznym włazie śluzy, a Siergiej już jest w drodze do niej. Davy (jako pilot) i Joshua (deklaracja gracza) pozostają na mostku, kapitan sprawdza jeszcze ostatnie odczyty skanerów i zaraz dołączy do ekipy w śluzie. Pozostaje pytanie, czy Nadia chce nadal obsługiwać radio czy też woli zejść do śluzy ignorując w jakiś kreatywny sposób brak rozkazu kapitana? Podobne pytanie do Eliasa, którego konsultacje pod śluzą mogą mieć sporą wartość. Pani le Fey pozostaje w swojej kajucie, William Biscuit zapewne ciągle jeszcze drzemie w kantynie.

I teraz ważna sprawa - jeśli nie zależy Wam bardzo mocno na fabularkach, możecie mi przedstawić kolejne kroki działania w technikaliach i wówczas być może otworzymy kapsułę jeszcze przed moim czwartkowym wyjazdem - ale ponieważ motywem przewodnim jest odgrywanie postaci, absolutnie nie zniechęcam Was do pisania postów, wystarczy wówczas, aby chętni zadeklarowali to w komentarzach, a wówczas wstrzymam się z biegiem narracji do ich odpisów (tak czy owak, techniczne deklaracje co do trybu otwarcia kapsuły już można wrzucać do technikaliów).

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1
            • GreKG Niedostępny
              GreKG Niedostępny
              GreK jako Siergiej Kalashnikov

Sadza. Deklaracja 3 kolejki

• idzie do śluzy
              • chce się podpiąć do panelu kapsuły
              • odpali detektor ruchu przed otworzeniem
              • czeka na pozwolenie kapitana na otworzenie kapsuły
              • przed otworzeniem kapsuły odcina Kardashiana od kapsuły (zamyka włazy / śluzy / co tam jest)
              1
              • MarrrtM Online
                MarrrtM Online

Czy mógłbym jeszcze Was prosić kochani współgracze o info, jaki sprzęt bonusowi sobie wzięliście pod warunkiem oczywiście, że Wasze postaci się z nim nie kryją?:)

Kapitan wziął kota! No i wiem, że Davy wziął giwerę (więc mamy 2 strzelców - nie wiem po co mi to info skoro prowadzimy akcję ratunkową i w ogóle nie podejrzewamy, że MG chce nas wykończyć ;D). A Sadza wspomniał o detektorze ruchu. Czy ktoś jeszcze dysponuje czymś jawnym ekstra?

PiołunP Davy KneeD 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź
                2
                • PiołunP Niedostępny
                  PiołunP Niedostępny
                  Piołun jako Elias Crowe

Elias Crowe - Deklaracja 3 kolejki

• Elias schodzi do śluzy jako konsultant od atmosfery, skażeń i promieniowania.
                  • Zabiera przenośny analizator atmosfery, miernik promieniowania, próbnik i dozymetr, jeśli ma taki sprzęt pod ręką.
                  • Popiera odcięcie Kardashiana od kapsuły przed otwarciem. Najpierw zamknięte włazy, potem diagnostyka.
                  • Chce przed otwarciem odczytać z panelu kapsuły dane takie jak podtrzymanie życia, ciśnienie, skład atmosfery, tlen, dwutlenek węgla, toksyny, promieniowanie i temperaturę.
                  • Chce sprawdzić promieniowanie na poszyciu kapsuły i przy śluzie.
                  • Popiera użycie detektora ruchu przed otwarciem.
                  • Jeśli odczyty są złe, zaleca maski i ochronne skafandry, dekontaminację i gotowość do szybkiego zamknięcia oraz przedmuchania śluzy.
                  • Przy otwarciu stoi z boku przy aparaturze, nie przy samym włazie. Monitoruje atmosferę i skażenia.
                  ♥ 🆒
                  3
                  • MarrrtM Marrrt

Czy mógłbym jeszcze Was prosić kochani współgracze o info, jaki sprzęt bonusowi sobie wzięliście pod warunkiem oczywiście, że Wasze postaci się z nim nie kryją?:)

Kapitan wziął kota! No i wiem, że Davy wziął giwerę (więc mamy 2 strzelców - nie wiem po co mi to info skoro prowadzimy akcję ratunkową i w ogóle nie podejrzewamy, że MG chce nas wykończyć ;D). A Sadza wspomniał o detektorze ruchu. Czy ktoś jeszcze dysponuje czymś jawnym ekstra?

PiołunP Niedostępny
                    PiołunP Niedostępny
                    Piołun jako Elias Crowe

@Marrrt ja mogę rozpisać swój ekwipunek w całości jak MG da zielone światło, że takie rzeczy mogą być jawne. Ja nie mam problemu, żeby się tym podzielić, bo gramy drużynowo, ale nie wiem jaką wizje ma MG w tym temacie. Poczekam na info i jak będzie okej to wrzucę całość.

🆗
                    2
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny
                      Ketharian jako Alien
                      Obsługa Moderator

Jestem jak najbardziej za tym, aby załoganci - przede wszystkim ci dłużej ze sobą latający - znali wzajemnie swój ekwipunek, z ewentualnym wyjątkiem tego, co właściciele chcieliby zachować w tajemnicy i co tym samym skrzętnie dotąd ukrywali.

PiołunP 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                      1
                      • MarrrtM Marrrt

Davy KneeD Niedostępny
                        Davy KneeD Niedostępny

@Marrrt Ja mam jeszcze takie cuda:

Do mojego hobby - radiokomunikacji:
                        e58fa8db-fa6a-4619-87c1-394fb91f981d-image.jpeg

Użyteczne przy jakiś wiekszych akcjach z Kardasjanką. Możliwość zdalnego sterowania statkiem:
                        cf52bea5-d740-4f1d-bc2a-8953f1439a8d-image.jpeg

😍
                        0
                        • KetharianK Ketharian

Jestem jak najbardziej za tym, aby załoganci - przede wszystkim ci dłużej ze sobą latający - znali wzajemnie swój ekwipunek, z ewentualnym wyjątkiem tego, co właściciele chcieliby zachować w tajemnicy i co tym samym skrzętnie dotąd ukrywali.

PiołunP Niedostępny
                          PiołunP Niedostępny
                          Piołun jako Elias Crowe

Okej, skoro dajesz zielone światło @Ketharian . Z rzeczy, którymi mogę się podzielić @marrrt będzie:

– Narzędzie Diagnostyczne Seegson. Daję +2 do testów Komputery przy odpowiednim zastosowaniu.
                          – Wykrywacz ruchu M314. Z tego co rozumiem wykrywa ruch ultradźwiękami, zasięg bardzo daleki na otwartej przestrzeni / daleki w zamkniętych pomieszczeniach.
                          – Zegarek Samani seria E. Śledzi czas, poziom tlenu i ciśnienie. Daje +1 do Przetrwania.
                          – Osobisty przekaźnik danych. Monitoruje położenie i parametry życiowe.
                          – Magnetofon szpulowy Seegson seria C. nagrywanie i odtwarzanie dźwięku. Przy odpowiednim zastosowaniu może dać +1 do Manipulacji.

Mam też jeden bajer osobisty, ale wynika on raczej z historii postaci. Jako, że jedna z waszych postaci mogła by się żywo tym fantem zainteresować i chcieć go zniszczyć, niech sobie zostanie tajemnicą. Jak widać nie ma spluwy. Uznałem, że to trochę nierzeczywiste mu taką dawać.

👍
                          3
                          • MarrrtM Online
                            MarrrtM Online

A jakby zdobyć kody dostępu Bleinerta... WoooHooo!

Kapitan poza kotem ma jeszcze pistolet, bo poza strefami korporacyjnymi go nosi. Ale nie chodzi z nim po pokładzie. Pewnie trzyma w kajucie.

Davy KneeD 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                            👷
                            2
                            • GreKG Niedostępny
                              GreKG Niedostępny

Co ja tam mam, co ja tam mam... Patrząc w KP to:

Ekwipunek

• przemysłowy kombinezon roboczy
                              • zestaw narzędzi technicznych
                              • palnik serwisowy
                              • maska filtracyjna kompatybilna ze wspomaganiem płuc
                              • stary rewolwer przemysłowy / bolt gun (jeśli MG pozwala)
                              • zapas leków przeciwbólowych i immunosupresyjnych

Nie jestem mistrzem ekwipunku.
                              Czyli ma rewolwer... którego nie zgłosił. Może Mient o nim nawet wie, bo mógł go widzieć.
                              Zrobi aferę? Niech robi.

😁
                              3
                              • MarrrtM Marrrt

A jakby zdobyć kody dostępu Bleinerta... WoooHooo!

Kapitan poza kotem ma jeszcze pistolet, bo poza strefami korporacyjnymi go nosi. Ale nie chodzi z nim po pokładzie. Pewnie trzyma w kajucie.

Davy KneeD Niedostępny
                                Davy KneeD Niedostępny

@Marrrt Ale by była akcja, jak byśmy mieli kody 🙂

1
                                • KetharianK Niedostępny
                                  KetharianK Niedostępny
                                  Ketharian jako Alien
                                  Obsługa Moderator

Dzisiaj już raczej nic nie napiszę, ale chciałbym potwierdzić deklaracje, które rozpiszę w trybie fabularnym jutro w przeciągu dnia. Najpierw Siergiej i Elias wykonają za pomocą swoich instrumentów serię pomiarów poprzez całą głębokość śluzy (mierniki, detektory ruchu etc). Następnie wtłoczycie do śluzy tlen, otworzycie ją od wewnętrznej strony i wpuścicie do środka Adama. Potem opcjonalnie zamkniecie ponownie wewnętrzny właz zostawiając Adama w środku albo nie zamkniecie, żeby móc się do niego szybko dostać z ewentualną pomocą, a on podejmie próbę otwarcia włazu kapsuły.

Gdyby w mojej interpretacji były jakieś nieścisłości, możecie je spokojnie do jutra korygować.

I niejako przy okazji miałbym sprawę do nowych userów, bo ze starymi z LI znamy się jak łyse alieny. Mam nadzieję, że szybkie tempo gry Was nie zraża i że nie czujecie zbyt dużego dyskomfortu z powodu tego, że nie każdy bohater otrzymuje taką samą dawkę spotlightu w każdej kolejce. Z powodu podziału ról, a także i specyfiki systemu trudno byłoby, aby wszyscy gracze mieli w każdej kolejce okazję do napisania obszernego posta dedykowanego swojej postaci, ale chciałbym Was zapewnić, że prędzej czy później każdy z Was otrzyma swoje pięć minut. Na ten moment najważniejsze wydaje mi się tempo narracji, aby przygoda nie wzbudziła Waszego znudzenia, gdyby jednak dotychczasowy bieg sesji nie budził Waszej satysfakcji, nie wahajcie się tego zasygnalizować.

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                  1
                                  • KetharianK Ketharian

Dzisiaj już raczej nic nie napiszę, ale chciałbym potwierdzić deklaracje, które rozpiszę w trybie fabularnym jutro w przeciągu dnia. Najpierw Siergiej i Elias wykonają za pomocą swoich instrumentów serię pomiarów poprzez całą głębokość śluzy (mierniki, detektory ruchu etc). Następnie wtłoczycie do śluzy tlen, otworzycie ją od wewnętrznej strony i wpuścicie do środka Adama. Potem opcjonalnie zamkniecie ponownie wewnętrzny właz zostawiając Adama w środku albo nie zamkniecie, żeby móc się do niego szybko dostać z ewentualną pomocą, a on podejmie próbę otwarcia włazu kapsuły.

Gdyby w mojej interpretacji były jakieś nieścisłości, możecie je spokojnie do jutra korygować.

I niejako przy okazji miałbym sprawę do nowych userów, bo ze starymi z LI znamy się jak łyse alieny. Mam nadzieję, że szybkie tempo gry Was nie zraża i że nie czujecie zbyt dużego dyskomfortu z powodu tego, że nie każdy bohater otrzymuje taką samą dawkę spotlightu w każdej kolejce. Z powodu podziału ról, a także i specyfiki systemu trudno byłoby, aby wszyscy gracze mieli w każdej kolejce okazję do napisania obszernego posta dedykowanego swojej postaci, ale chciałbym Was zapewnić, że prędzej czy później każdy z Was otrzyma swoje pięć minut. Na ten moment najważniejsze wydaje mi się tempo narracji, aby przygoda nie wzbudziła Waszego znudzenia, gdyby jednak dotychczasowy bieg sesji nie budził Waszej satysfakcji, nie wahajcie się tego zasygnalizować.

GreKG Niedostępny
                                    GreKG Niedostępny

@Ketharian napisał:

Potem opcjonalnie zamkniecie ponownie wewnętrzny właz zostawiając Adama w środku albo nie zamkniecie, żeby móc się do niego szybko dostać z ewentualną pomocą, a on podejmie próbę otwarcia włazu kapsuły.

Adam to syntetyk. Narzędzie jak toster, suszarka do włosów. Gdy suszarka wpada do wanny pełnej wody, to nie rzucamy się jej na ratunek wiedząc, że porazi nas prąd. Co prawda Adam jest drogim tosterem. Jednak gdy chodzi o narażenie życia, nikt (przynajmniej Siergiej) nie będzie ratować choćby i najdroższego sprzętu. Zawsze można kupić nowy.

Izwinitie Adam.

Sadza oczywiście zamknie za syntetykiem grodzie. Minimalizowanie ryzyka.

Szybkie tempo?
                                    Sam namówiłem Cię @ketharian na tak liczną obsadę. Myślałem, że to będzie slasher a tymczasem Kalasnikov już dwie kawy wypił. Nikt nawet paznokcia nie złamał.

2
                                    • Macabra78M Niedostępny
                                      Macabra78M Niedostępny
                                      Macabra78 jako Adam Nexus Mk 7

Jedno pytanie bo sesja zamarła.
                                      Czekacie za moim wejściem do sluzy?
                                      Bo ja czekam za postem podającym odczyty ze sluzy po przyjęciu kapsuły.

0
                                      • KetharianK Niedostępny
                                        KetharianK Niedostępny
                                        Ketharian jako Alien
                                        Obsługa Moderator

Nie, czekacie na mój odpis prezentujący wyniki badania śluzy licznikiem Geigera i skanerem ruchu. Wyjazd zaabsorbował mnie bardziej niż zakładałem. Jestem już w miejscu docelowym i napisałem 80% rekstu, postaram się wrzucić całość dzisiaj, prsepraszam za laga.

0
                                        • GreKG Niedostępny
                                          GreKG Niedostępny

@ketharian , taka uwaga. Siergiej nie zwróciłby się do Tostera per Toster a do Korposuczy per Korposucz,tak samo jak do Starego per Stary.

Te adawane ksywki póji co były tylko w myślach Sadzy.

Póki co... sytuacja może być dynamiczna.

Ale Toster zapamiętam.

1

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.