Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Sesje Warhammer
  3. Komentarze
  4. Ścieżki Przeklętych - komentarze
Ścieżki Przeklętych
GordianG
Gordian jako
Mistrz Gry
Mistrz Gry
DekameronD
Dekameron jako
Rolf Stahl
GaranilG
Garanil jako
Adolf Eiche
silentsuicideS
silentsuicide jako
Viktor Vogel
PiołunP
Piołun jako
Auriel Helmschein
WiredW
Wired jako
Matthias Kaltenbach
KetharianK
Ketharian jako
Wulf Rapecke

Ścieżki Przeklętych - komentarze

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
warhammerścieżkiprzeklętych
112 Posty 8 Uczestników 1.8k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • PiołunP Piołun

Kurczę, zacząłem robić post fabularny przed przeczytaniem co sobie ustalacie tutaj 😕 Mój błąd znowu. Drugi już dzisiaj. Jestem chyba w zbyt gorącej wodzie kompany i trochę odpłynąłem przy pisaniu też. Mam zostawić, czy wolicie ustalić sobie wszystko na poziomie meta i wtedy napisać raz jeszcze? Uznałem, że lepiej się będzie fabularnie naradzać, bo lepiej się wgryziemy w swoje postacie. Użyłem też jakieś swojej kostkarki teraz, ale oczywiście w następnych postach będę używać tej zatwierdzonej przez MG i takiej jakiej używają inni gracze.

Btw. W rozgrywce nie jesteśmy jeszcze dodani jako gracze. Jak doda ktoś tam panel na postacie i nasze postacie, to wskoczy to automatycznie? Ktoś wie?

WiredW Niedostępny
    WiredW Niedostępny
    Wired jako Matthias Kaltenbach
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

@Piołun napisał:

Btw. W rozgrywce nie jesteśmy jeszcze dodani jako gracze. Jak doda ktoś tam panel na postacie i nasze postacie, to wskoczy to automatycznie? Ktoś wie?

Ja widze nas poprawnie, avek Ci się zmienił przy poście na postaci i jest panel na górze.

@Piołun napisał:

Jestem chyba w zbyt gorącej wodzie kompany i trochę odpłynąłem przy pisaniu też. Mam zostawić, czy wolicie ustalić sobie wszystko na poziomie meta i wtedy napisać raz jeszcze? Uznałem, że lepiej się będzie fabularnie naradzać, bo lepiej się wgryziemy w swoje postacie.

Dla mnie ok, ale sam nie mam preferencji co do miejsca postoju, w lesie mogą być zwierzoludzie, a przy drodze jacyś zbóje nas mogą zauważyć. Obydwa miejsca mają swoje plusy i minusy, więc mi rybka.

Ta Twoja laga ma jakiś kryształ na końcu jak na obrazku?

PiołunP 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • GordianG Niedostępny
      GordianG Niedostępny
      Gordian jako Mistrz Gry

Ja generalnie preferuję ustalanie rzeczy w postaciach, tutaj piszmy tylko rzeczy czysto mechaniczne lub jak będzie trzeba ustalić coś na forum.

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • KetharianK Online
        KetharianK Online
        Ketharian jako Wulf Rapecke
        Obsługa Moderator Mecenas

@piołun ależ to nie jest przecież żaden błąd, bardzo fajna ta fabularka, nie zrobiłeś w mojej opinii niczego złego czy niezgodnego ze sztuką, zresztą MG już przedstawił preferowaną linię. Ja wykonałem sobie najpierw rzuty, ponieważ na podstawie uzyskanych z nich informacji chciałem stworzyć post fabularny, ale to nie jest żadna jedyna właściwa metoda, każda jest dobra - już piszę własny.

Co do panelu, odśwież go proszę raz jeszcze, bo właśnie na niego patrzę na swoim komputerze i widzę panel wypełniony w każdym sub-dziale (rozgrywka, komentarze, materiały, sprawdzałem dwukrotnie).

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        0
        • GordianG Gordian

Ja generalnie preferuję ustalanie rzeczy w postaciach, tutaj piszmy tylko rzeczy czysto mechaniczne lub jak będzie trzeba ustalić coś na forum.

WiredW Niedostępny
          WiredW Niedostępny

@Gordian napisał:

To może zróbmy jakiś discord na dialogi, by je odgrywać na szybko? bo tak co post zdanie i czekanie na odpowiedź grupy to wyjdzie chyba zbyt powolne.

GordianG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
          0
          • WiredW Wired

@Gordian napisał:

To może zróbmy jakiś discord na dialogi, by je odgrywać na szybko? bo tak co post zdanie i czekanie na odpowiedź grupy to wyjdzie chyba zbyt powolne.

GordianG Niedostępny
            GordianG Niedostępny
            Gordian jako Mistrz Gry

@Wired niby możemy, ale ja nie mam za bardzo czasu śledzić discorda, a w mojej drugiej sesji wychodzi to całkiem sprawnie, więc da radę

👍
            2
            • WiredW Wired

@Piołun napisał:

Ja widze nas poprawnie, avek Ci się zmienił przy poście na postaci i jest panel na górze.

@Piołun napisał:

Jestem chyba w zbyt gorącej wodzie kompany i trochę odpłynąłem przy pisaniu też. Mam zostawić, czy wolicie ustalić sobie wszystko na poziomie meta i wtedy napisać raz jeszcze? Uznałem, że lepiej się będzie fabularnie naradzać, bo lepiej się wgryziemy w swoje postacie.

Dla mnie ok, ale sam nie mam preferencji co do miejsca postoju, w lesie mogą być zwierzoludzie, a przy drodze jacyś zbóje nas mogą zauważyć. Obydwa miejsca mają swoje plusy i minusy, więc mi rybka.

PiołunP Niedostępny
              PiołunP Niedostępny
              Piołun jako Auriel Helmschein
              Mecenas

@Wired napisał:

Taki większy kryształ górski bez żadny statystyk, nieszlifowany i mętny, czyli gorszej jakości. W poderku ma małą cenę. Ma funkcje bardziej dekoracyjną. Kiedy będę używał czaru "Poblask", będę rozświetlał kryształ na kosturze. Taki zamysł, żeby było... cool 😄

@Ketharian napisał:

Co do panelu, odśwież go proszę raz jeszcze, bo właśnie na niego patrzę na swoim komputerze i widzę panel wypełniony w każdym sub-dziale (rozgrywka, komentarze, materiały, sprawdzałem dwukrotnie).

Pewnie dodano chwilę później po tym jak napisałem i wskoczyło po prostu. Nie mniej dzięki!

@Ketharian napisał:

@piołun ależ to nie jest przecież żaden błąd, bardzo fajna ta fabularka, nie zrobiłeś w mojej opinii niczego złego czy niezgodnego ze sztuką, zresztą MG już przedstawił preferowaną linię. Ja wykonałem sobie najpierw rzuty, ponieważ na podstawie uzyskanych z nich informacji chciałem stworzyć post fabularny, ale to nie jest żadna jedyna właściwa metoda, każda jest dobra - już piszę własny.

No to fajnie, że nie skiepściłem. Skoro tak, to czekam z wypiekami na posty innych. Napisałem dzisiaj, bo w weekend będę zajęty bardzo.

1
              • KetharianK Online
                KetharianK Online
                Ketharian jako Wulf Rapecke
                Obsługa Moderator Mecenas

Zgodnie z sugestią MG wrzuciłem własny post fabularny składając propozycje adresowane do maga i sierżanta, ale przyjmijcie proszę, że słyszeli mnie wszyscy członkowie grupy. Mam pytanie odnośnie ekwipunku: czy jako grupa posiadamy tylko konia sierżanta Stahla czy ktoś jeszcze jest właścicielem jakiegoś zwierzęcia, o które trzeba zadbać?

I jeszcze objaśnienie znaczenia moich rzutów: chciałbym, żeby dzięki sztuce przetrwania zebrać opał, znaleźć bezpieczne miejsce do noclegu z widokiem na las oraz być może źródło czystej wody i/lub jadalne rośliny. Test tropienia miałby pomóc zlokalizować ewentualne ślady bytności innych istot w okolicy.

Wulf nie zamierza tego wieczoru polować, jest już zbyt późno. Podejmie tę próbę o brzasku licząc na to, że o świcie jakaś płowa zwierzyna wyjdzie z lasu, aby żerować na porośniętych bardziej atrakcyjną roślinnością polankach i zboczach pagórków poza ścianą puszczy.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
                • GordianG Niedostępny
                  GordianG Niedostępny
                  Gordian jako Mistrz Gry

okej, ogarnę w najbliższym czasie wasze fabularki, choć i tak z jakimkolwiek odpisem wolę poczekać, aż napiszą wszyscy

♥
                  1
                  • DekameronD Niedostępny
                    DekameronD Niedostępny
                    Dekameron jako Rolf Stahl

Dziękuję za przyjęcie do gry. To moja pierwsza rozgrywka rpg.

IMG_2009.webp

Sierżant Rolf Stahl ma za sobą lata służby w straży drogowej na północnych traktach Talabeclandu, w trakcie której wielokrotnie zasłużył się dla Imperium dbając o ład i porządek i wymierzając na gościńcach surową sprawiedliwość. Kiedy do prowincji dotarły apokaliptyczne wieści o Burzy Chaosu, w ramach przymusowego poboru do formowanej pośpiesznie w Talabheimie armii wcielono wielu ułaskawionych chwilę wcześniej więźniów, a także towarzyszących im strażników dróg mających trzymać w ryzach potencjalnych dezerterów. Po demobilizacji w Middenlandzie wszyscy byli więźniowie w grupie sierżanta Stahla zostali bez ostrzeżenia zakuci w kajdany i zesłani do kopalni węgla pod Carroburgiem - wszyscy z wyjątkiem jednego, który z łaski samego Sigmara - albo z powodu urzędniczego błędu - uniknął tego losu. I tak sierżant straży drogowej Rolf Stahl oraz piechur Viktor Vogel, obaj dumni synowie Talabeclandu, zostali z przymusu i niejako wbrew swoim gustom towarzyszami wspólnej tułaczki po obcych ziemiach.

👼
                    4
                    • WiredW Niedostępny
                      WiredW Niedostępny

Kolejny kapelusznik, miło powitać kompana co ma trochę stylu 😄

😆
                      1
                      • WiredW Wired

Ciekawe imię 😉 @dekameron jak tam Twój bohater?

GaranilG Niedostępny
                        GaranilG Niedostępny
                        Garanil jako Adolf Eiche
                        napisał(a) ostatnio edytowany przez Garanil

@Wired a no, charakterystyczne imię, a nazwisko to "Dąb" z niemcowego. Miałem ochotę na takiego stereotypowego tarczownika.

Witam wszystkich i mam na koncie ten sam błąd co nasz drużynowy magus @piołun czyli najpierw napisałem posta i wrzuciłem do posta obrazek z kostnicy na discordzie, a potem dopiero znalazłem wątek z komentarzami.

Generalnie, przyznam szczerze, że odkąd zaczęliśmy z Piołunem jeszcze na strefie używać discorda do offtopu, rzutów, przeprowadzania walk, oraz dynamicznych rozmów, a potem zarzucać to na forum, leży mi taka metoda, ale się dostosuję do decyzji większości współgraczy i MG w tej materii.

Z góry mówię że moja postać raczej nie przyda się na wiele poza ewentualnym zastraszaniem, więc mam nadzieję, że inwestowaliście w coś więcej niż walkę.

W ramach ciekawostki dodam, że Adolf Eiche to mój drugi Adolf. Pierwszy postał jako NPC do sesji "Żołnierze Imperium" na okres przejściowy kiedy wydawało się, że przez chwilę przejmę mistrzowanie podczas przerwy, ale no, nie zdarzyło się. Macie kartę do wglądu, myślę że to taki fajny smaczek do oglądnięcia.

Najgorsze, że jak już zrobisz postać, to masz 1500 100 900 pomysłów na nowe postaci.

Wyszedłem z założenia, że nasze postaci znają się już sporo czasu, mają za sobą sporo walk i jesteśmy we w miarę dobrej komitywie, stąd spoufalanie się i tekst o czosnku ^_^

Aby wyrosły nam skrzydła, każdego dnia musimy rzucać się w przepaść.

1
                        • GordianG Niedostępny
                          GordianG Niedostępny
                          Gordian jako Mistrz Gry

Jeśli chodzi o walkę, to tak jak pisałem w rekrutacji - poza walką z bossami rozgrywamy ją w trybie przyspieszonym. A co do reszty, to nie wiem, w mojej kampanii w Zew wszystko rozgrywamy na forum i nie było z tym żadnych kłopotów. Ja też raczej nie mam czasu na to, żeby czytać nie wiadomo ile rzeczy na różnych platformach. Wiec jeśli chcecie, to możecie sobie coś takiego założyć, no problem, ale oficjalna wersja pozostaje tutaj.

1
                          • silentsuicideS Niedostępny
                            silentsuicideS Niedostępny
                            silentsuicide jako Viktor Vogel

Ganz egal, mi ten discord obojętny. Post wrzucę jutro lub pojutrze

0
                            • GaranilG Niedostępny
                              GaranilG Niedostępny
                              Garanil jako Adolf Eiche

Jako, że zasady uproszczone, liczę na świetny offtopic między postaciami. Coś czuję, że będzie świetny 🙂 Z resztą Wulf już tę kwestię zaczął xD

♥
                              2
                              • GordianG Niedostępny
                                GordianG Niedostępny
                                Gordian jako Mistrz Gry

O tak, uwielbiam offtopy i klimacenie w erpegach 😁

1
                                • GaranilG Niedostępny
                                  GaranilG Niedostępny
                                  Garanil jako Adolf Eiche
                                  napisał(a) ostatnio edytowany przez Garanil

@silentsuicide proponuję, żebyśmy przeszli na na discorda/google doca (jak wolisz) i sobie rozegramy mechanicznie wieczorny sparing pomiędzy Voglem i Eiche. Co ty na to? Potem go rozpiszemy i wrzucimy na forum.

Edit: Zwróciłem się do obsługi na serwerze Discorda Rollteling i nasza sesja dostanie osobny kanał na posty i na offtopic, żebysmy mogli to tam swobodnie rozegrać, a inni będą mogli sobie podglądać.

0
                                  • silentsuicideS Niedostępny
                                    silentsuicideS Niedostępny
                                    silentsuicide jako Viktor Vogel

Ten trening nawet mi graczowi się przyda, nigdy nie grałem w WH haha

0
                                    • GordianG Niedostępny
                                      GordianG Niedostępny
                                      Gordian jako Mistrz Gry

kurczę, nie nadążam z czytaniem waszych postów xD gdyby tylko moi gracze w Zew byli tak aktywni... xD będę to sukcesywnie nadrabiał i pilnował, ale czasem mogę mieć opóźnienie, bo ja przeczytam jeden post i zastanowię się co z nim zrobić, a tu już mam dwa kolejne... xD

GaranilG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                      ♥
                                      2
                                      • WiredW Niedostępny
                                        WiredW Niedostępny

Nie wiem kto ma jakie skille, więc dałem więcej niż mniej info, kto uzna że może kojarzyć symbole czy informacje to ma podaną od razu wkładkę informacji 🙂

0
                                        • GordianG Gordian

kurczę, nie nadążam z czytaniem waszych postów xD gdyby tylko moi gracze w Zew byli tak aktywni... xD będę to sukcesywnie nadrabiał i pilnował, ale czasem mogę mieć opóźnienie, bo ja przeczytam jeden post i zastanowię się co z nim zrobić, a tu już mam dwa kolejne... xD

GaranilG Niedostępny
                                          GaranilG Niedostępny
                                          Garanil jako Adolf Eiche

@Gordian no widzisz, a ja,@silentsuicide i @wired już kombinujemy offtopic z rekonesansem w lesie i spaeringiem. Generalnie im bardziej aktywni i zgrani gracze, tym bardziej powolny charakter gry forumowej się uwidacznia 😄

Poprosiłem ekipę rolltellingu na discordzie o to, żebyśmy dostali własny wątek. Mamy tam sesję Ścieżki Przeklętych, i możemy sobie do tego jednego tematu dorobić 999999 wątków. + tam jest poręczna kostnica. Administracja też przyklasnęła i się rozochocili, bo mają nadzieję, że discord będzie się rozwijał w kierunku sesjowania, postowania, przeprowadzania walk mechanicznych.

BTW, mistrzu - na ile możemy sobie pozwolić?
                                          Domyślam się, że ze sparingiem nie będzie problemu (wired przez chwilę się martwił czy nam nie policzysz, że "sobie sami zjechaliśmy HPki sparingiem), ale do rekonesansu w lesie już teoretycznie potrzebna asysta MG

GordianG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                          0

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.