Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. [komty] Syreni Śpiew Neonów
Syreni Śpiew Neonów
KetharianK
Ketharian jako
Soulkiller
Mistrz Gry
JohnyTRSJ
JohnyTRS jako
Hartley „Mack” Mackinaw
GladinG
Gladin jako
HiFi
GreKG
GreK jako
Raze „Switch” More
WilczyW
Wilczy jako
Houston „Dingo” Dawn
MarrrtM
Marrrt jako
Shawn „Frog” Camara
NanatarN
Nanatar jako
Artemida „Brazil” Torquemada

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

[komty] Syreni Śpiew Neonów

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
cyberpunk2077
271 Posty 7 Uczestników 1.8k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • KetharianK Niedostępny
    KetharianK Niedostępny
    Ketharian jako Soulkiller
    Obsługa Moderator
    napisał ostatnio edytowany przez Ketharian

text alternatywny

(Most Kongresowy, łączący Japantown z Vista del Rey)

Ponieważ @grek wrócił już z urlopu, a Switch ma na głowie palącą sprawę do załatwienia w Heywood, postanowiłem popchnąć do przodu wątek fabularny fiksera, rozgrywający się chronologicznie w czasie zbliżonym do Waszej biby w mieszkaniu. Raze przeprawił się z powrotem z Kabuki na południowy brzeg Kanału Parsonsa, pokonał Japantown obchodząc je zachodnią promenadą, po czym poprzez Most Kongresowy zapuścił się do dzielnicy Vista del Rey, najbardziej zaniedbanej części dystryktu Heywood (będącego centralnym dystryktem Night City). Tam właśnie mieszka SlimWire, którego Raze podejrzewa, najpewniej całkowicie niesłusznie, o zainstalowanie mu w cybernetyce konia trojańskiego. Jest to obszar kontrolowany przez inne gangi niż te w Watson (dzielnice Little China, Kabuki i Northside) czy Westbrook (dzielnice Japantown, Charter Hill i North Oak) - tutaj w półswiadku rządzą latynoskie gangi Valentinos, Tren de Agua oraz kilka innych, silnie wkomponowanych w hermetyczną społeczność potomków imigrantów z Ameryki Łacińskiej. Dominujący w tej części metropolii Valentinos nie należą do gangów przesadnie brutalnych i często pełnią wręcz rolę opiekuńczą w stosunku do mieszkańców Vista del Rey, ale potrafią być bezwzględni i nie stronią od przemocy, jeśli ktoś zajdzie im za skórę. Plotki głoszą, że największe miejskie krematorium La Catrina, będące legalnym biznesem gangu, jest wykorzystywane przez półświatek NC do skutecznego pozbywania się ciał tych ludzi, którzy powinni zniknąć bez śladu, z oczywistą finansową korzyścią dla Valentinos. Gang ten stanowi też jeden z fundamentów pewnej metropolitalnej religii, mianowicie kultu Santa Muerte, Pani Nocy i Śmierci bardzo popularnego wśród latynoskiej populacji Night City. Murale tej złowieszczej bogini można znaleźć na wielu budynkach w Heywood, często tuż obok emblematów samego gangu.

text alternatywny

Post dedykowany dla Switcha powinien się pojawić późnym wieczorem, a ja jeszcze napomknę, że również w materiałach do sesji pojawił się krótki opis Vista del Rey, dostępny tutaj:

Vista del Rey w matsach

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • KetharianK Niedostępny
      KetharianK Niedostępny
      Obsługa Moderator

Leif chętnie zjawi się w H10 na piwko i pogaduchy. Zakładam, że HiFi chce goi wkręcić w proces upłynnienia lewej cybernetyki.

Co do wstępnych oględzin sprzętu Shivy, Artemida stwierdzi, że musi najpierw podłączyć komputery i spróbować sforsować ich blokady, aby zobaczyć, na ile cenne mają oprogramowanie. Cztery monitory z garaży możecie opchnąć po 50eb w ramach ulicznego handlu, jeśli chcecie się ich pozbyć od razu.

EDIT:

Chłopaki, jak Wam się właściwie widzi ta idea samodzielnego opisania sobotniego wieczoru? Mam czekać na dalszą wymianę indywidualnych postów czy zebrać jednak deklaracje BG, złożyć z nich scenkę i przenieść bieg fabuły do następnego dnia, jeśli nie mielibyście większych własnych planów co do odpisów?

Ja dzisiaj przysiądę do odwiedzin Switcha u SlimWire, pewnie zamkniemy wspólnie tę scenę w weekend i zasadniczo będziemy mogli ruszyć z dalszą akcją.

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • GladinG Niedostępny
        GladinG Niedostępny
        Gladin jako HiFi
        napisał ostatnio edytowany przez

Ja na razie żyję chwilą i czekam na wizytę Leifa. Nie tylko chcę zagadać go o upłynnienie cybernetyki, ale również o oczyszczenie jej. Leif powinien mieć wiedzę i środki do oczyszczania cybernetyki z substancji organicznych. Rzeźnia, jaką wykonał HiFi pewnie nie wygląda dobrze. W zależności od tego kiedy zjawi się i jak potoczy się rozmowa, to mam jeszcze inne plany na wieczór - niekoniecznie imprezowe, ale nie chcę nic przekreślać z góry.

Ale gdyby była większościowa chęć przewinięcia akcji do przodu to też można. Wtedy, w miarę możliwości, ogarnę moje plany retrospekcją.

Sesja Karak Varn | Gladinhammer

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

1
        • MarrrtM Niedostępny
          MarrrtM Niedostępny
          Marrrt jako Shawn „Frog” Camara

Shawn ma ochotę na browara i może pograć w coś. Ewentualnie później zejść na wspólną przestrzeń imprezową H10 i tam zabalanżyć. Może jakąś laskę zbajeruje, a jak poracha będzie na wszystkich frontach, to jakąś drobną burdę wszcznie. Sprawy swoje będzie załatwiał jutro. Nijak nie przejmuje się brakiem Switcha. Duży chłop i da se radę, a jakby co pingnie.

1
          • GladinG Niedostępny
            GladinG Niedostępny
            Gladin jako HiFi

@Marrrt nie wyłapałeś delikatnej sugestii... dawaj posta o tym jak wróciłeś na chatę i co robisz, bo Ci MG jakąś kraksę samochodową zafunduje... On ma taki niedosyt naszych postów, że sam postanowił zagrać Żabą z nadmiaru czasu...

1
            • GreKG Niedostępny
              GreKG Niedostępny
              GreK jako Raze „Switch” More

Czy Switch zaznaczył ferajnie, że obiecał Slimowi prawo pierwokupu sprzętu, czy mam urojenia?

0
              • GladinG Niedostępny
                GladinG Niedostępny
                Gladin jako HiFi

Nie kojarzę, aby coś takiego przekazywał.

0
                • KetharianK Niedostępny
                  KetharianK Niedostępny
                  Obsługa Moderator

Nie przekazywał, ale jeśli pytasz w kontekście mojej propozycji odsprzedania monitorów, to SlimWire nie będzie zainteresowany takimi detalami; on chce położyć łapy na dyskach twardych.

0
                  • GreKG Niedostępny
                    GreKG Niedostępny

OK. Jasne. Dzięki Panowie za szybką odpowiedź.

0
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny
                      Obsługa Moderator

Szkic posta w salonie

Mieszkanie w H10, noc 14.07.2077

Leif Gundarsson zjawił się z dwiema zgrzewkami Spunky Monkey pod pachami i z szelmowskim uśmieszkiem wyzierającym z kącików ust. Uścisnął otwierającego mu drzwi HiFi, ucałował z marszu Brazil nie dając jej czasu choćby na słowo powitania, a potem walnął się na narożnik w kącie wypoczynkowym pomiędzy sączących browara Froga i Dingo.

- Cześć Mack. Switcha nie ma? - spytał wyciągając z sześciopaka pierwszą małpę - Czy się kąpie?

- Żaden z nich nie będzie się kąpał w tym mieszkaniu, dopóki nie powyciągają swoich kłaków z odpływu - prychnęła Brazil poprawiając dłonią włosy - Zresztą ty też możesz to zrobić. Nie myśl, że nie wiem, że jak byliśmy ze Switchem w ostatni raz w Lizzie, a chłopaki cię wzięli na imprezę, wlazłeś pod mój prysznic z tą wyszczekaną Ramoną.

- Brazia, słońce, to jedno wielkie nieporozumienie - Leif wystawił przed siebie pustą dłoń gestem człowieka, który właśnie został śmiertelnie urażony - Po pierwsze, doskonale wiesz ile bym dał za to, żeby pójść pod prysznic z tobą, ale nie wiedzieć czemu nadal trzymasz ze Switchem. Po drugie, choćbym chciał, nie mogę się przyznać do tego, że byłem pod twoim prysznicem z jakąś Ramoną. Shawn tak mnie napierdolił łiskaczem, że nawet nie zapamiętałem jej imienia. Ale to było dawno temu, nie bądź Brazia taka pamiętliwa, jedna zgrzewka jest smakowa tak jak lubisz, specjalnie dla ciebie naginałem do Żabki.

Medyk upił łyk własnej Spunky Monkey i klepnął w kolano Shawna.

- To jakie plany na dzisiaj, chłopaki, pijemy tu czy idziemy na miasto? Nie upieram się na to drugie, skoro Brazia jest w domu, ostatnio mieliście tylko chrupki, ale jak na bazie jest kobieta, wyżerka sama się robi z siebie - Leif uśmiechnął się pod nosem rzucając pod adresem Brazil jedną ze swoich zwyczajowych zaczepek.

- Zluzuj zbroję, dziku - mruknął Frog lubując się własnym napitkiem - Wcześnie jeszcze jest, Brazil się jeszcze robi na bóstwo. Obrócimy te dwie zgrzewki i możemy skoczyć na parkiet w E-Dry. Dawno nie miałem okazji potańczyć.

- Jak Switcha nie ma to ja musowo z Brazil - zadeklarował natychmiast Leif - W E-Dry pełno nagrzanych samców, ale ze mną się Brazia wybawisz jak nigdy.

I tutaj @Gladin możesz wejść w interakcję z Leifem na temat wszczepów, może go na przykład poprosić na chwilę do swojego pokoju na rozmowę podczas gdy reszta chilluje w salonie. Przejmiesz posta ode mnie i uzupełnisz o ciąg dalszy?

0
                      • GladinG Niedostępny
                        GladinG Niedostępny
                        Gladin jako HiFi

Chciałbym zauważyć, że kłaki z odpływu były sprzątnięte, Brazil zrobiła od tego razu ze dwa razy inspekcję.

Ok. Przejmę scenkę. Nie dzisiaj, bo jestem wykończony. Może jutro.

1
                        • KetharianK Niedostępny
                          KetharianK Niedostępny
                          Obsługa Moderator

Jak posprzątane to posprzątane - przyjmij, że te damskie insynuacje były punktem wyjścia do zaczepki Brazil pod adresem Leifa 🙂

0
                          • NanatarN Niedostępny
                            NanatarN Niedostępny
                            Nanatar jako Artemida „Brazil” Torquemada

To się Brazil spać położy.

0
                            • KetharianK Niedostępny
                              KetharianK Niedostępny
                              Obsługa Moderator

W sensie, zostawiasz ekipę w salonie i idziesz spać? Tak się tylko upewniam na wszelki wypadek.

0
                              • NanatarN Niedostępny
                                NanatarN Niedostępny
                                napisał ostatnio edytowany przez Nanatar

To załatwi sprawę. Nie bardzo mam czas i głowę do czytania ww. tekstów, jak i tych z fabularek. Do wtorku około.

Tak, zamykam się w pokoju.
                                Zaraz po wyjściu Hifiego. Tak, że dalsze interakcje będą niemożliwe

0
                                • KetharianK Niedostępny
                                  KetharianK Niedostępny
                                  Obsługa Moderator

text alternatywny

Myślałem przez chwilę jak wymiksować w logiczny sposób Brazil z wieczornego spotkania i zrobimy tak - odniesiecie wrażenie, że poczuła się dotknięta żartami Leifa, co dopełniło czary złości związanej z nieobecnością Switcha i brakiem odpowiedzi na jej wiadomość na NoiseFeed. Zirytuje się, pokaże Leifowi faka i zamknie się na resztę wieczoru w pokoju, co usunie ją z reszty tej sceny. Dopiszę w wolnej chwili odpowiedni akapit do roboczego posta powyżej.

0
                                  • NanatarN Niedostępny
                                    NanatarN Niedostępny
                                    Ten post został usunięty!
                                    1
                                    • KetharianK Niedostępny
                                      KetharianK Niedostępny
                                      Obsługa Moderator

text alternatywny

Kilka słów objaśnienia tego, co aktualnie dzieje się sesji. Fikser właśnie terroryzuje biednego SlimWire chcąc wyciągnąć z niego więcej informacji na temat powodu wgrania trojana do jego wszczepu. @GreK wykonał dla mnie dwa rzuty, ten na Postrzeganie emocji z wynikiem końcowym 15 (poziom przeciętny), co pozwala mu domniemywać, że SlimWire nie kłamie albo co najwyżej mija się gdzieniegdzie z prawdą. Drugi rzut byl na Zastraszenie i tutaj przyjemna niespodzianka dla MG, bo gracz wyrzucił krytyczną porażkę. Pracuję już nad odpowiednią interpretacją zdarzeń dla tej słodkiej całyśnej jedyneczki.

Przeskok do mieszkania w H10. @Gladin umieścił w swoim ostatnim poście finalnie zredagowaną wersję mojego posta roboczego, gdzie uwzględniłem preferencje @Nanatar i wyłączyłem postać Brazil z narracji do czasu, kiedy gracz do nas powróci i własnoręcznie poprowadzi w tej scenie swoją postać (bardzo na to liczę). HiFi wypożyczył sobie Leifa na chwilę do pokoju, pracujemy z graczem nad sceną oględzin wszczepów wyciętych z ofiary w garażu. @Wilczy , @johnytrs dajcie znać czy chcecie brać udział w całości sceny wspólnej (piwo, wypad na potańcówkę) czy pasujecie czekając na przeskok narracji do następnego dnia.

Ja generalnie jestem gotowy do przeskoczenia do niedzieli, tylko musicie złożyć pewne deklaracje sposobu zagospodarowania tego dnia. @ Marrrt ma w planie wyjazd w sprawach rodzinnych, może sobie na spokojnie przygotować jakąś fabularkę. Jeśli HiFi dobije targu z Leifem, będą mogli niedzielę spędzić na czyszczeniu i formatowaniu wszczepów. Reszta ekipy - z wyjątkiem Switcha, którego niewątpliwie czeka jakaś niespodzianka - może poczynić własne plany na niedzielę.

0
                                      • GreKG Niedostępny
                                        GreKG Niedostępny

Nah nah... cały dzień pod górkę.

0
                                        • JohnyTRSJ Niedostępny
                                          JohnyTRSJ Niedostępny
                                          JohnyTRS jako Hartley „Mack” Mackinaw

Mogę w tym uczestniczyć.

178.255.46.143
                                          Pan Psuj
                                          Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

1
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.