Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[Monster of Week] Kraina zmierzchu
-
Sebastian pokiwał głową //- Chyba widziałem taki film ktoś sprzedał waszą historię do Hollywood ? Zresztą nieważne macie Panie może jakieś laboratorium gdzie można by sprawdzić co to za proszek i czy to on był przyczyną tej nieszczęśliwej wpadki ? Bo jeżeli to dopalacz to będziemy szukać dalej... Chyba że ty szefowo masz jakieś magiczny mikroskop o którym nie wiem ? - Ostatnią część pytania skierował do Honoraty.
Po chwili palną się otwartą dłonią w czoło // - Adam szefuniu czy mógłbyś niuchnąć ten proszek ? Pachnie może magią ? Byśmy wiedzieli na czym się skupić proszę wybaczcie mi jeżeli coś co powiedziałem jest obraźliwe nie mam magii nie chce nikogo urazić tylko iskrę i wiedzę o kulturze masowej mogę pożyczyć te książki ? - Zapytał Panią Janinę wskazując na "złotą gałąź" i "Objawienia Glaakiego". // - Zwrócę w dobrym stanie chcę się upewnić czy, coś tam jest co może pomóc w naszym śledztwie - Po części, było to prawdą chciał być dobrym Strażnikiem ale skończyły mu się książki do czytania i chciał skorzystać z okazji żeby mieć coś do poduszki.
-
Honorata pokiwała głową do Janinki:
-Czyli u was magia zaistnieje tylko w linii żeńskiej- czy to krwi czy duchowym, ale jednak kobiet. To musiała być trudna sytuacja dla niego. Ale myślę, że trzeba by sprawdzić tamta kwiaciarnieSebastianie, ty z nas najlepiej znasz się na chemii... używkowej. Możesz spróbować, ale lepiej pozostań w zasięgu Adama gdyby skutki okazały się... przeciązająceg. I tak zostawcie mi na tyle, żebym mogła sprawdzić na sprzęcie po cioci Jadwidze. Jej sprzęt jest raczej magiczny i wiele sprzed rozpowszechnienia się elektryczności, ale... zobaczymy czy da radę na skali mikro. Książki i inne bliskie sprzęty też mogą się przydać do wyśledzenia gdzie Piotr mógł bywać przed swoją śmiercią.
-
// - Z całym szacunkiem Szefowo ale wolę nie próbować to tylko na filmach gliniarze próbują na język czy to koka czy proszek do pieczenia a ja się pytam co by było jakby to była cykuta czy inny cyjanek ? Skoro po szanownej Babce nieboszczce macie sprzęt, do testów to zabieramy do testów w ostateczności mogę robić za królika doświadczalnego ale wolałbym najpierw sprawdzić jakimś wichajstrem alchemicznym.