Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały
-
Dobra ja od siebie dałem krótko jak Adam daje się wpuścić w maliny i jak planuje się dostać na teren zamku od tyłu ukraść sobie cegłówkę na co mam rzucać @johnytrs ?
Rozbijam to na dwa testy.
Pierwszy na Skradanie (żeby nikt ciebie nie zauważył), drugi na Ruch (co byś się po drodze nie zabił ani tej cegły na stopę nie spuścił ani po drodze jej nie zgubił.Czyli rzucasz sumą kości Ciało+Skradanie, oraz Ciało+Ruch. Do zdania potrzebujesz po jednym sukcesie w każdym z nich. Możesz forsować, czyli przerzucić nieudany test, zyskując stan. Jeżeli nie chcesz forsować i nie zdać testu, to opisanie skutków tej porażki zostawiam dla siebie.
Cholercia, muszę w końcu przysiąść i zrobić małą ściągawkę dla was z mechaniki, po inaczej będziecie mi to co pół roku przypominać

@JohnyTRS spróbuję dziś odpisać, żeby nie blokować kolejki, jak mi się nie uda, no to jutro 100%, więc ty będziesz miał najwyżej weekend na odpisik
MG też musi czasami jakiś prezent dostaćDzięki, ale chcę docelowo wrócić do pierwotnego planu odpisów i zostawić weekend dla was. Moim celem jest sytuacja, że termin dla was będzie do końca poniedziałku, a mój post powinien się wtedy pojawić we wtorek / środę.
@JohnyTRS napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
rzucasz sumą kości Ciało+Skradanie, oraz Ciało+Ruch
@brilchan zakładając, że Ciało = 5; Skradanie = 3; Ruch = 0; to rzucasz:
- pierwszy rzut ilością kostek: ciało i skradanie (5 + 3), czyli rzucasz 8k6 i musisz mieć tam przynajmniej jeden raz 6 wyrzucone, żeby się udało
- drugi rzut ilością kostek: ciało i ruch (5 + 0), czyli rzucasz 5k6 i tak samo musisz mieć przynajmniej jeden raz 6 na jakiejkolwiek z tych kostek.
Ja tak rozumiem tę mechanikę rzutów.
A tu moja krepina, wygenerowany na podstawie zdjęcia Adama z sesji:

-
Macie jeszcze jedno XD

-
Dokładnie tak.
Co do wizualizacji AI, to zmień tło na rozpadające się miasteczko, wtedy będzie cacy.
-
@Pan-Elf dla mnie to wciąż za ładne, bo ta krepina to by się popruła w trymiga xD
-
@brilchan pamiętaj, że jak nie wypadnie ci w puli "6" możesz jeszcze przerzucić kości, ale wtedy zakreślasz jeden ze stanów.
-
OK, ale ty rzuciłeś "1d6 +3", więc dla MG nic z tego nie wynika, więc Twój "link do rzutów" jest bezużyteczny. Chyba, że to ja coś od początku źle rozumiem?
ja mam takiego krepiniarza:

a i tak wciąż uważam, że za ładny xd
@Nami napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
ja mam takiego krepiniarza:
Przecież to jest klasyczna Balenciaga. Adam wyprzedził swoje czasy XD
-
hehehe śmiesznie wam wyszły te obrazki ja jeszcze myślałem że to kłamstwo o garniturze po tacie zainspirowało go żeby podebrać bratu garniak i go wyprać z czerwonymi skarpetkami od wietlamców ale jeżeli pozwolicie to oba obrazki wykorzystać w poście jako próby ?
Jutro zerknę na te rzuty i zasady żeby wszystko było jak trzeba zastanawiałem się czy nie rzucać na urok czy coś że nawet w kiepskim kostiumie potrafi się z siebie śmiać i nosić to stylowo czy cos ? Tak jak rzut na style w cyberpunk 2020 /RED ale nie mam problemu z tym, żeby Chlebowski zrobił z siebie pośmiewisko bo upokorzenia to też część życia nastolatków

-
Bierz i używaj, tutaj nie masz co czekać czy prosić o pozwolenie, to w końcu AI slop

-
dla mnie to wciąż za ładne, bo ta krepina to by się popruła w trymiga xD
Właśnie dlatego po dwóch próbach jak sobie to uświadomi to przefarbuje po bracie garniak

Znalazłem filmik psychololo który ładnie pokazuje założenie Adama
https://www.youtube.com/watch?v=17GtRjHjbsk
-
hehehe śmiesznie wam wyszły te obrazki ja jeszcze myślałem że to kłamstwo o garniturze po tacie zainspirowało go żeby podebrać bratu garniak i go wyprać z czerwonymi skarpetkami od wietlamców ale jeżeli pozwolicie to oba obrazki wykorzystać w poście jako próby ?
Jutro zerknę na te rzuty i zasady żeby wszystko było jak trzeba zastanawiałem się czy nie rzucać na urok czy coś że nawet w kiepskim kostiumie potrafi się z siebie śmiać i nosić to stylowo czy cos ? Tak jak rzut na style w cyberpunk 2020 /RED ale nie mam problemu z tym, żeby Chlebowski zrobił z siebie pośmiewisko bo upokorzenia to też część życia nastolatków

@Brilchan z tego co czytałam system, to to bardzo prawdopodobny rzut, na przekonanie innych, że "jest cool" i wcale sie nie osmieszyl, a jest prekursorem nowej mody

Już wiemy skad sie wzięła moda na róż u mężczyzn
Ktoś zacząć musiał. -
Ja tam słyszałem (ale nie wiem ile w tym prawdy), że róż tradycyjnie był kolorem chłopięcym... tylko w ubiegłym wieku coś poszło nie tak

-
Gdzie rzuty?

-
@brilchan ułatwię ci, rzucasz dwa osobne rzuty trzema kostkami k6 (czyli 3k6 dwa razy), bo twoja postać ma Ciało: 3; skradania nie ma wcale, ruchu też nie ma.
A wiem to, bo wrzuciłeś swoją kartę w rekrutację, z której to wyciągnąłem. Zrób te rzuty dla naszego MG, skoro już zadeklarowałeś, że się skradasz po zamku.@Brilchan napisał w [Horror] Gruzy przeszłości:
Imię Adam Chlebowski
2,
Ciało (C), 3
Technika (T), 2
Serce (S), 5
Umysł (U) 4Umiejętności
Pojmowanie 3
Urok, 3
Znajomości 3
Powodzenie 1
Siła 1 -
Gdzie rzuty?
mam czas do jutra
@Pan-Elf napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
@brilchan ułatwię ci, rzucasz dwa osobne rzuty trzema kostkami k6 (czyli 3k6 dwa razy), bo twoja postać ma Ciało: 3; skradania nie ma wcale, ruchu też nie ma.
A wiem to, bo wrzuciłeś swoją kartę w rekrutację, z której to wyciągnąłem. Zrób te rzuty dla naszego MG, skoro już zadeklarowałeś, że się skradasz po zamku.dzięki zaraz zrobię

Rzuty skradanie 5,4,3
Szybkość 4,1,3
-
Dokładnie tak.
Co do wizualizacji AI, to zmień tło na rozpadające się miasteczko, wtedy będzie cacy.
to wymyśliło AI deviantarta jak mu wpisałem 15 latek długie włosy skórzana kurtka w stylu lat 90tych po ang rzuty są wyżej potem scalę posty
-
to wymyśliło AI deviantarta jak mu wpisałem 15 latek długie włosy skórzana kurtka w stylu lat 90tych po ang rzuty są wyżej potem scalę posty
@Brilchan napisał w [Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały:
Tylko ja nie widzę obrazka?
-
Zdaje mi się, że to chodziło o ten pierwszy wygenerowany przez Brilchana - ten w różowej marynarce. Dlatego nie ma żadnego obrazka w przytoczonym poście.
-
Zdaje mi się, że to chodziło o ten pierwszy wygenerowany przez Brilchana - ten w różowej marynarce. Dlatego nie ma żadnego obrazka w przytoczonym poście.
aha, to dzieki za wyjaśnienie xD
-
Post poszedł, termin do poniedziałku 23 marca włącznie.
@Brilchan, potrzebuję twoich rzutów. Chciałbym też, żebyś szybko odpisał, wtedy bym dał dodatkowy odpis tylko dla ciebie, żebyś mógł pojawić się na dyskotece (i zlikwidować ten rozrzut czasoprzestrzenny który nam powstał).
Edycja:
Tutaj informacje dodatkowe dla zainteresowanych, czyli Lista przebojów Trójki z 1997 roku (trzeba trochę przewinąć na dół):
https://www.lp3.pl/statystyki/podsumowania-roczne/1997-1 -
Gdzie rzuty?
mam czas do jutra
A wiem to, bo wrzuciłeś swoją kartę w rekrutację, z której to wyciągnąłem. Zrób te rzuty dla naszego MG, skoro już zadeklarowałeś, że się skradasz po zamku.dzięki zaraz zrobię

Rzuty skradanie 5,4,3
Szybkość 4,1,3
Rzuty skradanie 5,4,3
Szybkość 4,1,3
Nie wyszły mu rzuty.