Powitania, pożegnania i powroty
-
Czesc wszystkim.
Przybywam z dawnego forum
Chociaż lata mojej aktywności przypadaja na około 10-12 lat wstecz, to nieraz wchodziłem tam żeby zobaczyć czy może startuje jakaś nowa sesja, która przypadni mi do gustu. Szkoda było patrzeć jak społeczność się rozmywała( albo dowiadywać się, że jeden gracz miał 3 konta i sam prowadził sesję dla siebie )
Na szczęście w końcu udalo się Wam przenieść forum na nową stroę( chociaż tęsknie do tamtego wyglądu- da się jakoś to ustawić?). Także kłaniam się wszystkim nisko, witajcie!A tak przy okazji, to może ktoś z Wam planuje start sesji Vampir Maskarada? Już od dawna mam straszną ochotę zagrac

@Pasiasty hej.
Nie wiem, czy @Wired ma jeszcze miejsca, ale niedawno zakończył rekrutację do wampira. Nie moje klimaty, więc może to nie to, czego szukasz, więc pójdź, sprawdź i działaj. -
Mój @pasiasty kolego, ogromnie mnie cieszy fakt, że ciągle znajdują się starzy userzy z LI, którzy odnajdują nas w Sieci i powracają na łono rodziny! Stąd też moja prośba - jeśli masz prywatnie jakiś kontakt do znajomych z LI ze wspólnych sesji (GG, Discord, e-mail), czy mógłbyś im dać znać, gdzie się przenieśliśmy? W okresie pomiędzy założeniem RT, a całkowitą zapaścią LI nie zdążyliśmy dotrzeć do wszystkich aktywnych użytkowników i być może są wciąż tacy, którzy się zastanawiają, gdzie właściwie nas wywiało.
Co do bieżących rekrutacji, oprócz propozycji Gladina chętnie zasugerowałbym zerknięcie na kilka innych otwartych ofert w dziale rekrutacji - nie ma tam co prawda innego Wampira, ale wybór jest dość szeroki.
A co do tęsknoty za starym wzorcem kolorystycznym, na początku też czułem sentymentalną potrzebę posiadania tej skórki, ale mnie osobiście już to przestało doskwierać. Nabrałem przeświadczenia, że nie jesteśmy zwyczajnym LI 2.0, kontynuatorami starego forum. Na Rolltelling budujemy coś, co ma niewiele wspólnego z Solem i jego forum i co ma w zamierzeniu tworzyć swoją własną odrębną markę. Ale to tylko taka osobista refleksja na koniec posta.
-
Co do skórki to jestem sentymentalny po prostu

Co do kontaktu do byłych userów to dziś po pracy napisze do nich. Myslę, że jak nie są jeszcze tutaj na forum, to się ucieszą -
Wysłałem wiadomości i czekam na odpowiedzi. Nawet udało mi się znaleźć maila do Ashara, ale nie wiem na 100% czy jest dalej aktywny. Jak coś się rozjaśni dam znać
-
Wysłałem wiadomości i czekam na odpowiedzi. Nawet udało mi się znaleźć maila do Ashara, ale nie wiem na 100% czy jest dalej aktywny. Jak coś się rozjaśni dam znać
Uuuuu.... to rzeczywiście prehistoria. Aschaar (nie jestem pewien czy dobrze pamiętam jak dokładnie brzmiał jego nick) to niestety historia z przed około 15 lat, zakończona na LI banem(? - albo tylko osunięciem konta).
-
Ta, miałem okazję grać z Aschaarem (na pewno ucieszy się na mój widok!) przed moją przerwą od Lastinn. Gdy wróciłem, ku swemu zdziwieniu zauważyłem, że został zbanowany.
Ale w zasadzie pół historii Lastinn to prehistoria
-
@jarema , witaj w naszym gronie, miło Cię gościć! Zdradź nam proszę, co Cię do nas sprowadza? Chciałbyś w coś zagrać czy może poprowadzić sesję jako Mistrz Gry? Jakie są Twoje ulubione systemy, jakie najbardziej zgłębione mechaniki? I jak do nas trafiłeś w otchłani Internetu?
-
Witam!
Przez więks
zą ilość wolnego czasu postanowiłem trochę wrócić do czasów dzieciństwa i spróbować swoich sił w sesjach RPG. Kiedyś grałem ze znajomymi w jakąś wariację D&D, chyba była to 3. edycja, ale było to już parę dobrych lat temu, więc można powiedzieć, że jestem kompletnym świeżakiem.

Co prawda pracuję obecnie nad własnym, autorskim systemem, ale to już chyba temat na inną okazję. Na razie chciałbym po prostu spróbować swoich sił w D&D albo Pathfinderze. Oglądałem kilka sesji na YouTube i muszę przyznać, że wygląda to całkiem ciekawie.
W ten sposób trafiłem również tutaj. Z pomocą sztucznej inteligencji wpisałem w ChatGPT, że szukam jakiegoś fajnego serwera, na którym mógłbym dołączyć do sesji RPG — i wyskoczyła mi właśnie Wasza strona.

Mam nadzieję, że znajdzie się u Was miejsce dla początkującego gracza i będzie okazja trochę pograć, nauczyć się systemu i przede wszystkim dobrze się bawić.
-
Witam!
Przez więks
zą ilość wolnego czasu postanowiłem trochę wrócić do czasów dzieciństwa i spróbować swoich sił w sesjach RPG. Kiedyś grałem ze znajomymi w jakąś wariację D&D, chyba była to 3. edycja, ale było to już parę dobrych lat temu, więc można powiedzieć, że jestem kompletnym świeżakiem.

Co prawda pracuję obecnie nad własnym, autorskim systemem, ale to już chyba temat na inną okazję. Na razie chciałbym po prostu spróbować swoich sił w D&D albo Pathfinderze. Oglądałem kilka sesji na YouTube i muszę przyznać, że wygląda to całkiem ciekawie.
W ten sposób trafiłem również tutaj. Z pomocą sztucznej inteligencji wpisałem w ChatGPT, że szukam jakiegoś fajnego serwera, na którym mógłbym dołączyć do sesji RPG — i wyskoczyła mi właśnie Wasza strona.

Mam nadzieję, że znajdzie się u Was miejsce dla początkującego gracza i będzie okazja trochę pograć, nauczyć się systemu i przede wszystkim dobrze się bawić.
@Jarema miło Cię widzieć. Aktualnie mamy kilka rekrutacji, znajdziesz je pod tym adresem. Nie wszystkie są stricte pod D&D, zdecydowana większość naszych MG jest przyjazna dla nowych użytkowników. Osobiście polecam Twej uwadze XIII - Martwa godzina. Taka odrobina prywaty z mej strony, bo sam nie mam czasu zagrać, przez co ubolewam, to niech ktoś inny się dobrze bawi

Ale też jeszcze kilka innych jest wartych uwagi, od D&D do nawet sesji Warhammera 5 edycji bez potrzeby nawet posiadania podręcznika. Zapraszam też na naszego Discorda. -
@Jarema miło Cię widzieć. Aktualnie mamy kilka rekrutacji, znajdziesz je pod tym adresem. Nie wszystkie są stricte pod D&D, zdecydowana większość naszych MG jest przyjazna dla nowych użytkowników. Osobiście polecam Twej uwadze XIII - Martwa godzina. Taka odrobina prywaty z mej strony, bo sam nie mam czasu zagrać, przez co ubolewam, to niech ktoś inny się dobrze bawi

Ale też jeszcze kilka innych jest wartych uwagi, od D&D do nawet sesji Warhammera 5 edycji bez potrzeby nawet posiadania podręcznika. Zapraszam też na naszego Discorda.@JhnW Nie zależy mi koniecznie na systemie D&D. Jestem otwarty również na inne systemy, tylko nie za bardzo kojarzę uniwersum Warhammera, więc może być trochę ciężko, jeśli ekipa jest zgrana i mocno nastawiona na zwycięstwo oraz bohaterskie ratowanie świata.

Sam jestem bardziej graczem, który lubi dobrą zabawę. Jeżeli widzę przycisk z napisem „nie naciskaj”, to możecie być pewni, że go nacisnę i zapytam: „A co to robi?”

Właśnie takie sytuacje są według mnie najlepsze w RPG — kiedy nie wszystko idzie zgodnie z planem, można się pośmiać, a z pozornie głupiej decyzji wychodzi najlepsza przygoda.
-
@JhnW Nie zależy mi koniecznie na systemie D&D. Jestem otwarty również na inne systemy, tylko nie za bardzo kojarzę uniwersum Warhammera, więc może być trochę ciężko, jeśli ekipa jest zgrana i mocno nastawiona na zwycięstwo oraz bohaterskie ratowanie świata.

Sam jestem bardziej graczem, który lubi dobrą zabawę. Jeżeli widzę przycisk z napisem „nie naciskaj”, to możecie być pewni, że go nacisnę i zapytam: „A co to robi?”

Właśnie takie sytuacje są według mnie najlepsze w RPG — kiedy nie wszystko idzie zgodnie z planem, można się pośmiać, a z pozornie głupiej decyzji wychodzi najlepsza przygoda.
nie za bardzo kojarzę uniwersum Warhammera, więc może być trochę ciężko, jeśli ekipa jest zgrana i mocno nastawiona na zwycięstwo oraz bohaterskie ratowanie świata
Ha! My weterani młotka koncentrujemy się na przeżyciu z sesji na sesję, a nie na jakimś zwycięstwie i ratowaniu świata! Żeby nas na stosie nie spalił jakiś zagorzały kapłan Sigmara czy innego Solkana!
Witaj @Jarema !
-
nie za bardzo kojarzę uniwersum Warhammera, więc może być trochę ciężko, jeśli ekipa jest zgrana i mocno nastawiona na zwycięstwo oraz bohaterskie ratowanie świata
Ha! My weterani młotka koncentrujemy się na przeżyciu z sesji na sesję, a nie na jakimś zwycięstwie i ratowaniu świata! Żeby nas na stosie nie spalił jakiś zagorzały kapłan Sigmara czy innego Solkana!
Witaj @Jarema !
@Gladin jeśli szukacie chętnych do sesji i nie przeszkadza wam barak znajomości uniwersum Brak wiedzy kim jest Sigmar czy Solkan bo powiedzmy ze moja postaci ateista i gwarantuje kłopoty to moje drugie imię
-
@Gladin jeśli szukacie chętnych do sesji i nie przeszkadza wam barak znajomości uniwersum Brak wiedzy kim jest Sigmar czy Solkan bo powiedzmy ze moja postaci ateista i gwarantuje kłopoty to moje drugie imię
@Jarema to ja jeszcze się wtrącę zanim podejmiesz decyzję. Jesteśmy w trakcie rekrutacji do sesji D&D w wersji 5. Setting do tego systemu jest taki, że tak naprawdę możesz grać absolutnie każdym. Serio.
Tak się akurat składa że brakuje nam czwartego by zdobyć drużynę.I skoro szukasz bohaterstwa to D&D prawdopodobnie bardziej ci się spodoba bo Warhammer to faktycznie płacz i zgrzytanie zębów, gdzie gracze obstawiają któremu dłużej uda się przeżyć. W D&D raczej licytujemy się komu więcej postawiono pomników

No i to klimat, który już znasz.
Sam z resztą zajrzyj do wątku rekrutacyjnego Stubramie i zobacz czy ci przypadnie do gustu to co tam opisano

-
@Jarema to ja jeszcze się wtrącę zanim podejmiesz decyzję. Jesteśmy w trakcie rekrutacji do sesji D&D w wersji 5. Setting do tego systemu jest taki, że tak naprawdę możesz grać absolutnie każdym. Serio.
Tak się akurat składa że brakuje nam czwartego by zdobyć drużynę.I skoro szukasz bohaterstwa to D&D prawdopodobnie bardziej ci się spodoba bo Warhammer to faktycznie płacz i zgrzytanie zębów, gdzie gracze obstawiają któremu dłużej uda się przeżyć. W D&D raczej licytujemy się komu więcej postawiono pomników

No i to klimat, który już znasz.
Sam z resztą zajrzyj do wątku rekrutacyjnego Stubramie i zobacz czy ci przypadnie do gustu to co tam opisano

@Nabuchodonozor Ja nie szukam bohaterstwa bardziej dobieraj zabawy bardziej liczy się droga nisz sam cel i to co dzieje się po drodze mam duży dystans do swojej postaci i liczę ze inni też go maja jeśli np. kto w podaje sie za apstynęta to jesli podczas wizyty karczmie gdy spróbuje podmienić jego puchar z wodą na czysty spiritus to licze ze nikt się nie obrazi bo Mg właśnie postanowił wywołać zadymę w karczmie a drużyna była osłabiona bo jedn leżał od stołem nie przytomny oczywiści chodzi o reakcje ooc bo ic to coinego
-
@Nabuchodonozor Ja nie szukam bohaterstwa bardziej dobieraj zabawy bardziej liczy się droga nisz sam cel i to co dzieje się po drodze mam duży dystans do swojej postaci i liczę ze inni też go maja jeśli np. kto w podaje sie za apstynęta to jesli podczas wizyty karczmie gdy spróbuje podmienić jego puchar z wodą na czysty spiritus to licze ze nikt się nie obrazi bo Mg właśnie postanowił wywołać zadymę w karczmie a drużyna była osłabiona bo jedn leżał od stołem nie przytomny oczywiści chodzi o reakcje ooc bo ic to coinego
@Jarema tak jak napisałem. Po prostu zobacz który klimat ci pasuje. Zawsze w wątkach rekrutacyjnych jest opisane o co chodzi w danej kampanii, jakieś istotne postaci itp. Rozejrzyj się i wybierz.
A jak za jakiś czas dojdziesz do wniosku, że dasz radę drugi wątek to zawsze możesz wziąć udział w kolejnej rekrutce (o ile coś będzie otwarte).
Na początek jednak lepiej jedną bo pisanie trochę jednak czasu zajmuje

Krótko mówiąc: masz w czym wybierać

-
Uuuuu.... to rzeczywiście prehistoria. Aschaar (nie jestem pewien czy dobrze pamiętam jak dokładnie brzmiał jego nick) to niestety historia z przed około 15 lat, zakończona na LI banem(? - albo tylko osunięciem konta).
@JohnyTRS To aż tyle mineło? Kurdee... tak dokładnie. Chociaż nie pamietam za co dostał bana. Z czystej nostalgicznej ciekawości zapytam- za co?

Tak jak napisał @jhnw że pół historii Lastinn to prehistoria, to tym bardziej się cieszę i dziękuję Wam, że udało wam się reaktywować forum. Mam tylko nadzieję, że znajde jakąś sesje Wampira niebawem

-
Sam już nie pamiętam.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się