Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Sesje Warhammer
  3. Komentarze
  4. [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
Bögenhafen
DeklineD
Dekline jako
Złośliwość losu
Mistrz Gry
SantorineS
Santorine jako
Ulrich Rotzniesser
Niekatywny
WiredW
Wired jako
Marcus Funke
Niekatywny
SeachS
Seach jako
Modi Wagner
Niekatywny
MortarelM
Mortarel jako
Mały Kurt vel Knut
MarrrtM
Marrrt jako
Ergo Sum
KermK
Kerm jako
Oswald Braun
KetharianK
Ketharian jako
Hieronim Bosch
JhnWJ
JhnW jako
Ulrich (von) Guttenluft
ZellZ
Zell jako
Nadja Schmidt

[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
wfrp 2edkrótkie odpisysurvivalbögenhafen
569 Posty 11 Uczestników 5.5k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • MarrrtM Niedostępny
    MarrrtM Niedostępny
    Marrrt jako Ergo Sum
    Mecenas
    napisał(a) ostatnio edytowany przez Marrrt

Ergo pytał się Ulricha po co Linda i Nadia te stalowe kółka dziergają z przepisu Ulricha na jakieś ustrojstwo do wabienia zombiaków:)

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • ZellZ Niedostępny
      ZellZ Niedostępny
      Zell jako Nadja Schmidt
      Moderator Obsługa Mecenas
      napisał(a) ostatnio edytowany przez Zell

Ja przepraszam, serio przeoczyłam, poprawię dopisując wyżej. Jest za gorąco na myślenie. Mea culpa. ^^;

//Edit poszedł. Na dole też poprawiłam.

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

0
      • JhnWJ JhnW

To mnie MG tą diabelską emotką zaniepokoił... I pewnie taki był jego cel, nikczemnika! 😄

DeklineD Niedostępny
        DeklineD Niedostępny
        Dekline jako Złośliwość losu
        Obsługa Moderator Mecenas
        napisał(a) ostatnio edytowany przez

@JhnW napisał:

To mnie MG tą diabelską emotką zaniepokoił... I pewnie taki był jego cel, nikczemnika! 😄

Cóż rzec, hm ... rzekne: he he !

@Marrrt napisał:

Nie wiem jak Wy, ale ja coraz bardziej odnoszę wrażenie, że każdy odgrywa własną solówkę. Nie żebym marudził, ale... marudzem.

Z mojej perspektywy wyglada to tak ze jeśli BG nie odpowie na pytanie BN to będzie reakcja NPC, bo może poczuć się zlany przez Postać.

Natomiast jeśli chodzi o relacje BG - BG to nie wtrącam się w ogóle, póki nie zaczną skakać sobie do gardeł. Zawsze tak grałem i zdawało mi to to sensowne. W jakim celu miałbym komuś cokolwiek nakazywać lub wkładać słowa do ust? To wasza sprawa.

Jako BN mogło się zdażyć że nie odpowiedziałem, ale zazwyczaj staram sie to jakos skwitować typu: olał Bohatera. Oczywiście mogło się zdarzyć ze nie ogarnałem.

@JhnW napisał:

Też nie, gdybym wiedział, to może ze swoim postem bym się lekko wstrzymał lub inaczej machnął 😄 Ale jest co jest, MG też ogarnia to. Wnioskuję z całokształtu sceny.

Poprzednia tura też powinna być w spojlerach, za późno ogarnąłem. Zawsze jak jest jakies rozdzielenie to daje spojlery, oczywiście czasami sa wyjątki lub zwyczajnie mi umknie, lub decyduje ze nie ma to wiekszego znaczenia.

W sytuacji jaka nastąpiła spojlery moim zdaniem sa sensowne. Dopiero reakcja Zell daje znaki dla Arbuza i Krema że powinni coś dodatkowego zrobić.

I tak, macie racje z tym że gdyby był gdock to byłoby inaczej, sensowniej i szybciej, tylko ze ja generalnie nie lubie i nie bardzo mam czas zeby zagladać co chwila.

W tej sutuacji mógłbym powiedzieć ze czekamy na reakcje Zell, tak byłaby to rozsadna akcja żeby napisać iż Ona musi być pierwsza, aczkolwiek patrząc z drugiej strony mogłoby być tez tak że czasowo do niej tez musialo to dotrzeć, musiała sie ogarnac itp. a wy w tym czasie robicie swoje. Nie sposób ukryć że wasze akkcje maja różny czas trwania, a ja nie bardzo mam czas i ochote rozgrywac sekundy. Dalej skłaniam się ku wartkości akcji.

Do brzegu: Krem i Arbuz mogą zareagować na słowa postaci Zell. Podobnie Marrrt mógłby coś dopisać. Kurt i Hieronim są raczej zbyt daleko. Ja też nie bede grał jessiennie że skoro Nadja kogoś ostrzega, ale Gracz nie zadeklarował to będzie stał jak kołek.

CZy ktoś ma jeszcze pytanie co do kolejek i spojlerowania w kontekście mojego prowadzenia?

Discord nie jest dla mnie wiążący ani obligatoryjny. Chcesz coś ode mnie, to zawrzyj w poście.

JhnWJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        0
        • DeklineD Dekline

@JhnW napisał:

Cóż rzec, hm ... rzekne: he he !

@Marrrt napisał:

Nie wiem jak Wy, ale ja coraz bardziej odnoszę wrażenie, że każdy odgrywa własną solówkę. Nie żebym marudził, ale... marudzem.

Z mojej perspektywy wyglada to tak ze jeśli BG nie odpowie na pytanie BN to będzie reakcja NPC, bo może poczuć się zlany przez Postać.

Natomiast jeśli chodzi o relacje BG - BG to nie wtrącam się w ogóle, póki nie zaczną skakać sobie do gardeł. Zawsze tak grałem i zdawało mi to to sensowne. W jakim celu miałbym komuś cokolwiek nakazywać lub wkładać słowa do ust? To wasza sprawa.

Jako BN mogło się zdażyć że nie odpowiedziałem, ale zazwyczaj staram sie to jakos skwitować typu: olał Bohatera. Oczywiście mogło się zdarzyć ze nie ogarnałem.

@JhnW napisał:

Też nie, gdybym wiedział, to może ze swoim postem bym się lekko wstrzymał lub inaczej machnął 😄 Ale jest co jest, MG też ogarnia to. Wnioskuję z całokształtu sceny.

Poprzednia tura też powinna być w spojlerach, za późno ogarnąłem. Zawsze jak jest jakies rozdzielenie to daje spojlery, oczywiście czasami sa wyjątki lub zwyczajnie mi umknie, lub decyduje ze nie ma to wiekszego znaczenia.

W sytuacji jaka nastąpiła spojlery moim zdaniem sa sensowne. Dopiero reakcja Zell daje znaki dla Arbuza i Krema że powinni coś dodatkowego zrobić.

I tak, macie racje z tym że gdyby był gdock to byłoby inaczej, sensowniej i szybciej, tylko ze ja generalnie nie lubie i nie bardzo mam czas zeby zagladać co chwila.

W tej sutuacji mógłbym powiedzieć ze czekamy na reakcje Zell, tak byłaby to rozsadna akcja żeby napisać iż Ona musi być pierwsza, aczkolwiek patrząc z drugiej strony mogłoby być tez tak że czasowo do niej tez musialo to dotrzeć, musiała sie ogarnac itp. a wy w tym czasie robicie swoje. Nie sposób ukryć że wasze akkcje maja różny czas trwania, a ja nie bardzo mam czas i ochote rozgrywac sekundy. Dalej skłaniam się ku wartkości akcji.

Do brzegu: Krem i Arbuz mogą zareagować na słowa postaci Zell. Podobnie Marrrt mógłby coś dopisać. Kurt i Hieronim są raczej zbyt daleko. Ja też nie bede grał jessiennie że skoro Nadja kogoś ostrzega, ale Gracz nie zadeklarował to będzie stał jak kołek.

CZy ktoś ma jeszcze pytanie co do kolejek i spojlerowania w kontekście mojego prowadzenia?

JhnWJ Niedostępny
          JhnWJ Niedostępny
          JhnW jako Ulrich (von) Guttenluft
          Administrator Obsługa Developer

@Dekline napisał:

Do brzegu: Krem i Arbuz mogą zareagować na słowa postaci Zell.

To załóż proszę, że cyrulik napcha tyle złota ile da radę, do momentu usłużenia informacji o tym, po tym pójdzie w długą chociaż na parter zgrupować się.

0
          • ZellZ Niedostępny
            ZellZ Niedostępny
            Zell jako Nadja Schmidt

Pisz, a nie leniwisz.

0
            • DeklineD Niedostępny
              DeklineD Niedostępny

To tylko nie zapomnieć zgarnąc ze soba @kerm i jazda. Ale co, tylko na parter?

Discord nie jest dla mnie wiążący ani obligatoryjny. Chcesz coś ode mnie, to zawrzyj w poście.

0
              • DeklineD Dekline

To tylko nie zapomnieć zgarnąc ze soba @kerm i jazda. Ale co, tylko na parter?

JhnWJ Niedostępny
                JhnWJ Niedostępny

@Dekline napisał:

Ale co, tylko na parter?

Zależy od stopnia niebezpieczeństwa, zakładam, że zanim zbiegnie się na dół to wyjaśni się czy baby histeryzują czy jednak budynek się wali 😉

0
                • DeklineD Niedostępny
                  DeklineD Niedostępny

Pisz w trybie przypuszczającym, podobnie @kerm i @marrrt. Może być w komentarzach jak chcecie, aczkolwiek ja zawsze wole w sesji, to jest pewniejsze.

0
                  • DeklineD Niedostępny
                    DeklineD Niedostępny

@ketharian

Czekamy na Waszmości!

0
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny
                      Ketharian jako Hieronim Bosch

text alternatywny

MG, przepraszam za opóźnienie. Hieronim bardzo się zdenerwuje na widok plebejusza, który zachowuje się jak odrażająca cmentarna hiena. Strzeliłby dziada najchętniej w pysk, ale nie będzie odbierał roboty Kurtowi.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
                      • ZellZ Niedostępny
                        ZellZ Niedostępny
                        Zell jako Nadja Schmidt

Nasz świętoszek co chce z podatków kraść...

0
                        • MarrrtM Niedostępny
                          MarrrtM Niedostępny
                          Marrrt jako Ergo Sum
                          Mecenas

Jak dla mnie mytniku cudowny! Tylko trochę zastanawia jak dożył swojego wieku;D

0
                          • MarrrtM Marrrt

Jak dla mnie mytniku cudowny! Tylko trochę zastanawia jak dożył swojego wieku;D

JhnWJ Niedostępny
                            JhnWJ Niedostępny

@Marrrt Z łaski Tzeentcha Sigmara

1
                            • DeklineD Niedostępny
                              DeklineD Niedostępny

Dla Morta i Keta

Jeśli chcecie go złapać, lub w ogóle w jakiś sposób zareagować to liczy się każda sekunda, stąd informacja tylko dla Morta jest w dodatkowym spojlerze, gdyż jeśli tylko Mort chciałby się tą informacją podzielić, a następnie przegadać to ... już nie będzie po co biec

Dla reszty

Zwracanie na siebie uwagi oraz sekundy maja znaczenie, jeśli nie macie zamiaru krzyknąć, ale tak fest krzyknąć do Kurta i Hieronima, ażeby pełnym zdaniem powiedzieć co się dzieje, to oni sa gdzie są (nie wiecie dokładnie gdzie) i nie macie z nimi kontaktu.

0
                              • KetharianK Niedostępny
                                KetharianK Niedostępny
                                Ketharian jako Hieronim Bosch

text alternatywny

Uświadomiłem sobie właśnie, że wrzuciłem fabularkę, a nie dołączyłem do niej komentarza! W związku z powyższym chciałbym podkreślić to, co już Hierek zadeklarował w fabularce, że czcigodny sługa świątyni i prawa ręka arcykapłana nie będzie ganiał się po niebezpiecznych zaułkach z jakimiś łachmytami!

Bosch chce, aby Kurt wycofał się wraz z nim na główną ulicę obserwując jednocześnie, czy łachmyta nie wraca z kompanami - zakładam, że będziemy jeszcze w zaułku, kiedy kawaleria przemknie ulicą, a jeśli zdążymy dojść do narożnika zaułka, zaalarmowany hałasem mytnik wystawi na ulicę tylko czubek nosa.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
                                • MortarelM Niedostępny
                                  MortarelM Niedostępny
                                  Mortarel jako Mały Kurt vel Knut

Kurt oczywiście idzie za głosem swojego duchowego przewodnika 🙂

0

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                  Odpowiedz
                                  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                  Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                  • Najpierw najstarsze
                                  • Najpierw najnowsze
                                  • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.