Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. Archiwum
  4. [Horror] Gruzy przeszłości

[Horror] Gruzy przeszłości

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Archiwum
horrornastolatkowiewłasnystranger things
40 Posty 10 Uczestników 679 Wyświetlenia 1 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • Arthur FleckA Arthur Fleck

W końcu jakaś sesja dla mnie, chwała Bogu. Jako sierota ze Strangers Things ze złamanym sercem po finale zgłaszam się na ochotnika tym bardziej, że prowadzisz to na mojej ulubionej mechanice Year Zero Engine. Też nigdy nie miałem okazji zagrać w "Tajemnice Powodzi" i w końcu jest okazja. Kartę wyślę na dniach 🙂

JohnyTRSJ Niedostępny
    JohnyTRSJ Niedostępny
    JohnyTRS
    napisał ostatnio edytowany przez JohnyTRS

@Arthur-Fleck
    (...)Też nigdy nie miałem okazji zagrać w "Tajemnice Powodzi" i w końcu jest okazja. Kartę wyślę na dniach 🙂

Cieszę się, że mam pierwszego ochotnika. Jaki Typ postaci zaklepujesz?

aktualna lista chętnych:

1. Arthur Fleck - Krzysztof Kometa, Metal
    2. Brilchan - punk Adam Nowak, Szpaner
    3. Cai - Mikołaj Pogorzelski, Samotny Wilk
    4. Nami - Paulina Kwiatkowska, Imprezowiczka
    5. Pan Elf - skejt Martyna Biel, Skejciara
    6. billie - Ariadna Mirga, Foliarz

Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

Arthur FleckA 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • Pan ElfP Niedostępny
      Pan ElfP Niedostępny
      Pan Elf
      napisał ostatnio edytowany przez Pan Elf

Mocno się zastanawiam. Jeśli się zdecyduję, to po głowie chodzi mi Skejt/Ulicznik, coś na wzór Max ze Stranger Things albo jej brata 🤔

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • JohnyTRSJ JohnyTRS

@Arthur-Fleck
        (...)Też nigdy nie miałem okazji zagrać w "Tajemnice Powodzi" i w końcu jest okazja. Kartę wyślę na dniach 🙂

aktualna lista chętnych:

1. Arthur Fleck - Krzysztof Kometa, Metal
        2. Brilchan - punk Adam Nowak, Szpaner
        3. Cai - Mikołaj Pogorzelski, Samotny Wilk
        4. Nami - Paulina Kwiatkowska, Imprezowiczka
        5. Pan Elf - skejt Martyna Biel, Skejciara
        6. billie - Ariadna Mirga, Foliarz
        Arthur FleckA Niedostępny
        Arthur FleckA Niedostępny
        Arthur Fleck
        napisał ostatnio edytowany przez

@JohnyTRS napisał w [Horror] Gruzy przeszłości:

METAL - Krzysztof Komeda

0
        • CaiC Niedostępny
          CaiC Niedostępny
          Cai

Legnickie, liceum pod koniec 90-tych. Ha, byłem tam, trzy tysiące lat temu. Dlaczego by nie wybrać się znowu. Zanim przebiorą wszystkie ciekawe archetypy i zostaną same drechy, skejciuchy i technomuły 😉 zaklepuje Samotnego Wilka. Nazwijmy go roboczo Mikołaj Pogorzelski

1
          • JohnyTRSJ Niedostępny
            JohnyTRSJ Niedostępny
            JohnyTRS

@cai
            W takim razie znasz setting lepiej ode mnie 🙂 Ja na lata 90-te jestem za młody.

Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

0
            • NamiN Niedostępny
              NamiN Niedostępny
              Nami

Aż chciałoby się zagrać blond imprezowiczką, ale w roku 1997 to ja miałam 7lat realnie, więc chyba nie ogarnę realiów, za młoda jestem 🤔

🥀If I had a flower for every time I thought of you, we could walk in our garden forever.

0
              • JohnyTRSJ Niedostępny
                JohnyTRSJ Niedostępny
                JohnyTRS

Spokojnie, jak też tego nie pamiętam, nie będę siedział i kontrolował każdego szczególiku. A szkoła w latach 90. niewiele się różniła od takiej z pierwszej połowy XXI wieku - olejna lamperia wiecznie żywa. Realia będą po prostu stereotypowe.

Rok 1997 wybrałem dlatego, ponieważ po kwerendzie wydał mi się taki... nieciekawy. Denominację i nowe PLN wprowadzono w 1995, do NATO wstąpimy dopiero za rok, jest już jako-tako dostępny internet, Film Kiler będzie miał premierę dopiero za ponad 2 miesiące. Harry Potter został oublikowany w oryginale w czerwcu, do Polski zawita dopiero za kilka lat. Średnie wynagrodzenie wynosi 1061,93 zł miesięcznie. Powyższe informacje wziąłem prosto z Wikipedii (oraz strony ZUS-u), nie posiadam żadnych kryształowych kul.

Miejsce akcji jest fikcyjne, szkoła jest fikcyjna, wszystko jest fikcyjne. To horror w klimatach młodzieżowych, nie dysertacja naukowa.

3
                • BrilchanB Niedostępny
                  BrilchanB Niedostępny
                  Brilchan

Kartę mam zrobioną do połowy postaram się na dniach dokończyć i wysłać

0
                  • CaiC Niedostępny
                    CaiC Niedostępny
                    Cai

Oj tam realia, drobne technologiczne różnice, że filmy na vhs'ach, muzyka na kasetach magnetofonowych i cd. Zegarki trzeba było nosić by nie zagubić się w czasie. A imprezy nie ważne jak się zaczynały, zawsze kończyły na Fasolkach 😉 Nikt niczego nie nagrywał i nie wrzucał w internety, tyle wygrać. Nami, come on >.</

NamiN 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                    1
                    • JohnyTRSJ Niedostępny
                      JohnyTRSJ Niedostępny
                      JohnyTRS

Otóż to, świat z telefonem na kablu, a jedynym supermarketem jest Społem.

0
                      • CaiC Cai

Oj tam realia, drobne technologiczne różnice, że filmy na vhs'ach, muzyka na kasetach magnetofonowych i cd. Zegarki trzeba było nosić by nie zagubić się w czasie. A imprezy nie ważne jak się zaczynały, zawsze kończyły na Fasolkach 😉 Nikt niczego nie nagrywał i nie wrzucał w internety, tyle wygrać. Nami, come on >.</

NamiN Niedostępny
                        NamiN Niedostępny
                        Nami

@Cai że na Fasolkach? Tych co dziecięce pieśni uskuteczniały? 😧 serio?

🥀If I had a flower for every time I thought of you, we could walk in our garden forever.

1
                        • WiredW Niedostępny
                          WiredW Niedostępny
                          Wired
                          napisał ostatnio edytowany przez Wired

Rok 1997 wybrałem dlatego, ponieważ po kwerendzie wydał mi się taki... nieciekawy. Denominację i nowe PLN wprowadzono w 1995, do NATO wstąpimy dopiero za rok, jest już jako-tako dostępny internet, Film Kiler będzie miał premierę dopiero za ponad 2 miesiące. Harry Potter został oublikowany w oryginale w czerwcu, do Polski zawita dopiero za kilka lat. Średnie wynagrodzenie wynosi 1061,93 zł miesięcznie. Powyższe informacje wziąłem prosto z Wikipedii (oraz strony ZUS-u), nie posiadam żadnych kryształowych kul.

Internet w 1997? Gdzie? Maks to u starego w pracy jak był w dobrej firmie, jak ktoś miał w domu modem 28.8kbps to był bogaczem i very early adopterem bo TP SA wprowadziła internet po kablu w 1996, drogie to było i wolne, kawiarenek internetowych jeszcze nie było (internet mówi że rozwój kawiarenek to około 1998, a w 1996 była jedna znana - w Warszawie). Nie ma Google, najpopularniejszą przeglądarką jest Altavista. To są czasy gdy dostajesz opieprz w domu jak za długo przez telefon rozmawiasz, bo koszty, a co dopiero internet 😉
                          Czasy grania na Atari, Commodore lub Amidze, i chodzenia z kumplami do budek z flipperami i automatami do gier. Pamietaj też że to lata BIEDY, w niektórych miastach co 3 dorosły nie ma pracy, rząd oficjalnie zmienia sposób liczenia bezrobocia by było na papierze niższe (pierwszą zmianę definicji bezrobotnego zrobili w 1990, potem kilka razy ponownie bo bezrobocie szalało, ostatni raz w 2004). A po latach biedy i nie do końca udanej transformacji ustrojowej która spowodwała pauperyzację narodu przyszedł rok 2001 z dot bubble (peknięcie bańki na giełdzie firm internetowych) z kolejną falą problemów. Łódź, z której pochodzę, miała około 1mln mieszkańców w latach 90tych (oficjalnie mniej, nieoficjalnie więcej, mało kto się meldował, nikt nie chciał by władza wiedziała o nim więcej niż minimum), teraz ma około 650 tys. (z powodu emigracji zarobkowej, największy odpływ mieszkańców był po wejściu do UE i otwarciu zagranicznych rynków pracy). Inflacja już była w miarę normalna (około 15%) w porównaniu do 585,8% w 1990 (dobrze czytacie, 600%, m.in. dlatego tak dużo ludzi nienawidzi Balcerowicza, a niektórzy pamiętają znajomych co strzelili samobója z tego dobrobytu po przemianie ustrojowej). Budki telefoniczne są normą, zmiast konta w banku masz książeczkę oszczędnościową PKO obsługiwaną w okienku na poczcie (lata 90te to dopiero czasy prywatyzacji decentralizacji i kształtowania się systemu bankowego w PL, większość ludzi miała swoje pieniądze w jednym starym PKO jak za czasów PRL).

2
                          • CaiC Niedostępny
                            CaiC Niedostępny
                            Cai

@Nami
                            text alternatywny

Nie no żartuje, imprezy odbywały się do poezji śpiewanej 😜 A poważnie co kto lubiał. Od popowych Madonny, Jacksona, Backstreet Boys, Spice Girls, przez hiphopowych 2Paców, Kalibrów 44, Eminema, Dr. Dre, jakiś tam eurodanceów jak 2unlimited, metalowych Iron Maidenów, Metalliki, Rammsteinów, czy klimatów Jarocina. Wybór przeogromny

1
                            • CaiC Cai

@Nami
                              text alternatywny

Nie no żartuje, imprezy odbywały się do poezji śpiewanej 😜 A poważnie co kto lubiał. Od popowych Madonny, Jacksona, Backstreet Boys, Spice Girls, przez hiphopowych 2Paców, Kalibrów 44, Eminema, Dr. Dre, jakiś tam eurodanceów jak 2unlimited, metalowych Iron Maidenów, Metalliki, Rammsteinów, czy klimatów Jarocina. Wybór przeogromny

NamiN Niedostępny
                              NamiN Niedostępny
                              Nami

@Cai Okej, bo trochę się nabrałam xD

@johnytrs

Chciałam ostrzec, że zardzewiałam.
                              Mój styl pisania może być nieco inny i uproszczony.

1. Zaklepuję sobie imprezowiczkę, Paulina Kwiatkowska

2. Cytat: "Czym to się rzuca? W skrócie: Cechy i Umiejętności dają wam pulę kości k6, rzucacie nimi i jeżeli wypadnie przynajmniej jedna szóstka, to test jest zdany."

• Czy to oznacza, że rzucamy przy zdaniu testów (czyli w grze) czy teraz coś mam rzucać, żeby zrobić KP?
                              1. Dziwi mnie, że Foliarz ma "empatię"; zwykle jak znam jakąś folię, to nie mają empatii do ludzi, którzy myślą inaczej niż oni, bynajmniej: są atakujący, przemądrzali i nie do życia 😮 Czy to brane jest z tego settingu o którym pisałeś?

2. Czym się charakteryzują ce 4 główne cechy? Jakie są plusy i minusy (czyli jak ma się dużo i mało punktów, na co to wpływa fabularnie, czy to tylko do kości się robi?)

3. Czym jest umiejka "ruch"? "Analiza" to tylko techniczna czy np analiza zachowań, psychologii, bo to nie ma wiele wspólnego już z techniką. "Pojmowanie" to bycie kumatym? Bo w sumie wystarczy, żeby kumaty był gracz (ja nie jestem), to i tak wszystko ogarnie bez tej cechy?

4. Empatia jest w Umyśle a nie w Sercu? Nie rozumiem tego, może dlatego, że te Cechy nie zostały wyjaśnione.

1
                              • Pan ElfP Niedostępny
                                Pan ElfP Niedostępny
                                Pan Elf
                                napisał ostatnio edytowany przez Pan Elf

No dobra. Martyna Biel, skejt (chociaż chyba będzie to bardziej wrotkara/rolkara niż deskorolkara; chyba że wyjdzie z tego Marcin, to wtedy może jednak deska). Zaklepuję.

0
                                • JohnyTRSJ Niedostępny
                                  JohnyTRSJ Niedostępny
                                  JohnyTRS

@nami

Chciałam ostrzec, że zardzewiałam.
                                  Mój styl pisania może być nieco inny i uproszczony.

Mój styl zawsze jest zardzewiały. Dlatego też na samej górze napisałem, że MG porywa się z motyką na słońce 😊

Zaklepuję sobie imprezowiczkę, Paulina Kwiatkowska

OK

Cytat: "Czym to się rzuca? W skrócie: Cechy i Umiejętności dają wam pulę kości k6, rzucacie nimi i jeżeli wypadnie przynajmniej jedna szóstka, to test jest zdany."
                                  Czy to oznacza, że rzucamy przy zdaniu testów (czyli w grze) czy teraz coś mam rzucać, żeby zrobić KP?

Nie teraz nic nie rzucasz. Mechanika z "Tajemnic Powodzi" (Things from the Loop) polega na tym, że w czasie testu rzucasz pulą kości k6. Jeśli wypadnie choć 1 sukces (czyli 6 na kości), to test jest zdany. Punkty które teraz rozdajesz odpowiadają potem kościom dostępnym w grze.

Dziwi mnie, że Foliarz ma "empatię"; zwykle jak znam jakąś folię, to nie mają empatii do ludzi, którzy myślą inaczej niż oni, bynajmniej: są atakujący, przemądrzali i nie do życia 😮 Czy to brane jest z tego settingu o którym pisałeś?

Dokładnie, Typy postaci są już zdefiniowane, nie chciałem tworzyć własnych i też uważam, że niektóre przydzielone umiejętności są takie niezbyt pasujące. Nie jesteś jedyna.

Czym się charakteryzują ce 4 główne cechy? Jakie są plusy i minusy (czyli jak ma się dużo i mało punktów, na co to wpływa fabularnie, czy to tylko do kości się robi?)

Ja w sesji zamierzam korzystać z tego tylko do rzutów. Generalnie w tym systemie lepiej się nie rozdrabniać i ładować jak najwięcej punktów w konkretne cechy i umiejętności. Dlatego też typy postaci nie powinny / nie mogą się powtarzać (przy czym umiejętności wielokrotnie się powtarzają) - jako grupa możecie więcej.

Czym jest umiejka "ruch"? "Analiza" to tylko techniczna czy np analiza zachowań, psychologii, bo to nie ma wiele wspólnego już z techniką. "Pojmowanie" to bycie kumatym? Bo w sumie wystarczy, żeby kumaty był gracz (ja nie jestem), to i tak wszystko ogarnie bez tej cechy?

Ruch to sprawność fizyczna, bieganie, skakanie, uniki etc. Analiza jest techniczna, rozumienie jak coś działa, jak można to zepsuć, co to w ogóle jest etc. Pojmowanie - tak, to jest bycie kumatym ogólnie, ale też jest to wyszukiwanie informacji (Informacja: nie przepisuję informacji wprost z podręcznika, ponieważ nie jest on po polsku). Czy wystarczy, żeby tylko gracz miał mózg, a postać tylko mięśnie? Ogólnie tak (nie zabraniam byc postaci mechanicznie głupszej), ale to wyjdzie w czasie testów, czyli kumaty gracz nie będzie mógł z tego skorzystać w czasie testów.

Empatia jest w Umyśle a nie w Sercu? Nie rozumiem tego, może dlatego, że te Cechy nie zostały wyjaśnione.

Tak, mechanicznie Empatia jest na Umyśle, nie na sercu. Serce to: znajdowanie przyjaciół, kłamanie, znajomości wśród właściwych osób, przekonywanie innych oraz "rozsiewanie dobrego humoru". Umysł to znajdowanie słabych punktów, rozumienie ludzi, sytuacji i kreatur, rozwiązywanie zagadek, znajdowanie wskazówek oraz posiadanie "właściwej wiedzy we właściwym czasie".

W czasie tej sesji ja też się będę uczył (m.in tej mechaniki), więc na koniec odpowiem cytatem z "Autostopem przez galaktykę": Nie panikuj.

1
                                  • billieB Niedostępny
                                    billieB Niedostępny
                                    billie

Hej, moją uwagę przykuł właśnie archetyp Foliarza i związana z nim cecha Empatia - tak też w mojej głowie powstał koncept postaci. Ariadna Mirga (16) to gotka z połowicznie romskimi korzeniami oraz wahadełkiem po matce wróżce (sama zresztą również wróży i święcie wierzy w sferę paranormalną). Wszyscy znają jej tragiczną historię - pół roku temu ojciec zakatował jej matkę, po czym popełnił samobójstwo. Dwójka sierot (ma starszego brata Valentina) przeprowadziła się z Katowic do starej ciotki w Sokołowie pół roku temu. Piętno przeżytej zbrodni oraz ksenofobiczne małe miasteczko jeszcze bardziej zamknęło w sobie Ariadnę. Przyjęła defensywną pozę nawiedzonej i znalazła kilka podobnych dziewczyn outsiderek, z którymi w ostatnich miesiącach podstawówki założyła klub rzekomych lesbijek satanistek. Ariadna po godzinach przyjmuje jako wróżka klientki z salonu urody matki przyjaciółki, poza tym obsesyjnie grzebie w tajemniczej przeszłości ciotki.
                                    Chciałam napisać, że to brzmi szalenie, kiedy próbuje się streścić całą kartę w kilku zdaniach, ale chyba faktycznie cały ten koncept jest szalony. Jednak świat widział już pewnie Dziwniejsze Rzeczy (heh).

text alternatywny

Jeśli o mnie chodzi, to kilka lat temu podczytywałam kilka sesji na poprzednim forum (ale nie grałam), dałam lajka na fb, wyskoczyły mi ostatnie posty i z ciekawości tu zajrzałam. Jako że bardzo lubię Stranger Things, to już kilka dni temu napisałam kartę, ale wahałam się, czy się zgłaszać. Mam małe doświadczenie w rpg, a jedynie pisałam na innych forach tak bardziej opowiadania na zmianę (choć i tak mam z tym mały przestój). Mam nadzieję jednak, że w razie czego sobie poradzę. Cześć wszystkim 🙂

4
                                    • JohnyTRSJ Niedostępny
                                      JohnyTRSJ Niedostępny
                                      JohnyTRS

@billie Dzięki za kartę.

Nie spodziewałem się, że będzie aż taki odzew. Zaskoczyliście mnie. Dostałem już 2 Karty, do tego mam jeszcze 4 zgłoszenia. Czyli 6 osób, planowałem 5. Spokojnie, 6 osób też jest w porządku.

To oznacza, że chyba rekrutacja zakończy się przed czasem, nie chcę znaleźć się w sytuacji, w której będę musiał z kogoś zrezygnować.

@brilchan , @arthur-fleck , @pan-elf , @nami - czekam na KP.

0
                                      • JohnyTRSJ JohnyTRS

@billie Dzięki za kartę.

Nie spodziewałem się, że będzie aż taki odzew. Zaskoczyliście mnie. Dostałem już 2 Karty, do tego mam jeszcze 4 zgłoszenia. Czyli 6 osób, planowałem 5. Spokojnie, 6 osób też jest w porządku.

To oznacza, że chyba rekrutacja zakończy się przed czasem, nie chcę znaleźć się w sytuacji, w której będę musiał z kogoś zrezygnować.

@brilchan , @arthur-fleck , @pan-elf , @nami - czekam na KP.

NamiN Niedostępny
                                        NamiN Niedostępny
                                        Nami

@nami - czekam na KP.

aha... a ja specjalnie się nie spieszę XD
                                        mam ponad połowę KP, bo sobie wymyślam jeszcze NPCów.

Jakoże moja Paulina to imprezowiczka, stworzyłam dla niej "paczkę" dziewczyn, z którymi się trzyma. Mam nadzieję, że MG nie będzie mi kazał wymyślać między nimi zbyt wielu dialogów XD Stworzyłam jej też brata, który będzie starszy od reszty, ale myślę, że wpasowuje się w naszych outsiderów, więc może któryś by go sobie wziął za "znajomego" (jakiś stosunek do tych dziewczyn z paczki też może być)

A propos nich, może ktoś by chciał skorzystać z takich:

Michał Kwiatkowski (brat, 20lat)

Wysoki, szczupły, naturalnie przystojny, ale zupełnie się z tym nie afiszuje
                                        Krótkie włosy ułożone w nieładzie, lekki zarost
                                        Skórzana kurtka, ciemne jeansy, glany lub trampki
                                        Zawsze wygląda trochę, jakby był myślami gdzie indziej

Charakter
                                        Niezależny, zdystansowany, nie tłumaczy się zbyt wiele
                                        Lubi rock: Nirvana, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, czasem polski rock
                                        Ma znajomych starszych, „z miasta”, czasem ktoś gra w zespole, ktoś zna kogoś z klubu
                                        Raczej cichy, ironiczny, bywa sarkastyczny
                                        Ma dobry kontakt nawet z młodszymi osobami ze szkoły Pauliny
                                        Dobry ziomek, luzak, pomocny

Kasia Nowak (liderka, 16lat)

Charakter:
                                        Pewniejsza siebie, odważniejsza, śmielsza.
                                        Bardzo towarzyska, lubi imprezy i bycie w centrum uwagi, trochę bujne ego.
                                        Często podszywa się pod buntowniczą i "fajną", przez co bywa wredna.
                                        Siedzi w jednej ławce z Pauliną
                                        Wygląd i styl:
                                        Długie włosy, proste, brązowe
                                        Jeansy lub dżinsowe spódniczki, kolorowe topy, chokery, gumki we włosach
                                        Czasem większe kolczyki lub przypinki, trochę bardziej widoczne niż u Pauliny

Magda Wiśniewska (lekkoduch, 16lat)

Głupiutka, trochę dziecinna, zapatrzona w Kasię jak w obrazek.
                                        Często robi niemądre rzeczy, żeby zaimponować lub być zauważona.
                                        Bardzo naiwna, zabawna, poziom wredoty zerowy.
                                        Łatwo da się wciągnąć w dowcipy i plany Kasi.
                                        „Goni za chłopakami”, lubi się śmiać i tańczyć.
                                        Styl: jasne, blond włosy, kolorowe T-shirty, proste dżinsy lub spódniczki, tenisówki

Joanna (Asia) Kowalczyk (grzeczna, 16lat)

Pochodzi z lepszego domu, bogata rodzina.
                                        W paczce głównie dla statusu i przynależności.
                                        Stara się imponować gadżetami, ubraniami, domem.
                                        Bardzo dobrze się uczy, spokojna, zbyt grzeczna w porównaniu z resztą.
                                        Uprzejma i wstydliwa, inni uczniowie potrafią jej dokuczać.
                                        Dzięki przynależności do paczki, jest bardziej “chroniona”.
                                        Ukrywa przed paczką, że koleguje się z “outsiderami”.
                                        Styl: schludne bluzki, spódniczki, klasyczne buty, delikatna biżuteria

Gdyby ktoś zaś chciał jakieś powiązania z moją postacią (bo może będzie mu to do czegoś pasować?)

Paulina Kwiatkowska

Na co dzień:
                                        jest uprzejma, łatwa w kontakcie, rzadko mówi coś ostrego
                                        często dostosowuje się do towarzystwa, zmienia ton, żarty, a nawet opinie
                                        raczej słucha niż dominuje rozmowę
                                        bardzo chce być lubiana, czasem za bardzo
                                        zdarza jej się zgadzać na rzeczy, na które nie ma ochoty
                                        jest empatyczna — ludzie czują się przy niej bezpiecznie
                                        pamięta drobiazgi o innych
                                        potrafi stworzyć przyjemną atmosferę, bez dram
                                        jest lojalna i ciepła

Na imprezach:
                                        chce być „tą fajną”, więc przychodzi, nawet jeśli się stresuje
                                        na początku trzyma się z boku, ale po jednym–dwóch drinkach rozluźnia się i ożywa

3
                                        • billieB Niedostępny
                                          billieB Niedostępny
                                          billie

To przy okazji chciałam upewnić się, w którym momencie zaczyna się sesja i jak bardzo znają się ludzie z klasy. Założyłam, że to sam początek pierwszej klasy liceum i postacie nie znają się za bardzo, więc ewentualne powiązania na tym etapie mogłyby się zawiązać tylko w podstawówce, prawda? Czy może jednak założyć, że ostatnia klasa podstawówki ma praktycznie identyczny skład jak pierwsza klasa liceum i wszyscy się znają, skoro to mała miejscowość?

0
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.