Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Sesje Warhammer
  3. Komentarze
  4. Ścieżki Przeklętych - komentarze
Ścieżki Przeklętych
GordianG
Gordian jako
Mistrz Gry
Mistrz Gry
DekameronD
Dekameron jako
Rolf Stahl
GaranilG
Garanil jako
Adolf Eiche
silentsuicideS
silentsuicide jako
Viktor Vogel
PiołunP
Piołun jako
Auriel Helmschein
WiredW
Wired jako
Matthias Kaltenbach
KetharianK
Ketharian jako
Wulf Rapecke

Ścieżki Przeklętych - komentarze

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
warhammerścieżkiprzeklętych
112 Posty 8 Uczestników 1.8k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • KetharianK Online
    KetharianK Online
    Ketharian jako Wulf Rapecke
    Obsługa Moderator Mecenas
    napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

Wstępne deklaracje 2. kolejki

Wulf skrada się śladem zwierzoludzi, sierżant Stahl idzie w odpowiedniej odległości śladem tropiciela. Test Wulfa na Skradanie się 7 na k100 dla Zręczności 39.

Auriel ruszył w las tropem znalezionym wśród pagórków, przyświecając sobie po drodze kosturem. Viktor będzie mu towarzyszył.

Matthias z Adolfem upolowali sarnę i chyba jeszcze nie podjęli do końca decyzji, czy zawracają z powrotem do obozowiska czy idą w stronę źródła dymu.

Jeśli trop, którym idzie czarodziej jest tym samym tropem, którym idą już tropiciel i sierżant, bardzo liczę na to, że Rolf zauważy białą poświatę za sobą prędzej od zwierzoludzi!

@gordian , czy w razie Twojego wolnego czasu mogę liczyć na wcześniejszy odpis dla Wulfa z informacją o tym, co tropiciel znalazł w lesie?

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • GaranilG Niedostępny
      GaranilG Niedostępny
      Garanil jako Adolf Eiche
      napisał(a) ostatnio edytowany przez

odpisane. Czemu mam wrażenie, że wszyscy poza Adolfem i Matthiasem proszą się o przedwczesne zakończenie sesji? xD

Aby wyrosły nam skrzydła, każdego dnia musimy rzucać się w przepaść.

😱
      2
      • KetharianK Online
        KetharianK Online

Myślę, że to kwestia psychologiczna, taki efekt kuli śnieżnej - weszliście pierwsi w las chrzęszcząc metalem jak dwa zuchy, to się reszcie od razu udzieliło, nie ma nas co winić 😉

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        0
        • KetharianK Ketharian

Myślę, że to kwestia psychologiczna, taki efekt kuli śnieżnej - weszliście pierwsi w las chrzęszcząc metalem jak dwa zuchy, to się reszcie od razu udzieliło, nie ma nas co winić 😉

WiredW Niedostępny
          WiredW Niedostępny
          Wired jako Matthias Kaltenbach
          napisał(a) ostatnio edytowany przez Wired

@Ketharian napisał:

A skąd pomsł że mocno chrzęścimy, może z nas mega zwinne łasice 😛
          Kulkę światła jak sprawdziłem widać jak latarnię z 70 metrów, pozostaje pytanie czy znajdziecie siebie wcześniej czy tych którzy zostawili ślady 😈 <siedzi z popcornem i czeka na rozwój wydarzeń>

Gęste poszycie leśne blokuje bieg i ogranicza ruch więc pewnie całe 6m na rundę (dwie akcje: ruch * 1/2) możemy do Was spieszyć z pomocą gdy zaczniecie walczyć 😱 @garanil ma słuszne obawy.

dont-split-the-party

0
          • GordianG Niedostępny
            GordianG Niedostępny
            Gordian jako Mistrz Gry

Wyjeżdżam na wakacje, następny odpis za tydzień najwcześniej.

0
            • GordianG Gordian

WiredW Niedostępny
              WiredW Niedostępny

@Gordian napisał:

Udanego urlopu 🙂

1
              • PiołunP Niedostępny
                PiołunP Niedostępny
                Piołun jako Auriel Helmschein
                Mecenas

Wiecie, Viktor przecież nie musi iść za magiem, więc nie warto jeszcze przesądzać kto co zastanie. Chyba nie ominąłem jakieś deklaracji kolegii, albo posta, a na tego ma czas, bo jak widać dłuższa, skoro MG jedzie na wczasy, więc klamka nie zapadła. Swoją drogą miłego wypoczynku @gordian . Nie przesadzałbym też z tym całym złowróżnym nastawieniem. Rozgrywamy początek oficjalnej kampanii i mimo, że to Darkwald to Darkwald, na tym etapie liczy się raczej uratowanie potencjalnego NPCta, niż kanapki z sarniną. Nie ma co robić majstrsztyku z taktyki w prologu i trza pamietać, że strach ma duże oczy 😉 [@garanil pamiętasz jak nasze postacie tak się hajpowały, jak graliśmy rekrutami, że dosłownie zrobiliśmy z Darkwaldu krainy chaosu, a na koniec przeżyliśmy chrzest wojkowy jak rookies? Było śmiesznie]. MG sam napisał, że wskazał nam "gdzie jest przygoda", więc myślę, że warto za nią pójść. Moja postać będzie mieć naturalne skłonności do pomocy i czynienia dobra, bo tak sobie założyłem. Drewna się nazbiera po upieczeniu zwierzoludzi na skrwaki laserami z oczu. Dajmy sobie też pole do popełniania błędów, bo z nich wynika wiele smaczków fabularnych. Perfekcyjna strategia i idealne podejście oraz synergia postaci będzie jak się dotrzemy 😉

♥
                1
                • PiołunP Piołun

Wiecie, Viktor przecież nie musi iść za magiem, więc nie warto jeszcze przesądzać kto co zastanie. Chyba nie ominąłem jakieś deklaracji kolegii, albo posta, a na tego ma czas, bo jak widać dłuższa, skoro MG jedzie na wczasy, więc klamka nie zapadła. Swoją drogą miłego wypoczynku @gordian . Nie przesadzałbym też z tym całym złowróżnym nastawieniem. Rozgrywamy początek oficjalnej kampanii i mimo, że to Darkwald to Darkwald, na tym etapie liczy się raczej uratowanie potencjalnego NPCta, niż kanapki z sarniną. Nie ma co robić majstrsztyku z taktyki w prologu i trza pamietać, że strach ma duże oczy 😉 [@garanil pamiętasz jak nasze postacie tak się hajpowały, jak graliśmy rekrutami, że dosłownie zrobiliśmy z Darkwaldu krainy chaosu, a na koniec przeżyliśmy chrzest wojkowy jak rookies? Było śmiesznie]. MG sam napisał, że wskazał nam "gdzie jest przygoda", więc myślę, że warto za nią pójść. Moja postać będzie mieć naturalne skłonności do pomocy i czynienia dobra, bo tak sobie założyłem. Drewna się nazbiera po upieczeniu zwierzoludzi na skrwaki laserami z oczu. Dajmy sobie też pole do popełniania błędów, bo z nich wynika wiele smaczków fabularnych. Perfekcyjna strategia i idealne podejście oraz synergia postaci będzie jak się dotrzemy 😉

WiredW Niedostępny
                  WiredW Niedostępny
                  napisał(a) ostatnio edytowany przez Wired

@Piołun napisał:

Wiecie, Viktor przecież nie musi iść za magiem, więc nie warto jeszcze przesądzać kto co zastanie. Chyba nie ominąłem jakieś deklaracji kolegii, albo posta, a na tego ma czas, bo jak widać dłuższa, skoro MG jedzie na wczasy, więc klamka nie zapadła.

Kolega @silentsuicide zaginął. W jego sesji gracze wieszczą śmierć sesji, a sam zainteresowany zniknął z discorda RT i odlinkował znajomość z członkami forum. więc nawet na discord do niego napisać nie można by zapytać co się stało.

@Piołun napisał:

MG sam napisał, że wskazał nam "gdzie jest przygoda", więc myślę, że warto za nią pójść

Też tak myślałem początkowo, ale drugi komentarz MG gdy dopytałem wskazuje, że chodzi o to byśmy gdzieś się zebrali jak już skończymy wątki poboczne, by mógł pociągnąć akcję do przodu. A nie by koniecznie iść w las. I o ile bardzo lubię wątki poboczne w lesie, to jednak walki z liczniejszym przeciwnikiem się obawiam i jako postać i jako gracz, a info że reszta drużyny idzie tam od innej strony moja postać obecnie nie ma, więc dziwne byłoby gdyby tam poszedł. W czwórkę pewnie sobie poradzicie, ale może jednak boleć przy 5+ przeciwnikach, kości bywają kapryśne.

@Gordian napisał:

@Wired nie wiem czy w ciemnym lesie, tylko jakoś się zbierzecie z powrotem, natomiast robicie oczywiście to, na co macie ochotę

0
                  • GordianG Niedostępny
                    GordianG Niedostępny
                    Gordian jako Mistrz Gry

wróciłem 😉 czy ktoś zamierza coś nadrabiać? kolega @silentsuicide jak rozumiem przepadł bez wieści, więc jego postać należy usunąć?

1
                    • KetharianK Online
                      KetharianK Online

Tam od razu usuwać, to brzmi tak jakoś okrutnie - może wystarczy jak coś go zje? Myślę, że wszyscy już podali swoje zamiary i wszyscy czekamy z wielką niecierpliwością na nową fabularkę.

0
                      • GaranilG Niedostępny
                        GaranilG Niedostępny
                        Garanil jako Adolf Eiche

Po prostu na razie niech robi za NPCta. Jak nie wróci dłuższy czas,to postać zawsze można odrzucić na stos kart odrzuconych ^_^

Aby wyrosły nam skrzydła, każdego dnia musimy rzucać się w przepaść.

1
                        • KetharianK Online
                          KetharianK Online

Korzystając z wolnej chwili wrzuciłem mały pościk fabularny dla Wulfa, aby dać znak, że żyję, a jednocześnie podkreślić raz jeszcze ten fantastyczny wynik rzutu na Skradanie się, który wartością 7 na k100 sprezentowałem Wulfowi! 😉

0
                          • GordianG Niedostępny
                            GordianG Niedostępny
                            Gordian jako Mistrz Gry

jakby coś, to ja tu cały czas jestem i prowadzę tę sesję, niestety złożyła mnie grypa i średnio u mnie z siłami mentalnymi, już czwarty dzień pracuję nad odpisem dla drugiej kampanii 😕 ale odpiszę, spokojnie

♥
                            1

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                            Odpowiedz
                            • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                            Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                            • Najpierw najstarsze
                            • Najpierw najnowsze
                            • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.