Ścieżki Przeklętych - komentarze
-
@gordian , zarówno ja jak i kolega @wired nie mieliśmy intencji zniechęcania Cię do dalszej gry po pierwszej kolejce z powodu nadmiaru lorowego spamu, toteż obiecuję w swoim imieniu oraz jego, że będziemy się ograniczali do absolutnego minimum, świadomi niepotrzebnego zamieszania jakie niechcący wprowadziliśmy. Prawda, @wired ?
-
@gordian wezmę sobie radę do serca i w sumie doskonale rozumiem. Zazwyczaj nie daje się łatwo wciągać w podobne dyskusje, ale akurat temat mnie interesował. Pozostawie ten wątek do czystych deklaracji, ewentualnej narady akcji z graczami i oczywiście będę tagował ciebie jeśli będę miał coś do zakomunikowania. Jeszcze raz przepraszam za spamik.
-
Przegięliśmy, a chcieliśmy dobrze

Dobra, to teraz czekamy napost mg
-
@gordian w pełnie popieram przedmówców, by Ci nie przeszkadzać przeniesiemy się z lorowym gadaniem gdzie indziej (@ketharian już nawet temat założył). Generalnie bez obaw, nasze rozmowy nie mają nic wspólnego z Twoim prowadzeniem i na pewno nie wejdą Ci w drogę
Łatki "fanatków uniwersum" i nazywanie fajnej kulturalnej dyskusji naparzankami, są moim zdaniem niepotrzebne. Po prostu jesteśmy fanami WH i rpg ogólnie i jak to ludzie czymś głęboko się interesujący lubimy na te tematy rozmawiać 
Normanie by to szło pewnie na discordzie w temacie offtop czy innym obok sesji i byś nawet nie zauważył
-
@gordian w pełnie popieram przedmówców, by Ci nie przeszkadzać przeniesiemy się z lorowym gadaniem gdzie indziej (@ketharian już nawet temat założył). Generalnie bez obaw, nasze rozmowy nie mają nic wspólnego z Twoim prowadzeniem i na pewno nie wejdą Ci w drogę
Łatki "fanatków uniwersum" i nazywanie fajnej kulturalnej dyskusji naparzankami, są moim zdaniem niepotrzebne. Po prostu jesteśmy fanami WH i rpg ogólnie i jak to ludzie czymś głęboko się interesujący lubimy na te tematy rozmawiać 
Normanie by to szło pewnie na discordzie w temacie offtop czy innym obok sesji i byś nawet nie zauważył
-
@gordian , niektórzy z nas również nie przepadają za taką ich intensywnością, na szczęście powstał dodatkowy wątek w materiałach, gdzie można wieść takie dyskusje i gdzie Ty jako MG nie jesteś zobligowany zaglądać dla własnego komfortu. Dla nas w tym momencie najważniejszą informacją dnia było potwierdzenie, że sesja biegnie dalej i jakieś info odnośnie orientacyjnego odpisu MG, bo mi się już paznokcie u rąk i nóg kończą od intensywnego ogryzania!
Czekamy!
-
To mi przypomina sesję wonder-full world na Strefie RPG, która miała... powiedzmy, że segmentowe podejście do graczy i ich lore-owania.
Mianowicie, sesja była podzielona na dwie częsci:
- faktyczne misje fabularne
- Offtopowy temat "Azyl Przeklętych" w którym działo się absolutnie wszystko, co nie było główną osią fabularną.
Sam przeniosłem tego typu budowę sesji, ale z dodatkowym dobudowaniem, do sesji "Efekt Carringtona-Merlina". Tam robiłem tak, że okresowo zamykałem/otwierałem poszczególne wątki, i dawałem linki, np "ciąg dalszy tu i tu (odnośnik). Działało dobrze

Jeżeli znowu będę prowadził Młotka, a to jest nieuniknione w pewnym momencie w przyszłości, na pewno powtórzę taką budowę, sądząc po tym jak rozochoceni i sprawgnieni Lore'u są gracze na Rolltelingu.
-
@wired Adolf będzie zdania bezpieczeństwo > pełny żołądek, ale nie widzi problemu w tym, żeby mieć jedno i drugie. Dlatego myślę, żeby spróbować sarnę ubic, powiesić ją "na szybko" na drzewie, a potem pójść sprawdzić zapach dymu. Zgarniemy ją wracając. Co sądzisz?
-
Istotne pytanie do MG - czy w tej sesji posiadamy Punkty Szczęścia umożliwiające przerzut kostki?
@Ketharian no jasne, powinniście je normalnie rozdzielić przy tworzeniu kp
-
@piołun , zakładam, że trop biegnący od strony pagórków będzie tym samym śladem, który został podjęty dalej w kierunku lądu przez drużynowych tropicieli - jeśli tak, czarodziej i najemnik bardzo szybko powinni zauważyć pasącego się na otwartej przestrzeni konia Rolfa.
Wracając do naszej pary, Wulf skrada się kilkadziesiąt kroków w przodzie, sierżant posuwa się ostrożnie w ślad za Rapecke czekając na jakiś ostrzegawczy znak zwiadowcy. Wykonałem rzut na Skradanie się, uzyskałem wynik 7 na k100, co uznaję za ewidentny dowód przychylności Króla Bogów!
Czekamy z @dekameron z wielką ekscytacją na dalszy rozwój wydarzeń!

-
@piołun , zakładam, że trop biegnący od strony pagórków będzie tym samym śladem, który został podjęty dalej w kierunku lądu przez drużynowych tropicieli - jeśli tak, czarodziej i najemnik bardzo szybko powinni zauważyć pasącego się na otwartej przestrzeni konia Rolfa.
Wracając do naszej pary, Wulf skrada się kilkadziesiąt kroków w przodzie, sierżant posuwa się ostrożnie w ślad za Rapecke czekając na jakiś ostrzegawczy znak zwiadowcy. Wykonałem rzut na Skradanie się, uzyskałem wynik 7 na k100, co uznaję za ewidentny dowód przychylności Króla Bogów!
Czekamy z @dekameron z wielką ekscytacją na dalszy rozwój wydarzeń!

Może być. Ostatecznie jednak, kiedy piszę swój odpis, najpierw czytam fragmenty dotyczące bezpośrednio mojej postaci, potem odpowiadam, a dopiero później nadrabiam to, co dzieje się u reszty. Oczywiście mam tu na myśli sceny, w których moja postać nie brała udziału. Wspólne sceny czytam normalnie w całości przed odpisem.
Ta metoda całkiem dobrze pomaga mi unikać grania metawiedzą i stąd wejście w las tak naprawdę. W każdym razie, odnośnie metawiedzy zazwyczaj po kilku pierwszych zdaniach, albo po nagłówkach, jeśli są używane, orientuję się, które partie tekstu „mi się należą”. W każdym razie zobaczymy, jak sytuacja się rozwinie

Powodzenia w skradaniu. Pamiętajcie, że w ewentualnej walce pamiętajcie o ciemnościach. Nie wiem jak będzie w naszej rozgrywce, ale bijatyki w ciemności zazwyczaj bardzo źle się skończyły w sesjach, w których uczestniczyłem, ale oczywiście pomagały skradankowemu stylowi. Trzymam kciuksy i mam nadzieje, że moja postać nie zepsuje podejścia. Osobiście wydaje mi się, że pewnie rozwinie się to tak, iż ściągnie uwagę i mam nadzieje, że ostatecznie podejście będzie od innej strony. Może być, że pojmano/powalonych osób jest więcej niż jedna.
-
@wired Adolf będzie zdania bezpieczeństwo > pełny żołądek, ale nie widzi problemu w tym, żeby mieć jedno i drugie. Dlatego myślę, żeby spróbować sarnę ubic, powiesić ją "na szybko" na drzewie, a potem pójść sprawdzić zapach dymu. Zgarniemy ją wracając. Co sądzisz?
Well, mierzyłbym zamiary na siły, nas tam jedynie dwóch i raczej nie należymy do tych co lekkostąpają z całym naszym żelastwem na plecach. Wolałbym ubić sarnę, zabrać do obozu i dać znać towarzystwu że w lesie nocuje inna ekipa. Wysłać albo Wulfa (@ketharian) na zwiad, albo iść większą grupą.
@gordian co umieją tresowane kruki? dałby radę polecieć za zapachem i wrócić podając liczbę istot przy ognisku? Upolowanie sarny to test na Sztukę Przetrwania czy USy?
-
Well, mierzyłbym zamiary na siły, nas tam jedynie dwóch i raczej nie należymy do tych co lekkostąpają z całym naszym żelastwem na plecach. Wolałbym ubić sarnę, zabrać do obozu i dać znać towarzystwu że w lesie nocuje inna ekipa. Wysłać albo Wulfa (@ketharian) na zwiad, albo iść większą grupą.
@gordian co umieją tresowane kruki? dałby radę polecieć za zapachem i wrócić podając liczbę istot przy ognisku? Upolowanie sarny to test na Sztukę Przetrwania czy USy?
@Wired nie sądzę, aby kruki dały radę ci coś zakomunikować. A co do polowania, to któreś z tych, które wygodniej dla Ciebie, oba zaakceptuję. Możemy ewentualnie najpierw sztukę przetrwania, a jak ci się uda, to bonus do rzutu na US
-
My z Adolfem coś zastaniemy wychodząc z lasu? Wasze plecaki w miejscu obozowiska i przygotowane ognisko nierozpalone, czy po prostu wyjdziemy z Drakwaldu, Was nie będzie, a my zaczniemy się zastanawiać czy to na pewno to samo miejsce w którym wchodziliśmy?

PS. Próbowałem AI namówić na kapelusz na hełmie, ale coś nie słucha, zrobił kapalin (rodzaj hełmu).
-
Chcecie się tak pobawić, czy od razu na siebie wpaść? To takie moje wskazanie, że "tam jest przygoda", ale jak chcecie robić jeszcze coś innego - śmiało, nie zachodzę wam drogi.
Chcecie się tak pobawić, czy od razu na siebie wpaść? To takie moje wskazanie, że "tam jest przygoda", ale jak chcecie robić jeszcze coś innego - śmiało, nie zachodzę wam drogi.
Tam w sensie w ciemnym lesie gdzie są zwierzoczłeki?

Ja może jakiś dziwny jestem, ale my chyba nie mamy powodów tam iść, coś nas zje jeszcze. Jak się znajdziemy to najpewniej wyjdziemy z lasu rozbić obóz jak planowaliśmy. W sumie jestem trochę zaskoczony, że w tak niebezpiecznej okolicy ekipa się tak szybko rozeszła jak stado kotów. Armia Imperium byłaby z nas dumna
-
Tam w sensie w ciemnym lesie gdzie są zwierzoczłeki?

Ja może jakiś dziwny jestem, ale my chyba nie mamy powodów tam iść, coś nas zje jeszcze. Jak się znajdziemy to najpewniej wyjdziemy z lasu rozbić obóz jak planowaliśmy. W sumie jestem trochę zaskoczony, że w tak niebezpiecznej okolicy ekipa się tak szybko rozeszła jak stado kotów. Armia Imperium byłaby z nas dumna
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się