Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. [komty] Syreni Śpiew Neonów
Syreni Śpiew Neonów
KetharianK
Ketharian jako
Soulkiller
Mistrz Gry
JohnyTRSJ
JohnyTRS jako
Hartley „Mack” Mackinaw
GladinG
Gladin jako
HiFi
GreKG
GreK jako
Raze „Switch” More
WilczyW
Wilczy jako
Houston „Dingo” Dawn
MarrrtM
Marrrt jako
Shawn „Frog” Camara
NanatarN
Nanatar jako
Artemida „Brazil” Torquemada

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

[komty] Syreni Śpiew Neonów

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
cyberpunk2077
271 Posty 7 Uczestników 1.8k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • GreKG Niedostępny
    GreKG Niedostępny
    GreK jako Raze „Switch” More
    napisał ostatnio edytowany przez

Switch za dużo ma ostatnio na głowie, żeby się handlem ulicznym parać 😄

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • GladinG Niedostępny
      GladinG Niedostępny
      Gladin jako HiFi

@Ketharian napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

@Grek , wrzuciłem Ci na szybko posta z kliniki Kraita, żebyś przed wyjazdem na urlop wiedział jak się skończyła diagnostyka Twoich systemów. Zakładam, że 50 euro zapłacisz z wspólnego konta, na które wcześniej wpłaciłeś pół tysiąca.

Dopytam o to jeszcze, bo mi umknęło... Czy te 50 euro poszło ze wspólnego konta za akcję z Shivą?

Sesja Karak Varn | Gladinhammer

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • GladinG Gladin

@Grek , wrzuciłem Ci na szybko posta z kliniki Kraita, żebyś przed wyjazdem na urlop wiedział jak się skończyła diagnostyka Twoich systemów. Zakładam, że 50 euro zapłacisz z wspólnego konta, na które wcześniej wpłaciłeś pół tysiąca.

Dopytam o to jeszcze, bo mi umknęło... Czy te 50 euro poszło ze wspólnego konta za akcję z Shivą?

GreKG Niedostępny
        GreKG Niedostępny
        GreK jako Raze „Switch” More
        napisał ostatnio edytowany przez GreK

@Gladin napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Z prywatnego konta Switcha.
        edit
        Ale po prawdzie, to nie wiem ile tam mam i czy @ketharian to kontroluje.

0
        • GladinG Gladin

Cztery monitory z garaży możecie opchnąć po 50eb w ramach ulicznego handlu, jeśli chcecie się ich pozbyć od razu.

To jest 50 za 4sztuki łącznie, czy 50 za sztukę?
          I co to eb, 50eb? Literówka? miało być ed jak eurodolary?

Któraś z postaci graczy potrzebuje monitorów? @Grek tak metagrowo, Ty chcesz swoją postacią zajmować się pośrednictwem? Bo jak dla mnie spieniężenie ich od razu to i pieniądz jest i mniej gratów na chacie. Więc jestem za spieniężeniem.

JohnyTRSJ Niedostępny
          JohnyTRSJ Niedostępny
          JohnyTRS jako Hartley „Mack” Mackinaw

@Gladin

I co to eb, 50eb? Literówka? miało być ed jak eurodolary?

eb jak eurobaksy, eurobucks.

178.255.46.143
          Pan Psuj
          Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

1
          • KetharianK Niedostępny
            KetharianK Niedostępny
            Ketharian jako Soulkiller
            Obsługa Moderator

Najpierw monitory - średnio da się wyciągnąć 50 eurodolarów od jednej sztuki, skrót powinien być e$. Jeśli chcecie opchnąć od ręki, wystarczy je wynieść na taras rekreacyjny i krzyknąć, że macie świeży towar prosto z ciężarówki. Udany test Handlu ulicznego może podnieść zarobek, nieudany obniżyć, decyzja należy do Was.

@Gladin , własnoręcznie możesz spróbować sformatować każdy wszczep zaliczając trudny test zabezpieczeń elektronicznych na PT 20 (czyli zaliczasz przy wyniku 5+ na k10). Możesz ewentualnie zużyć swoje dwa punkty Szczęścia już po rzucie, jeśli by Ci miało zabraknąć oczka albo dwóch. Leif mógłby potem spróbować sformatować te wszczepy, którym HiFi nie podołał. Ja bym mu generalnie zaproponował 10-15%, to dobry układ.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
            • KetharianK Ketharian

@johnytrs , nie ma problemu z odpisami w ten weekend, jak już wspomniałem, chciałbym teraz zwolnić nieco ten szaleńczy (oczywiście w pozytywnym sensie) pęd narracji i dać Wam tydzień, a może i dwa, żeby w końcu siąść przy piwku i muzyce w piątkę w salonie i pogadać trochę i się generalnie odchamić (chyba, że wolicie uderzyć całą paczką w jakiś klub sobotnią nocą, jest i taka opcja).

Tak, macie apartament na zewnętrznej ścianie megabloku, więc macie i okno, co jest dużym ułatwieniem, bo możecie wyrzucać worki ze śmieciami prosto za parapet.

@Grek, sprawa płatności dla Kraita ustalona, możemy pozostać przy 1.000 eurodolarów.

@Gladin , myślałem przez chwilę nad upłynnianiem zdobycznych cyborgizacji i generalnie przy Waszych znajomościach i niskim statusie powinniście wyciągnąć z tych transakcji nie więcej niż równowartość klasy C, ale HiFi ma skille Zabezpieczenia elektroniczne oraz Cybertechnika. Jestem gotów przyjąć, że poświęcając 1k2 godziny na każdy implant HiFi może zdjąć ich zabezpieczenia (wymagany udany test) i wyczyścić historię użytkownika (paser da wówczas 20-25% ponad cenę z klasy C). Daj znać, czy będziesz chciał poświęcić na to niedzielę czasu gry.

GladinG Niedostępny
              GladinG Niedostępny
              Gladin jako HiFi

Jestem gotów przyjąć, że poświęcając 1k2 godziny na każdy implant HiFi może zdjąć ich zabezpieczenia (wymagany udany test) i wyczyścić historię użytkownika (paser da wówczas 20-25% ponad cenę z klasy C). Daj znać, czy będziesz chciał poświęcić na to niedzielę czasu gry.

No tak... ale wcześniej brzmiało to inaczej...

0
              • KetharianK Niedostępny
                KetharianK Niedostępny
                Obsługa Moderator
                napisał ostatnio edytowany przez Ketharian

Idea jest taka, że z pomocą Leifa najpewniej zdejmiesz blokady z wszystkich wszczepów, a nie tylko tych, w przypadku których zaliczysz własny test. Najbardziej opłacalne wydaje się zdjęcie jak największej ilości blokad samemu, a potem poproszenie Leifa o pomoc przy tych niezłamanych oraz o ustawieniu na sprzedaż w Sieci. Za sformatowany wszczep dostaniesz 20-25% ponad zwykłą cenę C.

HiFi mógłby zaproponować za pomoc 100-300e$ w zależności od uzyskanego efektu oraz dbałości o zadowalającą więź z Leifem.

0
                • GladinG Niedostępny
                  GladinG Niedostępny
                  Gladin jako HiFi

Ja czytam wcześniejszą propozycję jako taką, że wszystko sam bez testów wyczyszczę. Liczyłem też, że z pomocą Leifa wyciągnę więcej niż to, co mogłem wyciągnąć bez niego.

0
                  • KetharianK Niedostępny
                    KetharianK Niedostępny
                    Obsługa Moderator

W oryginale masz literalnie zapis „ HiFi może zdjąć ich zabezpieczenia (wymagany udany test) i wyczyścić historię…”. Ten wymagany test to właśnie test zabezpieczeń elektronicznych.

0
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny
                      Obsługa Moderator

Uff, konwersacja w salonie nareszcie się rozkręciła, autentycznie czekałem na ten moment. Brazil zadała dość istotne pytanie: skąd wzięli się pod Waszym mieszkaniem chakkasi Donga? O co właściwie chodzi z tymi Kretami i Brzytwiarzami? Czy jest to jakoś powiązane ze śmiercią Shivy? Shawn i Houston mają trochę wiedzy w powyższych tematach i jeśli Brazil pyta, to chyba doskonały moment, aby się nią podzielić - także z korzyścią dla Macka, który tak naprawdę wie tylko, że kręciliście się po Little China, ale nie zna żadnych detali.

0
                      • MarrrtM Niedostępny
                        MarrrtM Niedostępny
                        Marrrt jako Shawn „Frog” Camara

Keth... zlituj się:) Nie musisz tutaj streszczać postów z wątku głównego:)

0
                        • KetharianK Niedostępny
                          KetharianK Niedostępny
                          Obsługa Moderator

Przepraszam, zawsze mnie poniesie, już siedzę cicho 😉

0
                          • KetharianK Niedostępny
                            KetharianK Niedostępny
                            Obsługa Moderator

text alternatywny

Ponieważ w moim ostatnim poście dla @grek pojawiła się wzmianka SlimWire o latynoskim gangu Tren de Agua, wrzuciłem jego pobieżny opis do wątku materiałów. Wszyscy w jakimś stopniu kojarzycie tę nazwę, najpewniej z medialnych przekazów. Kto nie posiada wiedzy specjalistycznej jak na przykład Znajomość półświatka, będzie kojarzył Tren de Agua z brutalnymi dilerami narkotyków z południowej części Heywood. Fikser oraz BG posiadający odpowiedni skill będą wiedzieli więcej (czyt. będą kojarzyli fakty z opisu w wątku materiałowym).

Z biegiem czasu będę tam dorzucał kolejne gangi, korporacje, instytucje i znane osobistości, aby Wam przybliżyć więcej sylwetek liczących się graczy w świecie NC.

Opis Tren de Agua

0
                            • GladinG Niedostępny
                              GladinG Niedostępny
                              Gladin jako HiFi
                              napisał ostatnio edytowany przez Gladin

@Marrrt napisał w [CP2077] Syreni Śpiew Neonów [21+]:

- Powiedział Ci? - niby zapytał, ale raczej stwierdził niechętnie. HiFi całą gębą...

@Nanatar napisał w [CP2077] Syreni Śpiew Neonów [21+]:

-Nie zdążyłam też zarejestrować kiedy moi koledzy z szóstki zajęli się handlem bronią i rezaną cybernetyką.

Słuchajcie (@nanatar @marrrt ). Ale kto komukolwiek powiedział o cybernetyce zabranej do chaty? Bo HiFi mówił tylko Leifowi.

0
                              • MarrrtM Niedostępny
                                MarrrtM Niedostępny
                                napisał ostatnio edytowany przez Marrrt

Zakładam, że się z nią nie ukrywał. Że nie mówił to wiem ja, a nie Shawn. Ale znając kąpanego w gorącej wodzie technika mógł nie umknąć czujnemu na taką kontrabandę oku hakerki.

Ale jakby co, edytnę!

0
                                • KetharianK Niedostępny
                                  KetharianK Niedostępny
                                  Obsługa Moderator

Słuszna uwaga, @gladin , Brazil i Mack wiedzą na temat wydarzeń tego wieczoru tyle, że:

A) Switch wpakował się w Japantown w kłopoty, bo stał się świadkiem zabójstwa reketierów Tyger Claw przez grupę dziwacznych albinosów (ale nie wiedzą niczego na temat afery z Emperorem ani SlimWire);

B) Ekipa z garażu była tam na prośbę Switcha, że znalazła kryjówkę Shivy Lacroix i jej ciało i obrabowała to miejsce (ale nie wiedzą, że było tam ciało Valentinosa ani że zostało pocięte na wszczepy);

C) HiFi wszedł w jakieś relacje z Chakkasami i że ci go teraz postanowili sprawdzić pod kątem potencjalnej prowokacji (ale nie znają szczegółów tych relacji).

EDIT:

O ile dobrze kojarzę, rozmawialiśmy na wcześniejszym etapie o charakterach i preferencjach moralno-etycznych BG i Nanatar zaznaczał, że Artemida nigdy nie poparłaby pomysłu cięcia kogoś na części - dlatego zakładam, że ani ona ani Mack nie zostaną celowo wprowadzeni w wątek tych wszczepów, które się pojawiły w Waszym posiadaniu.

0
                                  • MarrrtM Niedostępny
                                    MarrrtM Niedostępny

To może rzuć MG hakerce na to, czy coś zauważyła i czy powiązała to z faktem zaproszenia Szweda. Bo takie komentarzowe metagrania nam nie posłuży.

1
                                    • NanatarN Niedostępny
                                      NanatarN Niedostępny
                                      Nanatar jako Artemida „Brazil” Torquemada

To, że część rozgrywki wchodzi w dział komentarzy mocno zaciemnia obraz. Przydałoby się więcej dokładnych opisów fabularnych z deklaracjami.
                                      Założyłem, że o cybernetyce Brazil dowiedziała się kiedy Hifi wniósł fanty do mieszkania, w międzyczasie zabezpieczała elektronikę. Kiedy technik brał prysznic. Tak to rozumiem. Jeśli z jakiegoś powodu jest inaczej, proszę mnie poprawić.

0
                                      • KetharianK Niedostępny
                                        KetharianK Niedostępny
                                        Obsługa Moderator

Myślę, że wszystko sprowadza się do decyzji Gladina, czy HiFi chciał zachować pozyskanie wszczepów i ich transport do pokoju w tajemnicy przed Brazil i Mackiem. Jeśli gracz zadeklaruje, że tak, obejdzie się bez rzutu, bo Leif jest znajomym całej Waszej paczki, często z Wami imprezuje i na co dzień stanowi źródło dostaw farmaceutycznych dropsów. Nigdy wcześniej nie robił z Wami interesów w temacie cybertechniki. Do tego Brazil nie zaglądała do kartonu wnoszonego przez HiFi ani nawet nie wie, że kogoś pokroiliście na części. Nie ma żadnych szans na skojarzenie zaproszenia Leifa z prawdziwym powodem jego obecności.

@gladin , czy słusznie zakładam, że zamierzasz ukryć fakt pocięcia trupa i grabież implantów przed Brazil i Mackiem?

EDIT

Słuszna uwaga Nanatara, że Brazil zabezpieczała sprzęty Shivy w salonie podczas kąpieli HiFi, ale o ile się nie mylę, wszczepy były już wtedy w kartonie pod jego łóżkiem.

Przychylam się do wniosku o dokładniejsze opisy fabularne, sam się poprawię w tym względzie.

0
                                        • MarrrtM Niedostępny
                                          MarrrtM Niedostępny

Zdecydowanie. Jedną z osi wieczornego spotkania miała być ta drobna konfrontacja aniołków z diabełkami wokół wszczepów. Sam byłem jej ciekaw i poszedłem w nią jak dzik w trufle. Nie było deklaracji informowania, ale nie było też deklaracji ukrywania. A to nie sprawa siku, że można się domyślić.

Ewentualnie Brazil mogła zablefować coś znając chłopaków, a Żaba się na blef złapał.

0
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.