Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Sesje Warhammer
  3. Komentarze
  4. Kultyści - Lato 2519 - komenty
Kultyści - Lato 2519
Pipboy79P
Pipboy79 jako
Mistrz Gry
Mistrz Gry
DhratlachD
Dhratlach jako
Marcus Schleiffer (ex BG)
SeachS
Seach jako
Otto "Puste Oko"
SantorineS
Santorine jako
Egon Herschkel
ZellZ
Zell jako
Heinrich von Achterberg

Kultyści - Lato 2519 - komenty

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
41 Posty 5 Uczestników 676 Wyświetlenia 4 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • Pipboy79P Pipboy79

Tura 77 - 2519.07.29; ab; ranek

Oki, to mój misiowy post jest 🙂 To termin na odpis powiedzmy do pt. 05.19.

Stan HP

Otto 13/13 (zdrowy)
    Egon 17/17 (zdrowy)
    Heinrich 12/12 (zdrowy)

Stan PD

Egon 10 PD za terminowy post

Egon 30 PD za dużą scenkę narady co zrobić z Juttą i "Jutrzenką"

Egon 5 PD za naradę z Gezacktem

Egon 15 PD za rozmowę z Juttą w "Kwarcie"

Egon 5 PD za plany/deklarki na następny poranek

Heinrich 10PD za terminowy post

Heinrich 10 PD za scenkę w aptecę

Heinrich 15 PD za scenkę z Petrą i Fabienne

Heinrich 5 PD za plany/deklark na następny poranek

Otto 5 PD za wrzucony post

Otto 10 PD za rozmowę z Silnym na ulicy

Otto 5 PD za udzielenie błogosławieństwa Silnemu

Otto 15 PD za scenki w domu Lebkuchenów

Otto 15 PD za scenki w teatrze

Otto 5 PD za plany/deklarki na następny poranek

Otto 2650 + 55 = 2705 PD
    Egon 1765 + 65 = 1830 PD
    Heinrich 1185 + 40 = 1225 PD

Oki, to w tej turze zaczynamy nowy dzień. Czyli Aubentag (2/8). Wszystkie scenki są wczesnym rankiem ok 6-8 rano.

Wszyscy BG w nocy mieli barwne sny. I pi x oko są opisane co z nich pamiętają rano po przebudzeniu.

@Egon

Egon ma dwie restrospekcje z poprzedniego wieczoru. Konkretniej z wieczoru integracyjnego z Juttą w "Mewie".

O poranku cała integracyjna ekipa budzi się w jednym z pokojów w "Mewie". No i raczej musi się streszczać aby zdążyć i do Pirory i na "Jutrzenkę". Jak coś chcesz rozegrać u Pirory to masz okazję.

Potem jest scenka na wybrzeżu, gdzie po kolei zbiera się ekipa na wyprawę. Gezackt z dwójką ludzi już dostał się na Jutrzenkę. A Egon, Lars i Astrid mają załatwione miejsce jako eskorta. No i Jutta jako mytnik. Pozostałych dopiero czeka rozmowa aby się tam dostać.

I pod koniec tej sceny w porcie, w "odpwiednim momenice", Burgund dostrzega idącą nabrzeżem lady Sorię.

@Heinrich

Rano sen budzi Heinricha. Potem przychodzi Ilse na poranne porządki i śniadanie. Jest okazja z nią pogadać przy okazji.

Później przyjeżdża lady Fabienne. No i conieco opowiada co u niej, od wczoraj się wydarzyło. No i co dalej, to już w tej turze.

@Otto

Z rana Otto ma sen. Później zaczyna dzień rutynowo. Z lady Odette jest umówiony na obiadowa porę czyli ok 14-15.

Poranek w hospicjum, zaczyna się urwaniem głowy. I Otto zwiedza po drodze różne tego przypadki aż dotrze do biblioteki. Gdzie znów Greg wlazł na regał i dwojka braci (Jurgen i Ludwik), próbuje go jakoś ściągnąć na dół. I co dalej to już w tej turze.

• Oki to chyba tyle z mojej strony na tą turę 🙂 Jakby ktoś miał jakieś pytania to proszę 🙂 A póki co niech Wam klawiatury i chęci sprzyjają w tej turze 🙂
    Pipboy79P Niedostępny
    Pipboy79P Niedostępny
    Pipboy79 jako Mistrz Gry
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

Tura 78 - 2519.07.29; ab; południe

Oki, to mój misiowy post jest 🙂 To termin na odpis powiedzmy do pt. 07.10.

Stan HP

Otto 13/13 (zdrowy)
    Egon 17/17 (zdrowy)
    Heinrich 12/12 (zdrowy)

Stan PD

Egon 15 PD za portową scenkę z lady Sorią

Egon 15 PD za scenkę portową z resztą grupy

Egon 10 PD za scenkę z Wagnerem na wejście na "Jutrzenkę"

Egon 15 PD za pogaduchy z Larsem i Astrid o łajbach i niewolnicach

Egon 10 PD za rozmowę z Juttą podczas rejsu.

Egon 10 PD za rozmowę z Burgund podczas rejsu

Heinrich 10 PD za terminowy post

Heinrich 10 PD za scenkę przemyśleń o śnie i przywitanie lady Fabienne

Heinrich 10 PD za zapoznanie Fabienne z Fredą

Heinrich 20 PD za scenę rozmowy u Fredy

Otto 10 PD za sprowadzenie Grega na dół i rozmowę bez świadków

Otto 20 PD za scenkę rozmowy z Gregiem w bibliotece

Otto 15 PD za scenkę rozmowy z Teofano

Otto 5 PD za deklarki końcowe

Razem:

Otto 2705 + 55 = 2760 PD
    Egon 1830 + 85 = 1915 PD
    Heinrich 1225 + 50 = 1275 PD

Wszyscy

Oki, to w poprzedniej turze minęła mniej więcej pierwsza połowa dnia i obecnie jest południe Aubentag (2/8). Wszystkie scenki są albo retrospekcją z poranka alb dzieją się w południe w porze obiadowej.

Egon

• Egon jest w trakcie dość spokojnego rejsu w górę rzeki. Przez te kilka godzin ma kilka okazji do złapania jakiejś rozmowy/rozrywki. Albo dotyczyły go bezpośrednio albo był na tyle blisko, że był ich świadkiem. Ogólnie ma pole manewru do znalezienia sobie zajęcia przez ten początek rejsu.

• Co do gry w kości to jest to rzut na INT + Hazard. I kto wygra to zgarnia całą pulę. Gra się raczej na drobniaki i miedziaki więc cała pula to ok 5 PZ (ok 1 PZ na głowę).

• Potem jest obiad. Raczej podobny do tych z tawerny, bazujący na rybach, więc dość prosty i nie do końca sycący.

• Na koniec posta, krótko po obiedzie jest scena walki na brzegu. Widać dwie, uzbrojone, konne blondynki, walczące ze stadem zielonoskórych. Scena jest bardzo podobna do tej co Egon śnił ostatniej nocy. We śnie to była Froya van Hansen i Fanriel Świetlista. Ale obecnie nie da się tego rozpoznać, bo są zbyt daleko.

@Heinrich

• Heinrich ma małą retrospekcję po wizycie u Fredy. Fabienne streszcza mu co robiły na zaplecze gdzie wyszły na chwilę po tym jak się kończyła poprzednia tura. No i w retrospekcji Heinrich ma okazję o tym porozmawiać z Fabienne.

• Później ma ok 2-3 h spokoju. Ma ten czas do dyspozycji.

• Mniej więcej w południe, w obiadową porę, odwiedza go Tobias. Jest bardzo zaaferowany i okazuje się, że też miał w nocy sen. I dlatego przyszedł aby omówić z kolegą co robić dalej.

@Otto

• Pierwszą scenką Otto, jest retrospekcja ze spotkania z Teofano w hospicjum. Cukiernik mówi mu co się działo wczoraj jak od nich poszedł po wizycie u jej matki.

• Mniej więcej w południe kończy swoją służbę w hospicjum. I idzie do teatru na spotkanie z Odette. I tam ma z nią scenkę w garderobie na zapleczu.

• Potem Odette zabiera go na wizytę u von Neuhoff. Czyli Roberta i Benity. Widział ich przez chwilę po mszy w Festag, jak rozmawiali z Odette. Jest opis początku wizyty, wykwintny obiad i deser w bibliotece gospodarzy. Najwięcej mówi Odette, głównie opowiada o swoich licznych przygodach, czym skupia na sobie uwagę gospodarzy.

• I chyba tyle z mojej strony na tą turę 🙂 Jak o czyms zapomnialem czy coś nie jest klarowne, to dajcie znać ocb 🙂
    Pipboy79P 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • Pipboy79P Pipboy79

Tura 77 - 2519.07.29; ab; ranek

Oki, to mój misiowy post jest 🙂 To termin na odpis powiedzmy do pt. 05.19.

Stan HP

Otto 13/13 (zdrowy)
      Egon 17/17 (zdrowy)
      Heinrich 12/12 (zdrowy)

Stan PD

Egon 30 PD za dużą scenkę narady co zrobić z Juttą i "Jutrzenką"

Egon 5 PD za naradę z Gezacktem

Egon 15 PD za rozmowę z Juttą w "Kwarcie"

Egon 5 PD za plany/deklarki na następny poranek

Heinrich 10PD za terminowy post

Heinrich 10 PD za scenkę w aptecę

Heinrich 15 PD za scenkę z Petrą i Fabienne

Heinrich 5 PD za plany/deklark na następny poranek

Otto 10 PD za rozmowę z Silnym na ulicy

Otto 5 PD za udzielenie błogosławieństwa Silnemu

Otto 15 PD za scenki w domu Lebkuchenów

Otto 15 PD za scenki w teatrze

Otto 5 PD za plany/deklarki na następny poranek

Otto 2650 + 55 = 2705 PD
      Egon 1765 + 65 = 1830 PD
      Heinrich 1185 + 40 = 1225 PD

Oki, to w tej turze zaczynamy nowy dzień. Czyli Aubentag (2/8). Wszystkie scenki są wczesnym rankiem ok 6-8 rano.

Wszyscy BG w nocy mieli barwne sny. I pi x oko są opisane co z nich pamiętają rano po przebudzeniu.

@Egon

Egon ma dwie restrospekcje z poprzedniego wieczoru. Konkretniej z wieczoru integracyjnego z Juttą w "Mewie".

O poranku cała integracyjna ekipa budzi się w jednym z pokojów w "Mewie". No i raczej musi się streszczać aby zdążyć i do Pirory i na "Jutrzenkę". Jak coś chcesz rozegrać u Pirory to masz okazję.

Potem jest scenka na wybrzeżu, gdzie po kolei zbiera się ekipa na wyprawę. Gezackt z dwójką ludzi już dostał się na Jutrzenkę. A Egon, Lars i Astrid mają załatwione miejsce jako eskorta. No i Jutta jako mytnik. Pozostałych dopiero czeka rozmowa aby się tam dostać.

I pod koniec tej sceny w porcie, w "odpwiednim momenice", Burgund dostrzega idącą nabrzeżem lady Sorię.

@Heinrich

Rano sen budzi Heinricha. Potem przychodzi Ilse na poranne porządki i śniadanie. Jest okazja z nią pogadać przy okazji.

Później przyjeżdża lady Fabienne. No i conieco opowiada co u niej, od wczoraj się wydarzyło. No i co dalej, to już w tej turze.

@Otto

Z rana Otto ma sen. Później zaczyna dzień rutynowo. Z lady Odette jest umówiony na obiadowa porę czyli ok 14-15.

Poranek w hospicjum, zaczyna się urwaniem głowy. I Otto zwiedza po drodze różne tego przypadki aż dotrze do biblioteki. Gdzie znów Greg wlazł na regał i dwojka braci (Jurgen i Ludwik), próbuje go jakoś ściągnąć na dół. I co dalej to już w tej turze.

• Oki to chyba tyle z mojej strony na tą turę 🙂 Jakby ktoś miał jakieś pytania to proszę 🙂 A póki co niech Wam klawiatury i chęci sprzyjają w tej turze 🙂
      ZellZ Niedostępny
      ZellZ Niedostępny
      Zell jako Heinrich von Achterberg
      Moderator Obsługa Mecenas

@Pipboy79 napisał:

pt. 05.19.

Czyli do kiedy? XD

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

0
      • ZellZ Zell

@Pipboy79 napisał:

pt. 05.19.

Czyli do kiedy? XD

Pipboy79P Niedostępny
        Pipboy79P Niedostępny
        Pipboy79 jako Mistrz Gry

@Zell napisał:

pt. 05.19.

Czyli do kiedy? XD

• Ale to chyba z poprzedniego posta 🙂 W obecnym jest tak:

Pipboy79 napisał:

Oki, to mój misiowy post jest To termin na odpis powiedzmy do pt. 07.10.

• Czyli do piątku 10 lipca 🙂
        1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        0
        • Pipboy79P Niedostępny
          Pipboy79P Niedostępny
          Pipboy79 jako Mistrz Gry

@Wszyscy

• Oki to z racji na upały i przebieg scen w doc to przedłużam termin do następnego pt. Czyli do 07.17 🙂
          1
          • SantorineS Niedostępny
            SantorineS Niedostępny
            Santorine jako Egon Herschkel

MG, w sumie ile PD Egon ma w puli niewydanego? W sumie przydałoby się w coś zainwestować po tym wszystkim, ale nie wiem, kiedy mogę 😉

0
            • Pipboy79P Pipboy79

Oki, to mój misiowy post jest 🙂 To termin na odpis powiedzmy do pt. 07.10.

Stan HP

Otto 13/13 (zdrowy)
              Egon 17/17 (zdrowy)
              Heinrich 12/12 (zdrowy)

Stan PD

Egon 15 PD za portową scenkę z lady Sorią

Egon 15 PD za scenkę portową z resztą grupy

Egon 10 PD za scenkę z Wagnerem na wejście na "Jutrzenkę"

Egon 15 PD za pogaduchy z Larsem i Astrid o łajbach i niewolnicach

Egon 10 PD za rozmowę z Juttą podczas rejsu.

Egon 10 PD za rozmowę z Burgund podczas rejsu

Heinrich 10 PD za terminowy post

Heinrich 10 PD za scenkę przemyśleń o śnie i przywitanie lady Fabienne

Heinrich 10 PD za zapoznanie Fabienne z Fredą

Heinrich 20 PD za scenę rozmowy u Fredy

Otto 10 PD za sprowadzenie Grega na dół i rozmowę bez świadków

Otto 20 PD za scenkę rozmowy z Gregiem w bibliotece

Otto 15 PD za scenkę rozmowy z Teofano

Otto 5 PD za deklarki końcowe

Razem:

Otto 2705 + 55 = 2760 PD
              Egon 1830 + 85 = 1915 PD
              Heinrich 1225 + 50 = 1275 PD

Wszyscy

Oki, to w poprzedniej turze minęła mniej więcej pierwsza połowa dnia i obecnie jest południe Aubentag (2/8). Wszystkie scenki są albo retrospekcją z poranka alb dzieją się w południe w porze obiadowej.

Egon

• Egon jest w trakcie dość spokojnego rejsu w górę rzeki. Przez te kilka godzin ma kilka okazji do złapania jakiejś rozmowy/rozrywki. Albo dotyczyły go bezpośrednio albo był na tyle blisko, że był ich świadkiem. Ogólnie ma pole manewru do znalezienia sobie zajęcia przez ten początek rejsu.

• Co do gry w kości to jest to rzut na INT + Hazard. I kto wygra to zgarnia całą pulę. Gra się raczej na drobniaki i miedziaki więc cała pula to ok 5 PZ (ok 1 PZ na głowę).

• Potem jest obiad. Raczej podobny do tych z tawerny, bazujący na rybach, więc dość prosty i nie do końca sycący.

• Na koniec posta, krótko po obiedzie jest scena walki na brzegu. Widać dwie, uzbrojone, konne blondynki, walczące ze stadem zielonoskórych. Scena jest bardzo podobna do tej co Egon śnił ostatniej nocy. We śnie to była Froya van Hansen i Fanriel Świetlista. Ale obecnie nie da się tego rozpoznać, bo są zbyt daleko.

@Heinrich

• Heinrich ma małą retrospekcję po wizycie u Fredy. Fabienne streszcza mu co robiły na zaplecze gdzie wyszły na chwilę po tym jak się kończyła poprzednia tura. No i w retrospekcji Heinrich ma okazję o tym porozmawiać z Fabienne.

• Później ma ok 2-3 h spokoju. Ma ten czas do dyspozycji.

• Mniej więcej w południe, w obiadową porę, odwiedza go Tobias. Jest bardzo zaaferowany i okazuje się, że też miał w nocy sen. I dlatego przyszedł aby omówić z kolegą co robić dalej.

@Otto

• Pierwszą scenką Otto, jest retrospekcja ze spotkania z Teofano w hospicjum. Cukiernik mówi mu co się działo wczoraj jak od nich poszedł po wizycie u jej matki.

• Mniej więcej w południe kończy swoją służbę w hospicjum. I idzie do teatru na spotkanie z Odette. I tam ma z nią scenkę w garderobie na zapleczu.

• Potem Odette zabiera go na wizytę u von Neuhoff. Czyli Roberta i Benity. Widział ich przez chwilę po mszy w Festag, jak rozmawiali z Odette. Jest opis początku wizyty, wykwintny obiad i deser w bibliotece gospodarzy. Najwięcej mówi Odette, głównie opowiada o swoich licznych przygodach, czym skupia na sobie uwagę gospodarzy.

• I chyba tyle z mojej strony na tą turę 🙂 Jak o czyms zapomnialem czy coś nie jest klarowne, to dajcie znać ocb 🙂
              Pipboy79P Niedostępny
              Pipboy79P Niedostępny
              Pipboy79 jako Mistrz Gry

@Santorine napisał:

MG, w sumie ile PD Egon ma w puli niewydanego? W sumie przydałoby się w coś zainwestować po tym wszystkim, ale nie wiem, kiedy mogę

Pipboy79 napisał:

Egon 1830 + 85 = 1915 PD

• Czyli na ten moment Egon ma 1915 PD. A jakby chciał coś rozwinąć to daj znać w co 🙂
              0
              • SantorineS Niedostępny
                SantorineS Niedostępny

WW, ŻYW (ale z tego, co widzę, mam na max), więc Atak +1 (chyba, że też mam - widzę, że jeszcze jeden mogę wrzucić), poza tym SW, INT i OGŁ . Przypomnij mi proszę, koszt jest 100 per jedno rozwinięcie, czy koszt zwiększa się z każdym wydanym punktem?

0
                • SantorineS Santorine

WW, ŻYW (ale z tego, co widzę, mam na max), więc Atak +1 (chyba, że też mam - widzę, że jeszcze jeden mogę wrzucić), poza tym SW, INT i OGŁ . Przypomnij mi proszę, koszt jest 100 per jedno rozwinięcie, czy koszt zwiększa się z każdym wydanym punktem?

Pipboy79P Niedostępny
                  Pipboy79P Niedostępny
                  Pipboy79 jako Mistrz Gry

@Santorine napisał:

• Wzrost Cechy Głównej o 5 to koszt 100 PD.
                  0
                  • SantorineS Niedostępny
                    SantorineS Niedostępny

To pakuję, ile można w cechy w kolejności, w której wymieniłem, chyba, że mam już maksimum 🙂

0
                    • Pipboy79P Niedostępny
                      Pipboy79P Niedostępny
                      Pipboy79 jako Mistrz Gry

@santorine i @zell

• To, żebyście nie stali bezczynnie cały tydzień to napisałem Wam po scence. Są w doc.

• Egon ma w sumie ciąg dalszy wydarzęń z brzegu czyli powrót szalupą na "Jutrzenkę" i burzę mózgów jak ugrać to wydarzenie.

• Heinrich ma wizytę z Tobiasem na Akademii, przechadzkę turystyczną przez nią i na koniec wizytę w "garderbie" modelek gdzie spotykają Łasicę.

0

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                      Odpowiedz
                      • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                      Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                      • Najpierw najstarsze
                      • Najpierw najnowsze
                      • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.