[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
-
-
Powiedzmy, że pobieżne poszukiwania, do 5 minut czasu. Skupiam się na rzeczach, które rzucają się w oczy.
-
Trzeba pamiętać o jednym. Tam na dole ciągle pewnie szaleje ten wariat.
-
A pożar dalej jest realnym zagrożeniem.
-
Może niech ktoś stanie na klapie czy coś, żeby ten strażnik z dołu nas nie zaszedł od tyłu jak jakiś włamywacz
-
On to raczej Barbarian style będzie.
-
Parę pytań:
- Kiedy podchodzę i patrzę na kolczugę, to wygląda jak normalna kolczuga? Z jakiegoś powodu strażnicy jak jeden mąż pozbyli się pancerza...
- W okolicy (wspólne pomieszczenie, część gospodarcza) jest coś, co można zwalić na klapę, żeby tamten z dołu nie wpadł tutaj? I jeśli jest, to jak ciężkie

- Wspomniałeś o sprzętach kuchennych i narzędziach warsztatowych - w takim razie znajdą się jakieś łomy, noże, ewentualnie metalowe pręty i temu podobne rzeczy przydatne do wyważania drzwi? Ten miecz by się przydał...
-
- Wyglądają całkowicie normalnie, używane, lekko znoszone, czasami naprawianie, ale full sprawne. Nie wszyscy strażnicy, to nie tak że przy każdym łóżku.
- Tak, ławy, stoły itp, bez problemu. Każda rzecz dość ciężka zrobiona z grubych belek, do tego sama klapa swoje waży. Tylko że wszystko co wymieniłem jest na barykadzie głównego wejścia.
- Tak, takie narzędzia jak najbardziej. Miecz tego co sobie go wbił w brzuch?
-
- Wyglądają całkowicie normalnie, używane, lekko znoszone, czasami naprawianie, ale full sprawne. Nie wszyscy strażnicy, to nie tak że przy każdym łóżku.
- Tak, ławy, stoły itp, bez problemu. Każda rzecz dość ciężka zrobiona z grubych belek, do tego sama klapa swoje waży. Tylko że wszystko co wymieniłem jest na barykadzie głównego wejścia.
- Tak, takie narzędzia jak najbardziej. Miecz tego co sobie go wbił w brzuch?
-
@Ketharian napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
Biorąc poprawkę na okoliczności zgonu Ty raczej bawisz w Ogrodzie Nurgla…

Obstawiam między byciem pokarmem dla dzieci Rogatego Szczura, a powolnym rozkładem i nawożeniem okolicznych roślinek jak Pan Taal przykazał. Zdrowy był, więc do kociołka Nurgle'a miał daleko.
-
@Ketharian napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
Biorąc poprawkę na okoliczności zgonu Ty raczej bawisz w Ogrodzie Nurgla…

Obstawiam między byciem pokarmem dla dzieci Rogatego Szczura, a powolnym rozkładem i nawożeniem okolicznych roślinek jak Pan Taal przykazał. Zdrowy był, więc do kociołka Nurgle'a miał daleko.
@Wired napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
Zdrowy był, więc do kociołka Nurgle'a miał daleko.
Dosłownie skoczył do kociołka Nurgle

-
Może jeszcze wypłynie nasiąknięty mocą, jak Obelix ^^
-
Chłopaki, ależ wy mnie inspirujecie. To byłoby całkiem nie głupie wypłynąć jako chaotyczny chart chaosu.
-
Taki boss na koniec
-
Na koniec postać Wireda się pojawia jako uber boss. To byłoby coś!
-
No i wiadomo, niby uczeń kolegium magii, a tak naprawdę wyznawca Nurgle. Gdy zrobiło się niebezpiecznie i inni wzywali imię Sigmara, on wskoczył do kociołka Nurgle aby jego pan go ratował...
-
No i wiadomo, niby uczeń kolegium magii, a tak naprawdę wyznawca Nurgle. Gdy zrobiło się niebezpiecznie i inni wzywali imię Sigmara, on wskoczył do kociołka Nurgle aby jego pan go ratował...
@JhnW napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
@Mortarel napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
Może jeszcze wypłynie nasiąknięty mocą, jak Obelix ^^
Dobre

W podobnym tonie w jednej z przygód 4ed jest były mag kolegium jadeitu którego mimo woli przemieniono w wampira co dało mu moce nekormantyczne. Jako nekromanta dalej jest przywiązany do świata roślin i afiliacji z swoim wiatrem magii - dlatego używa dhar do tworzenia stworzeń z martwych liści i drzew itp., a nie jak typowy nekromanta ludzi, okoliczne strachy na wróble to jego zwiad i żołnierze

-
@dekline ja mam pytanie o zbroje, czy te zostawione kolczugi mają do kompletu przeszywanice lub inny kaftan i czy taki liczysz jako lekki pancerz założony (całościowo lub na lokację, nie wiem czy używasz zasad prostych czy złożonych pancerza)? Biorąc pod uwagę nasze ucieczkowe potrzeby średni pancerz (-10 Zr) nie wydaje się mi najlepszym wyborem dla wszystkich, a to jest idealne.
-
Dobre pytanie, faktycznie zapomniałem zawrzeć, założyłem że to oczywiste, ale w sumie takie nie jest.
To są tylko kolczugi, dają dwa punkty zbroi, nie ma przeszywalnic.
Tak, minusy do zręczności na pewno będą
Zasada pancerzy złożona, aczkolwiek w tym przypadku macie komplet na wszystko jak byście chcieli.
-