Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Rekonesans Karak Varn - komentarze
-
@dekline @wired @archiwumx
Mamy odpis Stalowego. W takim razie tarabanicie się do jaskini, budząc ze snu Tfardego, któremu się w międzyczasie przysnęło. Zakładam, że wymieniacie się nawzajem informacjami.Zakreślcie w swoich odpisach minimum plan działań.
Wyznaczacie warty, odpoczywacie? Zajmujecie się balonem? Porzucacie kryjówkę i idziecie dalej? A może wpadną wam do głowy inne pomysły? -
Jeżeli dacie radę, to tak. A jeżeli ktoś potrzebuje więcej czasu, to niech da znać.
-
Przypominam o upływającym terminie. Bo dialogi się toczą, ale nie widziałem żadnych planów odnośnie wart. Rozumiem, że zostajecie tu gdzie jesteście, jest propozycja Galeba na zbudowanie barykady przy wejściu. W razie czego przydzielę wam warty wg własnego uznania.
-
Ja bym prosił o jescze jeden dzien, nie mam glowy i nie bardzo mam co pisać, wiec jakby co to możesz dać beze mnie.
Poza tym chciałbym zwrócić uwagę że forma sesji gdzie ciągle piszecie dialogi na disco ... to nie tak ze mi nie odpowiada, ale zwyczajnie nie mam na to możliwości. Aktualnie, i przez blizej nieokreślony najbliższy czas tak będzie, nie bede mógł doskakiwać do disco żeby napisać zdanie czy dwa i jedyny czas mam wieczorem, ale to i tak ograniczony oraz współdzielony na inne obowiązki. Także moje posty będą trochę obok tego co piszecie. Chyba że macie inne rozwiązanie?
-
Ja bym prosił o jescze jeden dzien, nie mam glowy i nie bardzo mam co pisać, wiec jakby co to możesz dać beze mnie.
Poza tym chciałbym zwrócić uwagę że forma sesji gdzie ciągle piszecie dialogi na disco ... to nie tak ze mi nie odpowiada, ale zwyczajnie nie mam na to możliwości. Aktualnie, i przez blizej nieokreślony najbliższy czas tak będzie, nie bede mógł doskakiwać do disco żeby napisać zdanie czy dwa i jedyny czas mam wieczorem, ale to i tak ograniczony oraz współdzielony na inne obowiązki. Także moje posty będą trochę obok tego co piszecie. Chyba że macie inne rozwiązanie?
@Dekline napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
Także moje posty będą trochę obok tego co piszecie. Chyba że macie inne rozwiązanie?
A jak wolisz? Sądzę że nie ma problemu umówić się na dialog na konkretną godzinę wieczorem. Chyba że chcesz być obok uznając że Othin rozmowami z snotlingiem gardzi
albo z innych powodów woli by zajęli się nim inni.@Gladin co do wart mi się podobała idea ruszyć za 8h od teraz, tylko nie wiem jak to ugryźć wartami by postacie wypoczęły chociaż na tyle by zregenerować trochę HP.
Może tak:
Nie wiem ile Logrim spał, zakładam że 4h, teraz więc jak bierze wartę z Fennim na 4h i kimnie się po niej na kolejne 4 to powinien być rześki jak szczypiorek.
Kolejną wartę po nich musiałby wziąć Othin sam, lub ze snotem
Wtedy Hagrid, Brond, Galeb, oraz Logrim zaliczą 8h snu i możemy ruszać.
Fenn i Othin zaś jedynie 4h, czy to im zdejmie stan zmęczenia nie wiem, ale oni nie są ranni, więc ma sens by odpoczęli trochę krócej od reszty.Wolałbym uniknąć wyruszania za 12h skoro do karaku jest pół dnia drogi, to znaczy że zameldowanie o nas i znalezienie nas pościgowi z karaku zajmie przy dobrej organizacji zielonych (w którą wątpię) około 12h, fajnie byłoby wtedy być od kilku godzin gdzieś indziej

-
@wired Brzmi ok to 8h. Chyba że jest jakiś optymalniejszy plan (sam na lepszy nie wpadłem)
Po 8h powinien się obudzić goblin to go przesłuchamy
Z nowymi siłami oglądnę też balon acz nie wiem czy zdołam więcej wywnioskować niż Hagrid -
@Dekline - jeżeli o mnie chodzi, to możesz nawet całkowicie zignorować discorda. To użyteczne i pomocne, ale nie jest obowiązkowe. Sesja jest bowiem forumowa. Ci, którzy mają więcej czasu i mogą sobie na to pozwolić, będą po prostu mogli więcej detali ustalić wymienić. Odpisujesz tak, jak Ci pozwala życie i w takim zakresie, aczkolwiek w terminach kolejki. W tej kolejce (ponieważ czekaliście na odpis Stalowego) dodaję 24h na odpis, czyli robimy termin piątek rano.
Co do snu Logrima, przespał 3h. Dodatkowo Logrim będzie przeciwny pojedynczemu kransoludowi na warcie w świetle tego, że
a) prawdopodobnie gobliny wiedzą o was
b) w jaskini będzie snotling i goblin. -
@Dekline - jeżeli o mnie chodzi, to możesz nawet całkowicie zignorować discorda. To użyteczne i pomocne, ale nie jest obowiązkowe. Sesja jest bowiem forumowa. Ci, którzy mają więcej czasu i mogą sobie na to pozwolić, będą po prostu mogli więcej detali ustalić wymienić. Odpisujesz tak, jak Ci pozwala życie i w takim zakresie, aczkolwiek w terminach kolejki. W tej kolejce (ponieważ czekaliście na odpis Stalowego) dodaję 24h na odpis, czyli robimy termin piątek rano.
Co do snu Logrima, przespał 3h. Dodatkowo Logrim będzie przeciwny pojedynczemu kransoludowi na warcie w świetle tego, że
b) w jaskini będzie snotling i goblin. -
b) w jaskini będzie snotling i goblin.@Gladin napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
b) w jaskini będzie snotling i goblin.No dobra, to trochę inaczej, Logrim jest najbardziej ranny, więc by mu zapewnić 8h snu byśmy budzili się za jakieś 9h, z max godzinka na zebranie się, posiłek i przesłuchanie gobosa, i góra po 10h od teraz wyruszamy.
Na przykład

@dekline @archiwumx pasuje Wam taki układ? To da rannym porządny sen którego potrzebują by zdrowieć
-
@Wired, doceniam, aczkolwiek aktualnie, jesli chodzi o pewniaczki to dziennie mam czasu dla siebie jakies 0,5-1,5 i to wieczorem, maks do 22.30. I to jest czas na wszystko wszystko, lacznie z niektorymi obowiazkami, żona itp. Inne godziny musze wyrywac z dnia i innych rzeczy. Także raczej dialogi i disco odpada, przynajmniej na jakiś czas. wiedziałem że będzie cieżko, ale nie wiediałem że aż tak.
@gladin . Tak, na jakis czas zignoruje disco.
Warta 4h Othina jest spoko. Chyba nie ma lepszej opcji
-
Początek kolejki #5.
Termin: 2026-03-11 środa, 13:50.
Zastanawiałem się, czy nie pchnąć akcji dalej. Ale...
Raz, że chcieliście przesłuchiwać goblina. Czyli potrzeba czasu na dialogi. Mechanicznie podpowiadam, że zużycie bandaży mechanicznie przywróci mu świadomość. Wasza decyzja czy to robicie, czy np. dobijacie go i dajecie sobie z nim spokój.
Dwa, chcieliście wyruszać, ale w sumie nie określiliście mi gdzie chcecie ruszać. Zakładam, że na szlak i szlakiem dalej, ale... macie szansę teraz to doprecyzować.
Trzy, nie zrealizowałem skomplikowanego planu tabelkowego @Wired'a. Moim zdaniem matematycznie można tam sobie mieszać, ale nie pasuje mi to do gry, aby tak z klepsydrą w ręku odmierzać czas kto ile śpi. Ani nie macie klepsydry ani wcale nie wiecie, że równe 8h godzin snu oznacza wyspanie się. Stąd użyłem Logrima, który zadecydował o takim podziale spania.
Cztery, powinniście teraz coś zjeść. Macie przygotowane mięso, ale to i tak w pięć minut tego nie ogarniecie. Przyjmijmy godzinę, bo ostatnio odpisywaliście jedzenie jakieś 24h temu, więc musicie się porządnie najeść, aby nie wejść w mechanikę głodu. Ale czy chcecie zużywać tę godzinę na jedzenie, czy wolicie zaryzykować głód i wyruszycie wcześniej?
Dalej, jest decyzja co z goblinem, co ze snotlingiem, co z balonem (czy zostawiacie tak, jak jest).
Czy ruszacie, czy ktoś idzie pierwszy na zwiady, w którą stronę?
Wydaje mi się, że jest trochę rzeczy, o których możecie podecydować.
W świecie gry zapadła już noc (jest około godziny 20:00).
-
Btw.
@Gladin napisał w Młot Wieków. Rekonesans Karak Varn:
Odprowadził wzrokiem Rhyna który dopiero co wydał polecenie Kadhinbatowi, zaklepał sobie najlepszą wartę i nie czekając na decyzje innych poszedł spać.Akurat ostatnia (nad ranem) jest zwykle najgorsza warta, najniebezpieczniejsza, bo nad ranem sen jest najgłębszy, wszelkie ataki na wroga czy włamy są planowane własnie dlatego na 4-5 rano przed wschodem słońca, bo przeciwnik albo się nie wybudzi albo będzie zombie przez pierwszą minutę dwie.
Chociaż akurat teraz zapomniałem że śpimy za dnia
-
@wired Mamy wieczór/noc a nie poranek.
Zaskakujący jest ten weekend, chwile znalazlem ale w tygodniu nie bardzo znajde czas żeby w doskoku coś pisać. Także dialogi i disco raczej odpada.
-
Chyba Discord się posypał, bo nie wczytuje mi wiadomości.
-
Początek kolejki #5.
Zastanawiałem się, czy nie pchnąć akcji dalej. Ale...
Raz, że chcieliście przesłuchiwać goblina. Czyli potrzeba czasu na dialogi. Mechanicznie podpowiadam, że zużycie bandaży mechanicznie przywróci mu świadomość. Wasza decyzja czy to robicie, czy np. dobijacie go i dajecie sobie z nim spokój.
Dwa, chcieliście wyruszać, ale w sumie nie określiliście mi gdzie chcecie ruszać. Zakładam, że na szlak i szlakiem dalej, ale... macie szansę teraz to doprecyzować.
Trzy, nie zrealizowałem skomplikowanego planu tabelkowego @Wired'a. Moim zdaniem matematycznie można tam sobie mieszać, ale nie pasuje mi to do gry, aby tak z klepsydrą w ręku odmierzać czas kto ile śpi. Ani nie macie klepsydry ani wcale nie wiecie, że równe 8h godzin snu oznacza wyspanie się. Stąd użyłem Logrima, który zadecydował o takim podziale spania.
Cztery, powinniście teraz coś zjeść. Macie przygotowane mięso, ale to i tak w pięć minut tego nie ogarniecie. Przyjmijmy godzinę, bo ostatnio odpisywaliście jedzenie jakieś 24h temu, więc musicie się porządnie najeść, aby nie wejść w mechanikę głodu. Ale czy chcecie zużywać tę godzinę na jedzenie, czy wolicie zaryzykować głód i wyruszycie wcześniej?
Dalej, jest decyzja co z goblinem, co ze snotlingiem, co z balonem (czy zostawiacie tak, jak jest).
Czy ruszacie, czy ktoś idzie pierwszy na zwiady, w którą stronę?
Wydaje mi się, że jest trochę rzeczy, o których możecie podecydować.
W świecie gry zapadła już noc (jest około godziny 20:00).
@Gladin napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
Biorę się za posta, przerzucę dialogi z Discorda do sesji. Szansa że wyrobię się w 30min jest niezerowa, ale z formatowaniem itp. nie jestem pewien czy większa niż 40%.
Chociaż pasowałoby by teraz był post @archiwumx z reakcją na słowa Othina, budzeniem gobasa itd.
Pominę część by miał co wrzucić z dialogów. -
Tak myślałem, że to co jest, to wrzuci @ArchiwumX , bo Ty miałeś już swój wpis w tej kolejce. Ale możesz też wrzucać Ty, bo tak pewnie z połowa dialogu jest Twoja.
-
Można to zrobić na zasadzie, że wklejam budzenie, a @wired dialog...