Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
-
@Marrrt napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
Od razu "zmutować"...
A nie milej powiedzieć "stać się lepszą wersją siebie"?Panie Zygfrydzie, a ten... ten... tutaj jest jakimś heretykiem!
@Zell noted

-
Ale przynajmniej to kopyto w uczciwej cenie!
Fajnie że piszecie fabularki, aczkolwiek w tym momencie czekamy głównie na @wired
Troche mi się gęsto robi w życiu, i to nie tak ze zlewam, ale jak cos macie do mnie stricte to oznaczajcie, przez najblizszy czas nie bede przesiadywał tyle co zwykle.
-
Dobra, Wired jak widać potrzebuje więcej czasu, a część z Was i tak zrobiła fabularki, wiec może niech reszta również coś tam skrobnie. Jeśli macie chęć i potrzebę oczywiście.
-
Tak sobie pomyślałem, że skoro zginęło jeszcze dwóch innych bohaterów, a Wired jest zajęty, to może niech co kolejkę pisze inny z trzech dotąd uśmierconych graczy!
-
Tak sobie pomyślałem, że skoro zginęło jeszcze dwóch innych bohaterów, a Wired jest zajęty, to może niech co kolejkę pisze inny z trzech dotąd uśmierconych graczy!
@Ketharian napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
Ja się trochę zamotałem widząc Wasze odpisy, sądziłem że kolejka idzie i mam być gotowy po komplecie od Was. Stąd myśląc że mam czas wystartowałem dużo później z myśleniem o odpisie. Stąd to opóźnienie po mojej stronie. Sorka, jutro podrzucę draft do MG.
-
Ja sobie poczekam. Ma sens, że Wired się zakręcił.
-
Też czekam.
-
Też poczekam.
-
Generalnie początkowo myslalem ze nie bedziecie dawac posta miedzy moim i wireda, bo to bylyby tylko przemyslenia, i myślałem że dacie je później.
Teraz, jak juz cześc dala, to ok, reszta może teraz, przed Wiredem, albo po Wiredzie.
Dodatkowo po Wiredzie ja tez cos napisze, ale to sobie temat zablokuje żeby się nikt nie wyrwał.
-
Czy nadal trzeba deklarować czekanie na post Wireda? Czy raczej pisać po Wiredzie? Czy po MG po Wiredzie? Czy po MG bez względu na post Wireda? Czy jednak pisać przed Wiredem i przed MG?
Bo nie chciałbym się wyrwać, ale tak mamy stopklatkę z trupami na widłach:)
-
Jeśli zdążysz przed wiredem to pisz, jeśli nie to wkleisz później jako retrospekcje.
-
Draft wysłany do akceptacji

-
Zablokowałem wątek fabularny ponieważ czekamy jeszcze na drugą część - dialog.
-
@Dekline dialog będzie między Hieronimem a Zygfrydem, można by więc zostawić temat otwarty na opis wrażeń i zachowania podczas udziału w mszy, szepty między postaciami, czy jeśli ktoś się odważył wyjście przed wiernych i opowiedzenie o tym co widzieli mieście
albo próby zadawania pytań wiernym co skończyli się modlić. Dobrze miejsce też by ogólnie przyjrzeć się trzódce kapłana. -
Jak dziś dialog pójdzie to niema takiej potrzeby. Chce również wrócić czym prędzej do poprzedniego tempa.
-
Ergo wśród ciał znalazł:
- 36 mosiężnych pensów
- 5 srebrników
- 1 złotą monetę
- 3 sztuki broni improwizowanej
- 3 przedmioty powszechnego użytku które każdy mógł mieć przy sobie
Oswald wśród ciał znalazł:
- 29 mosiężnych pensów
- 7 srebrników
- 1 sztukę broni improwizowanej
- 2 przedmioty powszechnego użytku które każdy mógł mieć przy sobie
Hieronim wśród ciał znalazł:
- 48 mosiężnych pensów
- 4 srebrników
- 4 złote monety
- 5 sztuki broni improwizowanej
- 1 przedmiot powszechnego użytku który każdy mógł mieć przy sobie
- Pamietajcie o przedmiotach które zdobyliście na ciałach. Nie wszystko musicie zabrać, jesli nie zadeklarujecie to nie bierzecie nic poza hajsem. Napisalem dość ogolnie z rozróżnieniem na broń i pozostałe przedmioty, a po waszej stronie jest zaproponowanie co to mogloby być.
- W tej kolejce czas na to co już trochę Mortatel, Kerm i Ket, zaczeli przed modlitwą, tj retrospekcja, fabularna wymiana informacji ( jeśli ktoś czuje taką potrzebę, ale mozna tez w komentach), odbiór modlitwy itp. Oraz najważniejsze, wyraźną reakcje na to co dzieje się przy Kapłanie Zygfrydzie. Uczulam że brak podjęcia działań to też działanie.
- Z uwagi na deklaracje fabularna Mortarel ma pierwszeństwo w swoim poście. Nie musicie czekać na jego deklarację, aczkolwiek warto, gdyż jego akcja będzie najpierwsza z pierwszych i wyprzedzi resztę w świecie gry. Od tego co zrobi zależeć będzie również reakcja najbardziej w tej chwili zainteresowanego sytuacja, oraz w sumie wszystkich wokół.
- Zakładam że nikt ponownie nie zakłada kolczugi
Jeśli chodzi o odleglości:
- dojście i dobycie broni - 1 tura
- dojście do wyjścia poza cokół kompleksu światynnego - 1 tura
- dojście i dobycie broni i dojście do wyjścia- 1,5 tury ( bron leży zaraz obok wejścia)
- otworzenie bramy (wozu) - 1,5 tury x 2 BG
- doskoczenie do Zygryda - 1 tura dla Kurta, 2 tury dla reszty
- doskoczenie do strażników - 0,5 tury
- straznicy doskoczenie do Zygryda - 2 tury
- kapłani doskoczneie do Zygryda - 2 tury ( ale jeden już przy nim jest)
- kapłani - doskocznie do straznikow - 1 tura -
Wiecie co? Ja kompletnie nie wiem co się dzieje, co mamy robić i o co chodzi. Myślałem, że tylko ja jestem dziś słabo kapujący, poczytam odpisy innych i ogarnę, ale @zell dokładnie z takim samym pytaniem do mnie uderzyła

-
Mój psot za chwilę będzie

-
Znalazlem wiecej czasu i postanowilem nadrobic. Jak widac za dużo rzeczy na raz chciałem przekazać.
tldr; Po modlitwie Zygryd wział Hieronima na bok, na rozmowę, po chwili wyszli i zaatakował go jeden ze strażników. To że nie wiesz skad on sie wzial i czemu atakuje, to dlatego ze zajęty byłeś plotkami, a Zell sprzątaniem ciał. Zamęt jest po części dlatego że tak miało być ( stąd spojlery).
Czy to troche wiecej wyjaśnia?
-
Tak, teraz coś mi się układa, dzięki