[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
-
Ależ Ergo w żadnym poście złotu nie odmówił! I w ogóle co to za słowo "rabować". "Rabunek" byłby wtedy gdyby komuś coś zabierali. A Ergo przywłaszczyłby sobie tylko bezpańskie:) To się nazywa gospodarność, bo niczyje to zaraz zmarnieje i w ogóle.
-
Panie i Panewki, dziś koło 13 znajdę czas na psota, jeśli ktoś coś do tego czasu to proszę bardzo.
-
W domu będę po 12 to tam cokolwiek wrzucę.
-
Miałem w planach odpisać dzisiaj wieczorem, ale niech to nie zatrzymuje odpisu MG, mogę wrzucić retrospekcję już po następnej aktualizacji fabuły.
-
Fanty ze światyni:
- Żarcie dla 7 ludzi na 5 dni - Nosi Kurt
- Świątynny Glejt - trzyma Hieronim
- Kusza standardowa S4, 18 bełtów - Przygarnięte przez Oswalda
(btw drugą kusze ma dalej Ergo, a nie Zell - bo juz sie pokręciło troche) - Włócznia S, szybki, rzucana - przypisałem Hieronimowi, lepsze staty niz obecna broń biała
- Włócznia S, szybki, rzucana - przypisałem również Oswaldowi, lepsze staty niz obecna broń biała
Cecha rzucana to moze niezbyt precyzyjne określenie. To jest dalej zwykla standardowa włócznia, chciałem tylko zaznaczyć że można jej użyć jako broni jednoręczniej lub z US (bez koniecznosci posiadania zdolności rzucana)
Umiejscowienie BG i NPC oraz akcje:
- Ergo oraz Linda - przeciwna strona ulicy, niejako tyłem do reszty druzyny, grzeczne przeszukanie
- Oswald - gabinet, przeszukiwanie dla lepszych ubrań
- Ulrich - przeszukiwanie, dla lekarstw i kasy
- Zell - przeszukiwanie, dla rzeczy codziennych
- Kurt - brak deklaracji miejsca, zostaje na czatach - na podstawie poprzednich deklaracji, gdzie zawsze chroni drużynę
- Hieronim - brak deklaracji w ogóle, zostaje z Kurtem na czatach - na podstawie poprzednich deklaracji, gdyż przecież brzydzi sie szabrem bo jest przecie niewinny; no i jest z Kurtem.
- Mur/płot znajduje sie za warsztatem Ulricha, tak jak by na jego tyłach, póżniej jest ulica i wejście do kamienicy do której wszedł Sum oraz Linda. Rząd budynków Ulricha oraz Suma jest ustawiony wejściem do siebie
Fanty z tej tury:
- 2 x 0,5 spirytus - Ulrich?
- (jeszcze zabita dechami) skarbonka Ulricha - Ulrich?
- rzeczy domowe - Zell, Marrrt, dajcie znac co mieliście na myśli, bedę rzucał, napewno nic cennego ani kasa
- niestety ubrań nie znaleźliście (Kerm)
-
sorry, nie zrozumiałem zbytnio poprzedniego psota, stąd nie było mojej deklaracji, ale pasuje mi stanie na czatach
-
Spoko, możliwe że niezbyt jasno się wyraziłem.
Cieszę się że uderzyłem w Twoje potrzeby.
-
Co za podłe kreatury z tych mieszczan. Zamiast umykać czym prędzej by pacholęta ocalić, ograbiali własne domy z własnego bogactwa!
Jak wysoki jest tem mur? Jest jakaś szansa na twórczość artystyczną MG? Może być szkic poglądowy ołówkiem - Ergo docenia talent na równi z brakiem talentu, jeśli da się na jednym i drugim coś zarobić:)
-
W nawiązaniu do ekwipunku chciałbym jeszcze podpytać, czy Hieronim oprócz włóczni dostałby / zwędziłby w świątyni topór, najlepiej taki rzeźnicki? Jeśli nie, będzie się za takim rozglądał po drodze.
-
@marrrt "Dwie przecznice dalej stala barykada, wysoka na że dwa sążnie i ciągnąca się wzdłuż ulicy"
To było wcześniej w poście, jesli wrócisz pamięcia do mapy ze straznicy to zauważysz ze stoi idealnie na ulicy, w sensie tam gdzie na mapie jest ulica.https://forum.rolltelling.pl/topic/70/wfrp-2ed-b%C3%B6genhafen-materia%C5%82y/21?_=1781630357950
Nie bardzo mam czas żeby bawić się w rysowanie ale masz takie cos:
- czerwony to droga na ktorej stoi barykada
- niebieski to rzeczona barykada
- czarny to ciagi kamienic
- fioletowy to mniejsza droga przy ktorej sa kamienice z warsztatem Ulricha oraz Ergo

Jeśli chodzi o materiał barykady to jest to cos co moglo zostać postawione naprędce z tego co akurat bylo pod ręką. Głównie drewno i śmieci.
@ketharian
Co rozumiesz przez światynny? Topór to topór, wyglada zwyczajnie. Jeśli ma byc S-4 ti bez problemu. -
@mortarel Możesz od razu wpisać do posta że ciała są wleczone wzdłuż ulicy, a następnie do najbliżej przecznicy, w kierunku prostopadłym do barykady. W sensie z ulicy a później im dalej od muru. Dalej nie widać gdzie je zabierali, musiałbyś się ruszyć.
-
A, zaryzykuję xD
"Wiedziony wrodzoną ciekawością, Kurt postanowił ostrożnie zbadać kierunek, w którym ciągnięto ciała. Szedł ostrożnie, przy ścianach budynków, tak aby nie było go widać. Zamierzał jedynie zerknąć zza rogu, aby zbadać po cichu sytuację."
-
@mortarel Spoko, reakcja będzie w moim odpisie. Czekam jeszcze na resztę. Jakby się udała kolejka do sobotniego wieczoru to byłoby wybornie. Aczkolwiek na nic nie naciskam, wy też jesteście wyrozumiali względem mnie.
-
Dziś dopiero coś skrobnę. Pogoda morduje.
-
@mortarel Miałeś tylko zerknąć zza rogu, ale uznajmy iż z punktu widzenia Kurta ten drugi "zzaróg" był bardzo, ale to bardzo blisko, a sytuacja nie była dla niego zagrożeniem - przynajmniej w jego mniemaniu
@jhnw Hajs jest w walucie jakiej napisałem, czyli masz tyle monet ile napisalem, bez rozmieniania sie na drobne. Masz szczęście, chyba ze ... eh, nieważne
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się