[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
-
Te, dziadu, nie podskakuj lepiej, bo se kręgosłup nadwyrężysz.
-
Kurt jest ochroniarzem, a nie mediatorem od spraw damsko-urzędniczych. Nawet kurtatela ma swoje granice, w szczególności, że Kurt nie jest jeszcze pewien, czy Sigmar pochwala takie rzeczy

-
Elton. Nie zapomniałem, nie zignorowałem, a już napewno nie porzuciłem.
Szukam czasu żeby przysiąść miedzy praca x 1,5 w tygodniu i remontem w domu weekendami.
Szczęśliwie ten długi weekend jest względnie wolny, także powinienem coś naskrobać.
Dziękuje za cierpliwość i wyrozumiałość. -
@Dekline Ulepię coś w najbliższym czasie. Pytanie, mogę zastosować jakiś opis przybytku? Oczywiście bez fantów, ale opisać wnętrza (dokładając szaber) co tam cyrulik miał. I jak mu się łezka zakręci...
-
No to opiszę to, po raz pierwszy też wygenerowałem obrazek przy AI do użycia w sesji... Więc macie jako przedsmak, szyld przed gabinetem Urlicha:

Rozumiem @dekline, że możemy wejść do środka? -
@jhnw Bardzo zgrabny post, nie za dużo, nie za mało i ze smakiem. Dobrze odczytałem moje potrzeby, mimo że ich nie wyraziłem, tryb przypuszczający zaczął się dokładnie tam gdzie chciałem. Winszuje.
A teraz bardziej ogólnie
-
@dekline Ergo mimo ciekawej dygresji o instrumentariuszce Heldze jest ciekaw jakież to inne przybytki sąsiadują z felczernią i czy są otwarte (tak - zapuka i pociągnie za klamkę. W razie gdyby kto wewnątrz kazał mu spi@#/!€, grzecznie posłucha). Interesuje go szaber.
-
Ładnie ładnie - jak Hieronim chciał rabować kufry ze złotem z posterunków mytników to było och i ach, a tu proszę, jakie bezceremonialne szperanie po cudzych domach - pewnie w szczerej chęci niesienia pomocy, huh?

-
Ależ Ergo w żadnym poście złotu nie odmówił! I w ogóle co to za słowo "rabować". "Rabunek" byłby wtedy gdyby komuś coś zabierali. A Ergo przywłaszczyłby sobie tylko bezpańskie:) To się nazywa gospodarność, bo niczyje to zaraz zmarnieje i w ogóle.
-
W domu będę po 12 to tam cokolwiek wrzucę.
-
Fanty ze światyni:
- Żarcie dla 7 ludzi na 5 dni - Nosi Kurt
- Świątynny Glejt - trzyma Hieronim
- Kusza standardowa S4, 18 bełtów - Przygarnięte przez Oswalda
(btw drugą kusze ma dalej Ergo, a nie Zell - bo juz sie pokręciło troche) - Włócznia S, szybki, rzucana - przypisałem Hieronimowi, lepsze staty niz obecna broń biała
- Włócznia S, szybki, rzucana - przypisałem również Oswaldowi, lepsze staty niz obecna broń biała
Cecha rzucana to moze niezbyt precyzyjne określenie. To jest dalej zwykla standardowa włócznia, chciałem tylko zaznaczyć że można jej użyć jako broni jednoręczniej lub z US (bez koniecznosci posiadania zdolności rzucana)
Umiejscowienie BG i NPC oraz akcje:
- Ergo oraz Linda - przeciwna strona ulicy, niejako tyłem do reszty druzyny, grzeczne przeszukanie
- Oswald - gabinet, przeszukiwanie dla lepszych ubrań
- Ulrich - przeszukiwanie, dla lekarstw i kasy
- Zell - przeszukiwanie, dla rzeczy codziennych
- Kurt - brak deklaracji miejsca, zostaje na czatach - na podstawie poprzednich deklaracji, gdzie zawsze chroni drużynę
- Hieronim - brak deklaracji w ogóle, zostaje z Kurtem na czatach - na podstawie poprzednich deklaracji, gdyż przecież brzydzi sie szabrem bo jest przecie niewinny; no i jest z Kurtem.
- Mur/płot znajduje sie za warsztatem Ulricha, tak jak by na jego tyłach, póżniej jest ulica i wejście do kamienicy do której wszedł Sum oraz Linda. Rząd budynków Ulricha oraz Suma jest ustawiony wejściem do siebie
Fanty z tej tury:
- 2 x 0,5 spirytus - Ulrich?
- (jeszcze zabita dechami) skarbonka Ulricha - Ulrich?
- rzeczy domowe - Zell, Marrrt, dajcie znac co mieliście na myśli, bedę rzucał, napewno nic cennego ani kasa
- niestety ubrań nie znaleźliście (Kerm)
-
sorry, nie zrozumiałem zbytnio poprzedniego psota, stąd nie było mojej deklaracji, ale pasuje mi stanie na czatach
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się